דרוש בית תוכנה/ מתכנת לפרויקט גדול.. אשמח לעזרה אין לי מושג למי לפנות..

@חורף מטריה בענן ו @תלמודטור
רק מציעה לכם לבדוק את הכיוון של אוטומציה עסקית
הייתי בכמה וובינרים שהסבירו על הנושא בשביל להחליט עם ללמוד את זה
(החלטתי שלא אגב, אני יותר נהנית מתכנות, לגעת בקוד חשוף)
היתרון של זה זה שזה יכול להיות מפותח במהירות שיא- כי זה low code,
וגם עמיד - כי נשעה בתוכנות ותיקות ומתוחזקות, שמתמששקות בקלות כמעט לכל מערכת שהיא,
וגם מעוצב יפה - כי שוב, נעשה בתוכנות ייעודיות
וכולל בתוכו בוטים וממשקים למשתמש, דאשבורדים, התממשקות כמעט לכל סוג של מערכת בעולם וממש נראה לי כל מה שצריך
לפחות זה מה שאני התרשמתי מהוובינארים (במיוחד @חורף מטריה בענן שאת אומרת שאת כרגע עם אקסלים - תוכלי להתחיל תמערכת מזה ואז לשדרג לDB או מה שתחילטי...)

וגם עמיד - כי נשעה בתוכנות ותיקות ומתוחזקות, שמתמששקות בקלות כמעט לכל מערכת שהיא,
וכולל בתוכו בוטים וממשקים למשתמש, דאשבורדים, התממשקות כמעט לכל סוג של מערכת בעולם וממש נראה לי כל מה שצריך
לפחות זה מה שאני התרשמתי מהוובינארים (במיוחד @חורף מטריה בענן שאת אומרת שאת כרגע עם אקסלים - תוכלי להתחיל תמערכת מזה ואז לשדרג לDB או מה שתחילטי...)
תודה
מכירה גם אוטומציה עסקית... בינתיים לא מצאתי פלטפורמה מספיק מוצלחת וויזואלית לדרישות שלי,
וגם נראה לי פחות שיווקי לשווק מערכת שלי על איירטייבל למשל..
כי זאת לא מערכת שלי.

חח, @ה' תמיד עוזר -
אולי את לא מודעת לזה,
אבל @חורף מטריה בענן וותיקה בתחום האוטומציה עסקית, קצת-הרבה-יותר מטליה שוורץ שבוובינרים שלה נכחת,
והיא זו שתסביר לך מה זה בדיוק.
השערה שלי זה שהמערכת ש @חורף מטריה בענן פיתחה מבוססת על Bussiness Automation....;)

אם זה פותר בעיה ללקוח למה לא?
כנראה עניין של אגו
וגם כי פשוט לא מצאתי משהו מתאים. אני צריכה מערכת לאישור מסמכים ואיתור נוח. מישהו מכיר משהו מוכן?
אישור מסמכים- זה אומר שהתמונה נפתחת בגדול על המסך, ליד התמונה קיים שדה שבו אפשר לתאר את התמונה שבמסמך, ואז יש כפתור לאישור. כשלוחצים על אישור, זה עובר לתמונה הבאה.
מישהו מכיר פלטפורמה מוכנה שאפשר לבנות שם ווריאציה כזאת?
כמו כן, בעיה נוספת- אני צריכה מערכת שמאושרת ע"י משרד החינוך. האם אוכל להשיג אישור כזה על מערכת שמבוססת על איירטייבל?

נערך לאחרונה ב:
חח, @ה' תמיד עוזר -
אולי את לא מודעת לזה,
אבל @חורף מטריה בענן וותיקה בתחום האוטומציה עסקית, קצת-הרבה-יותר מטליה שוורץ שבוובינרים שלה נכחת,
והיא זו שתסביר לך מה זה בדיוק.
השערה שלי זה שהמערכת ש @חורף מטריה בענן פיתחה מבוססת על Bussiness Automation....;)
תודה על זרי המחמאות

ובעיני לקוחותי, הגמישות וההתאמה האישית שרק המערכת שלי מאפשרת, היא זו שעושה את ההבדל בין התוכנה שלי,
שעל פיתוחה עבדתי במשרה מלאה למעלה משנה,
לתוכנות מוצר המדף שמשווקים המתחרים.
אכן צודקת טליה שווארץ בוובינריה,
עליתי לוובינר שלה רק כדי לנסות לפצח איך היא מוכרת לכולם כל כך טוב. היה שווה.
לטעמי אם רוצים לקחת מחירים כמו שהיא אומרת שאפשר לקחת, צריך להשקיע בפיתוח יכולות שיווק הרבה מעבר להשקעה בלימודי אוטומציה

לטעמי אם רוצים לקחת מחירים כמו שהיא אומרת שאפשר לקחת, צריך להשקיע בפיתוח יכולות שיווק הרבה מעבר להשקעה בלימודי אוטומציה
👿😠😡😤
הכי קל זה לבוא ולמכור לעדת חרדיות נאיביות קורס ש"מרוויחים 30 אל"ש לחודש", ומיועד ל"חכמים בלבד" וכדומה.
מעניין אותי ממש לשמוע מכלי ראשון על אחוזי יישום ההבטחות בקרב הבוגרות שלה.

👿😠😡😤
הכי קל זה לבוא ולמכור לעדת חרדיות נאיביות קורס ש"מרוויחים 30 אל"ש לחודש", ומיועד ל"חכמים בלבד" וכדומה.
מעניין אותי ממש לשמוע מכלי ראשון על אחוזי יישום ההבטחות בקרב הבוגרות שלה.
דווקא היא טוענת שזה לא לחכמים בלבד, זה בדיוק הענין של LOW CODE, ומדגישה שטוב יותר בתור השלמת הכנסה, ורווח אמיתי יהיה רק לעצמאית עם אש בעיניים ותותח שיווקי
אבל כן הסבירה קצת על היכולות של הכלים השונים, ויש יכולות,
בכל אופן - לי מזכיר מידי SSIS וCRM ועוד כל מיני מערכות מעצבנות ומשעממות - מעדיפה ת'קוד החשוף.
(אגב, למחזור הראשון שלה, וסיים בינתיים רק מחזור אחד - היא נתנה לקוח משלם לכל אחת, ברור שהיא לא ממשיכה עם זה הלאה ולא מתחייבת לזה.)
לא חושבת שהיא משקרת או מעוותת - זה בהחלט שוק חם- גם לפרוג יש קורס ייעודי לנושא
ואף אחד לא חושב שכל אחד ירוויח בו מילונים
כן אני חושבת שזה עשוי להיות פיתרון מהיר עמיד וזול יותר לכאלו שלא צריכים אתר מכף רגל ועד ראש, ומפחדים להתחיל להתעסק עם פיתוח והמיליון באגים לא צפויים שיכולים לצוץ.

צריך להשקיע בפיתוח יכולות שיווק הרבה מעבר להשקעה בלימודי אוטומציה
כל מוצר נמכר רק בשיווק, מי שלא משווק לא מוכר.

כל מוצר צריך איכות. אפשר למכור מוצר או שירות ברמה ירודה, אחרי שנתיים הלקוחות יעלמו גם אם יהיה שיווק מאסיבי (לפעמים השיווק יותר חזק מהדפקט של המוצר, אבל זה כבר נושא אחר)

השיווק מהווה 70% מהמכירה לפחות
האיכות של המוצר או השירות רק 30% מהמכירה

אחרי שלקוח קיבל את המוצר והוא מרוצה,
השיווק צונח ל 30%, והאיכות תשפיע ב70% - זה לגבי מכירה חוזרת לאותו לקוח.

הנתונים זה ממה שאני רואה וחוקרת בשוק. זה לא מדעי.

הכי קל זה לבוא ולמכור לעדת חרדיות נאיביות קורס ש"מרוויחים 30 אל"ש לחודש"
מסכימה איתך.
קודם כל מבחינה מעשית מתקצץ מע"מ ומס והוצאות נלוות, ונשאר מזה משהו בסביבות 23K לחודש.
לעצמאית יחידה יהיה לא קל לבצע תפוקה בהיקף הזה בחודש, ומן הסתם תכניס עובדת.
ואז יתחיל המירוץ של להגדיל הכנסות מול תפוקת עובדת.

וכאילו לקוחות יעמדו בתור עם מזומנים ביד ויתחננו שרק יבנו להם בוט.

יש פרוייקטים גם ב100K ומעלה, אבל לא מבצעים אותם תוך חודש אחד.

דווקא היא טוענת שזה לא לחכמים בלבד, זה בדיוק הענין של LOW CODE, ומדגישה שטוב יותר בתור השלמת הכנסה, ורווח אמיתי יהיה רק לעצמאית עם אש בעיניים ותותח שיווקי
בכל אופן - לי מזכיר מידי SSIS וCRM ועוד כל מיני מערכות מעצבנות ומשעממות - מעדיפה ת'קוד החשוף.
(אגב, למחזור הראשון שלה, וסיים בינתיים רק מחזור אחד - היא נתנה לקוח משלם לכל אחת, ברור שהיא לא ממשיכה עם זה הלאה ולא מתחייבת לזה.)
כן אני חושבת שזה עשוי להיות פיתרון מהיר עמיד וזול יותר לכאלו שלא צריכים אתר מכף רגל ועד ראש, ומפחדים להתחיל להתעסק עם פיתוח והמיליון באגים לא צפויים שיכולים לצוץ.
שימי לב לחגורה של אוטומציה עסקית שיש לי ול @חורף מטריה בענן , כך שללמד אותנו מה זה- אין צורך ב"ה.
אגב, אנחנו בשוק הרבה יותר זמן מגברת טליה שנחשפה לכך ממש לא מזמן.
ו-ממש מוזר מה שאת אומרת:
דווקא היא טוענת שזה לא לחכמים בלבד, זה בדיוק הענין של LOW CODE,
מממ...
מה היתה כותרת המייל ששלחה למאות/אלפי נשים חרדיות תמימות?
"חכמה? בואי לעשות כסף מהשכל שלך! בואי להרוויח 30 אל"ש!!"

נערך לאחרונה ב:
בשלב הזה מה המשתמש אוהב זה לא רלוונטי
כששואלים מתכנת/מעצב הוא חושב על המוצר ומה מעניין את המשתמש וכו'
אבל ליזם אמור להיות מבט אחר על הנושא.

אם העלות של עיצוב יפה זה משהו נמוך אז בכיף אף אחד לא מתנגד לזה
אבל אם העלות גבוהה להוציא כסף על עיצוב יפה של MVP שיכול לספק את אותם תוצאות עם עיצוב פשוט זה פשוט לזרוק כסף לפח.

ולמי מי שלא יודע מה זה MVP ולמה הוא משמש בבקשה לעשות שיעורי בית לפני שמגיבים
היום בעולמות הסטארטאפ זה נכון רק בשלב מאד ראשוני של ולידציה של הטכנולוגיה. ברמת השקעות/שיווק חל מהפך השנתיים האחרונות, מהפך שמחק את ימי ההשקעות על בסיס pitch deck מוצלח או MVP בסיסי. מצפים למוצר עם חוויות משתמש ומשתמשים פעילים.

שימי לב לחגורה שש אוטומציה עסקית שיש לי ול @חורף מטריה בענן , כך שללמד אותנו מה זה- אין צורך ב"ה.
אגב, אנחנו בשוק הרבה יותר זמן מגברת טליה שנחשפה לכך ממש לא מזמן.
ו-ממש מוזר מה שאת אומרת:

מממ...
מה היתה כותרת המייל ששלחה למאות/אלפי נשים חרדיות תמימות?
"חכמה? בואי לעשות כסף מהשכל שלך! בואי להרוויח אל"ש!!"
חח, לא שמתי לב, אוקיי
אז מעולה, אתן יודעות מה הכי נכון לפלטפורמות שלכן...

ואגב, אני לא ראיתי מייל כזה, שמדבר על כחמה ושכל
לא זוכרת כבר איזה מייל ראיתי, כן הוא כנראה הבטיח שכר גבוה, ולכן נכנסתי לוובינר
אבל בהחלט הודגש שם שוב ושוב שלא כולן מרוויחות - רק עצמאיות, ויותר מומלץ בתור עבודה מהצד - כי בתכלס ביצוע העבודה יכול להיות די מהיר , כי הכול תוכנות מותאמות,
כך שההבטחה לשכר גבוה במייל זה כנראה באמת רק צעד שיווקי, די מתבקש והגיוני הייתי אומרת
יכול להיות שהמייל על החכמה את ראית הוא שיווק לקהל הזה, שאינטליגנציה זה מה שמושך אותו
לא רואה בזה פסול, פרסומת חייבת להיות דבר מושך

היום בעולמות הסטארטאפ זה נכון רק בשלב מאד ראשוני של ולידציה של הטכנולוגיה. ברמת השקעות/שיווק חל מהפך השנתיים האחרונות, מהפך שמחק את ימי ההשקעות על בסיס pitch deck מוצלח או MVP בסיסי. מצפים למוצר עם חוויות משתמש ומשתמשים פעילים.
אריק ריס כתב ספר שלם שמסביר את המעלות של פיתוח מוצר רזה
כדי להתמודד עם הטענות שלו צריך קצת יותר מלכתוב "היום חל מהפך" אלא להסביר למה
כי גם אם למשל הקרנות הון סיכון מחפשים מוצרים מלאים מסיבה X (למשל ריבית גבוהה ולא שווה לשים כסף על חברה בשלב מוקדם) זה לא אומר שזה רלוונטי למישהו שמנסה לעשות בוטסטראפ למוצר קטן/בינוני

היא נתנה לקוח משלם לכל אחת מהמחזור הראשון???
את יודעת את זה??
אני דיברתי לאחרונה עם כמה שסיימו את המחזור הראשון, וממה שהם יודעות כמעט אף אחת לא קיבלה.
היה כמה שקיבלו הצעות ממש נמוכות עבור הפרויקט שלא שווה לעשות בכלל.

אני אשמח לשמוע שזה לא נכון!!

נערך לאחרונה ב:
היא נתנה לקוח משלם לכל אחת מהמחזור הראשון???
את יודעת את זה??
אני דיברתי לאחרונה עם כמה שסיימו את המחזור הראשון, וממה שהם יודעות כמעט אף אחת לא קיבלה.
היה כמה שקיבלו הצעות ממש נמוכות עבור הפרויקט שלא שווה לעשות בכלל.

אני אשמח לשמוע שזה לא נכון!!
ככה הבנתי ממישהי, לא זוכרת ממי
לא שמעתי את זה ממנה ישירות ולא דיברתי עם בנות, אז לא אי אפשר להסתמך עלי
אם את אומרת שדיברת בפועל עם מישי שהשתתפה - אז המידע שלך מדויק יותר.

אריק ריס כתב ספר שלם שמסביר את המעלות של פיתוח מוצר רזה
כדי להתמודד עם הטענות שלו צריך קצת יותר מלכתוב "היום חל מהפך" אלא להסביר למה
כי גם אם למשל הקרנות הון סיכון מחפשים מוצרים מלאים מסיבה X (למשל ריבית גבוהה ולא שווה לשים כסף על חברה בשלב מוקדם) זה לא אומר שזה רלוונטי למישהו שמנסה לעשות בוטסטראפ למוצר קטן/בינוני
אמנם, למרות שהספר The Lean Startup נכתב ב 2011 ועדיין יש בו הרבה רלוונטיות, בכל אופן 14 שנה הם שנות דור בעולמות ההיטק וההסבר למה מגיע מהשטח.
אם אתה בעולמות הסטארטאפים היום אז אתה יודע מהשטח שהאופציה היחידה שלך כמעט לראות השקעה זה כשכבר יש מוצר עם לקוחות משלמים.
אחד המדדים המשקפים הוא לראות את החברות שנבחרות לאקסלרטור של Y Combinator.
אכן למי ששואף לייצר מוצר קטן/בינוני בהחלט אפשר, מומלץ, וכמעט האפשרות היחידה זה לעשות בוטסטראפ, לבנות קהל לקוחות ולהבנות בהדרגה.
זה אגב גם טוב להרבה חברות שרוצות לגדול מאד....

מה שבאתי להאיר היה ש MVP הוא מוצר שרק מוכיח שרעיון הוא בר ביצוע מבחינה טכנולוגית.
מוצר שמייצר לקוחות (והשקעות) הוא מוצר שלכל הפחות מספק למשתמש onboarding ושימוש מובָנים.
אסטתיקה אפשר לשפר עם הזמן

נערך לאחרונה ב:
תודה על זרי המחמאות

ובעיני לקוחותי, הגמישות וההתאמה האישית שרק המערכת שלי מאפשרת, היא זו שעושה את ההבדל בין התוכנה שלי,
שעל פיתוחה עבדתי במשרה מלאה למעלה משנה,
לתוכנות מוצר המדף שמשווקים המתחרים.
יכולה לשלוח לי הודעה אישית?

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה