דרוש מתכון לרולדת עגל עסיסית

• פותח הנושא bhj
  • פורסם בתאריך
  • הוסף לסימניות
דרישות מיוחדות:
אני רוצה להכין, לפרוס ולחמם בשבת בבוקר על הפלטה ללא נוזלים.
אבל שיישאר עסיסי ולא יתייבש...

יש למישהו מתכון מנוסה כבר בשימוש כזה?
(נמאס לנו משניצלים....)

תודה רבה!!!

• הוסף לסימניות
יש למישהו?
כבר הפשרתי...
:rolleyes::rolleyes::rolleyes:

• הוסף לסימניות
בישול ארוך (4 שעות) על אש קטנה..
תיבול..
הרבה שום, סלרי, תבלינים לפי הטעם. (יש המהדרים לתת לבשר לילה במקרר עם התבלינים)
קודם כל לתת לבשר כוויות מכל הכיוונים באש גדולה, ואז לתת לו להתבשל באש קטנה במים של עצמו.
לגבי שבת אני לא יודעת.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י יעל;1154379:
בישול ארוך (4 שעות) על אש קטנה..
תיבול..
הרבה שום, סלרי, תבלינים לפי הטעם. (יש המהדרים לתת לבשר לילה במקרר עם התבלינים)
קודם כל לתת לבשר כוויות מכל הכיוונים באש גדולה, ואז לתת לו להתבשל באש קטנה במים של עצמו.
לגבי שבת אני לא יודעת.

תוכלי בבקשה לפרט יותר?
בלילה לשבת עם תבלינים בלבד? ללא שמן, יין וכו'?
אח"כ לצרוב מכל הכיוונים ולעזוב אותו לנפשו 4 שעות על אש קטנה?
כמה מים יש בסוף?

תודה רבה!

• הוסף לסימניות
אין לי מתכון כתוב..
ככה סבתא שלי היתה עושה ואמא שלי ואני לפי מה שראיתי.. :)
קודם כל מתבלת את הבשר ועוטפת אותו בהמון תבלינים, פפריקה, פלפל ומה שאת רואה לנכון מתאים..
וגם הרבה הרבה שום. סוגרת אותו בשקית של הבשר ללילה במקרר.. או שעתיים תלוי בזמן העומד לרשותי ,
אח"כ שמן בסיר, וצורבת את הבשר המתובל עם כל החתיכות שום מכל כיוון מעבירה לאש הכי קטנה ל4 שעות. הבשר מפריש נוזלים מעצמו ומתבשל במים של עצמו..
אפשר להוסיף גם חתיכות סלרי יחד עם השום.
צריך לעקוב, לפעמים יש צורך להוסיף קצת מים, תלוי בסוג הבשר.
הבשר מתכווץ ונהיה חצי ממה שהיה בהתחלה ויש די הרבה נוזלים בסיר
אם את רוצה לרולדה. תני לו להתקרר לגמרי ורק אז לפרוס אותו, אחרת הוא יתפרק לך

• הוסף לסימניות
לגבי הכויות חום בהתחלה הכוונה היא שיש לטגן אותו מכל הכיוונים עד שהוא נהיה לבן זה גורם לנקבוביות להסגר ולשמור על הטעם וכו'
אני מבשלת ביין ותבלינים יין עד הרבע והופכת כל רבע שעה
אם יש צורך מוסיפה נוזלים באמצע
אחרי שמתקרר לגמרי אני פורסת לפרוסות ומבשלת אותם חצי שעה ברוטב שנשאר

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה