כללי דרוש ניקוד לקטע מספר

• הוסף לסימניות
מדובר בתיקונים שנעשו לספר שכבר עבר ניקוד
כמה יכול לעלות ניקוד ל2 הקטעים הקצרים המצו"ב

קטע 1:

כך רבינו הקדוש אמר, שכל המחלות שיש לאדם באים רק מקלקול השמחה! וזה ממש כך. כמו שנראה במעשה הבא שמי שסיפר לי אותו, הקדים והודיע שהוא אינו יודע אם הסיפור הזה אמתי או לא אמתי. אמנם, אחרי שהוא סיים לספר את סיפורו, אמרתי לו, שאין לי שום ספק שזה סיפור אמתי, ולא רק שהוא אמתי, אלא יש עוד הרבה מאוד סיפורים כמותו, שהם אמתיים.

הסיפור הוא בכלל על מישהו שלא שייך כלל לתורה ומצוות ויתכן שאפילו היה גוי – לא ביררתי – ועל כל פנים, רואים מהסיפור את גודל כוחה של שמחה, אפילו ש"לשמחה מה זו עושה", וכל שכן כאשר יהודי שמח באמת בכל מה שיש ליהודי לשמוח.

וזה תוכן המעשה בקצרה: איש אחד, גילו אצלו, ל"ע, את המחלה הממאירה ה' ישמור. הרופא הודיע לו, שהאופן שבו הוא קיבל את המחלה הוא חמור מאוד, דהיינו שגם סוג המחלה, וגם המקום שבו היא פרצה, והחוזק שלה וכו' וכו', הוא כל-כך חריף, עד שאין לזה שום תרופה, וכל מה שהוא יכול לומר לו הוא, שיש לו כך וכך חדשים לחיות, והוא יכול ללכת הביתה לחיות את מה שנשאר לו לחיות בבית, כי אין שום סיבה שיישאר בבית-החולים, מאחר שזה לא יועיל לו. ה' ירחם.

אותו אחד ששמע כך אמר לעצמו, שאם נשארו לו רק כמה חדשים לחיות, מה יש לו כבר להפסיד, הוא ילך ויעשה כ מה שהוא יכול בשביל להעביר את מותר ימיו בנעימים, בשמחה ועונג. מה עשה? הלך ושחרר את כל חסכונותיו, ויצא לטייל בעולם, עם כל המנעמים והפינוקים שביכולתו, דהיינו בתי-מלון טובים, רכב נוח, נופים יפים - כך בילה זמן מה, עד שכבר לא יכול היה להרשות לעצמו כאלה הוצאות, וחזר לביתו.

בהיותו בביתו, השתדל להקיף עצמו בחברים טובים ולצחוק הרבה ולשמוח.[יל1] כך בילה את זמנו, כשהוא בטוח שהוא מעביר את ימיו האחרונים בעולם בצורה הטובה ביותר שאפשר.

יום אחד, התקשר אליו הרופא שגילה אצלו את המחלה, להתעניין בו, מה קורה אתו וכו', שהרי הוא ידע שימיו של אותו יהודי ספורים ורצה לדעת מה עלה בגורלו. כששמע שהוא עדיין מתפקד וחי כרגיל, הוא התפלא, ומיד הזמין אותו לבית-החולים כדי לעשות בדיקות, ולראות בדיוק מה מצבו.

כאשר קבלו את תוצאות הבדיקות, לא מצאו זכר למחלה! ומיד קרא לו הרופא וגילה לו שהמחלה נעלמה כלא היתה!

זהו הסיפור שסיפר לי אחד מהמשתתפים בשיעור, שלטענתו הוא אינו יודע אם הוא אמת או לא, ואני אומר, שהוא אמתי לגמרי וכמותו ישנם עוד עשרות סיפורים אמתיים לא פחות ומדהימים לא פחות, שכולם באים רק לראיה לדברי אדוננו מורנו ורבנו הקדוש רבי נחמן מברסלב זיע"א, שאמר, שכל החוליים הבאים על האדם, כולם באים רק מקלקול השמחה.

קטע 2:

כמו שכותב רבי נתן במכתב לבנו, שבו הוא מבאר שהדרך של אזמרה היא קודם כל לראות את עצמו שהוא הכי גרוע בעולם, ואז לשמוח עם הנקודות הטובות, וכמו שאפשר לדייק מדברי רבינו הקדוש בעצמו שכותב בתורה שם, שכאשר אדם מתחיל להסתכל על עצמו ורואה שאין בו שום טוב וכו' וממשיך לעצה של אזמרה עיין שם.

• הוסף לסימניות
יש לי תוכנת ניקוד, אני יכולה לנקד לכם, אבל אחרי הניקוד צריך לעשות הגהה כי התוכנה לא מדייקת לגמרי, מעוניינים?

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה