דרוש עוזר צלם (תאורן)

• פותח הנושא yitzy
  • פורסם בתאריך
  • הוסף לסימניות
ובקטנה.

הייתי יכול לשלוף אחד מההודעות שלך לגבי הבדל בין עצמאי לשכיר.
את לא מוציאה תלוש לעוזר ולא איכפת לך אם הוא עובד בשחור או לא.
מלצר לפחות מקבל תלוש ומינימום תנאים.

את יודעת ש250 זה סכום שלא מאפשר בשום אופן שלא לעבוד בשחור ולהחזיק אפילו עוסק פטור.
את יכולה לקבל כמובן מאליו דרישת תשלום של מאות שקלים על שעות נוספות מעבר ל6 וכאן את מקבלת עמובן מאליו שכר מינימום על 12-14 שעות ויותר.

אז אני אחזור להודעה הראשונה שלי כאן.
קשה למצוא עוזר טוב שיודע את מלאכתו ויתמיד בעבודתו שהתשלום הוא 250 גלובלי ל12 שעות ויותר.
בדיוק כמו שקשה להשיג צלמת טובה שמוכנים לשלם 450 ל3 שעות (וזה הרבה הרבה הרבה הרבה יותר הוגן מהתשלום לעוזר צלם).

מי שמוכן לשלם יותר יקבל עבודה טובה יותר.

• הוסף לסימניות
זה ארוך, אבל חשוב. מקווה שאתה ומי שלחץ לך "תודה" בהודעות הקודמות - תקראו את הכל בעיון.

נכתב ע"י הגלים;1035438:
הייתי יכול לשלוף אחד מההודעות שלך לגבי הבדל בין עצמאי לשכיר.
את לא מוציאה תלוש לעוזר ולא איכפת לך אם הוא עובד בשחור או לא.
מלצר לפחות מקבל תלוש ומינימום תנאים.
בזה אתה צודק. אוקיי. זו אחת מהסיבות שבמחיר פר שעה העוזר מקבל יותר משכר מינימום. וצריך לזכור שגם מלצרים מקבלים בסה"כ בט"ל (ואולי ביטוחי בריאות אחרים, אני לא מבינה בזה). מס הכנסה הם לכאורה צריכים לשלם, אבל כמובן בד"כ (או תמיד?) הם פטורים כי הנטו שלהם גם ככה נמוך. כנ"ל אצל עוזר צלם, ברור שזה לא אמור להגיע לסף מס הכנסה (אלא אם משלמים לו סכומים אחרים לערב, נניח 500, והוא עובד הרבה. במצב כזה הוא כנראה כן יגיע לסף המס).
חשוב גם לזכור שהרבה מהסעיפים שרלוונטיים להשוואה בין עצמאי לשכיר - לא רלוונטים לפרילנסר ו/או לעוזר צלם. (למשל קשר עם לקוחות, שיווק, רכישת ציוד וכו'.)
אבל בשורה התחתונה אתה אכן צודק, יש הבדל בין עצמאי לשכיר ולפיכך בין מצלרים לעוזר צלם.

נכתב ע"י הגלים;1035426:
לא רק בגלל שאת מעריכה אובר את הצלמת אלא שאין בך את היכולת כאן להעריך עבודה של אחרים.
נכתב ע"י הגלים;1035438:
את יכולה לקבל כמובן מאליו דרישת תשלום של מאות שקלים על שעות נוספות מעבר ל6 וכאן את מקבלת עמובן מאליו שכר מינימום על 12-14 שעות ויותר.

פה הגזמת, מאוד.
הגולשים פה בפורום יודעים שאתה ואני מכירים זה את זה בחיים האמיתיים, ומההודעות שלך משתמע שאתה יודע כמה אני משלמת לספקי המשנה הישירים שלי (צלם סטילס שני וצלם וידאו. לעוזר כאמור הצלם השני משלם, לא אני) ושאתה יודע איך וכמה אני מעריכה את הספקים שלי. ושהמסקנה שלך מההיכרות האישית שלנו היא שאני לא מעריכה את ספקי המשנה שלי.
אמירה מאוד לא הוגנת.
אני לא חושבת שיש בארץ צלם שמשלם לצלם סטילס פרילאנס ראשי יותר מכמה שאני משלמת לצלמי הסטילס השניים שלי. לווידאו אני לא משלמת סכומים חריגים, אבל עדיין בטופ של מה שמקובל לשלם בארץ.
עוזר הצלם שלנו מקבל 250-300 (תלוי מי העוזר ומי הצלם שמשלם לו) עבור כ-7-8 שעות עבודה (כי הלקוח משלם מראש על 6, ולעוזר יש עוד 1-2 שעות לפני+אחרי). ברגע שיש שעות נוספות לצלמים - העוזר מקבל את חלקו בשעות הנוספות.
העוזרים שלנו (הטובים שביניהם) סוחבים את כל הציוד (במהירות ראויה לציון), קשובים לבקשות שלנו, מרימים את התאורה כפי שאמרנו להם, יודעים לשנות עוצמה לפי בקשתנו ולהבין קודים שלנו (כלומר, אם אני אומרת לעוזר "בכסא הכלה אני רוצה 2 קדמיים ואחד אחורי", הוא יודע להעמיד אותם בהתאם). במקרי חירום הם מסוגלים להרים מערך תאורה בלי עצה שלנו, אבל בהחלט ייתכן שאח"כ נשנה את מה שהם סידרו.
בניגוד לעוזרים שאיצי מכיר, אצלנו לרוב העוזר נח במהלך האירוע (רובו). הוא לא מסתובב איתנו עם מונופוד ופלאש. היו לי פעמים בודדות שהעוזר הסתובב איתי בצילומי השולחנות. זה הכל.
אז דרישות התפקיד אולי קצת אחרות, אבל זה לא הופך את המשפט של איצי, לפיו לא יצא לי לעבוד עם עוזר צלם טוב, לנכון.

נכתב ע"י הגלים;1035426:
ההשוואה שלך של "עוזר שווה 250 אבל צלמת לפחות 900" היא בעייתית מאוד מאוד.
איזו הכנסה מקוממת של מילים לפה שלי!! מעולם לא טענתי שצלמת שווה לפחות 900 ש"ח. אני טענתי שאני שווה לפחות 900 ש"ח, ואני טוענת שאני חריגה בזה. סליחה על השחצנות הקלה, אבל היה נדרש להבהיר את זה פה בבירור.
יצויין שאני לא טוענת שאני שווה 900 ש"ח לצילום ריקודים בלבד, אלא שאני פשוט לא מבצעת עבודות קטנות כמו צילום ריקודים. לא שווה לי לקחת אירוע בשביל התשלום שמקובל לשלם על ריקודים.
אני לא חושבת שיש צלמת ששווה לשלם לה 800-900 ש"ח בשביל ריקודים, כי אני חושבת שאכן הידע והכשרון שנדרש מצלמת בשביל ריקודים בלבד לא מספיק גדול כדי להצדיק את הגדולות בתחום.

נכתב ע"י הגלים;1035438:
בדיוק כמו שקשה להשיג צלמת טובה שמוכנים לשלם 450 ל3 שעות (וזה הרבה הרבה הרבה הרבה יותר הוגן מהתשלום לעוזר צלם).
אם אתה לא מוצא צלמת שהיא "מספיק טובה לריקודים" ב-400-500 ש"ח - כנראה שבכל זאת הידע והכשרון שנדרשים מצלמת לריקודים בלבד הם גבוהים יותר ממה שתיארת לעיל.
כי יש המון צלמות שיסכימו לצאת מהבית עם ציוד יקר לריקודים בלבד ב-400-500 ש"ח. (במיוחד אם זה באיזור הבית שלהן, או שדואגים להן להגעה. כבר ציינתי שעוזר הצלם מקבל הסעה עם הצלם הראשי?)

מקווה שעניתי על כל מה שרציתי.

• הוסף לסימניות
2562676.jpg

• הוסף לסימניות
שוב צעד צעד.

מה שהקפיץ אותי היתה הטענה שלך ש"250 לעוזר צלם זה תשלום ראוי הוא לא צריך לדעת כלום".
הציפיה שלי מעוזר צלם מקצועי (כפי שאיצי מחפש כאן) היא הרבה יותר מזה ולדפוס העבודה שהוא מחפש 250 זה תשלום רחוק מ"ראוי".

אני לא עוסק כאן באף צלמ/ת באופן אישי.
שאני כותב שרמת הידע הנדרשת מצלמת רקודים לא גבוהה לא סותר את העבודה שיש צלמות רקודים (או בכל) מצוינות שיודעות המון.
אפשר גם לקחת את זיו קורן כפלאשמן- אבל הידע שלו לא יבוא ליד בטוי ולכן בהגדרה לא ניתן למצוא תשלום שיהיה הוגן ל2 הצדדים.

כמה את משלמת לצלמים השניים שלך ממש לא רלוונטי כי את יצרת דפוס עבודה שונה מכל מה שמכונה בשוק צלם שני (מביא תאורה- דואג לעוזר ) ואם בחרת משקולייך לבחור בדפוס עבודה מסוים שנוח לך יותר -זכותך- אין קשר למושג "צלם שני" כאן. זה לא זה.

ולא כתבתי בשום מקום שאת לא מכבדת צלמים -ספקי משנה שלך- כתבתי שאת לא מכבדת את העוזרים. וזה בהתיחסות להודעה ספציפית מאוד שלך. וזה לא רק בגלל המחיר- זה ממהשוואות שלך למלצר ועוד. ואם בהודעה האחרונה את מוצאת את עיקר ההבדל במעמד של שכיר /עצמאי - מש"ל.

היו ארועים שגם אני שלמתי לעוזר 300 או 250 - לא שמחתי בזה והייתי שמח מאוד לשלם יותר.
ברור לי שאם היה מדובר בעוזר טוב ומיומן התשלום היה אחר לחלוטין.

• הוסף לסימניות
אויש, זה כ"כ לא מועיל. אתה יכול פשוט לא לקרוא. חלאס.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י הגלים;1035659:
מה שהקפיץ אותי היתה הטענה שלך ש"250 לעוזר צלם זה תשלום ראוי הוא לא צריך לדעת כלום".
הציפיה שלי מעוזר צלם מקצועי (כפי שאיצי מחפש כאן) היא הרבה יותר מזה ולדפוס העבודה שהוא מחפש 250 זה תשלום רחוק מ"ראוי".
איצי לא פירט את הדרישות שלו מעוזר צלם, ולכן קראתי את ההודעה כמכוונת למה שמתאים לעוזר צלם אצלנו. ואז אתה כתבת על אנשים שלא מוכנים לשלם מספיק לעוזר צלם, ולכן הם לא מוצאים אחד טוב. אז עניתי לך שאני חושבת ש-250 לעוזר צלם זה סכום בסדר גמור, כי כאמור - אני התייחסתי לתפקיד של עוזר צלם אצלנו. ברור שאם התפקיד שלו כולל גם התרוצצות עם מונופוד ופלאש עליו במשך חצי מהאירוע - התשלום הזה לא מספיק. אבל איפה ראית צלם שמחפש עוזר כזה, ובכל זאת מתכוון לשלם לו 250 ש"ח? לא בשרשור הנוכחי, בכל מקרה.

נכתב ע"י הגלים;1035659:
אני לא עוסק כאן באף צלמ/ת באופן אישי.
ודאי שאתה לא, כי אתה מנסה לעוות את דבריי. אתה כותב שאני לכאורה טוענת שצלמות ככלל צריכות לקבל לפחות 900 ש"ח, ואתה רמזת שזו הטענה שלי אפילו לגבי צילום ריקודים בלבד. (לא אמרת את זה, אבל מאחר ודיברנו על צלמות לריקודים בלבד, ומאחר והזכרת בסמיכות את העובדה שעוזר הצלם עובד פי 3 שעות מאשר הצלמת - נרמז מזה שלטענתך אני חושבת שכל צלמת שבאה לריקודים בלבד צריכה לקבל 900 ש"ח.)
אז אתה לא דיברת על צלמת ספציפית. אני כן. אני הדגשתי שאתה מכניס לי מילים לפה בכך שאתה הופך את נושא ה-900 ש"ח לכללי, בעוד אני מייחסת את המחיר הזה לצלמת מאוד ספציפית, שהיא אני.

נכתב ע"י הגלים;1035659:
שאני כותב שרמת הידע הנדרשת מצלמת רקודים לא גבוהה לא סותר את העבודה שיש צלמות רקודים (או בכל) מצוינות שיודעות המון.
אפשר גם לקחת את זיו קורן כפלאשמן- אבל הידע שלו לא יבוא ליד בטוי ולכן בהגדרה לא ניתן למצוא תשלום שיהיה הוגן ל2 הצדדים.
נכון, את זה גם אני כתבתי. (במילים אחרות.)
לא הבנתי למה אתה מציין את זה שוב, כאילו אתה משתמש בזה כנגד טענה שטענתי. אין פה סתירה לשום דבר שכתבתי.

נכתב ע"י הגלים;1035659:
כמה את משלמת לצלמים השניים שלך ממש לא רלוונטי כי את יצרת דפוס עבודה שונה מכל מה שמכונה בשוק צלם שני (מביא תאורה- דואג לעוזר ) ואם בחרת משקולייך לבחור בדפוס עבודה מסוים שנוח לך יותר -זכותך- אין קשר למושג "צלם שני" כאן. זה לא זה.
אתה רוצה להגיד שלא הבנת את הטענה שלי, אפילו שהדגשתי את המילים שנועדו להבהיר את כוונתי?
כתבתי שאני משלמת לצלמים השניים שלי יותר מכמה שמקובל לשלם לצלם ראשי פרילנס. יעני יותר מכמה שצלם א' מקבל כאשר הוא הולך לצלם לבד, עם כל ציוד התאורה שלו, אירוע עבור צלם ב'. וזה לבד, בלי עוד צלמת בשטח. שלא לדבר על כך שכאשר אני מביאה צלם שני - אני הצלמת העיקרית בכל הנוגע לאחריות, ניהול הצילומים בשטח, שיח עם לקוחות וכו'. בדוג' שנתתי צלם א' הוא האחראי לכל הנ"ל.
יש לציין שיש הרבה צלמים שכאשר הם הולכים לעבור פרילנס הם מקבלים את אותו הסכום שאני משלמת לצלמים השניים שלי, ולא פחות. אבל לא שמעתי על כאלה שמקבלים יותר.

נכתב ע"י הגלים;1035659:
ולא כתבתי בשום מקום שאת לא מכבדת צלמים -ספקי משנה שלך- כתבתי שאת לא מכבדת את העוזרים. וזה בהתיחסות להודעה ספציפית מאוד שלך. וזה לא רק בגלל המחיר- זה ממהשוואות שלך למלצר ועוד. ואם בהודעה האחרונה את מוצאת את עיקר ההבדל במעמד של שכיר /עצמאי - מש"ל.
כתבת שאני אובר-מעריכה את הצלמות ולא מעריכה אחרים. "אחרים".
לא הבנתי את המשפט האחרון שלך, זה שהסתיים ב-מש"ל.

• הוסף לסימניות
אני יכול לצטט הכל בחלקים להוכיח 3 נקודות בהם את לא דייקת- 3 נקודות בהן אני לא דייקתי או הבנתי אותך ולהתנצל ולהמשיך להתווכח עוד ועוד- זו לא המטרה שלי ולכן אני לא אפרט על כל נקודה ונקודה.

הנקודה שלי היתה פשוטה.
כפי שכל שוק בנוי מהיצע וביקוש זה המצב גם כאן.
בעיני תשלום של 250 לעוזר צלם למסגרת של לפחות לפחות 10 שעות (כולל הנסיעות) היא לא ראויה ובטח ובטח שלא אטרקטיבית. גיסתי בת ה18 כמלצרית מרויחה יותר.

אתם מחפשים עוזר צלם ב250 ולא מוצאים? כנראה שצריך להציע ב300.
מציעים ב300 ולא מוצאים? תנסו ב350.
זה נכון בכללי ובטח אם אתה מצפים לאחריות מסירות ראש גדול וקביעות.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה