דרוש צלם - הפרטים בפנים >>

• הוסף לסימניות
מחפש צלם או צלמת לצילום משפחה ונער בר מצווה בפתח תקווה
ביום שישי 2/9
חשוב שיהיה צלמ/ת מהסביבה הקרובה כיוון שהצילומים יגמרו קרוב לשבת.
לפרטים נוספים ולהצעות פנו באימייל:
https://mail.google.com/mail/u/3/#inbox

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י אות לי;2123914:
מחפש צלם או צלמת לצילום משפחה ונער בר מצווה בפתח תקווה
ביום שישי 2/9
חשוב שיהיה צלמ/ת מהסביבה הקרובה כיוון שהצילומים יגמרו קרוב לשבת.
לפרטים נוספים ולהצעות פנו באימייל:
https://mail.google.com/mail/u/3/#inbox

שתי הערות קטנות:
א. זו בדיוק הכתובת לתא הדואר שלי, כך שלא ניתן להגיב....
ב. מעניין, כנראה זה הפורום המתאים, מאחר ולנו אין שבת להתכונן לה. זה כמו לקחת מונית עם נהג חילוני עד הצפצוף השני ממש... ומפה והלאה שיסתדר לבד - הוא ממילא לא שומר...
אבל עדיין יש עניין שלפני עיוור לא תיתן מכשול, לא?
נתבקשתי פעם לעשות כזו עבודה וסרבתי. לחברים טובים הגרים 2 דק' הליכה מביתי. לבסוף הזמינו צלם מבוגר, שחי עם אשתו המבוגרת ולפני שבת רק מניחים סיר חמין על הפלטה. הוא הגיע רק עם מצלמה ועליה פלאש.

מכאן הבחירה שלכם...

• הוסף לסימניות
אין בזה שום לפני עיוור
ההלכה אומרת שאם אתה שוכר פועל בערב שבת, אתה צריך לשחרר אותו מספיק מוקדם בכדי שיוכל להגיע הביתה לפני שבת למלא חבית של מים, לצלות דג קטן ולהדליק את הנר.
טור חושן משפט
"בד"א שיש מנהג ידוע אבל אם אין בעיר מנהג ידוע או אפילו יש מנהג שלא להשכים ולהעריב והוא אומר להם אני שוכר אתכם בדין תורה חייבין לצאת מביתם בזריחת השמש ולעשות מלאכה עד צאת הכוכבים: ירושלמי בד"א בחול אבל בערב שבת בין השכמה בין הערבה משל בע"ה פי' שא"צ להעריב כמו בחול עד היכן כדי למלאות לו חבית של מים ולצלות לו דג ולהדליק את הנר אחר שיבא לביתו:"
מי שלוקח כזאת עבודה, צריך להיות מתוכנן עם עצמו, ולדעת שהוא לא נופל לשבת לא מוכן, אלא דואג שהכל יהיה כבר מסודר, ומה שנשאר זה לרחוץ וללבוש בגדים וללכת לבית הכנסת.

• הוסף לסימניות
תודה,
החכמת אותי.

הבעייה היא היא לא ההלכה. כל "חבר" בזמנם היה מצטט אותה בע"פ כמו משניות וברייתות.

הבעייה היא היצר...
"... את הילד הזה לא צילמת..., ... את לא עשית..., זה רק צפצוף ראשון ואיך תעזוב לפני שסיימת...
תמיד יש את אלה שלא מדליקים נרות בזמן יען כי יש להכין רק עוד סלט אחד... וזו הבעייה של המכשול...
זו דעתי האישית כמובן !

• הוסף לסימניות
אני קובע זמן סופי לתמונה אחרונה, שהוא עשר דקות לפני קיפול.
שבסופו של דבר אני בבית לפחות 15 שעה לפני כניסת שבת.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י aynoah;2123979:
תודה,
החכמת אותי.

הבעייה היא היא לא ההלכה. כל "חבר" בזמנם היה מצטט אותה בע"פ כמו משניות וברייתות.

הבעייה היא היצר...
"... את הילד הזה לא צילמת..., ... את לא עשית..., זה רק צפצוף ראשון ואיך תעזוב לפני שסיימת...
תמיד יש את אלה שלא מדליקים נרות בזמן יען כי יש להכין רק עוד סלט אחד... וזו הבעייה של המכשול...
זו דעתי האישית כמובן !

עם כל הכבוד, לא להדליק נרות בזמן זה לא עבירה.
כל עוד אדם מצליח להגיע מוכן לשבת אין שום מניעה שיקח את העבודה.
(לא בטוחה שהייתי לוקחת, אבל לא הייתי שופטת את מי שלוקח)
בהצלחה!

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י קקטוס;2123985:
אני קובע זמן סופי לתמונה אחרונה, שהוא עשר דקות לפני קיפול.
שבסופו של דבר אני בבית לפחות 15 שעה לפני כניסת שבת.

15 שעה לפני כניסת שבת נשמע לי קצת מוגזם.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י שיר שמח;2124063:
15 שעה לפני כניסת שבת נשמע לי קצת מוגזם.

הוא התכוון כמובן לכתוב 15 דקות או רבע שעה ויצא שילוב נחמד...

לעניינו -
אות לי, יש בפתח תקווה את מאיר שבח (גר במרכז העיר) צלם מעולה

הניק MSPHOTO

מזל טוב,
חני

• הוסף לסימניות
מה מוגזם בזה?
כשכל הבית מסודר ונקי, ואני רק צריך להתקלח ולהחליף בגדים.
אנחנו מכניסים 40 דקות לפני שקיעה, כך שזה יוצא 55 דקות לפני שקיעה, זה מוגזם?

יצאתי טמבל...

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י קקטוס;2124116:
מה מוגזם בזה?
כשכל הבית מסודר ונקי, ואני רק צריך להתקלח ולהחליף בגדים.
אנחנו מכניסים 40 דקות לפני שקיעה, כך שזה יוצא 55 דקות לפני שקיעה, זה מוגזם?

יצאתי טמבל...

לא טמבל, רק תתקן את הטעות (15 דקות או רבע שעה ולא 15 שעה...)

• הוסף לסימניות
ואם מתאים לך לחזור הביתה 5 דק' לפני הדה"נ?!?!

מה יש פה להתערב בכלל???

שכל אחד יעשה את השיקול שלו אם זה מתאים לו ושיהיה לכולנו שבת שלום :)

• הוסף לסימניות
צילמתי כמה פעמים בר מצוה בני עציון
הודעתי ששעה לפני כניסת השבת אני מקפלת ציוד!!! (20 דק נסיעה לחיפה)
הלך מצויין ב"ה- לאף אחד אין עניין שנחלל שבת

• הוסף לסימניות
אסרו חכמים לעשות מלאכה בערב שבת מזמן המנחה, והעושה אז מלאכה, אינו רואה ממנה ברכה. וזמן האיסור הוא משעת מנחה קטנה, כלומר בשעתיים וחצי (הזמניות) שלפני שקיעת החמה (רש"י). ואמנם יש מחמירים וסוברים שהאיסור מתחיל כבר מעת מנחה גדולה, היינו חצי שעה אחר חצות היום (מהר"ם). אלא שהואיל ודין זה מדרבנן, אפשר לסמוך על הדעה המקילה ולעבוד עד שעתיים וחצי לפני שבת (שו"ע או"ח רנא, א; מ"ב ג). ואף מי שסיים את כל הכנותיו לשבת, אסור לו לעשות מלאכה באותו הזמן, מפני שאין זה מכבוד השבת שסמוך לכניסתה יעסוק יהודי במלאכה שאינה קשורה להכנות לקראתה (עיין בהרחבות).

דווקא מלאכת קבע אסרו חכמים באותן השעות, אבל מלאכה ארעית מותר לעשות. לפיכך, אסור לאדם לבצע באותן שעות עבודת נגרות, חייטות, חשמל, עבודות גדולות בגינה, עבודה במחשב, כתיבת סת"ם והגהת ספרים בשכר, שכל אלו עבודות קבועות. אבל מותר למומחה לבצע פעולה קצרה, כגון להניח מצודה לציד חיות, לשרות סממנים לעשיית צבע, ולתת הוראה למחשב לבצע פעולה מתוחכמת, שזוהי מלאכת ארעי. וכן מותר לעשות באותן שעות עבודות שאינן דורשות מומחיות, כדוגמת השקיית גינה, ניקוי חדרים, תפירת כפתורים, כיבוס במכונה, כתיבת חידושי תורה ביד או במחשב. וגם מותר לקבל עליהם שכר. אבל אם משלמים לו שכר כדי שיעשה את המלאכות הללו בכל ערב שבת, אף שאינן דורשות מומחיות, אסור לעשותן, מפני שהשכר והתדירות הופכים אותן למלאכות קבע (עיין רמ"א רנא, א, באו"ה 'אגרת', שש"כ מב, לח-לט, והערה קלג).

לצורך שבת מותר לעשות מלאכה קבועה ואף לקבל עליה שכר, ובתנאי שיהיה ניכר שהמלאכה נעשית לצורך שבת. למשל, מותר לספר אנשים בשכר, משום שברור לכל שמסתפרים לכבוד שבת. וכן מותר לנהג לבצע הסעות לפני שבת, כי אף זה בכלל ההכנות לשבת. וכן מותר לחשמלאי לבצע תיקונים בשכר לצורך שבת. אבל אסור לחייט לתפור בגד בשכר באותן השעות אפילו לצורך שבת, משום שאין ניכר שהוא תופר לצורך השבת, כי יתכן שאותו הבגד נועד ליום אחר. אך אם יעבוד בחינם, מותר לו לתפור לעצמו או לחבירו בגד לקראת שבת. וקל וחומר, שמותר לאדם שאינו חייט מקצועי, לתפור או לתקן בגדים בחינם לכבוד שבת באותן שעות (שו"ע רנא, ב; מ"ב ז; באו"ה 'לתקן').

בשני מקרים נוספים הקילו חכמים לעשות מלאכה קבועה באותן השעות: א) עני שאין לו לצרכי שבת, מותר לו להמשיך לעבוד באותן השעות (מ"ב רנא, ה). ב) כדי למנוע נזק או הפסד. לפיכך, מותר לאומן לגמור את מלאכתו, כאשר יש חשש שאם לא יסיים את מלאכתו יפסיד את לקוחותיו (באו"ה רנא, ב, 'ואינו'. וכן כל מה שמותר לעשות בחול המועד מותר לעשות באותן שעות, מ"ב ה).

מסחר, לדעת הרבה פוסקים אינו נכלל באיסור מלאכה, ומותר למכור בחנויות באותן השעות. ומכל מקום יש לסגור את החנויות לפחות חצי שעה לפני כניסת השבת, כדי להספיק להתרחץ ולהתלבש לקראת שבת. כיום נוהגים להחמיר ולסגור את החנויות כמה שעות לפני שבת, ורק חנויות שמוכרות צרכי שבת פותחים עד סמוך לשבת (מ"ב רנא, א, ד; באו"ה ד"ה 'העושה' 'ואינו').

הנוסעים לקראת שבת, צריכים לתכנן את נסיעתם כך שיוכלו להגיע למחוז חפצם לכל הפחות חצי שעה קודם כניסת השבת, כדי שיוכלו להתארגן לשבת. ואם הנסיעה ארוכה, צריכים לקחת בחשבון תקלות שעלולות לקרות בדרך. והרב מרדכי אליהו זצ"ל המליץ, לתכנן זמן כפול ממה שהדרך אורכת בדרך כלל. שאם היא אורכת שעתיים, יצאו לדרך ארבע שעות לפני כניסת השבת.

פניני הלכה-שבת-פרק ב-הכנות לשבת-איסור עשיית מלאכה בערב שבת

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י שמואל גרינשטיין;2124110:
אות לי, יש בפתח תקווה את מאיר שבח (גר במרכז העיר) צלם מעולה

הניק MSPHOTO

מזל טוב,
חני

תודה

אשמח לשמוע פרטים נוספים
<לא ניתן לפרסם מיילים באופן פומבי>

• הוסף לסימניות
סליחה על הפלישה לפורום...
אבל למה לא להתחיל מוקדם ולסיים מוקדם?

• הוסף לסימניות
צלמים מומלצים מהאזור:
יוסי רוזנבוים- 0525516793
טל אלינסון- 0507677670

• הוסף לסימניות
זו השאלה שניסיתי לעורר, ותודה להארה של תדמית לעניין
בפורום דתי/חרדי מנסים יותר מידי פעמים, לעניות דעתי, למצוא את הגבולות המשיקים לפורום חילוני. גם מי שמצטט היתר רבני מלפני 10 שנים להשתמש בטלפון לא כשר, שוכח שאז לא היה טלפון כשר והיום יש פתרונות מצויינים... אז צריך להדבק לפתרון הלא כשר..

העיקר,
שתבחרו צלם מצויין, שיהיה מזל טובות, הכניסו את הבחור לתורה, חופה, מעשים טובים ומזכה הרבים!

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י aynoah;2123948:
ב. מעניין, כנראה זה הפורום המתאים, מאחר ולנו אין שבת להתכונן לה. זה כמו לקחת מונית עם נהג חילוני עד הצפצוף השני ממש... ומפה והלאה שיסתדר לבד - הוא ממילא לא שומר...
אבל עדיין יש עניין שלפני עיוור לא תיתן מכשול, לא?
נתבקשתי פעם לעשות כזו עבודה וסרבתי. לחברים טובים הגרים 2 דק' הליכה מביתי. לבסוף הזמינו צלם מבוגר, שחי עם אשתו המבוגרת ולפני שבת רק מניחים סיר חמין על הפלטה. הוא הגיע רק עם מצלמה ועליה פלאש.
מכאן הבחירה שלכם...

נכתב ע"י aynoah;2123979:
הבעייה היא היצר...
בחרתי בזמנו לא להגיב, הרגשתי שזה נושא שאני צריך לסגור..
אתה צריך ללמוד שיש צלמים אחרים ויש לקוחות אחרים!!
יש צלמים שמגיעים מעיר אחרת עם כל הציוד והרקעים ביום שישי לצלם והם נותנים מראש לו"ז.
יש גם לקוחות שאתה לא מכיר כנראה שכשהם מקבלים לו"ז הם מכבדים את הצלם
גם מפני כבוד השבת וגם מפני כבוד הצלם, כולנו אנשים חרדים ואף אחד לא מעוניין -
להכשיל את השני.
אהה, הצלם בחור צעיר וחביב ובעל משפחה, נראה לי שהוא מניח יותר "מסיר חמין על הפלטה"

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה