דרוש צלם מתלמד ...או לא מתלמד

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י צילומנציה;1847025:
רק כשמחאתי על הרמה המטפסת כלפי מעלה- שצילומי הניו-בורן מתחילים כבר לחצות את רף האלפי שקלים- והם כבר לא דבר נדיר- קיבלתי התקפות בגלוי ובסתר (לא פחות מ-3 תגובות בפרטי). מה עקץ אותם כל כך?...
נראה, שזה תלוי באיזה צד של המתרס אתה משובץ
צלם באירוסין - מותרות- שמעלות את הרמה
סט ניו בורן- מי שאין לה שלא תקנה (גם אם אצל כל החברה מסביבה זה טקס חובה)

ולא- במשפחה המורחבת שלנו אין בכלל אירוסין באולם ולא סטים מרהיבים של ניו בורן, אבל החד צדדיות....

תאמיני לי שעשיתי בחיי גם צילומי ניובורן בחינם למטרת חסד בחינם, וגם צילומי אירוסין למטרת חסד בחינם.

עדין, מי שיגיד לי שתימחור שלא משתלם לי הוא חסד- עם זה אני לא מסכימה.
חסד זה חסד.
פרנסה זה פרנסה.
לפעמים אפשר לשלב בין שניהם.
ולפעמים לא.

אבל אני בטוחה שאת מבינה את זה. גם את עובדת. אני בטוחה שיצא לך לעשות לפעמים עבודות למטרת חסד.
אני גם בטוחה שלא כל העבודות שלך מתומחרות לפי 'מחירי חסד'.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י ליאת ב;1846720:
אני יוצאת עכשיו לצלם וכל הזמן מהרהרת בתגובות שהיו כאן.
מבחינתי אני כותבת מסר אחרון ופורשת מהדיון ורק רוצה להשאיר חומר למחשבה.
אני כצלמת כבר המון שנים, לוקחת את הצילום לא רק כפרנסה.
נכון מהצד זה נראה כמותרות. אבל בהרבה מקרים ניתן להשתמש בצילום כמשהו משמח. דרך אגב במימנו לא סתם יש טיפול שנקרא פוטותרפיה. הצילום משמח אנשים!
אני חווה את הצילום מתוך אהבתי לבני אדם ומתוך הצורך לשמח אנשים.
פעם שמעתי מרב צדיק שמי שמזכה את הרבים בציוד שלו (מבחינתי במצלמה שלי)
ברכב שלו כו'... מובטח לו שתהייה לו ברכה בציוד והציוד שלו מוגן מכל פגע
וגם מן הסתם ברכה בפרנסה.
ואני לא מנסה להתגאות חס ושלום, זה מוטו בשבילי. איפה שאני יכולה לשמח
עם הצילומים שלי אני עושה את זה. כשמשלמים לי כסף וגם כשלא משלמים לי...
כן לפעמים זה נראה מותרות. אבל בשביל אנשים שעוברים יסורים לא קלים בעולם שלנו
כשבאים לצלם אותם כשהם בשמחתם לבושים יפה וסוף סוף רווים נחת ונתח קטן של אושר
זה חסד של אמת.
בכל פעם שהם יסתכלו בתמונה הם יתחברו לרגע המאושר הזה.. (על עיקרון זה דרך אגב עובד בחלק מהמצבים הפוטותרפיה)
מי יתן והשם יתן לי תמיד כח וזמן לשמח אנשים ולהיות שותפה ברגעי האושר הקטנים (גדולים שלהם) בתוך ים של כאב.
בשורות טובות

אשריכם ישראל!
פשוט מרגש כל פעם מחדש, להתקל בפנים היפות של עם ישראל.
הבדיטשובר היה לוקח את האשכול הזה... ישר למעלה...

הקפיצה פה, של חלק מהתגובות - טבעית לחלוטין.
זהו כוחן של מילים... וזוהי סודה של הסמנטיקה.
הצעתו של קקטוס:
נכתב ע"י קקטוס;1846734:
עכשיו תערכי את ההודעה הראשונה, ותכתבי את מה שכתבת פה, וככה לא יתקבל הרושם המעוות שנוצר.
הצעה להודעה:
"מעוניינת לשמח משפחה במצוקה, ולצלם להם את האירוסין של ביתם
אני מעוניינת שצלם יצטרף אלי ויצלם את צד הגברים."
וכאן יבוא הפירוט אודות הפוטותרפיה.
במקומה עומדת.

רק הערה קטנה:
נכתב ע"י קקטוס;1846734:
הרעיון שלך נחמד

קצת הרבה יותר מ"נחמד".
:)
וכל הכבוד לך.
זה מדהים צורת החשיבה על טובת השני, ובמה ניתן להוסיף ולשמח. לטווח הארוך גם כן.
יישר כחך!!

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י ליאת ב;1846720:
אני יוצאת עכשיו לצלם וכל הזמן מהרהרת בתגובות שהיו כאן.
מבחינתי אני כותבת מסר אחרון ופורשת מהדיון ורק רוצה להשאיר חומר למחשבה.
אני כצלמת כבר המון שנים, לוקחת את הצילום לא רק כפרנסה.
נכון מהצד זה נראה כמותרות. אבל בהרבה מקרים ניתן להשתמש בצילום כמשהו משמח. דרך אגב במימנו לא סתם יש טיפול שנקרא פוטותרפיה. הצילום משמח אנשים!
אני חווה את הצילום מתוך אהבתי לבני אדם ומתוך הצורך לשמח אנשים.
פעם שמעתי מרב צדיק שמי שמזכה את הרבים בציוד שלו (מבחינתי במצלמה שלי)
ברכב שלו כו'... מובטח לו שתהייה לו ברכה בציוד והציוד שלו מוגן מכל פגע
וגם מן הסתם ברכה בפרנסה.
ואני לא מנסה להתגאות חס ושלום, זה מוטו בשבילי. איפה שאני יכולה לשמח
עם הצילומים שלי אני עושה את זה. כשמשלמים לי כסף וגם כשלא משלמים לי...
כן לפעמים זה נראה מותרות. אבל בשביל אנשים שעוברים יסורים לא קלים בעולם שלנו
כשבאים לצלם אותם כשהם בשמחתם לבושים יפה וסוף סוף רווים נחת ונתח קטן של אושר
זה חסד של אמת.
בכל פעם שהם יסתכלו בתמונה הם יתחברו לרגע המאושר הזה.. (על עיקרון זה דרך אגב עובד בחלק מהמצבים הפוטותרפיה)
מי יתן והשם יתן לי תמיד כח וזמן לשמח אנשים ולהיות שותפה ברגעי האושר הקטנים (גדולים שלהם) בתוך ים של כאב.
בשורות טובות

אשריכם ישראל!
פשוט מרגש כל פעם מחדש, להתקל בפנים היפות של עם ישראל.
הבדיטשובר היה לוקח את האשכול הזה... ישר למעלה...

הקפיצה פה, של חלק מהתגובות - טבעית לחלוטין.
זהו כוחן של מילים... וזוהי סודה של הסמנטיקה.
הצעתו של קקטוס:
נכתב ע"י קקטוס;1846734:
עכשיו תערכי את ההודעה הראשונה, ותכתבי את מה שכתבת פה, וככה לא יתקבל הרושם המעוות שנוצר.
הצעה להודעה:
"מעוניינת לשמח משפחה במצוקה, ולצלם להם את האירוסין של ביתם
אני מעוניינת שצלם יצטרף אלי ויצלם את צד הגברים."
וכאן יבוא הפירוט אודות הפוטותרפיה.
במקומה עומדת.

רק הערה קטנה:
נכתב ע"י קקטוס;1846734:
הרעיון שלך נחמד

קצת הרבה יותר מ"נחמד".
:)
וכל הכבוד לך.
זה מדהים צורת החשיבה על טובת השני, ובמה ניתן להוסיף ולשמח. לטווח הארוך גם כן.
יישר כחך!!

• הוסף לסימניות
רוזמרין, זה ברור. שלוש פעמים בשבוע מתקשרים לבקש תרומה או חסות ו-90% מהבקשות לא נענות, אבל זה לא אומר שאם בן אדם יתקשר לבקש הזמנות בתרומה או חצי מחיר אני אביע את דעתי ש-למה לו לחתן ילד בקונקורד אם המצב הכספי קשה, לא נותנת לו וזהו.
ולענין הניו-בורן- כל מה שכתבתי בעבר היה קריאה של מחאה על המצב שלנו שהמוצר הזה הוא סוג של סימפטום/מאפיין שלו. ויש חברות של נשים (נניח כמו קבוצה של עובדות במטריקס - והדוגמא היא אילוסטרציה) ששם זה הופך למוצר חובה גם כשלא יכולים ואח"כ הבעלים מתרוצצים בגמ"חים.
אז קצת לאזן- יושבות פה נשים צעירות לפני לידה. ורואות עוד סט מדהים ועוד אחד ממיס (הכל מהמם , באמת כיף לצפות) ואין להם, אבל חייבים. שיראו שלא כולם חושבים כך.
מה הקשר לתרומה בכלל? אבל לקחו את זה אישי וקיבלתי תגובות ברמת גנון
מישהי כתבה לי- "הקנאה בוערת לך מהעיניים- אם את לא יכולה אל תעשי אבל אל תשמיצי" נו באמת....

ודווקא לענין האירוסין מריח לי שזה יותר הבדלי עדות- כל המגיבים אשכנזים. ואצלנו אירוסין הוא אירוע פשוט עד לא קיים, אבל יש עדות ששם אירוסין הוא ממש חתונה אשכנזית , ולחתונה בכלל אין לי דימוי. ככה זה ואי אפשר לשנות

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י צילומנציה;1847495:
רוזמרין, זה ברור. שלוש פעמים בשבוע מתקשרים לבקש תרומה או חסות ו-90% מהבקשות לא נענות, אבל זה לא אומר שאם בן אדם יתקשר לבקש הזמנות בתרומה או חצי מחיר אני אביע את דעתי ש-למה לו לחתן ילד בקונקורד אם המצב הכספי קשה, לא נותנת לו וזהו.
ולענין הניו-בורן- כל מה שכתבתי בעבר היה קריאה של מחאה על המצב שלנו שהמוצר הזה הוא סוג של סימפטום/מאפיין שלו. ויש חברות של נשים (נניח כמו קבוצה של עובדות במטריקס - והדוגמא היא אילוסטרציה) ששם זה הופך למוצר חובה גם כשלא יכולים ואח"כ הבעלים מתרוצצים בגמ"חים.
אז קצת לאזן- יושבות פה נשים צעירות לפני לידה. ורואות עוד סט מדהים ועוד אחד ממיס (הכל מהמם , באמת כיף לצפות) ואין להם, אבל חייבים. שיראו שלא כולם חושבים כך.
מישהי כתבה לי- "הקנאה בוערת לך מהעיניים- אם את לא יכולה אל תעשי אבל אל תשמיצי" נו באמת....

ודווקא לענין האירוסין מריח לי שזה יותר הבדלי עדות- כל המגיבים אשכנזים. ואצלנו אירוסין הוא אירוע פשוט עד לא קיים, אבל יש עדות ששם אירוסין הוא ממש חתונה אשכנזית , ולחתונה בכלל אין לי דימוי. ככה זה ואי אפשר לשנות

בלי קשר לכל הנושא העלית פה נקודה אחרת אז בעקיפין-
תלמדי לצנזר.
כמות ההודעות ההזויות שאני מקבלת פה מאנשים אני לפעמים לא מבינה מאיפה זה בא...
אבל פשוט לא להתייחס וזהו.

זהו. :)

• הוסף לסימניות
קיבלתי. :)

את דווקא נדמית כחביבת הקהל- זורמת עם כל אחד, איזה תגובות הזויות אפשר כבר לשלוח לך?

וגם בעקיפין - השבוע, ביקרה פה נסיכה בת כמה שבועות שהספיקה כבר לעבור דרכך. האמת? אי אפשר לעמוד בפני התמונות.

• הוסף לסימניות
נו

קקטוס צודק צריך רק צלם מתחיל\חבר במחיר אם צריך בכלל (ארוסים)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י צילומנציה;1847495:

א. אין לי מושג מה כתבת בעבר. ואני גם לא התייחסתי לזה.

ב. כמו שקקטוס כתב. ההבדל הוא בניסוח. יש הבדל בין לבקש תרומה לאדם אחד לבין לתמחר באופן לא משתלם.

ג. נסי לעשות ניסוי. פרסמי את אותה בקשה של הצילומים לאירוסין, אבל בצילומי ניובורן. אני בטוחה שיהיה לך מתנדבות. יש פה צלמות עם לב זהב!

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י rosmarin;1847683:
ג. נסי לעשות ניסוי. פרסמי את אותה בקשה של הצילומים לאירוסין, אבל בצילומי ניובורן. אני בטוחה שיהיה לך מתנדבות. יש פה צלמות עם לב זהב!

לא חושבת שצלמת ניו-בורן תיתן חבילה חינם ל"משפחה שנמצאת במצוקת קיום ממשית ובחוסר אמצעים".
הם פשוט לא אמורים לצלם ניו-בורן (כמו שהם לא אמורים לצלם אירוסין)

אם יש סיפור אחר מאחורי הקלעים תרשמו בבירור "משפחה עם סיפור עדין/מורכב/קשה"

חצי מהציבור החרדי מצוי במצוקה כלכלית שמונעת ממנו לקחת צלם באירוסין, לבקש כזה דבר בשם מצות "הכנסת כלה" זה עיוות.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י יונה יונה;1847715:
לא חושבת שצלמת ניו-בורן תיתן חבילה חינם ל"משפחה שנמצאת במצוקת קיום ממשית ובחוסר אמצעים".
הם פשוט לא אמורים לצלם ניו-בורן (כמו שהם לא אמורים לצלם אירוסין)

אם יש סיפור אחר מאחורי הקלעים תרשמו בבירור "משפחה עם סיפור עדין/מורכב/קשה"

חצי מהציבור החרדי מצוי במצוקה כלכלית שמונעת ממנו לקחת צלם באירוסין, לבקש כזה דבר בשם מצות "הכנסת כלה" זה עיוות.

יכול להיות אלף אפשרויות למה זה חסד. אני אישית צילמתי בחינם לאישה עם דיכאון וד"ל. תקראי מה שרותי קפלר רשמה. מרתק.

• הוסף לסימניות
אני פעם נתתי כספי מעשרות למשפחה שהגדירו את עצמם במצוקה וכו ונולד תינוק ואין כסף לצרכיו המינימליים... פשוט רחמנות!

בסוף הסתבר שהם קנו בזה(ובכסף של עוד כמה כמוני) עגלה יוקרתית מפוארת שמעולם לא חלמתי לקנות, פגשתי זוג מנצנץ עם תינוק ממותג בכרכרה מלכותית

מאז אני לא תמימה .

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י יעל א;1847761:
אני פעם נתתי כספי מעשרות למשפחה שהגדירו את עצמם במצוקה וכו ונולד תינוק ואין כסף לצרכיו המינימליים... פשוט רחמנות!

בסוף הסתבר שהם קנו בזה(ובכסף של עוד כמה כמוני) עגלה יוקרתית מפוארת שמעולם לא חלמתי לקנות, פגשתי זוג מנצנץ עם תינוק ממותג בכרכרה מלכותית

מאז אני לא תמימה .

גם יתכן שהם קבלו את העגלה במתנה.

• הוסף לסימניות
מתברר שהם מקבלים הכככל במתנה.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י rosmarin;1847748:
יכול להיות אלף אפשרויות למה זה חסד. אני אישית צילמתי בחינם לאישה עם דיכאון וד"ל. תקראי מה שרותי קפלר רשמה. מרתק.

זה בדיוק מה שאמרתי. זה יכול להיות מקרה לגמילות חסד.
הכנסת כלה זה לא.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י יעל א;1847761:

מאז אני לא תמימה .

אולי הם קנו אותה יד 2?

• הוסף לסימניות
צילומנציה, אני לא כ"כ מבינה..
גם אני אישה, וגם לי יש / יהיו תינוקות ואני נהנית מידי ערב להסתכל בתמונות ניו בורן כי זה פשוט מדהים ומושך וכ"כ יפה , אבל אני לא ארשה לעצמי ללכת לצלמת כי זה מותרות ++++

זה שיש צלמת ועל העבודה שלה היא לוקחת אלף שקל (וזה לא הרבה..זה עבודה קשה!!!) לא אומר שכל אשת אברך ג"כ צריכה לעשות את זה. (מה קשור מה עושים כולם מסביב??)
סליחה, אבל כל אישה צריכה לעשות חשבון פשוט מה התקציב שלה לכל דבר, יש לה - שתלך לצלמת ב 2000, אין לה - שתלך לצלמת ב 400, אבל אי אפשר להתלונן על הראשונה שלוקחת 2000, זו העבודה שלה. ומסתבר שזה בהתאם לרמה.
ואם אין לה בכלל , שתצלם בעצמה. לא יקרה שום דבר, מבטיחה!!

א"כ אין מה להתלונן על העלאת הרמה , מי שהולכת למרות שאין לה כסף מיותר לזה - זה בעיה שלה , ומאד מאד גדולה.
אישית - הייתי מעדיפה לקנות לילדים שלי המון משחקים על פני צילום, ולא שזה לא חשוב, אני אוהבת תמונות ברמה הזויה, אבל יש סדר עדיפויות בחיים.
והתינוק שלי לא יזכור כמה הוא נהנה בצילומי ניו בורן :)

ושוב - אין מה לעשות , המחיר והרמה הולכים לרוב יחד.
מי שחשוב לה צילום מקצועי עד הסוף-שתשלם.

אגב, אם תשאלו אותי - הייתי הולכת על צילום ברמה גבוהה ולא מתלמדת, אם כבר , שיהיה מושלם..

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י nc;1848425:
אולי הם קנו אותה יד 2?

אולי הרבה דברים.
אבל תכל'ס בסיפור הזה - זה לא היה המצב.
זה היה אנשים שמשנוררים מכל מי שהם יכולים ויש להם מושגים ביוקרה ולא מתפשרים.
זה חלק מהתרבות שלהם לעשות שנור ולהשיג הכל .

בקיצור מי שאכפת לו לתת צדקה באמת צריך לבדק טוב לאן הולך הכסף.

• הוסף לסימניות
הענין שכולם צודקים...
גם לעשות אירוסין זה מותרות אמיתיות...
אצל הספרדים אירוסין בלי צלם זה באותה רמה של חתונה אצל אשכנזים בלי צלם...
יש הרבה פעמים שלצלם בחינם זה חסד והכנסת כלה... (בשמיים יחליטו על איזה סעיף יקבלו את השכר)
כל אחד יודע מתי הוא יכול לתת את המתנת חסד הזו ומתי יותר חסד לצלם בתשלום כי משפחתו צריכה את הכסף
(אולי לקנות עגלה בכמה אלפים זה לא צודק בעיני - יכול להיות שמישהו יאיר את עיני מתי זה כן חובה:confused:)
בקיצור לדון לכף זכות גם את אלו שבעד וגם את אלו שנגד

• הוסף לסימניות
אשכול מעניין.

היינו באושר עד ביום חמישי, כשהייתי בקופה נגשה אליי אישה ואמרה לי שהיא רוצה לקנות מוצרים ואין לה כסף. אמרתי לה שאין לי מזומן עליי,ואם היא רוצה שתביא כמה מוצרים ואעביר לה.
בעלי הגיע ספרתי לו, ואמרתי שנראה שהעגלה שלה יותר עמוסה משלנו (אנחנו קנינו רק השלמות והעגלה שלה היתה רחוקה כך שלא ראיתי). בעלי הלך לבדוק. (מן הון להון ראינו אותה נגשת לעוד קונה ומבקשת). היא אמרה שהקניה שלה עולה 150 ויש לה כבר 50. הוא ראה שזה לחם חלב גבינות וכאלו.
חיכה שהתור שלה יגיע, הקופאית העבירה מוצרים עד בערך 100, והוא שילם בכרטיס האשראי.
כל הדרך חזור התלבטנו אם זה חסד. זה נשמע מוזר שאשה מגיעה לאושר עד ומתחילה לבקש מאנשים שיתרמו לה.

בסיכומו של ענין החלטנו שבכל מקרה, גם אם יש לה כסף, מה שאנחנו נתנו לה היה צדקה כיון שזה היה הלחם והחלב שלהם. (גם אם בשארית הכסף היא תקנה עגלה יוקרתית, זה לא מענין אותנו).

יתכן שהיא אמרה לילדים שלה: אני הולכת לקניות והקב"ה יעזור. בחנות עצמה היא קנתה מה שצריך (כולה 150), ועשתה השתדלות. כשהיא חזרה הביתה היא אמרה לילדים: אמרתי לכם! אני יצאתי בלי כסף והקב"ה עזר לי!

מענין מה דעתכם בנידון.

ויעל א'- הסיפור שלך מדגדג לי במקלדת לכתוב סיפור על דלפונה שנולד לה תינוק ולא היה לה גרוש. בלית ברירה היא הסכימה להוציא את הדלות לרחובות קריה, והסיפור התפרסם. אנשים תרמו מטרנות, סימילאק, כספים.. ויום אחד נשמעת דפיקה בדלת. נציג של אגודת 'אפרת' מגיע עם עגלה יוקרתית של תורם החפץ בעילו שמו.

ההיא לא יודעת איך לבלוע. אין להם כסף ללחם, ופתאום כזו עגלה. היא חושבת שאולי ימכרו אותה ובכסף הזה תקנה לחם ועגלה זולה יותר. אבל הנציג בפתח כמו קורא את מחשבותיה ואמר: התורם ביקש שישתמשו בעגלה הזו ולא יעשו איתה מסחר. מוסיף לה תרומה של 10 שקל מכיסו, מתנצל שאין לו יותר, והולך.

היא בולעת את רוקה, נוטלת את העגלה היוקרתית ויוצאת מהבית לקנות לחם. בדרך היא פוגשת במבטים זועמים של כל השכנות שתרמו לה מהכסף שאין להן, והולכות עם עגלות ד"ר ביבי של יד 2.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י מלפפון;1848449:
אשכול מעניין.

היינו באושר עד ביום חמישי, כשהייתי בקופה נגשה אליי אישה ואמרה לי שהיא רוצה לקנות מוצרים ואין לה כסף. אמרתי לה שאין לי מזומן עליי,ואם היא רוצה שתביא כמה מוצרים ואעביר לה.
בעלי הגיע ספרתי לו, ואמרתי שנראה שהעגלה שלה יותר עמוסה משלנו (אנחנו קנינו רק השלמות והעגלה שלה היתה רחוקה כך שלא ראיתי). בעלי הלך לבדוק. (מן הון להון ראינו אותה נגשת לעוד קונה ומבקשת). היא אמרה שהקניה שלה עולה 150 ויש לה כבר 50. הוא ראה שזה לחם חלב גבינות וכאלו.
חיכה שהתור שלה יגיע, הקופאית העבירה מוצרים עד בערך 100, והוא שילם בכרטיס האשראי.
כל הדרך חזור התלבטנו אם זה חסד. זה נשמע מוזר שאשה מגיעה לאושר עד ומתחילה לבקש מאנשים שיתרמו לה.

בסיכומו של ענין החלטנו שבכל מקרה, גם אם יש לה כסף, מה שאנחנו נתנו לה היה צדקה כיון שזה היה הלחם והחלב שלהם. (גם אם בשארית הכסף היא תקנה עגלה יוקרתית, זה לא מענין אותנו).

יתכן שהיא אמרה לילדים שלה: אני הולכת לקניות והקב"ה יעזור. בחנות עצמה היא קנתה מה שצריך (כולה 150), ועשתה השתדלות. כשהיא חזרה הביתה היא אמרה לילדים: אמרתי לכם! אני יצאתי בלי כסף והקב"ה עזר לי!

מענין מה דעתכם בנידון.

אשריכם
ומה שנשאר לי לומר זה "שלא תצריכנו לידי מתנות בשר ודם..."
מספיק שהיא באה לבקש.. עצוב :(

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה