מידע שימושי "דרך שווה" הרפורמה החדשה בתחבורה הציבורית

עידן יוסף: אומר זאת בזהירות הנדרשת: אחרי קריאת המסמכים שהוגשו לבג"ץ, בפרט אלה הנוגעים לתפקוד ועדת המחירים ששימשה כחותמת גומי ועשתה לא מעט טעויות, קיים סיכוי לא מבוטל שביהמ"ש העליון יוציא צו מניעה נגד ישום רפורמת "דרך שווה" בתחבורה הציבורית.

אולי שחברות כמו הדרן שמוכרות מכשיר שכולל רק וויז
יפתחו לנו מכשיר שכולל רק את האפליקציה של האוטובוסים?
זה יכול להיות רווחי מאד.... (להם רווח ישיר, לנו רווח עקיף אחרי שנכסה את עלות המכשיר....)

ולא הצלחתי להבין- המעבר של 90 דקות זה רק עם כרטיס צהוב של נסיעות עד 15 ק"מ?
בכרטיסים היקרים יותר אין מעבר?

ועוד שאלה (קראתי את כל ה16 עמודים ולא הצלחתי להבין...)-

ואם עליתי אחרי 10 ק"מ על אוטובוס אחר שנוסע עוד 20 ק"מ? עברתי את ה 15,
אבל הכרטיס לא אמור לדעת את זה.
(וגם אני ...מאיפה לי לדעת כמה קילומטר בין התחנות?
או שאני אמורה לסחוב איתי מחשב נייד וכל תחנה לבדוק מה תחנת העלייה והירידה ומה המרחק?)
נראה לי הפיתרון הכי טוב יהיה לתקף רק כשיורדים מהאוטובוס...
ככה הקילומטר יתחיל להיספר מאמצע המסלול. ;)

@נכד של הבעש"ט @מירער - נראה לי אתם מונחים בזה טוב ותדעו לענות לי.
שאלות טובות. אני גם לא יודע. הם באמת לא נתנו מספיק מידע.

אם אני עולה על אוטובוס נוסעת 15 ק"מ ואז מחליפה אוטובוס ונוסעת עוד 15 ק"מ-
זה יכול להיות על אותו כרטיס של 5.5 שקל?
או שהקילומטרים נספרים מהתיקוף הראשון באוטובוס הראשון?
לפי הבנתי מהתיקוף הראשון. אבל אני כבר לא בטוח בכלום.

אגב, אחת הבשורות ברפורמה שלא פורסמה מספיק היא שמכניסת הרפורמה לתוקף כל חופשי חודשי יהיה ל-30 יום מיום רכישתו ולא קלנדרי.
כי זה לא בשורה. עד עכשיו היה מושג של גמיש 30. והיתה אפשרות כזו.

(לדוגמא, בקווי גוש דן שנוסעים בכמה ערים שונות)?
לא חשבתי שיש בגוש דן מעל 15 ק"מ. אבל יש, מפ"ת לבת ים. אם נוסעים בקו 1 (בהמשך זו תהיה הרכבת הקלה) מפ"ת לבת ים זה 16 ק"מ. אבל נראה לי שכבר היום יש תעריף שונה לנסיעה כזו. (אולי 10 ש"ח?)

נערך לאחרונה ב:
עלות חופשי חודשי בתוך י
לא מבין משהו ברפורמה הזו, וגם אין את מי לשאול.
בדקתי, למשל, כמה תעלה נסיעה ממודיעין עילית לבאר שבע, והתשובה 16 ש"ח.
דא עקא, שאין קו ממודיעין עילית לבאר שבע, אז צריך לנסוע לירושלים, או לתל אביב.
בשביל זה אני צריך אוטובוס לירושלים (12 שח) אוטובוס פנימי לתחנה מרכזית (5.5 ש"ח) ואוטובוס לבאר שבע (16 ש"ח) סה"כ 33.5 ש"ח, אז איך אני משלם רק 16 ש"ח?
תקנה חופשי חודשי ב-235 ויכסה לך הכלללללללללל

עידן יוסף: אומר זאת בזהירות הנדרשת: אחרי קריאת המסמכים שהוגשו לבג"ץ, בפרט אלה הנוגעים לתפקוד ועדת המחירים ששימשה כחותמת גומי ועשתה לא מעט טעויות, קיים סיכוי לא מבוטל שביהמ"ש העליון יוציא צו מניעה נגד ישום רפורמת "דרך שווה" בתחבורה הציבורית.
הלואי

מישהו יודע מתי הדיון?

רוצה להבין. נוער זה 50% גם בנסיעה רגילה? למשל נסיעה בתוך העיר תעלה למבוגר נסיעה 5.5 ש"ח
אז לילד יעלה 2.75 ש"ח או שלא יהיה הנחה בכלל ורק חופשי חודשי יעלה 112.5 ש"ח. כי לא ראיתי התייחסות לזה

רוצה להבין. נוער זה 50% גם בנסיעה רגילה?
כתוב במידע שלהם שההנחה של ערך צבור מתבטלת רק למבוגרים
לילדים זה יישאר בהנחה של חמישים אחוז
אז ממילא בכל נסיעה זה יוצא חצי מחיר.

כתוב במידע שלהם שההנחה של ערך צבור מתבטלת רק למבוגרים
לילדים זה יישאר בהנחה של חמישים אחוז
אז ממילא בכל נסיעה זה יוצא חצי מחיר.
אם ככה אז יוצא ברפורמה יוצא נוער יותר זול מעכשיו בכל מקום ששילמו 6 למבוגר ו3 לנוער ישלמו 2.75 לנוער.
(במבוגר ישלמו יותר כי עד עכשיו בערך צבור שילמו 4.8 ש"ח בערך וברפורמה 5.5 ש")

ולא הצלחתי להבין- המעבר של 90 דקות זה רק עם כרטיס צהוב של נסיעות עד 15 ק"מ?
בכרטיסים היקרים יותר אין מעבר?
משהו באמת לא ברור שם
מצד אחד כתוב בתחתית של כל הטבלה שיש מעבר בתוך החמש עשרה קילומטר
ומצד שני יש שם במחשבון התעריפים אפשרות להוסיף תחנת עצירה במסלול
וזה מחשב את המחיר זה לפי מרחק אוירי של המסלול
אז מה זה אומר בעצם האם יש מעבר גם יותר מחמש עשרה קילומטר
זה לא ברור

אם ככה אז יוצא ברפורמה יוצא נוער יותר זול מעכשיו בכל מקום ששילמו 6 למבוגר ו3 לנוער ישלמו 2.75 לנוער.
כנראה שכן
(במבוגר ישלמו יותר כי עד עכשיו בערך צבור שילמו 4.8 ש"ח בערך וברפורמה 5.5 ש")
באמת את זה לא כולם שמו לב שזה הולך להיות יותר יקר למבוגרים בכל הארץ ממש
זה סוג של מראית עין כאילו במקומות שבהם היו משלמים שש שקלים לנסיעה זה ייצא יותר זול
וזה ממש לא נכון
כי בכל מקום משלמים רק בערך צבור ואז זה יוצא יותר יקר לפי החשבון הזה 5.5 במקום 4.8
שלא לדבר על המקומות ששם רשמית זה עליה גדולה כמו הפריפריה שמשלמים היום רק שני שקלים

כנראה שכן

באמת את זה לא כולם שמו לב שזה הולך להיות יותר יקר למבוגרים בכל הארץ ממש
זה סוג של מראית עין כאילו במקומות שבהם היו משלמים שש שקלים לנסיעה זה ייצא יותר זול
וזה ממש לא נכון
כי בכל מקום משלמים רק בערך צבור ואז זה יוצא יותר יקר לפי החשבון הזה 5.5 במקום 4.8
שלא לדבר על המקומות ששם רשמית זה עליה גדולה כמו הפריפריה שמשלמים היום רק שני שקלים
נכון ולא נכון. כל זה מדובר לאנשים שנוסעים פעמים מועטים בחודש. נקח למשל אחד שגר בפירפריה ששילם על כל נסיעה 2 ש"ח וללא מעבר. ישלם היום 99 ש"ח לחודש עם מעבר ורוב הסיכויים שבפועל עד היום הוא גם שילם קרוב ל99 ש"ח בנסיעות מזדמנות. וגם בערים הגדולות למשל תושב בני ברק מידי פעם הוא עושה נסיעה לירושלים או לקריית ספר או אפילו לתל אביב או לפתח תקווה עכשיו ישלם 225 לחודש. בסופו של דבר ההפרשים הם לא כזה גדולים

נכון ולא נכון. כל זה מדובר לאנשים שנוסעים פעמים מועטים בחודש. נקח למשל אחד שגר בפירפריה ששילם על כל נסיעה 2 ש"ח וללא מעבר. ישלם היום 99 ש"ח לחודש עם מעבר ורוב הסיכויים שבפועל עד היום הוא גם שילם קרוב ל99 ש"ח בנסיעות מזדמנות. וגם בערים הגדולות למשל תושב בני ברק מידי פעם הוא עושה נסיעה לירושלים או לקריית ספר או אפילו לתל אביב או לפתח תקווה עכשיו ישלם 225 לחודש. בסופו של דבר ההפרשים הם לא כזה גדולים
יכול להיות
אבל מה שהם כותבים שם במידע שלהם שזה כאילו מוזיל גם את הנסיעה הבודדת ברוב הארץ:
"נסיעה מקומית באוטובוס עד מרחק של 15 ק"מ, שעד כה עלתה 6₪ עבור נסיעה בודדת או בערך צבור במרבית הערים, תעלה כעת 5.5₪"
אז זה ממש לא נכון בגלל הביטול של ההנחה בערך צבור

יכול להיות
אבל מה שהם כותבים שם במידע שלהם שזה כאילו מוזיל גם את הנסיעה הבודדת ברוב הארץ:
"נסיעה מקומית באוטובוס עד מרחק של 15 ק"מ, שעד כה עלתה 6₪ עבור נסיעה בודדת או בערך צבור במרבית הערים, תעלה כעת 5.5₪"
אז זה ממש לא נכון בגלל הביטול של ההנחה בערך צבור
ברמת העיקרון אתם צודקים. רק באתי לומר שהרפורמה היא לא שחור לבן. ובהסתכלות כוללת לא בטוח שנשלם יותר. אבל למשל לתושבי ביתר וקריית ספר נעשה עוול שצירפו אותם לערים הגדולות ולמשל העיר אריאל שהיא לא פחות גדולה ויותר קרובה לתל אביב תשלם מקומית 99 חופשי חודשי

בדקתי עכשיו באתר דרך שווה ולצערי ההנחה של נוער היא 3 ש"ח כמו עכשיו ולא 2.75 :(

תכלס' מתי הדיון בבג"ץ?

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....