שיר הָאָדֹם הָאָדֹם הַזֶּה

• הוסף לסימניות
ב"ה

/הָאָדֹם הָאָדֹם הַזֶּה

בְּצֶבַע תָּכֹל צִיַּרְתִּי שָׁמַיִם
בְּאָפֹר הוֹסַפְתִּי עֲנָנִים.
וּמְטוֹסֵי קְרָב, שְׁנַיִם שְׁנַיִם,
מְבַצְּעִים שָׁם תִּמְרוּנִים.

הַלָבָן הוֹתִיר שֹׁובָל מַרְהִיב,
נִסָּה לְשַׁווֹת אֲוִירַת חֲגִיגָה.
שׁוֹבָלִים אָחֵרִים הִגִיעוּ לְהַחֲרִיב,
וְיָרֹק חָאקִי עָקַב בִּדְאָגָה.

בָּחַרְתִּי צֶבַע כָּחֹל – מִשְׁטָרָה
וְאִיַּרְתִּי מְזוּזוֹת בַּכְּנִיסָה לָרֹבַעִים.
הַמְּזוּזוֹת לֹא נִרְדְּמוּ בַּשְּׁמִירָה
וַחֲנוּקוֹת הַבַּיִת הֶחֱלִיפוּ צְבָעִים.

חָשַׁבְתִּי אוֹפְּטִימִי, הִתְגַיֵּס הַוָרֹד,
וְשֶׁמֶשׁ צְהוּבָּה זָרְחָה בָּצְבִיעָה.
הֲאוֹפְּטִימִי לֹא הִצְלִיחַ לִשְׂרוֹד
וּמִיַּד אָחָר כָּךְ נִצְפְּתָה הַשְׁקִיעָה.

הַשָּׁחֹר אָז נִכְנַס לְבַקֵּר בָּשְׁכוּנָה
וְכָל הַצְבָעִים עָבְרוּ לְדוֹם.
אֲבָל לֹא הוּא הַרַס אֶת הַתְּמוּנָה,
בְּהַכֹּל אָשֵׁם צֶבַע אָדֹם.

טפטופי צבע אדום על רקע סגר באזור אדום.
מה עוד אפשר לבקש?

נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות
הרעיון כ"כ חזק.
תודה רבה!
כ כ ה כ ו ת ב י ם ש י ר ! !
תודה! כיף לשמוע!
[שימי לב שיש כמה שגיאות ניקוד].
אשמח אם תאמרי לי היכן, אם לא קשה לך.
(הניקוד אצלי עדיין לא מקצועי, אני בתהליך למידה.)

• הוסף לסימניות
אשמח אם תאמרי לי היכן, אם לא קשה לך.
(הניקוד אצלי עדיין לא מקצועי, אני בתהליך למידה.)
גם אני לא מקצועית במאה אחוז, אבל אציין כמה שזיהיתי:
צְהֻבָּה
לִשְׂרֹד
הָרַס
בַּכֹּל

באופן כללי, בעיקר לשם הנוחות, ממליצה לך לנקד בתוכנת ניקוד (אני ממליצה על נקדן של dicta) - עדיין צריך לעבור על כל מילה ומילה כדי לראות שהניקוד נכון ומתאים, אבל יש מילים שרק ניקוד אחד נכון להן, ואז זה פותר את הבעיה.

• הוסף לסימניות

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה