מידע שימושי האבחון של הילד שלך מחכה בפנים!

מצב
הנושא נעול.
  • הוסף לסימניות
הגרפולוגית אמרה שהבעיה של הילד מתחילה בזוגיות של ההורים-
מתנגדים? מסכימים?
הרבה פנים למקום.

מה שבטוח, שהבעיה של הילד נוצרה בשל גורם כלשהו.
אולי קשב וריכוז? זוגיות לא תקינה? התעללות? קנאה בין אחים? כל כך הרבה דברים יכולים להיות.

נעים להכיר, אני שושי (שפר) בורד, עוסקת בגרפולוגיה מדעית,
עם מעל 10 שנות וותק בתחום, מאות אבחונים ועשרות תלמידות, האג'נדה שלי פשוטה:
פתירת הבעיה היא קודם כל הבנת הגורם. הנקודה.

מידי הרבה פעמים אני פוגשת אנשים ששפכו ים כסף על הילד שלהם,
טיפולים רגשיים, מה לא. ו—עפעס. שום דבר לא זז. כמה קשה.
הם מגיעים אלי מיואשים מהמצב האישי שלהם, מהילד, מהחיים. ובצדק.
קשה מאוד לתקן בלי לדעת ולהבין מה צריך תיקון.
קשה להיות בחוסר וודאות. לנסות את כל השיטות בעיניים קשורות.
הנפש שלנו מורכבת וחסויה. מאוד. והנפש של הסובבים שלנו- קל וחומר.

באבחון גרפולוגי, הכתב חושף בפני גרפולוג מומחה מידע שנדיר לגלות במקרים מסוימים.
או לחילופין, מידע שלפסיכולוג יכול לארוך חצי שנה לזהות
אצלי בקליניקה, פשוט לדעת הכל.
באבחון מקבל המטופל/ת שעה של סקירת אישיות מקיפה-
הכוללת מצב נפשי, רגשי, חברתי, משפחתי, חוזקות, ייחודיות, ועוד.

כאן בפורום, אני מזמינה אתכם לשאול, לתהות, להתדיין, (וגם לשלול) את כל מה שתמיד רציתם לדעת על גרפולוגיה.
אשתדל לענות.
זאת הזדמנות חד- פעמית, כי השרשור הזה פתוח לזמן קצוב.

בנוסף, רק השבוע, לשאלות אישיות ניתן לפנות אלי בהודעות פרטיות, בלי התחייבות.

מיתוג גרפולוגיה פרטי התקשרות.jpg

נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות
מהיכרות אישית,
אני שמח להמליץ בפורום כה נכבד,
על המקצועיות והתועלת המרובה שבאבחונים אלו

כאחד שמתעסק גם עם ילדים,
אני נעזר רבות באבחונים של הגרפולוגית @שושי בורד (באישור ההורים כמובן)
שמדייקים לי את מצבו של הילד, ונותנים לי כלים נרחבים כיצד לעזור לו.

שאלה שמסקרנת אותי
למה הגישה המקובלת כלפי גרפולוגיה היא שלילית?
כאשר אני מדבר עם הורים / מחנכים, לעיתים קרובות אני שומע זלזול ואי אמון.

• הוסף לסימניות
שאלה שמסקרנת אותי
כי זה נובע מחוסר הכירות קרובה
מי ששומע על הגרפולוגיה מרחוק ולא מהיכרות אישית, מסתייג
אני מכיר את זה מתחום אחר
אמר לי אברך אחד שמקדם פרטני תלמידים בשיטת הרב וובר. ובתחילת דרכו כשהוא לקח תלמידים מחיידר מסוים המנהל היה ספקן מאד ביעילות השיטה והיה לו יחס שלילי לזה
אחרי תקופה שהוא ראה אצל התלמידים שלו התקדמות רבה - הוא התחיל לחייב הורים לשלוח את הבן שלהם לאבחון אצל הרב וובר וללמידה אצל אברך מטעמו ואפילו תלמיד מסוים הוא לא הסכים לקבל לחיידר אלא אם כן הוא עושה אבחון
אז זה תלוי אם מכירים מקרוב או לא

• הוסף לסימניות
,,,

נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות
הגרפולוגית אמרה שהבעיה של הילד מתחילה בזוגיות של ההורים-
מתנגדים? מסכימים?
הרבה פנים למקום.

מה שבטוח, שהבעיה של הילד נוצרה בשל גורם כלשהו.
אולי קשב וריכוז? זוגיות לא תקינה? התעללות? קנאה בין אחים? כל כך הרבה דברים יכולים להיות.

נעים להכיר, אני שושי (שפר) בורד, עוסקת בגרפולוגיה מדעית,
עם מעל 10 שנות וותק בתחום, מאות אבחונים ועשרות תלמידות, האג'נדה שלי פשוטה:
פתירת הבעיה היא קודם כל הבנת הגורם. הנקודה.

מידי הרבה פעמים אני פוגשת אנשים ששפכו ים כסף על הילד שלהם,
טיפולים רגשיים, מה לא. ו—עפעס. שום דבר לא זז. כמה קשה.
הם מגיעים אלי מיואשים מהמצב האישי שלהם, מהילד, מהחיים. ובצדק.
קשה מאוד לתקן בלי לדעת ולהבין מה צריך תיקון.
קשה להיות בחוסר וודאות. לנסות את כל השיטות בעיניים קשורות.
הנפש שלנו מורכבת וחסויה. מאוד. והנפש של הסובבים שלנו- קל וחומר.

באבחון גרפולוגי, הכתב חושף בפני גרפולוג מומחה מידע שנדיר לגלות במקרים מסוימים.
או לחילופין, מידע שלפסיכולוג יכול לארוך חצי שנה לזהות
אצלי בקליניקה, פשוט לדעת הכל.
באבחון מקבל המטופל/ת שעה של סקירת אישיות מקיפה-
הכוללת מצב נפשי, רגשי, חברתי, משפחתי, חוזקות, ייחודיות, ועוד.

כאן בפורום, אני מזמינה אתכם לשאול, לתהות, להתדיין, (וגם לשלול) את כל מה שתמיד רציתם לדעת על גרפולוגיה.
אשתדל לענות.
זאת הזדמנות חד- פעמית, כי השרשור הזה פתוח לזמן קצוב.

בנוסף, רק השבוע, לשאלות אישיות ניתן לפנות אלי בהודעות פרטיות, בלי התחייבות.

צפה בקובץ המצורף 1255226
נשמע שיש לך את היכולת לדעת מה המצב היום.
לפסיכולוג חשוב יותר (למיטב הבנתי) לדעת מה היה בעבר ואיך זה השפיע עד שהגיעו למצב הנוכחי.
אז מה זה נותן?

• הוסף לסימניות
מהיכרות אישית,
אני שמח להמליץ בפורום כה נכבד,
על המקצועיות והתועלת המרובה שבאבחונים אלו

כאחד שמתעסק גם עם ילדים,
אני נעזר רבות באבחונים של הגרפולוגית @שושי בורד (באישור ההורים כמובן)
שמדייקים לי את מצבו של הילד, ונותנים לי כלים נרחבים כיצד לעזור לו.

שאלה שמסקרנת אותי
תודה על התגובה, ועל השאלה המסקרנת שהעלתה.
אכן, זלזול אי אמון התייחסות לגרפולוגיה כאל נבואה מיסטיקה
או ניחוש בקלפים - רווחת, ובמיוחד בציבור שלנו.
בנוסף לחשש הטבעי של כל אדם בוגר במצוקה, בפרט כאלה שחוו אכזבות מטיפולים או/ו הבטחות, כאשר הוא ניגש
לסוג עזרה נוסף, הרי שלצערנו הגרפולוגיה היא תחום פרוץ, שאין אכיפה כלשהיא או סינון וכל הרוצה יבוא ויטלנה,
כך אנשים נחשפים לגרפולוגים בינוניים ומטה, שעושים מהמקצוע צחוק.
כי גרפולוגיה היא אחד המקצועות היותר קשים, מדובר בניתוח רב רבדים, שדורש שנות לימוד ונסיון, אובייקטיביות
וכישורים פסיכולוגיים רבים. היא כוללת בנוסף לאבחון גם ייעוץ, התמצאות בתורת הנפש והטיפול ועוד רבות.
מנסיון, כמורה לגרפולוגיה, אוכל להעיד שמכל מחזור של תלמידות, תצא גרפולוגית אחת עפ"ר, הלימוד מרפה ידיים.

• הוסף לסימניות
נשמע שיש לך את היכולת לדעת מה המצב היום.
לפסיכולוג חשוב יותר (למיטב הבנתי) לדעת מה היה בעבר ואיך זה השפיע עד שהגיעו למצב הנוכחי.
אז מה זה נותן?
שאלה מעולה!
מאחר שאני עובדת עם אנשי טיפול, נוכחתי לראות לא אחת כמה קל להטעות את המטפלים. וזה עוד לפני שאנו מדברים על מקרים של אנשים עם הפרעות אשיות, הללו גאונים בהולכת שולל. המטפל מוקסם מהאשיות של המופרע המציג בחדרו ויכול גם להאמין שהנפגעים ממנו, בגללם נשלח לטיפול - הם המופרעים...דברים שקורים המון. בנוסף בעיות שמגיעות לפסיכולוגים לעיתים מורכבות גם מהפרעות קשב וריכוז, הפרעות תחושה, הזנחה הורית, ליקויי למידה, חרדות ומנגנוני הגנה מודחקים ברמות שהמטופל לא חש בהן, ולא בהכרח יעלו בחדר הטיפול, ודאי לא בטיפול קצר או התנהגותי. בעיות שונות מתחפשות באופן אחיד כלפי חוץ, וכך אנו מוצאים ילדים שמקבלים ריטלין לבעיות רגשיות, או בחורים שמקבלים כדורים בשעה שיכלו בעזרת הטיפול הנכון לפתור את הבעיה.
ולשאלה הספציפית: בכתב היד ובציורים למרבה הפלא...רשום גם העבר. אכן.

• הוסף לסימניות
בכתב היד ובציורים למרבה הפלא...רשום גם העבר. אכן.
אם יש הכשרה מתאימה בנוסף לגרפולוגיה כמו עו"סית וכדו' זה נשמע מדהים.
אחרת, נוטה לבחור בסקר שזה מדע בדיוני :rolleyes:

• הוסף לסימניות
אם יש הכשרה מתאימה בנוסף לגרפולוגיה כמו עו"סית וכדו' זה נשמע מדהים.
אחרת, נוטה לבחור בסקר שזה מדע בדיוני :rolleyes:
במדע בדיוני ייהנו לעשות שימוש בגרפולוגיה ללא ספק.
אשאל רק מה ההסמכה הסוציאלית נותנת לכושר האבחוני?

• הוסף לסימניות
לא הכרתי בכלל את היקף התחום, ופתאום אמר לי מישהו מחסידות גדולה שרוב השידוכים אצלם לא נסגרים לפני גרפולוג! בהכוונת האדמו"ר. כמובן אחד מומחה ובעל נסיון רב (או יותר נכון מומחית)

• הוסף לסימניות
אשאל רק מה ההסמכה הסוציאלית נותנת לכושר האבחוני?
אם אדע מה הכושר האבחוני נותן יתכן שיסתבר שהיא אכן לא נותנת כלום.

אך נניח והגרפולוגיה נותנת אבחנה של שקרנות כפייתית. מדהים התקדמנו. אך יתכן שמקורה בכלל באישיות אנטי סוציאלית ושם צריך להתמקד.
ואם באישיות אנטי סוציאלית עסקינן יתכן שמקורה בכלל בגורמי סביבתיים כמו הורה כזה וצריך לחפור ולהתמקד שם.

מאוד מעניין אותי איך כל הדברים האלו מתחברים.

• הוסף לסימניות
אם אדע מה הכושר האבחוני נותן יתכן שיסתבר שהיא אכן לא נותנת כלום.

אך נניח והגרפולוגיה נותנת אבחנה של שקרנות כפייתית. מדהים התקדמנו. אך יתכן שמקורה בכלל באישיות אנטי סוציאלית ושם צריך להתמקד.
ואם באישיות אנטי סוציאלית עסקינן יתכן שמקורה בכלל בגורמי סביבתיים כמו הורה כזה וצריך לחפור ולהתמקד שם.

מאוד מעניין אותי איך כל הדברים האלו מתחברים.
ראשית, אכתוב כי אני מתרשמת שיש לכותב ידע מכובד בפסיכולוגיה, ואני חשבתי שבהנדסאי ומעצב גרפי עסקינן...
(לא סותר כמובן).
הדברים הללו לא רק מסתדרים אלא כמו שכתבת תלויים זה בזה, משלימים זה את זה וגם נוצרים זה מזה. לחלוטין,
ואם אתה שואל, הרי שדווקא הכתב יכול לתת את התשובה האם השקרנות הכפייתית מקורה בשנאת אדם, ואזי היא
כלי שרתם המצפון המעוות של המופרע או מקורה בחרדה חברתית שפיתחה כפייתיות, ואז הטיפול שונה לחלוטין. למשל.
המידע המדויק מלבד ההדרכה למטפל, מביא הקלה רבה לחברה/ולמשפחה של הסובל, וכשמדובר בסובל בעצמו שפונה,
לא ניתן לשער כמה תקווה, או לחילופין השלמה מקבל הפונה.

נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות
לא הכרתי בכלל את היקף התחום, ופתאום אמר לי מישהו מחסידות גדולה שרוב השידוכים אצלם לא נסגרים לפני גרפולוג! בהכוונת האדמו"ר. כמובן אחד מומחה ובעל נסיון רב (או יותר נכון מומחית)
ואני שואל אכן?
אפשר לגלות התאמה בכתב יד?
גם לפי מה שנכתב כאן, כל מה שאפשר לגלות זה איזה טראומה בעבר, וכיוצא בזה, (גם לזה אני לא מאמין בכלל) אבל התאמה בין בני זוג מבוססת על מציאת חן שהיא נגזרת מהליכים מסובכים מאוד, ודאי שאין מקומם בגרפולוגיה.

• הוסף לסימניות
הילד שלי בן 2.5, והייתי שמחה לדעת אם הוא בשל לעלות לתלמוד תורה, וכן הוא מפחד מאוד להיגמל
האם אפשר כבר בכזה גיל לעשות אבחון?

אם כן, איך עושים את זה?

שאלה יפה. שאלה שהורים (בפרט צעירים) רבים מתחבטים בה.
עקרונית אבחון נערך החל מגיל 4, אבל לא יהיה נכון לאמר שלא ניתן לאבחן מציורים, יותר נכון קשקושים של פעוטות
בני שנתיים, בתנאי שהם אכן שמחים לקשקש ולמלא דפים (וגם את הרצפה והקירות כמובן...)
בהחלט ניתן לבדוק בשלות והתאמה לילד רך. האם הוא מתאים כבר למסגרת , באיזה סדר גודל, והאם הוא מסוגל לשלוט
בדחפים כך שניתן לייבש אותו, ואולי טרם...
כן, אפשר.
אז תכינו הרבה הרבה קשקושים, כי ככל שהגיל פוחת - כמות החומר בשביל האבחון גדל....

נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות
והוא לא האדמו"ר היחיד....

נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות
ואני שואל אכן?
אפשר לגלות התאמה בכתב יד?
גם לפי מה שנכתב כאן, כל מה שאפשר לגלות זה איזה טראומה בעבר, וכיוצא בזה, (גם לזה אני לא מאמין בכלל) אבל התאמה בין בני זוג מבוססת על מציאת חן שהיא נגזרת מהליכים מסובכים מאוד, ודאי שאין מקומם בגרפולוגיה.
א. איך הסקת שכל מה שאפשר לגלות זה איזה טראומה מהעבר? אולי זה ייראה מוזר, אבל גם ניתן להניח הנחות לגבי העתיד, השערות שיש בסיס גבוה להעריך שיתגשמו. הטראומות והעבר הן ענין חלקי בלבד באבחון, אלא שמשקלן מבחינה פסיכולוגית הוא גדול.
עיקר האבחון הוא האישיות הספציפית של הכותב, בין היתר: התפקוד שלו, כוחות נפש, נטיות שונות, תחומי ענין, כישרונות, רמה מוסרית אינטלקטואלית ורגשית. רמה רוחנית פיזית ויצרית, דרכי התמודדות בכל המערכות המשמעותיות בחיים, תפיסות עולם, וכיצד מתנהלות מערכות היחסים שלו הבינאישיות: בחברה בעבודה בקהילה ובמשפחה, וכאן הגענו לקטע של ההתאמה בשידוכים.
התאמה בסיסית בעניינים כמו רמה שכלית, רמה מוסרית ועוד היא מתחייבת בחיים של שני אנשים, שבלעדיה חייהם יהפכו לגהנום. מלבד זאת בהתאמה נשללות הפרעות מחלות נפש וכיוב'.
נשיאת החן היא פרמטר שונה, שאין לגרפולוג חלק בה, אולם דווקא היא עלולה לעוור את המועמדים ולגרום להם להגיד כן על הצעה שהיא לאו מוחלט עבורם.

• הוסף לסימניות
שמתי לב באבחונים גרפולוגיים
שעיקר המידע זה על כישורים, יכולת אינטלקטואלית ועוד בכוון הזה
ובכמה אבחונים שעברתי (חייבת להדגיש - לא אבחון יסודי מידי)
אמרו את אותם דרים - די שטחיים
שכל אחד המכיר אותי היה אומר את זה.....

• הוסף לסימניות
זו ההצבעה שלי-
1669761015825.png

ולמה אני מעלה אותה?

כי יש סיכוי שאני הולכת לשנות אותה!
קיבלתי אבחון על רגל אחת מ @שושי בורד ,
והוא היה מדויק להחריד!
על קוצה של מילה וניתוח אופי בעבר ובהווה!
לקח לי זמן להרגע מההלם...

איך כתוב בחתימה שלה?
'פשוט לדעת הכל'?! ממש כך!

אז תתחילו להאמין,
ותודה לך שושי האלופה!

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
מצב
הנושא נעול.

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה