דרוש מידע האדם מחפש משמעות ויקטור פרנקל

• הוסף לסימניות
משהו מכיר את הספר? מתאים לשומרי מצוות?
שמעתי עליו שהוא מאד מעניין ואני אוהבת פסיכולוגיה ורוצה לקרוא אותו.
אבל רציתי לדעת האם אין בו בעיה רוחנית כלשהי? אנא תגובות ממי שמכיר
את הספר או לפחות יודע את תוכנו.
תודה

• הוסף לסימניות
ספר חזק. תמציתי ומעורר חשיבה.

• הוסף לסימניות
ספר חובה.
דר פרנקל היה יהודי נוירולוג ופסיכיאטר
שחי [גם ] בתקופת השואה, שהה במחנות
ועקב אחרי האנשים במצבים הנוראיים שלהם
והגיע למסקנה [אחת מתוך רבות] כי ניתן לשלוט על האדם, לבושו, מאכלו
וכו..כמו שהנאצים ידעו ועשו
אך, לא על חרותו המחשבתית.
וככל שלאדם יש יותר בשביל מה הוא מוצא את האיך, את הדרך.
הוא אבי שיטת הלוגותרפיה ונותן זווית ראיה מדהימה.
לא אוכל לתת "הכשר".
בהצלחה!

• הוסף לסימניות
הסופר אמנם לא היה שומר תו"מ אבל כתב בהערכה גדולה על אנשים מאמינים והראה אותם כהוכחה
לכך שמי שהבין את המשמעות של הסבל היה מסוגל יותר להתמודד ולשרוד אותו.
גם בנושאים הכללים שמובאים שם יש הרבה תובנות שמקורן בתורה ובאמונה היהודית.
נתן לי אישית הרבה.

• הוסף לסימניות
הספר נכתב ע"י יהודי שלא שמר תו"מ, כמה חבל שהמסקנות החכמות שלו לא הובילו אותו לחיבור רוחני אמיתי....

היהודי שלא שמר תו"מ נולד ככזה באוסטריה, ובנוסף חווה את מוראות השואה, נא לא לדון לכף חובה!

אגב, הרב ברוך הורביץ זצ"ל מישיבת דבר ירושלים בהר נוף היה בקשר עמו ולמד איתו בחברותא, ובערוב ימיו ויקטור פראנקל אף החל לשמור מצוות ברמה כל שהיא, כך שמעתי בעבר.

• הוסף לסימניות
סליחה, אבל אם אתם לוקחים בחשבון את התגובות הממליצות, או לפחות הלא מתנגדות- שלעיל, לידיעתכם, וסתם לטובת הציבור- במהדורה שאני קראתי צוטט ראיון מאחרית ימיו של הד"ר שבו הוא הביע דעות כפרניות, בניחוח נוצרי מובהק... מה שמענין אגב בהתחשב בכך ש
בערוב ימיו ויקטור פראנקל אף החל לשמור מצוות ברמה כל שהיא, כך שמעתי בעבר.
...?

• הוסף לסימניות
סליחה, אבל אם אתם לוקחים בחשבון את התגובות הממליצות, או לפחות הלא מתנגדות- שלעיל, לידיעתכם, וסתם לטובת הציבור- במהדורה שאני קראתי צוטט ראיון מאחרית ימיו של הד"ר שבו הוא הביע דעות כפרניות, בניחוח נוצרי מובהק... מה שמענין אגב בהתחשב בכך ש

...?
האשכול הוא ישן מאד
ולדעתי יוצרי הויכוח כמעט שכחו ממנו לגמרי
השאלה שלי היא "איפה קונים את זה" בלי להיכנס לדעות האם הוא כופר או לא!

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה