כללי האות נ עושה בעיות בחיפוש?

• הוסף לסימניות
יתכן שהבעיה באתר? מילים עם האות נ' הוא לא מחפש לי!!:cool:
דחוף לי מאוד - אולי תוכלו לעזור לי-
אני מחפשת הסבר איך לסדר ניקוד סורר באינדיזיין - בעיקר דגשים שנצמדים לאותיות.
איך עושים את זה? (מדובר בטקסט מנוקד ומיובא מוורד)
תודה

• הוסף לסימניות
זה בגלל שכנראה הנונים הוקלדו עם דגש פיזי (גליף נון דגוש)

• הוסף לסימניות
אליהו, היא התלוננה שהיא לא יכולה לחפש בפרוג את המילים ניקוד באינדיזיין כי הן מכילות את האות נ'.

לשאלתך:
בבקשה עני על השאלות הבאות
1. האם בוורד הניקוד יושב טוב או לא?
2. אם כן, האם הגדרת את הפונט כ OpenType?

• הוסף לסימניות
:) תודה. באמת זו הייתה השאלה.
1. בוורד אני רואה שהדגש לא במקום ג"כ.
2. במסגרת הנסיונות שלי לסדר את הבעיה הגדרתי כ-OpenType ולא עזר

• הוסף לסימניות
ועכשיו אני שמה לב שזה גם החולם והחיריק

• הוסף לסימניות
אז הבעיה היא בגופן, ולא באינדיזיין.
זה גופן שתומך ניקוד באופן חלקי

• הוסף לסימניות
תודה.
יש דרך לסדר את זה מבלי להחליף גופן? (זה גופן חוקי של פונטביט אבל מסתבר שלא תומך ניקוד).

• הוסף לסימניות
העצה הכי טובה (והכי יקרה) - לשדרג לאופן-טייפ
העצה הכי טובה לפעם הבאה - טקסטים מנוקדים מראש לעמד רק בגופנים שיש לנו אותם עם ניקוד מלא (גופני גוטמן של אופיס 2003 יכולים להיות התחלה למי שאין. מומלצת גם חבילה פתוחה אצל פונטייפ שם כל הפונטים מנוקדים כיאות ללא תוספת מחיר)

מה שאפשר לעשות זה לתקן ידנית בעזרת החלון Diacritic positioning, ואז לבצע חיפוש והחלפה של כל אות ואות, לאות המתוקנת.
(כן, זה לוקח הרבה זמן...)

אפשר לנסות להשתמש בסקריפט ממקם הניקוד של יהודה ברום, זה גם כן עבודה אבל יחסוך לפעם הבאה שרוצים להשתמש בגופן הזה עם ניקוד.

• הוסף לסימניות
אפשר לנסות להשתמש בסקריפט ממקם הניקוד של יהודה ברום, זה גם כן עבודה אבל יחסוך לפעם הבאה שרוצים להשתמש בגופן הזה עם ניקוד. <!-- / message --><!-- sig -->
מה זה אומר? איך עושים?

בררתי לגבי שדרוג הפונט בפונטביט ולא בטוחה שבמקרה זה, זה משתלם לי כלכלית.
מדובר בספר שיצא ללא ניקוד ועובר כעת שינוי לעם ניקוד למהדורה נוספת. כך שהספר מעומד כבר ויש לי את החומר מנוקד בוורד להחלפה. אז אין דרך פשוטה לעשות את זה?:eek:

• הוסף לסימניות
תקני פונט מאליהו פריד (פונטייפ)
במחיר רגיל מקבלים פונטים תומכי ניקוד מלא!

• הוסף לסימניות
קונים את הסקריפט מהאתר תו לאור
מתקינים וממקמים ידנית כל אות לכל ניקוד

(אין לי מושג איך משתמשים בסקריפט הזה, אין לי אותו. אני מעדיף לעבוד רק עם פונטים שהם אופןטייפ מצד עצמם)

• הוסף לסימניות
---

• הוסף לסימניות
החלטתי לרכוש את האופן טייפ מורחב של פונטביט לפונט אחד ואת היתר לעבוד קשה ולסדר ידנית, ולהפסיק לשגע את כולם בנסיונות לפתרון... ;)
ממש תודה על כל העזרה.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה