כללי האחות של הבוסית- מצב הזוי!!!!!

• הוסף לסימניות
לפני תקופה עשיתי עבודה גרפית מסויימת שמסיבות טכניות לא יצאה לפועל.
היום מתקשרת אלי האחות של (גרפיקאית....) שנתבקשה לעשות עבודה פרטית בסגנון דומה ללקוח פרטי (!) אבל בעבודה החליפו לה את המחשב ועדיין לא הכניסו לה תוכנות פרט לX5, היא מבקשת עם {רק} אפשר שאני אחפש לה תמונות מסויימות (ברקע לבן) ו{רק} אצרוב לה אותם... (רק לבן, אמרנו?- כדי להקל לי על הצריבה) (קיבלתי % הנחה...!)
ואשלח לה.... כמובן שאמרתי שאני לא יכולה כי... וכי.... (אגב, סיבות אמיתיות להפליא!!! ועכשיו- גם בכנות!) אז היא אמרה שהיא שמעה מהבוסית שעשיתי עבודה דומה אם אני יכולה לשלוח לה את זה......... {עד כאן דרשת שבת הגדול}

ולשאלתי-
  1. האם עלי לתת לה את תוצר שנעשה ושולם (כדוגמת משרד פרסום- יחסי עובד מעביד), בו בזמן שקיבלתי לפי שעה במחיר זול עד סביר, והיא תעשה על זה קופה?
  2. אם לא, הבו עצות לסרב באופן נחרץ אך אלגנטי ובלא להגרר לאי נעימויות, תודה!

• הוסף לסימניות
מה שלא יהיה אל תעני לה תשובה מלאה בכמויות של סוגריים רבות כל כך, כי אח"כ יאשימו אותך בהתאבדותה...
ולעניינו - מצד אחד את יכולה להגיד לה שזה בא על חשבון העבודה שלך וכשתתפני תראי מה תוכלי לעשות...(ולא תוכלי...)
או שאם זה ייצור מתח עם הבוסית, לפעמים כדאי לתת, והבוסית תהיה מרוצה וזה יכול לעזור לך מאוד.

• הוסף לסימניות
קיים גם בגרסת פורטה.

קבצים מצורפים

• kalbetens_site.jpg
    KB 203.3 · צפיות: 25
  • הוסף לסימניות
נכתב ע"י פופקו;580259:
מה שלא יהיה אל תעני לה תשובה מלאה בכמויות של סוגריים רבות כל כך, כי אח"כ יאשימו אותך בהתאבדותה...
ולעניינו - מצד אחד את יכולה להגיד לה שזה בא על חשבון העבודה שלך וכשתתפני תראי מה תוכלי לעשות...(ולא תוכלי...)
או שאם זה ייצור מתח עם הבוסית, לפעמים כדאי לתת, והבוסית תהיה מרוצה וזה יכול לעזור לך מאוד.

יש כאן גישה כזו, - מה שמגיע לי , הוא שלי, ואני לא יתן את זה לאף אחד !.

אני לא הבנתי, אם את עובדת אצל מישהוא, והיא מפרנסת אותך, את לא יכולה לפרגן לאחותה עבודה כלשהיא ב ח י נ ם ? ואם היא ביקשה משהוא שכבר קיים אצלך זה את לא יכולה לפרגן לה את זה ? ואחר כך יש כאלו שמתלוננים שהמעסיקה לא מפרגנת להם חופשות והעלאות...

• הוסף לסימניות
תעלי את העבודה לתיק העבודות בפורום ...

• הוסף לסימניות
אולי הייתי צריכה להקדים שזה לא פעם ראשונה, ואני מפרגנת ועושה מכל הלב...
אבל אני הרגשתי קצת הגזמה- את צריכה עבודה לשימוש אישי, בכיף! אפילו על זמני האישי... אבל לעשות ג'וב על חשבון העובדת של אחותך יש בזה חוסר הגינות.
שינסה כל אחד מכם להרגיש איך זה שגרפיקאי מתמחר ללקוח שלו עבודה שאתה עשית אותה.

ורק עכשיו תגיבו!

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י מיכל123;580300:
יש כאן גישה כזו, - מה שמגיע לי , הוא שלי, ואני לא יתן את זה לאף אחד !.

אני לא הבנתי, אם את עובדת אצל מישהוא, והיא מפרנסת אותך, את לא יכולה לפרגן לאחותה עבודה כלשהיא ב ח י נ ם ? ואם היא ביקשה משהוא שכבר קיים אצלך זה את לא יכולה לפרגן לה את זה ? ואחר כך יש כאלו שמתלוננים שהמעסיקה לא מפרגנת להם חופשות והעלאות...

אני רוצה לדייק: המעביד לא מפרנס את העובד. זה לא קופת העיר.
בדיוק כמו שהלקוחות אינם מפרנסים את החנות - הם מקבלים סחורה שתמורתה שווה להם לשלם. אותו דבר המעסיק מקבל תמורה מהעובד, שתמורתה שווה לו לשלם.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י מי;580327:
אני רוצה לדייק: המעביד לא מפרנס את העובד. זה לא קופת העיר.
בדיוק כמו שהלקוחות אינם מפרנסים את החנות - הם מקבלים סחורה שתמורתה שווה להם לשלם. אותו דבר המעסיק מקבל תמורה מהעובד, שתמורתה שווה לו לשלם.

נכון, אבל כמו שהעובד מעוניין שהמעסיק יפרגן לו חופשות שלא מגיעות לו על פי חוק, ימי מחלה, איחורים, בונוסים, יום חל"ת בבין הזמנים ולפני פסח, כך המעסיק מעוניין מאד שהעובד יפרגן לאחותו איזה עבודה גרפית שלקחה לה שעה או שעתיים.

מי שעובד עם המעסיק שלו באופן של שוה לי או לא שוה לי אל לו לידרוש מהמעסיק שיפרגן לו מה שהוא לא חייב, וזה חבל לשתי הצדדים.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י מיכל123;580338:
נכון, אבל כמו שהעובד מעוניין שהמעסיק יפרגן לו חופשות שלא מגיעות לו על פי חוק, ימי מחלה, איחורים, בונוסים, יום חל"ת בבין הזמנים ולפני פסח, כך המעסיק מעוניין מאד שהעובד יפרגן לאחותו איזה עבודה גרפית שלקחה לה שעה או שעתיים.

מי שעובד עם המעסיק שלו באופן של שוה לי או לא שוה לי אל לו לידרוש מהמעסיק שיפרגן לו מה שהוא לא חייב, וזה חבל לשתי הצדדים.

כמו שאת מציגה את המצב זה 100%, מצב הוגן שבו כל אחד נותן קצת מעבר למה שהוא חייב. אבל בהרבה עבודות שאני מכירה לא נותנים לעובד לנצל אפילו את ימי המחלה המגיעים לו לפי חוק, על בונוסים לא בדיוק שמעו, אז חל"ת בערב פסח? הצחקת אותם.
במצב כזה זה יותר ממקומם לדרוש מהעובד ש"יפרגן" לבוס דברים כאלו או אחרים.

• הוסף לסימניות
כמו שכתבתי למעלה
לאחר שהעבודה תופיע בתיק העבודות שלך בפורום ,
וכל העולם יראה למי שייך הקרדיט,
יתכן שהיא תעדיף לעשות משהו בעצמה...

(כמובן כדאי לחשוב טוב שזה לא יגרום למתח עם הבוסית)

• הוסף לסימניות
אם את צריכה את הבוסית - תני לה.
אם הבוסית צריכה אותך - אל תתני.

• הוסף לסימניות
מוישי הצלם כבר צילם את התמונה, אז הוא יכול לתת לי את זה...
פונטביט כבר עשו את הפונטים, אז הם יכולים לתת לי את אותם....
אדובי כבר כתבו את התוכנות, אז הם יכולים לתת לי את אותן... (את קוד המקור, אם כבר).
לפרוג כבר יש קורסים לתוכנות של אדובי, אז הם יכולים לתת לי לשבת שם...

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י מעצב גרפי;580402:
מוישי הצלם כבר צילם את התמונה, אז הוא יכול לתת לי את זה...
פונטביט כבר עשו את הפונטים, אז הם יכולים לתת לי את אותם....
אדובי כבר כתבו את התוכנות, אז הם יכולים לתת לי את אותן... (את קוד המקור, אם כבר).
לפרוג כבר יש קורסים לתוכנות של אדובי, אז הם יכולים לתת לי לשבת שם...

ואם כבר נסחפת, הרשה נא לי להמשיך -

למאפיה כבר במילא יש רוגעלך, הם יכולים לפרגן לי כל יום כמה על הדרך,
תנובה במילא כבר מייצרת חלב אז היא יכולה לפרגן לי כמה שקיות בשבוע... וכן הלאה.

אין דבר כזה. עבודה שווה זמן וזמן שווה כסף! (ולפעמים - הרבה כסף!)
לדעתי, אם זו היתה עבודה קטנטנה כמו שמינית שחור-לבן אולי הייתי נותנת אבל משהו מושקע וגדול - מאיזו סיבה לתת את זה?

• הוסף לסימניות
מי הזוי??

אני לא מבינה, אם את עובדת בתור שכירה
לבוס שלך מותר לעשות מסחר מהעבודה שלך באיזה אופן שהוא רוצה.
וזה כולל הפצה באלפי עותקים, מכירת זכויות וכו' וכן, גם להביא לאחותו בחינם..
אני מבינה שזה כואב, אבל זו המציאות.
האופציה היחידה שלך זה לעבוד כעצמאית.

ואני כותבת את זה בתור שכירה..
(גם אותי מרגיז לפעמים שהבוס שלי מחלק עבודות בחינם לחברים אבל אני יודעת שזו זכותו ולא מתמרמרת על כך)

• הוסף לסימניות
לא ברור לי שאת צודקת.
זכותו של הבוס לשלוח אותך בשעות העבודה לשטוף לאחותו את הבית?
למה לא?
לא כל דבר כלול ביחסי עובד-מעביד.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י מי;580434:
לא ברור לי שאת צודקת.
זכותו של הבוס לשלוח אותך בשעות העבודה לשטוף לאחותו את הבית?
למה לא?
לא כל דבר כלול ביחסי עובד-מעביד.

הגזמת לגמרי...
גרפיקאית לא אמורה לעבוד במשק בית.
גרפיקאית שכירה אמורה לעשות עבודות גרפיקה שהבוס מבקש, וזה לא משנה עבור מי וכמה הוא מרוויח על זה.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י עדן;580430:
אני לא מבינה, אם את עובדת בתור שכירה
לבוס שלך מותר לעשות מסחר מהעבודה שלך באיזה אופן שהוא רוצה.
וזה כולל הפצה באלפי עותקים, מכירת זכויות וכו' וכן, גם להביא לאחותו בחינם..
אני מבינה שזה כואב, אבל זו המציאות.
האופציה היחידה שלך זה לעבוד כעצמאית.

ואני כותבת את זה בתור שכירה..
(גם אותי מרגיז לפעמים שהבוס שלי מחלק עבודות בחינם לחברים אבל אני יודעת שזו זכותו ולא מתמרמרת על כך)

כאן לא מדובר הרי בהעברת העבודה עצמה למזמין, אלא מסירת האלמנטים המעובדים לעיצוב מחדש.

• הוסף לסימניות
אחרי ששמתי לב שהעבודה נעשתה כשאת שכירה,
ואת אמורה להעביר את זה בתוך שעות העבודה של השכירות,
שוב אין זה משנה.
העבודה שייכת לחלוטין לבוסית שלך והיא יכולה לעשות איתה מה שבא לה.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י אוהב0ישראל;580443:
אחרי ששמתי לב שהעבודה נעשתה כשאת שכירה,
ואת אמורה להעביר את זה בתוך שעות העבודה של השכירות,
שוב אין זה משנה.
העבודה שייכת לחלוטין לבוסית שלך והיא יכולה לעשות איתה מה שבא לה.
אם היה מדובר בעבודה שהיא עשתה כשכירה, הרי הקבצים אמורים להיות כבר אצל הבוסית במחשב. מכאן שהעבודה נעשה על המחשב של הגרפיקאית, עם התוכנות של הגרפיקאית, והוצאות החשמל וכו' גם הם על הגרפיקאית, אם כן העבודה אינה שייכת למזמינה על אף שהיא שילמה פר שעה.

• הוסף לסימניות
אליהו
מאוד יתכן שהעבודה נעשתה כשכירה כשהשכירה יושבת בביתה ועובדת על מחשבה.
אם סוכם שהיא שכירה וכל עבודותיה שייכות לבוסית - אין לה שום טענה.
אם לא - אז אתה צודק.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה