שאלה על שיר האלבום החדש של שרולי גרין "נויז"

• הוסף לסימניות
מעניין לשמוע מה דעתכם הן בכללי והן ביחס לאלבומים הקודמים
אני אישית מניסיון כל אלבום שיוצא אני שומע מיד פעמיים ואז לוקח הפסקה של שבוע ושומע שוב ונהנה עד הגג כי בהתחלה מאד קשה להתחבר למשהו חדש אבל בכל אופן ע"פ שמיעה ראשונית בינתיים זה נשמע אלבום מצוין שבטח יוציא כמה וכמה להיטים גדולים והייתי מהמר על השיר בעקיטשע (עם מוטי וייס)

• הוסף לסימניות
משהו יכול להסביר מה הוא בא לומר בשיר בעקיטשע
אם ההבנה הדי דלה שלי באידיש זה לא היה נשמע טוב....
ואשמח לתרגום מלא

• הוסף לסימניות
ואשמח לתרגום מלא
אין לי כוח להסביר את כל ההתחלה אבל אחרי הסיפור שהוא מספר הרבה שלו אומר לו שמה שהוא מחפש זה לא את הבקיטשע אלא אותך את הלב שלך!! וכו'

• הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
השיר בעקיטשע -מה אומרים?? סקר באתר אמס
העולם (העויל'ם) השתגע!

עריכה:
@משה איור ועי' בטור של אריה ארליך בעיתון משפחה השבוע (חיי שרה)

• הוסף לסימניות
ואשמח לתרגום מלא
באתי אל הרבי להתפלל
אני רוצה להיכנס אל הרבי לחגוג (לשהות בחברתו)
הדרך הייתה ארוכה
לקחה שבועות ימים
אוי שכחתי את הבעקיטשע (מעיל חסידי ארוך) שלי
אני לא יודע מה לעשות
מה אעשה עם עצמי
מדוע אינך יכול להיות נורמלי כמו כולם
הבט סביב על מצבך, אל תבוא בטענות
ואין עונשין אלא (אם כן מזהירים..)
אל תגיד "לא אמרתי"
אני מתבייש בעצמי
אני דופק על הדלת
אני לא הולך לשום מקום עם הישן שלי (בעקיטשע)
איזה שלימזל (אדם חסר מזל, כושל) אני,
אני יוצא מדעתי,
איבדתי את הבעקיטשע החדש שלי

פזמון:
אני לא צריך את הבעקיטשע שלך
אתה הדבר היחיד שאני צריך
לך עם ליבך
דרכך שלך

יברך אותך אחי וישמור אותך
הוא לא רואה את לבושך
הוא רואה לב-איש (לב של אדם)
רחמנא ליבא בעי (ארמית: ה' רוצה את הלב)
אתה הדבר היחיד שאני צריך
העיקר שאני צריך זה את ליבך
העיקר שאני צריך זה אותך
העיקר שאני צריך זה אותך

תרגום: אמס

• הוסף לסימניות
*דיון סוער בצהריי היום ב'קול חי'*, סביב הלהיט הטרנדי *'בעקיטשע'* של *שרולי גרין* • האם הוא ראוי להישמע ברדיו ולרקוד לצליליו בחתונות. מסר הרסני נגד הזרם או שמא דווקא עידוד לחלשים • אל תפספסו! | *הדיון המלא כעת ב'אמס' - הדיגיטל של 'קול חי'* >>> https://emess.co.il/radio/1783737

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה