האם אני ביקורתית שלא לצורך?

• הוסף לסימניות
לפני כחודשיים התחברתי לאחת החברות שחוסמות את האינטרנט. התקשרתי אליהם והם ענו לי מיד, אח"כ הסבירו לי על התכנית ולבסוף אמרו את המחיר שהיה נשמע לי נמוך. הסכמתי להתחבר והם הפנו אותי לתמיכה הטכנית והנציג חיבר לי את החסימה דרך השתלטות על המחשב מרחוק. אחרי שניתקתי את השיחה נזכרתי שהם שכחו לגבות כסף.. נזכרתי שהנציג הסביר לי שהם לא ישר מחייבים אלא לאחר יום יומיים.
באמת אחרי יומיים התקשרה הנציגה, וכשהיה לי את פרטי כרטיס האשראי נתתי לה והכל בא על מקומו בשלום.
לפני כשבועיים יצר איתי קשר נציג של חברה מתחרה והציע לי תכנית חסימה שמתאימה לי ב10 שקל יותר מהמתחרים, אבל הוא הבטיח שזו חסימה טובה יותר.
בסתר לבבי ידעתי שהוא צודק כי בחסימה שכבר הייתה לי היו אי אילו פרצות ששמחתי שנס שאני זו שיושבת על המחשב ולא הילדים או הבעל.
שמעתי את הפרטים ואמרתי שניסיתי להתחבר אליהם בעבר אחרי שהם פרסמו מבצע של 3 חודשים מתנה והנציגה אליה התקשרתי אמרה לי שהיא לא שמעה על כזה דבר.
הנציג אמר שהיה להם עכשיו מבצע של חודשיים בחצי מחיר ולמרות שהסתיים לא מכבר הוא יוכל לעשות לי גם אם אתחבר. הוא שאל כמה מגה יש לי, ואמרתי שאין לי מושג. הוא שאל אם של 2.5 אמרתי אולי והוא נתן מחיר.
אמרתי שאחשוב, והיום שוב נוצר קשר.
ראשית בדקנו איזו מהירות יש לי וגילינו שהיא עומדת על 15 מגה, ואז הוא אמר שאני לא צריכה 15 הוא ממליץ לי על 5 וזה יעלה (וכאן הוא נקב במחיר גבוה. לאחר דין ודברים, ניתן לי מחיר של 5 שקל ביותר ממה שסיכמנו בזמנו. הזכרתי לו את החודשיים נסיון, והוא אמר שהוא דיבר איתי על חודש (אולי הוא צודק? לי זכור חודשיים). ביקשתי לדבר עם המנהל שלו, הוא אמר שהמנהל לא יכול..
בקשתי להתקדם הלאה ושיחברו אותי אז הוא מבקש את פרטי כרטיס האשראי.
אמרתי לו: אבל לא חיברתם אותי. והוא התעקש קודם לגבות את הפרטים.
אמרתי לו שאני בעצם רוצה לחשוב על כל הסיפור מחדש ואצןר אתן קשר מחר.
עכשיו אני מתלבטת. ייתכן שכל פרט לגופו צודק, אבל כשזה הצטבר ועוד לפני שהתחברתי וגם הוא ייתן לי מהירות פחותה מזו שיש לי; הרס לי את החשק ודי התעצבנתי על החברה הזו.
האם אני ביקורתית מדי?
אתם הייתם מתחברים אליהם בכלופן, או מנסים להתחבר לחברה הקודמת לתוכנה מתקדמת יותר כפי שהנצי;ג הציע לי כשהתנתקתי?
(ואגב, גם כשהתנתקתי הם התייחסו אליי בצורה הכי יפה שאפשר שממש היה לךי חבל להתנתק מהם).

• הוסף לסימניות
את לא ביקורתית
את פשוט חושבת!
אני כב נכוותי די מחברות מהבטחות וכו'.
קודם כל תבקשי את פרטי העיסקה "לעיון" במייל.
אחרי שתעיני שוב גם באותיות הקטנות שזה הכי הכי חשוב ושם מתקילים אותנוט. ותחשבי עם עצמך האם זה כדאי לך רק אז תעשי שיקול דעת נכון. בשום אופן לא ככה באויר כי אזי את מוצאת את עצמך מנוצלת על ידי החברה וחבל.
לא הייתי מורידה את המגה במחשב.
וחוצמיזה למה לעבור חברה?

• הוסף לסימניות
תלוי במה את עוסקת. במרבית המקרים אין צורך במהירות הגבוהה ו5 מגה זה מספיק. רק במקרים מסוימים צריך את המהירות הגבוהה. אם תפרטי מה השימוש שלך ברשת יוכלו המומחים לאמר לך אם זה משמעותי.

אני מאמינה שאם את מרגישה שזו חסימה יותר טובה- זו יכולה להיות זכות גדולה עבורך

• הוסף לסימניות
אין לי מצב להכוות מהם כי אין התחייבות ואני יכולה לנתק אותם מתי שאחפוץ ולבטל את העיסקה באשראי. (אגב יש אתר בשם נתק שדרכו אפשר להתנתק גם ממי שלא נותן לך להתנתק ממנו ברגע שתרצה).
מה שכן, כל ההתנהלות הזאת לא עושה לי חשק. למה אני עדיין מתלבטת? כי באמת החסימה
טובה יותר.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

אשכולות דומים

פורסם אצלנו במייל:

עוקץ מתוחכם בניסיון פריצה לחשבון בנק

תקראו עד הסוף!

אתמול קיבלתי הודעה מבנק הפועלים עם קוד אימות לכניסה, למרות שלא ניסינו להיכנס- מישהו ניסה לפרוץ לחשבון.
ישר נכנסתי לאפליקציה עצמאית והחלפתי סיסמה, הוספתי אימות דו שלבי.

היום בצהריים מתקשר מישהו מהמספר 073-3632614 ומציג את עצמו "ממחלקת הביטחון של בנק הפועלים, יש ניסיון פריצה לחשבון". שואל אם מדבר עם מיכל ומבקש את מספר הת.ז שלי לאימות. עניתי לו "לא הבנתי, אתה התקשרת אליי, למה אתה צריך את הפרטים שלי?"

הוא אמר לי בעצמו את מספר הת.ז שלי "יש מולי הכל", אז אמרתי לו "אוקיי אתה לא צריך את זה ממני אם ככה".
התחיל להגיד שהוא חייב לזהות אותי כדי לוודא שהוא מדבר איתי, אמרתי לו שאני לא מוסרת פרטים בטלפון ומוכנה להזדהות רק דרך המערכת של הבנק כמו תמיד.

אז הוא אמר שהוא שולח לי הודעת סמס מהמערכת של הבנק. לקח לה הרבה זמן להגיע (מה שבדר"כ מגיע מיד), היא הופיעה תחת השרשור הרגיל שמזוהה "בנק הפועלים" עם כל ההודעות של הריביות, קודי אימות והכל- כביכול הכי לגיטימי! ועדיין משהו הרגיש לי לא בסדר. אמרתי לו שלא ככה אני מזדהה מול הבנק ואני לא מוסרת פרטים. אמר שהוא יאפס לי שם משתמש וסיסמה כדי שאוכל להתחבר, צעקתי עליו "בשום אופן לא! אני אעשה את זה בעצמי דרך האפליקציה!" אז הוא אמר שהוא חוסם את החשבון לפעולות וניתקנו.

התקשרתי למוקד הונאות של בנק הפועלים והנציגה מיד אמרה לי שזה היה ניסיון עוקץ וכל הכבוד שלא מסרתי לו שום פרט, כי השיחה הקודמת שלה הייתה עם מישהי שנגנבו לה ככה 5000 שח מהחשבון
הייתי איתם עכשיו חצי שעה על הקו לתחקיר של האירוע.

בעלי שנכח בשיחה בעצמו אמר שהיה נופל בזה בלי לחשוד, ועוד אמר שהייתי לא נחמדה למישהו שמנסה לעזור לי..

תיזהרו ותזהרו אנשים אחרים בעיקר אנשים מבוגרים שלא יפלו לעוקץ המתוחכם
את מה שקרה לי אתמול אני רואה חובה לפרסם.
שכונת ברכפלד, נטו חיסכון. ליד המקרר של הדגים המלוחים עמד אדם כבן ששים, זקן ארוך, זקוף ונמרץ.
כשהוא הסתובב נפגשו מבטינו, מבעד למשקפיים המגדילות נשקפו עיניו גדולות ושחורות.
"שלום", אמרתי לו, הוספתי ניע ראש קל והתכוננתי להמשיך להסיע את עגלת הקניות שלי.
אבל הוא עצר אותי, "אתה מכיר אותי?" שאל.
"לא". חייכתי.
עכשיו הוא פנה לגמרי לעברי והתקדם צעד, "תרשה לי לומר לך משהו", אמר בנימה מוזרה מעט.
"כן" נדרכתי, והפסקתי לחייך, ממתין לבאות.
"אתה יודע שאתה נמנה על חצי אחוז מהאוכלוסייה על פני כדור הארץ?!"

עשיתי פסיעה קטנה לאחור, כי לא ידעתי לאן הוא חותר בדיוק, אך הוא צעד אחריי ואחז בזרועי.
"איך קוראים לך?" שאל.
אמרתי לו. "ואיך קוראים לך?" העזתי.
"צבי", ענה. חושש משום מה לחשוף את שמו המלא.
אחר כך הוא נתן לי הרצאה ארוכה (בשפה אינטלגנטית, נראה שאינו חרדי במקור, למרות שחיצוניותו אינה מסגירה זאת), על כך שאנשים לא עונים שלום, וכל שכן שלא מקדימים שלום. והוא הגיע למודיעין עילית מעיר אחרת, והוא מרגיש שקוף. ואיפה התורה של האברכים? היא נשארת בין כותלי הכולל? ולא יוצאת איתם לרחוב?! מה עם המשנה באבות והוי מקדים שלום לכל אדם?
והנה אתה, מהחצי אחוז שאומרים שלום.

הגאווה שלי על כך שהצלחתי לשמח אדם ממורמר שספג כמה עלבונות לא מכוונים ברחוב החרדי – הועמה מהבושה שחשתי מהביקורת הצודקת שהוטחה בפני אחיי האברכים.
הרגשתי צורך לספר זאת, אולי בזכות זאת משהו ישתפר בתחום הזה.

בגמרא כתוב שמי שלא עונה שלום, הוא גזלן. כי כתוב "גזלת העני בבתיכם".
איך זה קשור לאמירת שלום?
מסביר רש"י, מה זו "גזלת העני", מה כבר יש לעני שאפשר לגזול ממנו?
את השלום שלו.

אם לא להשיב שלום זו גזלה, הרי שלהקדים שלום – זו מתנה.
מתנה גדולה, שיכולה לשנות את יומו של אדם.
ולעשות קידוש השם

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה