דרוש מידע האם אפסה כל תקווה? הבו עצות בדחיפות!

• הוסף לסימניות
לצורך אירוע משפחתי פרגנתי לעצמי לאחרונה בגד חגיגי מחנות יוקרתית במיוחד
אחרי שלבשתי את הבגד באירוע וקצרתי מחמאות רבות,
באתי להכניס אותו ל... מכונת הכביסה.
ליתר ביטחון שלחתי הצצה חטופה לתווית, אך למרבה התסכול ראיתי שכתוב שם Dry cleaning only (ניקוי יבש בלבד):(
הבגד משולב מפסים בצבעי שחור לבן

וכאן עשיתי טעות.
החלטתי לנסות לחסוך בכסף (הרי כבר מספיק בזבזתי על הבגד עצמו, שאני יוסיף עוד גם בשביל הכביסה?):rolleyes:
וכיבסתי אותו בעדינות ביד, השריתי בתוך קערה עם מים מרכך ואבקת כביסה, ושפשפתי מעט.

בתכלס התוצאה העגומה היתה שהחלקים הלבנים הבוהקים בבגד הפכו לדהויים מעט, והבגד איבד הרבה מהשיק המיוחד שלו.
ניסיתי ברוב סכלותי להבהיר בחזרה את הלבן שיחזור לו הברק, והשפרצתי וניש קליה גולד להסרת כתמים
כאן התבררו ממידי האסון
החלקים הלבנים בבגד שהיו קודם מעט דהויים הכו כעת לאפרפרים ממש:cry:o_O

בקיצור,
מה אתן אומרות?
המצב אבוד או שיש איזה קסם שיכול להציל את השמלה היקרה?

פרוגיסטיות, אנא היחלצו לעזרתי, אתם המוצא האחרון שלי - לפני שאני מתייאשת לחלוטין!

תודה רבה לעונות:)

• הוסף לסימניות
לצורך אירוע משפחתי פרגנתי לעצמי לאחרונה בגד חגיגי מחנות יוקרתית במיוחד
אחרי שלבשתי את הבגד באירוע וקצרתי מחמאות רבות,
באתי להכניס אותו ל... מכונת הכביסה.
ליתר ביטחון שלחתי הצצה חטופה לתווית, אך למרבה התסכול ראיתי שכתוב שם Dry cleaning only (ניקוי יבש בלבד:((
הבגד משולב מפסים בצבעי שחור לבן

וכאן עשיתי טעות.
החלטתי לנסות לחסוך בכסף (הרי כבר מספיק בזבזתי על הבגד עצמו, שאני יוסיף עוד גם בשביל הכביסה?:(rolleyes:
וכיבסתי אותו בעדינות ביד, השריתי בתוך קערה עם מים מרכך ואבקת כביסה, ושפשפתי מעט.

בתכלס התוצאה העגומה היתה שהחלקים הלבנים הבוהקים בבגד הפכו לדהויים מעט, והבגד איבד הרבה מהשיק המיוחד שלו.
ניסיתי ברוב סכלותי להבהיר בחזרה את הלבן שיחזור לו הברק, והשפרצתי וניש קליה גולד להסרת כתמים
כאן התבררו ממידי האסון
החלקים הלבנים בבגד שהיו קודם מעט דהויים הכו כעת לאפרפרים ממש:cry:o_O

בקיצור,
מה אתן אומרות?
המצב אבוד או שיש איזה קסם שיכול להציל את השמלה היקרה?

פרוגיסטיות, אנא היחלצו לעזרתי, אתם המוצא האחרון שלי - לפני שאני מתייאשת לחלוטין!

תודה רבה לעונות:)
קבלי את תנחומיי

• הוסף לסימניות
אולי לפני שאת מייבשת את הבגד
נסי לכבס עם הנייר שסופג צבעים
דובר כאן רבות על הנייר הזה

• הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
קבלי אשכולות בעניין:

וזה האשכול הכי מרתק:

• הוסף לסימניות
קרה לי פעם משהו דומה.
הלכתי למכבסה בדווידקה בירושלים וב"ה הוא הצליח להחזיר את הבגד ליופי הראשוני.
(הבאסה, מאז אני כמעט לא משתמשת עם הבגד, מהפחד שיהרס שוב.... )

• הוסף לסימניות
אם הלבן לא ממש בתוך השחור, כמו למשל עליונית ולבנה וחצאית שחורה מחוברות, אני הצלחתי עם מלבין טליתות שבתוכו השריתי רק את החלק הלבן. החזיר לי את הצבע.

• הוסף לסימניות
לא העזתי לנסות....
שמעתי שאפשר להשרות את החלק הלבן של הבגד בחלב יומיים שלוש,
מומלץ במרפסת...

• הוסף לסימניות
קרה לי פעם משהו דומה.
הלכתי למכבסה בדווידקה בירושלים וב"ה הוא הצליח להחזיר את הבגד ליופי הראשוני.
(הבאסה, מאז אני כמעט לא משתמשת עם הבגד, מהפחד שיהרס שוב.... )
גם לנו זה קרה והבאנו למכבסה בדוידקה והם טוענים שחוץ מלנקות שיהיה בוהק שוב זה אמור גם להחזיק את הצבע שלא ירד שוב, אולי שוה לנסות

• הוסף לסימניות
לא העזתי לנסות....
שמעתי שאפשר להשרות את החלק הלבן של הבגד בחלב יומיים שלוש,
מומלץ במרפסת...
ניסיתי את זה לכמה שעות לא עזר ב100% אבל חלקית, כן.
אולי כמה ימים זה יעזור, אני הייתי מנסה.

• הוסף לסימניות
אני גם שמעתי על כזה מקרה
ושהביאו לאחר מכן לניקוי יבש והבגד חזר לקדמותו

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה