מסכניםבוודאי שאפשר.
בני הדור שלי רובנו גדלנו בלי מזגן.
החיים יותר צבעוניים כשמרגישים קור וחום יום ולילה, וגם הנפש בריאה יותר.
יש אומרים שגם הגוף חסין יותר.
אבל.
לא בשיכונים החרדים שחלקם נבנו עם כיוון אויר אחד שימושי! מי היה מאמין לפני 30 שנה לבנות בצורה כל כך חלמאית.
אני פוגש הרבה זוג קרובי משפחה עשירים שחיים בבית פרטי גדול שנבנה חכם מבחינת כיווני אויר, והם כמעט ולא מפעילים מזגן...
זה לא שלא חם שם, אבל כן יש זרימת אויר טובה, החום לא עומד, ומי שמתרגל זה נסבל.
אנשים היום חיים בצורה מנותקת מהחיים, זה משפיע על הבעיות הנפשיות ועל הריטלין והופכים לבטטות כורסה חסרי מעוף ויצירתיות, כל היום מול המסך המזגן והפלורסנט. לפחות לנו כשומרי תורה ומצוות יש פחות מסכים ויש שבת, מצד שני יש לנו פחות דשא ופחות שמש ופחות טבע.
לילדים שלי אני לא נותן להדליק מזגן בחדרים, שיחוו קצת את החיים ושיתרגלו להתמודד.
מה עם דוגמא אישית ?לילדים שלי אני לא נותן להדליק מזגן בחדרים, שיחוו קצת את החיים ושיתרגלו להתמודד.
אל תהיה בטוח שזה לא חיים טובים יותראפשר לשאול האם אפשר לחיות בלי מים זורמים בברז?
בלי שירותים בבית!
בלי כלי רכב.
בלי אקמול....
בלי מכונת כביסה!!!!
הכל אפשרי!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ועל הדרך לצאת מהדעת ...... למה לא!
אם הקב"ה גרם שיהיה כל אלה סימן שהדור צריך להם!!!!!!!!
הוא גורם מאליו.....אבל לא צריך שחוסר מזגן יגרום ליציאה מהדעת
תנסה חודש ונדברהוא גורם מאליו.....
בעיה של מרוקאיםעדיין חולק לפעמים אנשים עצבניים בלי סיבה ואז מגלים שזה קשור לחום.
מה לעשות
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים

Reactions: רחל12, שמש חורפית, אמאל'ה קטנה :) ועוד 28 משתמשים31 //