האם אתם זמינים ללקוחות 24 שעות ביממה?

• הוסף לסימניות
אני מכינה דפי קשר לת"ת בוורד, את השער אני מכינה בקובץ אחר ומחליפה כל שבוע את השם של הפרשה ואח"כ ממזגת בין שני הקבצים ב-PDF
הלקוח בודק כל דף בזכוכית מגדלת ומרוב מתח קורים לי טעויות קטנות, לפעמים יש לו שורה של תיקונים בנוסח שהוא ניסח ואחרי שניסחתי כרצונו "הוא רואה צורך לשנות"
כל שינוי כזה מצריך כמובן שוב שמירה ושוב מיזוג בין הקבצים ושוב העלאה למייל כשזה תהליך שלוקח למחשב זמן לעשות זאת ואין לי אפשרות להריץ
לא פעם הוא מלחיץ אותי אם כבר שלחתי כשאני באמצע שמירה/העלאה, והסברתי לו שזה לא תלוי בי אלא במחשב
לא פעם הוא הביא לי את החומר ביום חמישי ב-10:30-11 בערב ועומד ביום שישי לחוץ "אבל הבאתי את העבודה אתמול", למרות שאמרתי לו שעם כל הכבוד לו, ב-11 בלילה אני הולכת לישון ולא מתחילה דברים חדשים!
כמו"כ העבודות צריכות להיות מהרגע להרגע ואמרתי לו לא פעם שחוץ מלהכין את הדפים האלה יש לי גם עבודה/בית/ילדים ב"ה, כמו"כ אמרתי לו שכל הזמנה בחנות/שירות מחכים חצי יום/יום ולא תמיד אני יכולה לשבת ברגע שהוא מביא לי
התשלום?... אני מקבלת במקרה הטוב אחרי כמה שבועות...
אלה שלא מתמצאים במחשב חושבים שהמחשב/מייל/תוכנה הוא כל יכול והכל זה הוקוס פוקוס...
האם אני צריכה להיות זמינה 24 שעות???

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י חנון;1071410:

לא. (naama, איה את?)

• הוסף לסימניות
יש לקוחות כאלה שחושבים שהמחשב הוא אוטומט ועושה לבד הכל...
כבר שאל אותי לקוח אחד: "איך זה עובד? ככל שהמחשב יקר יותר הוא עושה דברים יפים יותר???":(

• הוסף לסימניות
את לא צריכה להיות זמינה 24 שעות!
תקבעי לו זמן שהוא יכול להביא את העבודה- אם הוא מביא אח"כ- אין הגהות תיקונים!
פעם אחת זה יהיה בלי תיקונים והא ילמד!
בהצלחה!

• הוסף לסימניות
כשהלקוח ל-ח-ו-ץ, יש מחיר מיוחד לשירות vip!!
גם את זה הלקוחות צריכים לדעת..

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י חנון;1071410:

בודאי שלא!
כמה שתרגישי יותר בטוחה בעצמך לקבוע כללים וגדרים (אני לא עובדת אחרי שעה x, החומר צריך להגיע אלי לפחות x שעות לפני זמן ההגשה, וכו, ובלי התנצלויות והסברים, גם הלקוח יקבל את זה, ויעמוד בכללים.

אבל אני יכולה לספר לך שלקח לי כמה שנים ליישם את זה בעצמי..

• הוסף לסימניות
שירי,
לא צריך להיות נעמה כדי לדעת שהשאלה היא רטורית...

אמנם, לחנך לקוח זה לא קל,
אבל אם את יודעת בבטחה שאין זה מתפקידך להיות זמינה בכל עת, זה יעבור ללקוח.

הלקוחות זה עם שמזהה היסוסים באופן כמעט מאגי,
ורוכב עליהם במומחיות.

יש לי לקוח מעבר לים, שקבוע היה מתקשר בשעה 12 בלילה. (אצלו היה אז 11, להירגע...)
אחרי כמה חודשים שהוא התלונן (וגם קצף) שלא מצליח להשיג אותי, הוא התחיל פתאום לראות שאני קיימת גם בבקרים...

הנקודה היא, שאם את לא רוצה לעבוד אחרי 11, אז גם אל תעני לטלפונים, ואל תשלחי מיילים.
שהלקוח לא יצטרך לנחש באילו חלקים את ערה, ובאילו לא.
אם ענית לו למייל, אז למה שלא תתקני?

בקיצור, אסרטביות וקצת ביטחון עצמי. גם הלקוח יעריך את זה, בעז"ה.

הצלחות, וסליחה על המגילה :)

• הוסף לסימניות
תנפנפיהו לשלום.

• הוסף לסימניות
היתה תקופה שעבדתי כל שעות היום וגם הלילה.
הפסקתי עם זה מסיבות בריאותיות והגעתי למסקנה ש:
א. אם את מודיעה ללקוח שבשעות אלו ואלו את לא עובדת, אין להם ברירה אלא לקבל או ללכת למקום אחר. בד"כ הם מקבלים.
ב. לקוחות שתמיד הכל לחוץ להם והם מלחיצים במילא לא נעים לעבוד מולם שלא לדבר על זה שהמתח פוגע בבריאות שלי.
ג. אם רוצים לשרוד ולא להשחק, חייבים מנוחה מהעבודה הזו. אני נחה גם אחה"צ. ומי שלחוץ לו, שילך למקום אחר.

פתרון ללקוח שתמיד מלחיץ זה לתת דירוג של מחירים. מחיר לקבלת עבודה בזמן סביר - מחיר רגיל. קבלת עבודה אחרי שעות העבודה בלחץ, מחיר גבוהה יותר, ערבי חגים וימי שישי - מחיר של חגים.
תאמיני לי שהם יעשו הכל כדי להביא לך עבודות בזמן.

• הוסף לסימניות
אני עובדת בבית ספר
היה לי אותם סיפורים עם המורות...
הביאו לי דפים ורצו את זה לשיעור הבא...- ואבוי אם זה לא היה מוכן!!!

עד שלמדתי אותם שאין כאלה דברים!
צריך להגיש לפחות יומיים קודם, ואז אני מתחייבת לעמוד בזמן, ואם לא אין התחייבות!

לקח זמן עד שהן למדו את זה, אבל זה עובד יופי...!

• הוסף לסימניות
תעשי לעצמך זמנים והי חזקה בהם

הלקוחות אוהבים את זה
הם חשים בטוחים שהם בידיים טובות ומקצועיות

לי הלקוחות אומרים: תלמדי אותנו את האסרטביות הזאת היא מעולה!!!

• הוסף לסימניות
תודה רבה לכולכם על ההזדהות והעצות, קיבלתי ממנו את התחושה וכן אמר לי במפורש "אני הרי משלם לך [כאמור באיחור...] ועבודה זה עבודה"
לצערי אני מנסה לשלח אותו ממני אבל מדובר בגיסי שרוצה "לפרנס" אותי...
השבוע הוא הגדיל לעשות...
אתמול בסביבות 2:30 בצהריים הוא הביא לי חומר "לעכשיו", היות שהיה לי השבוע שמחה ביום שני, וכן ביום שלישי שמחה מחוץ לעיר וכן אתמול היה לי חתונה מחוץ לעיר, הייתי מאוד עייפה ואמרתי לו שאני חייבת ללכת לישון כדי שיהיה לי כח לנסוע לחתונה
וכך הווה, אח"כ הייתי צריכה להתארגן לחתונה והיה לי אוטובוס ב-6
חזרנו הביתה ב-5:15 בבוקר, בשעה 10:43 לפנה"צ הוא מתקשר אם זה כבר מוכן, אמרתי לו שאתמול בצהריים הייתי חייבת ללכת לישון [והודעתי לו כבר אתמול] וחזרתי ב-5:15 מתי יכולתי לעשות את זה?
והוא? "היית צריכה אתמול לפני שהלכת לישון או היום כשחזרת מהחתונה קודם לעשות את זה ואח"כ ללכת לישון"... וכעס שזה עדיין לא מוכן "כי הוא כבר הביא את זה אתמול"
האם הוא הזוי או שאני מפונקת?...

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י חנון;1071595:
תודה רבה לכולכם על ההזדהות והעצות, קיבלתי ממנו את התחושה וכן אמר לי במפורש "אני הרי משלם לך [כאמור באיחור...] ועבודה זה עבודה"
השבוע הוא הגדיל לעשות...
אתמול בסביבות 2:30 בצהריים הוא הביא לי חומר "לעכשיו", היות שהיה לי השבוע שמחה ביום שני, וכן ביום שלישי שמחה מחוץ לעיר וכן אתמול היה לי חתונה מחוץ לעיר, הייתי מאוד עייפה ואמרתי לו שאני חייבת ללכת לישון כדי שיהיה לי כח לנסוע לחתונה
וכך הווה, אח"כ הייתי צריכה להתארגן לחתונה והיה לי אוטובוס ב-6
חזרנו הביתה ב-5:15 בבוקר, בשעה 10:43 לפנה"צ הוא מתקשר אם זה כבר מוכן, אמרתי לו שאתמול בצהריים הייתי חייבת ללכת לישון [והודעתי לו כבר אתמול] וחזרתי ב-5:15 מתי יכולתי לעשות את זה?
והוא? "היית צריכה אתמול לפני שהלכת לישון או היום כשחזרת מהחתונה קודם לעשות את זה ואח"כ ללכת לישון"... וכעס שזה עדיין לא מוכן "כי הוא כבר הביא את זה אתמול"
האם הוא הזוי או שאני מפונקת?...

אני חושבת שכל ההתנהלות שלך מולו כושלת!
את לא צריכה לספק לו מידע על שום פרט מחייך האישיים מה את עושה ולאן את הולכת
את פשוט מבהירה את זה מולו אני עובדת בשעות XYZ
אני מקבלת חומר לעבודה מספר ימים קודם
גם לא עונה לטלפונים/מייל אחרי שסגרת את עמדת העבודה להיום
פשוט צריך לעמוד עם עקרונות מאוד ברורים מול הלקוח
*חוץ ממקרים מיוחדים/ חד פעמי ועל זה כמו שכתבה רמה פלוס תשלם יותר
הרבה הצלחה!

• הוסף לסימניות
נכון הוא משלם לך בין 15-20 ש"ח לעבודה??:rolleyes::rolleyes:

• הוסף לסימניות
עכשיו הכל ברור:mad:

וזה נקרא שהוא עוד עושה איתך חסד ומפרנס אותך, נכון??

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י חנון;1071595:

כאן אבל בדיוק כאן טמונה הבעיה!!

היה לי בעבר גם לקוח שרצה ל'עזור' לי ו'לפרנס' אותי, והיו לו בלי עין הרע דרישות [ככה זה סוג האנשים האלו], ופשוט הבהרתי לו חד משמעית-אתה לא עושה לי טובה שאתה נותן לי עבודה!!! ברור לך???
ובלי צורך להוסיף ולו במילה אחת, והכל השתנה!

• הוסף לסימניות
הנסיון הוכיח
כשאתה זמין ללקוחות, הם מנצלים אותך יותר, ומעריכים אותך פחות.

• הוסף לסימניות
וכן כדאי שתקראי את הספר של נעמה
לקוח לא אמור לדעת מה את עושה בחייך הפרטיים

האכלת את הילד? נחת? יצאת למסעדה ? רוצה לישון מוקדם....ועוד היד נטויה
אני כרגע עסוקה / לא יכולה לעבוד כרגע
תתקשר אלי עוד שעה
אני יחזור אליך שאוכל להתפנות
תעמדי על שלך שאת רוצה חומר יום/יומיים לפני המועד תדברי על שעה
ופשוט תעמדי על שלך
עם משפוחה זה בעיה גדולה :( אבל תעמדי על שלך אפילו במחיר שיעזוב אותך ותעשו את זה בטוב
(אני פעם לקוח נזכר שצריך להכניס מודעה לעיתון ב5 אחה"צ ואני הייתי מחוץ לבית נראה לך שחזרתי לא! זה לא שעות עבודה שלי! והוא כעס והבין ביחד! והשתפר
בהצלחה

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י חנון;1071410:
ברור!
כולל שבתות וחגים :)

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה