- הוסף לסימניות
אם את בחורה ויש לך יותר כח מלאישה שעומדת והיא עלתה בתחנה האחרונה -אצלינו תמיד אמרו שמי שעולה בתחנה אחרונה לוקח בחשבון שלא יהיה לו מקום .
לא תעזרי לה להגיע הביתה 20' לפני לילדים שלה ושיהיה לה כח יותר אז לתת לה לשבת?
אם את בחורה ויש לך יותר כח מלאישה שעומדת והיא עלתה בתחנה האחרונה -אצלינו תמיד אמרו שמי שעולה בתחנה אחרונה לוקח בחשבון שלא יהיה לו מקום .
ואולי הן שמות לב ופשוט כל הנשים האחרות מסתכלות עליהן כל הנסיעה למה הן לא קמות?לכן לא צריך לקום בכל מצב.
אמרו פה רק שישימו לב!
פיזית. מי שמרגיש טוב למה שלא יוכל לעמוד.אבל לא תמיד גברים מסוגלים לעמוד, לא?
אם בחורות ישימו לב יותר - וגם יקומו יותרואולי הן שמות לב ופשוט כל הנשים האחרות מסתכלות עליהן כל הנסיעה למה הן לא קמות?
גם אנחנו הנשים צריכות לשים לב לא לדרוש את זה מהבחורות כמעט בכח (לפעמים מבטים והמהומים זה בכח)
וכן עכשיו בתור אישה עם ילדים יצא לי לא מעט פעמים לנסוע או לקחת מונית לתחנות קודמות כדי שיהיה לי מקום עם הילדים ואח"כ שעלו עוד ישבתי אפילו 4 בספסל העיקר לפנות לאחרים
סיכמת את כל האשכולכמה מניפולציות באשכול אחד!!!
נערות נוסעות 20ד' כדי לא לעמוד?
גברים חייבים להתבונן באישה כדי לפנות לה מקום?
נערות "לא מסוגלות" לעמוד?
"לא נעים "לאישה שמפנים לה מקום?
כנראה היא לא מספיק זקוקה!!
כי אישה במצב מיוחד רפואי פיזי וכו' משוועת שמשהו יפנה לה את המקום!!
ו-נכון, יש בנות מקסימות שעושות את זה
אבל עוד יותר נכון שבנות חיות בבועה משל עצמן ולא רואות אנשים ממטר!!!
מתרווחות על המושבים/מצטופפות בכניסה/ממשיכות לצעוק ולפטפט כאילו הן בסמינר
(וזה אפילו ניתר קשור להלכות צניעות והתהגות מכבדת)
הייתי נערה, היום אני אישה ואין להשוות את הכוחות למה שהיה פעם!!
לפני לידה, אחרי לידה, חולשה, עבודה מאומצת, לא תמיד כולם רואים!!
אני חושבת שבהחלט יש לעורר את המודעות אצל בנות ואפילו לבקש מהן כשזקוקים
בוודאי שבחורות צריכות לקום
יתכן ואישה בתחילת הריון ועוד לא רואים ,חוזרת עייפה מהעבודה לילדים
בתור נוסעת באוטובוס המון עם עגלת תינוק
יש היום חוצפה שהבחורות עומדות בקבוצות באזור העגלות ושמבקשים מהם להתקדם הם כאילו לא שומעות
ונשים עומדות עם עגלות בקושי מצליחות לעלות והן לא זזות !! זה קורה על בסיס יומיומי
אני לא חושבת שאצלנו היה דבר כזה
אני בתור בחורה עליתי לאוטובוסים ולא ישבתי שאם תעלה אישה המקום יהיה פנוי
אני לפעמים עולה לאוטובוס גמורה מסוחררת, בחילות ...
ויושבות מלא בחורות סמינר ולא טורחות להציע לשבת
כמובן שעדיין יש את הבנות טובות והמחונכות אבל לא כזה הרבה
יצא לי כבר לראות נשים בהריון מתקדם קמות לאישה מבוגרת בעוד הבחורות ממשיכות לשבת ולפטפט
שוב -אני ממש לא חושבת שזה נכון להבוודאי
גם לא תמיד את יודעת מה עובר / עבר על הבחורה
ותאמיני לי שיש פעמים שהיא מרגישה הרב הרב פחות טוב מהאישה שעומדת!!!
אין באמת כ"כ הבדל בין בחורה אישה צעירה...לגבי נשים צעירות אם לא במצב מיוחד מי אמר שיש לה פחות כוח מהבחורה?
את כנראה בחורה, ואת צודקת!לא תמיד יודעים מה עובר / עבר על הבחורה
לפעמים היא מרגישה הרב הרב פחות טוב מהאישה שעומדת!!!
לאף אחת לא קרה שהיא פינתה מקום ומי שפינו עבורה אומרת לא צריך והמקום נשאר ריק בחוסר נעימות כזו,
ברור שקרה!!
לגמרי קורה...
אני אומרת את זה אחרי נקע קשה בקרסול ...את כנראה בחורה, ואת צודקת!
גם אני הייתי בחורה חולה (דלקת פרקים)
ובקשו ממני לעמוד ואמרתי שלצערי אני לא יכולה
אבל את מסכימה איתי שזה לא הרוב?
זה יוצא מן הכלל?
תמיד יהיו מקרים חריגים שלא מדברים על הרוב,
והרב לא חולות!!!
וזה בדיוק נקרא מניפולציה
ככה פסק הגר"מ פיינשטיין, שאשה\גבר שעולים על דעת זה שאין להם מקום, אין צורך לקום בפניהם.נזכרתי במשהו שקרה לי פעם כשהייתי בחורה
נסענו באוטובוס בינעירוני ובתחנה האחרונה בעיר עלו כמה נשים מבוגרות
שכמובן כבר לא היה להן מקום לשבת..
אז ברור שקמנו לפנות להן, אבל אני זוכרת שאבא שלי אמר לנו שלא היינו חייבות,
יש משהו לא הוגן בזה שאשה מבוגרת עולה בתחנה האחרונה ואז בחורות צריכות צריכות לעמוד בנסיעה ארוכה..
אני בטוחה שיש מקרים שאין ברירה, אבל אוי כדאי שתהיה מודעות לבעיה...
יש בעיה לשבת מאחורי אישהמעניין אם הלכתית יש בעיה לאישה לעשות כזה דבר
אם לא, אז ברור שזה מה שצריך לעשות
rhon.co.il
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים