האם ביצוע קיצור כתובות אוטומטי באתר שלי יקדם אותי בגוגל?

• פותח הנושא wmw
  • פורסם בתאריך
  • הוסף לסימניות
אנו מכירים את מערכות קיצור הכתובות הנפוצות.
בדרך כלל אלו דומיינים קצרים שמספקים את השירות הזה בעיקר עבור טוויטר ומערכות בהן הודעה מוגבלת תווים. [כמו קוד QR]

שמתי לב, שבכל מקרה שבו יוצרים לינק בפייסבוק, מערכת פייסבוק לא מבצעת לינק "רגיל", אלא נותנת כתובת בתוך פייסבוק. כמו בקיצור כתובות.

האם לדעתכם דבר כזה יכול לקדם אתר?

הרי אנחנו מגיבים פה ושם בכל מיני פורומים, מעלים קישורים ותוכן.

האם כדאי ליצור באתר שלנו מערכת קיצור כתובות, ואז, כשנרצה לפרסם בפורום כלשהו כתובת של מאמר מאתר אחר / סרטון מיו טיוב / סתם לינק למשהו מעניין, פשוט נוסיף למסד הנתונים שלנו את הכתובת, ניצור קוד, ואותו נוסיף לפורום, דהיינו, הקישור "יעבור" דרך האתר שלנו.

בדיקת היתכנות הראתה לי שתוך פחות מ5 דקות ניתן לבצע זאת באתר.
בדקתי בכמה שיטות.
1. הפניית 301: עמוד ה404 שלי מקבל כפרמטר את הכתובת ה"שגויה" ומבצע הפניית 301 לכתובת המתאימה מתוך מסד נתונים.

2. הפניית רדייקרקט: מבוצעת באמצעות פקודת שרת, דומה להפניית 301.

3. הפניית JAVASCRIPT: הגולש מקבל עמוד המכיל סקריפט המפנה את הדפדפן לכתובת הרצויה.

מבחינת קידום, 2 השיטות הראשונות לא מקנות לי כלום, אולי להיפך.
אך השיטה השלישית, במידה ובעמוד יהיה מעורב גם תוכן מתאים לנושא [כמה מילים שיוזנו למסד הנתונים כשאצור את הקיצור] לכאורה יכולה לתת לי כביכול קידום, כביכול האתר שלי מכיל חומר בנושא.
ומה גם, ובמיוחד, שגוגל לא מפעילה JAVASCRIPT, אלא היא מתייחסת לדף כאילו הוא עמוד מטרה, ואז היא קוראת את תכולתו, וגם, ובעיקר, יש בעמוד לינק לדף אחר שאכן מכיל חומר בנושא המדובר [תמיד צריך להוסיף לינק במידה וההעברה האוטומטית חסומה]

מה דעתכם? זה ממש מספר דקות של תיכנות. [ב ASPX]

• הוסף לסימניות
השיטה עם הJS נשמעת הגיונית

• הוסף לסימניות
אם כי, התועלת שתצמח מזה מבחינת SEO היא כנראה לא משמעותית.

יש כמה רמות אפקטיביות לקידום בעזרת לינקים נכנסים.
אפשרות א' האפקטיבית ביותר: כמות לינקים נכנסים, עם אותו ביטוי, לאותו דף.
התוצאה: הדף הספציפי שאליו מפנה הלינקים, יהפוך לרלבנטי ויקודם לגבי אותו ביטוי.

אפשרות ב', גם אפקטיבית אבל דורשת כמות גדולה יותר של לינקים: הרבה לינקים נכנסים, עם ביטויים שונים לחלוטין, לאותו דף.
התוצאה: הדף יצבור PR ויזכה לקידום כלשהו אבל לא צפוי שיפור דרסטי בביטוי ספציפי.

אפשרות ג' הכי פחות אפקטיבית: הרבה לינקים נכנסים, עם ביטויים שונים לחלוטין, לדפים שונים לחלוטין.
התוצאה: ייתכן שיפור קל בPR של האתר, בהתאם לכמות הלינקים הנכנסים ואיכותם. גם זה לא בטוח...

• הוסף לסימניות
בעקרון אני יכול לשים בדף מה שאני רוצה.
אני יכול לשים בו את הביטוי שבו השתמשתי ליצירת הלינק.
את הנושא
תגיות מטא דסקריפשן
ואפילו מערכת שתגלוש אל העמוד עליו אני מצביע, ותעתיק ממנו את הכותרת, טקסטים מודגשים [שנמצאים בתגיות H1 אם קיימות] ותשמור את זה במסד הנתונים, ואז תציב את כל זה בעמוד.

השאלה שאני חושב, האם גוגל לא יזהה שלמעשה המון דפים במערכת שלי, רק מפנים מיידית למיקום אחר?
גם את זה אפשר לפתור בכמה דרכים.
א. ההפניה תתבצע כמה אלפיות שניה אחרי הטעינה.
ב. קוד הסקריפט של ההפניה יהיה מסובך ולא ישיר וגלוי.
ג. סייטמאפ אוטומטי שיוסיף את העמודים הוירטואליים למערכת המיפוי.

• הוסף לסימניות
גוגל אמנם לא מבצעת JavaScript אבל היא מנתחת אותו

נכתב ע"י wmw;496086:
בעקרון אני יכול לשים בדף מה שאני רוצה.
אני יכול לשים בו את הביטוי שבו השתמשתי ליצירת הלינק.
את הנושא
תגיות מטא דסקריפשן
ואפילו מערכת שתגלוש אל העמוד עליו אני מצביע, ותעתיק ממנו את הכותרת, טקסטים מודגשים [שנמצאים בתגיות H1 אם קיימות] ותשמור את זה במסד הנתונים, ואז תציב את כל זה בעמוד.

השאלה שאני חושב, האם גוגל לא יזהה שלמעשה המון דפים במערכת שלי, רק מפנים מיידית למיקום אחר?
גם את זה אפשר לפתור בכמה דרכים.
א. ההפניה תתבצע כמה אלפיות שניה אחרי הטעינה.
ב. קוד הסקריפט של ההפניה יהיה מסובך ולא ישיר וגלוי.
ג. סייטמאפ אוטומטי שיוסיף את העמודים הוירטואליים למערכת המיפוי.

כלומר טכנית - שייך לעבוד על גוגל בצורה כזאת, אתה רק צריך להבטיח שלא ניתן לנתח את הקוד שלך באופן חד משמעי (אפשרי בשפות דינמיות כמו JS). אני הייתי מסתמך על מנגנון הPreRun של VS2010 כדי לבדוק מתי הוא מאבד ראש.

הסיבה שFB ואתרים גדולים אחרים עושים URL מקומי שמפנה לURL החיצוני היא לאפשר לעצמם לקבל סטטיסטיקת עניין על הלינקים היוצאים, ולמנוע זליגת PR.

• הוסף לסימניות
גם אם יוצאים מנקודת הנחה שתצליח "לעבוד" על גוגל, עדיין התועלת שתפיק מהעניין נמצאת בסימן שאלה.

אגב, לטכניקה הזו של הצגת עמוד לעיני מנועי החיפוש בלבד, בעוד שהגולש רואה עמוד אחר, קוראים "מיסוך" (cloaking), והיא שיטה נפוצה בקרב מקדמים המשתמשים בשיטות "כובע שחור" -דהיינו שיטות פסולות לפי תקנות גוגל.

אני לא כזה מטיף אדוק נגד שיטות כובע שחור באשר הן, אבל השיטה שאתה מציג היא שיטה קלאסית של cloaking, שיטה שבגינה נענשה BMW גרמניה בשנת 2006 (מאז גוגל רק השתכללו) הPR של האתר הגרמני נמחק והתאפס וגם יאהו הענישו את האתר בחומרה.

אז אולי במחשבה שניה ושלישית, עלול להיגרם לך יותר נזק מתועלת ברעיון הזה...

• הוסף לסימניות
אני לא מתכוון למסך את המידע.
אני רק מתכוון שאם לגוגל יש זיהוי של window.location אני ישים אותו בתוך פונקציית טיימאאוט בצורה שבורה.
אני לא מתכנן לבדוק IP או HEADERS ולתת לגוגל תוצאה שונה.
אני בסך הכל חושב בקול, ובודק אם ומה יכול לעזור לקדם אתרים.
כי אם גוגל יקדם לי את האתר לראש כשמחפשים משחת שיניים כי פרסמתי 2 סרטונים מצחיקים בנושא, מה אני ירוויח?
כמובן שהכל מדובר בלינקים שנוגעים לנושא עליו מתמקד האתר

• הוסף לסימניות
אוקיי, אני לא מתווכח איתך, רק תורם הארות.

ישנן שתי נקודות שאתה מתעלם מהן:

1. קידום אתרים בגוגל הוא ממוקד דפים. כלומר (כמעט) בכל פעולת קידום ישנו דף ספציפי שאמור להפיק תועלת מהפעולה. גוגל מעניק לכל דף באינטרנט PR משלו, וכל דף מקודם בנפרד מהדפים האחרים באתר.
    לדוגמה אם יש לי באתר מספר דפים: - בניית אתרים - איכסון אתרים - רכישת דומיינים - קידום אתרים... ייתכן מצב שהדף שמדבר על "איכסון אתרים" יתקדם יפה ואילו זה שעוסק ב"קידום אתרים" ידשדש לו מאחור...
    לכן לא ברור כיצד תועיל לך הוספת כמה עשרות עמודים לאתר שלך, שכל אחד מהם מקבל לינק אחד או שניים. איזו השפעה תהיה לזה על דף הבית שלך למשל? לא ברור...
  2. הדבר השני הוא cloaking. המשמעות של cloaking היא שהגולש רואה תוכן שונה מהתוכן שרואה הרובוט של גוגל. וזה בדיוק מה שאתה מתאר.
    וכאן גוגל יתארו לך בדיוק את השיטה שתיארת ויסבירו לך למה היא פסולה.

• הוסף לסימניות
תקרא את מה שכתבתי, ותראה שדיברתי על זה.
ובוודאי שאין מה להתווכח, כי אני רק שואל. ואם אתה אומר את דעתך, זה בדיוק מה שאני רוצה לשמוע.

אני יחדד את השאלה
נניח שיש לי אתר בנושא בנקאות
ואני מדי פעם מגיב בכל מיני מקומות בנושא, ובין השאר מעלה לינקים לבלוגים וסרטונים שעוסקים בנושא.
האם ייתכן שגוגל יזהו שהאתר שלי מכיל המון פריטים בנושא בנקאות ויסווגו אותו כאתר העוסק בבנקאות?

או שאין כל קשר בין הדברים

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה