עזרה האם גם לכם קראו לראיון עבודה סתם

• הוסף לסימניות
למדתי גרפיקה וצילום ועריכת וידיאו.
לאחרונה, לאחר שמקום עבודתי נסגר (וכבר היה אשכול בנושא), התחלתי לשלוח קו''ח לפרסומים בעיתונים שונים ונקראתי לבוא לראיונות עבודה, וכבר לא פעם ראשונה אני שמה לב שקוראים לי לא למטרה לקבל אותי לעבודה.
שואלים שאלות שהתשובות להן כתובות שחור ע''ג לבן בקו''ח, הרבה פעמים לא מסתכלים בתיק עבודות, ומנהלים ראיון קצר וקר ע''מ לצאת ידי חובה.
וכאן אני שואלת למה לקרוא למישהו שאתה לא חפץ להעסיק אותו? כדי להתרשם מהמראה שלי? כדי לתת לי הרגשה שלא שלחתי סתם?

• הוסף לסימניות
קחי בחשבון שאף אחד לא קורא לך לראיון סתם
לאף אחד לא משעמם עד כדי שיקרא לך לתת הרגשה טובה
בהרבה מהמקומות
אלו שמראיינים הם לא אלו שהזמינו אותך לראיון
כלומר
יש את הזה/ו שעובר/ת על הקו"ח
מסננ/ת מלמעלה מה לא יעבור ומה נראה שכן.
בהרבה מקומות המראיין/ת רואים את הקו"ח שלך פעם ראשונה ביחד איתך
אז עוברים יחד על הקו"ח ושואלים שאלות
תבדקי עם עצמך מה ההבדל בין הקו"ח שאת מציגה למה שאת מייצגת בראיון בפועל
כמובן שלא קוראים רק לאחת על כל משרה
אלא לעשר/ עשרים/ שלושים/ מאה- תלוי
כך שבסוף נבחרת רק עובדת אחת

• הוסף לסימניות
וכאן אני שואלת למה לקרוא למישהו שאתה לא חפץ להעסיק אותו? כדי להתרשם מהמראה שלי? כדי לתת לי הרגשה שלא שלחתי סתם?
אולי יותר תשווקי את עצמך כבר בתחילת הראיון... תציעי את התיק עבודות שלך!!!
והעיקר תתני להם הרגשה שאיןןן עלי!! ו"אתם מפסידים אם אני לא עובדת כאן...."

לא קוראים אף פעם סתם...
אולי בפעם הבאה תבקשי ראיון טלפוני או בזום כדי שלא תטרחי

• הוסף לסימניות
למדתי גרפיקה וצילום ועריכת וידיאו.
לאחרונה, לאחר שמקום עבודתי נסגר (וכבר היה אשכול בנושא), התחלתי לשלוח קו''ח לפרסומים בעיתונים שונים ונקראתי לבוא לראיונות עבודה, וכבר לא פעם ראשונה אני שמה לב שקוראים לי לא למטרה לקבל אותי לעבודה.
שואלים שאלות שהתשובות להן כתובות שחור ע''ג לבן בקו''ח, הרבה פעמים לא מסתכלים בתיק עבודות, ומנהלים ראיון קצר וקר ע''מ לצאת ידי חובה.
ראיון הוא בדרך כלל ממש לא לדעת את הפרטים שהם אכן נמצאים בקו"ח,
אלא להתרשם מהעובדות ובשביל זה הוא שואל שאלות כולל כאלו שכתובים כבר בקורות חיים
לא פעם ולא פעמים ראייניתי עובדים שבקורות חיים זה היה נראה העובד הכי מתאים ומוצלח ובסוף בראיון זה רחוק מזרח ממערב.
דרך אגב זה בגלל הכותבי קורות חיים למיניהם, במקום שכבר בקורות חיים יוכלו לראות את סגנון העובד/ת ולדעת אם מתאים, היום הולכים למישהו שכותב ואז יוצא שהקורות חיים לא מתאימים בכלל לסגנון העובד, והוא חוזר ריקם הביתה.
אפשר ללכת להתייעץ איך לכתוב ומה לכתוב אבל בסוף שסגנון הכתיבה תהיה אישית אמיתית וכנה, (יש הרבה מה לראות בסגנון הקורות חיים)

בהצלחה

• הוסף לסימניות
בקו"ח זה כתוב בתמצות ורוצים לדעת יותר
לא פעם ולא פעמים ראייניתי עובדים שבקורות חיים זה היה נראה העובד הכי מתאים ומוצלח ובסוף בראיון זה רחוק מזרח ממערב.
דרך אגב זה בגלל הכותבי קורות חיים למיניהם, במקום שכבר בקורות חיים יוכלו לראות את סגנון העובד/ת ולדעת אם מתאים, היום הולכים למישהו שכותב ואז יוצא שהקורות חיים לא מתאימים בכלל לסגנון העובד, והוא חוזר ריקם הביתה.
ואני יצא לי לראות כמה קו"ח שפשוט נחרדתי מהשפה והניסוחים וכו' ויכול להיות שהיו אילה עובדים מצוינים...

תמיד ראיון ישקף יותר ממה שכתוב בקו"ח

והמציאות משקפת את האמת האמתית

מכירה גם כמה עובדים שהיה להם קו"ח מפוצצים ובראיון היו מאוד מאוד מרשימים
ובפועל....:eek::eek: :coffee::giggle::sleep:

נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות
ואני יצא לי לראות כמה קו"ח שפשוט נחרדתי מהשפה והניסוחים וכוויכול להיות שהיו אילה עובדים מצוינים
תמיד ראיון יותר משקף מהמציאות...
מכירה גם כמה עובדים שהיה להם קו"ח מפוצצים ובראיון היו מאוד מאוד מרשימים
ובפועל....:eek::eek::eek::eek::eek: :coffee::giggle::sleep:
יש בהחלט דברים מחרידים
ולכן רשמתי ללכת להתייעץ איך לכתוב ומה לכתוב
אבל לא לתת למישהו אחר לכתוב אלא לכתוב לבד שהסגנון יהיה של העובד בלבד

• הוסף לסימניות
אפשר ללכת להתייעץ איך לכתוב ומה לכתוב אבל בסוף שסגנון הכתיבה תהיה אישית אמיתית וכנה, (יש הרבה מה לראות בסגנון הקורות חיים)

בהצלחה
זה נכון אבל משיחה של שתי דקות אי אפשר להתרשם מה גם שבגרפיקה ווידיאו כן חשוב יותר לבדוק מכיון שמסתכלים יותר על יופי וטעם

• הוסף לסימניות
קחי בחשבון שאף אחד לא קורא לך לראיון סתם
לאף אחד לא משעמם עד כדי שיקרא לך לתת הרגשה טובה
בהרבה מהמקומות
אלו שמראיינים הם לא אלו שהזמינו אותך לראיון
כלומר
יש את הזה/ו שעובר/ת על הקו"ח
מסננ/ת מלמעלה מה לא יעבור ומה נראה שכן.
בהרבה מקומות המראיין/ת רואים את הקו"ח שלך פעם ראשונה ביחד איתך
אז עוברים יחד על הקו"ח ושואלים שאלות
תבדקי עם עצמך מה ההבדל בין הקו"ח שאת מציגה למה שאת מייצגת בראיון בפועל
כמובן שלא קוראים רק לאחת על כל משרה
אלא לעשר/ עשרים/ שלושים/ מאה- תלוי
כך שבסוף נבחרת רק עובדת אחת
יש מקומות שכך עושים ובכזה מקום עבדתי אבל בשיחה קצרצרה של דקה שתים אי אפשר להתרשם

• הוסף לסימניות
ההשערה שלי שאת לא משדרת מוטיבציה.
תבואי עם חיוך, התלהבות ותגידי "אני מאוד אשמח לעבוד כאן" וכו'

• הוסף לסימניות
גם לי זה קרה,
אני סטודנטית ורשמתי את זה בקורות חיים הכי מפורש שיש והקורות חיים שלי לא ארוכים או מסובכים... קיצור הלכתי לאיזה מקום לראיון ואז אני רואה שזימנו יחד איתי עוד 49 איש!!! ישבנו ביחד בחדר ואז הסבירו לנו על התפקיד, ואז עשו לנו סיבוב במקום וכו וכוכ וכו קיצר בזבזו לי 6 שעות ואז הושיבו אותנו במעגל ואמרו לכל אחד לדבר על עצמו דקה בדיוק אז אני ישר אמרתי תגיל שלי ואת זה שאני סודנטית אבל מוכנה לעבוד משרה מלאה ואז הם אמרו לי שהם לא מקבלים סטודנטים.... אז למה בזבזבתם לי 6 וחצי שעות??????? וזה היה אחרי שהם אמרו שהם קיבלו אותי ושזה השלב האחרון כבר מלאתי להם טפסים והכל ועזבתי את מקום ההעבודה הקודם לטובת זה...

זה היה באיזה שירות לקוחות של בנק כלשהוא.

• הוסף לסימניות
מקווה שזה לא בשביל לעשות סטאז'
למראיין בתור מראיין...
והדבר הטוב שניתן לקחת מהעניין
הוא שלפחות תקבלו נסיון איך נראה/מרגיש ראיון עבודה.

• הוסף לסימניות
לא חושבת שמישהו קורא את הקו"ח עובדה ששואלים אותך איפה עבדת למרות שכתוב וכו'
כמו שכתבו פה עדיף בטלפון ואם יתרשם ממך תבואי לראיון ואת בפנים בד"כ..
ביטחון זה הכי חשוב מנסיון וכבר בטלפון אני מציבה לו תנאים עוד לפני שראה אותי ומזמין אותי לראיון
שיהיה בהצלחה

• הוסף לסימניות
גם לי זה קרה,
אני סטודנטית ורשמתי את זה בקורות חיים הכי מפורש שיש והקורות חיים שלי לא ארוכים או מסובכים... קיצור הלכתי לאיזה מקום לראיון ואז אני רואה שזימנו יחד איתי עוד 49 איש!!! ישבנו ביחד בחדר ואז הסבירו לנו על התפקיד, ואז עשו לנו סיבוב במקום וכו וכוכ וכו קיצר בזבזו לי 6 שעות ואז הושיבו אותנו במעגל ואמרו לכל אחד לדבר על עצמו דקה בדיוק אז אני ישר אמרתי תגיל שלי ואת זה שאני סודנטית אבל מוכנה לעבוד משרה מלאה ואז הם אמרו לי שהם לא מקבלים סטודנטים.... אז למה בזבזבתם לי 6 וחצי שעות??????? וזה היה אחרי שהם אמרו שהם קיבלו אותי ושזה השלב האחרון כבר מלאתי להם טפסים והכל ועזבתי את מקום ההעבודה הקודם לטובת זה...

זה היה באיזה שירות לקוחות של בנק כלשהוא.
מזעזע!!!
לא שמעתי בחיים על דבר כזה!
לא הבנתי מה העניין לזמן לראיון עבודה אם כל העניין זה גרפיקה?
תראו תיק עבודות ותחליטו !
נכון!
תודה על חיזוק הדברים. על זה בדיוק אני התלונה שלי!
לא חושבת שמישהו קורא את הקו"ח עובדה ששואלים אותך איפה עבדת למרות שכתוב וכו'
לא הבנתי.
כל אחד שמפרסם שהוא מחפש איש / אשת מקצוע, דורש בתור התחלה קו"ח.
את רוצה להגיד שלא מסתכלים על זה בכלל? אז למה שלחתי? אני יכולה פשוט לשים את פרטי יצירת הקשר שלי בלבד וזהו.

• הוסף לסימניות
זה נכון אבל משיחה של שתי דקות אי אפשר להתרשם מה גם שבגרפיקה ווידיאו כן חשוב יותר לבדוק מכיון שמסתכלים יותר על יופי וטעם
לא דיברתי ספציפית על גרפיקה
דיברתי בכללי על קורות חיים

בכל אופן שיהיה בהצלחה

• הוסף לסימניות
בתחום התכנות- אבל אולי זהה בתחומים נוספים
מכירה חברות קבלן
שמגישות ללקוח מספר מועמדות רקע שיש להן סיכויים נמוכים מאד להתקבל למשרה, רק כדי לתת אפשרות למועמדת העדיפה מבחינתם להתכונן לראיון בצורה מיטבית
הנסיון של המועמדות האחרות נופל ברמתו מן הנסיון הנדרש, ולמרות זאת דחפו אותן ללקוח לראיון
אח"כ כשמגיעה המועמדת העדיפה היא כבר יודעת איך להתכונן, וכמובן שיחסית לאחרות - ממנה הוא מתרשם יותר

• הוסף לסימניות
קופצת על האשכול
יש למישהו טיפים חשובים לראיון..??
משו שחובה לומר,??
משהו שחובה לא לומר?.....
(בכללי וספציפית לגרפיקה..)

• הוסף לסימניות
@ממחשבה למעשה
אני עובדת כיום בגרפיקה, במקום שמהראיונות שלו יצאתי עם הרגשה כמו שתיארת.
כך שזה לא אומר כלום.
(הייתי בטוחה שהם קיבלו אותי כי לא היו עוד מתמודדים על התפקיד, אבל בראיון האחרון נפגשתי עם עוד כמה שהמתינו לראיון עבור התפקיד)

• הוסף לסימניות
לי קראו פעם לראיון באיזה סמינר, והמנהל שאל אותי האם יש לך רישיון הוראה? אמרתי לא. (כל התארים הרלוונטים לאז היו כתובים בקו"ח שלי בצורה הכי ברורה שיש...) אנחנו לא יכולים לקבל מי שאין לה רישיון הוראה. הבטחתי שאני אשלים הכי מהר. מצטער...
בשביל זה בזבזתי כמה שעות טובות בדרכים.
(כיום יש לי רישיון הוראה... :))

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה