כללי האם הבוס שולט?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י pr;919146:
הבוס באמת לא אמור להתחלק ברווחים...
'לנדא' הסבירה מצוין את ההבדל בין שכיר לעצמאי.

מה דעתכם? האם קיימים הבדלים בזכויות בין פרילנסר העובד לפי פרויקט, לכזה העובד לפי שעה?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י אהובה ו;919183:
מה דעתכם? האם קיימים הבדלים בזכויות בין פרילנסר העובד לפי פרויקט, לכזה העובד לפי שעה?
בעיני, לא.
שיטת התמחור היא שונה, העבודה היא לא שונה..
זה לא משכורת מסודרת ידועה וקבועה וכל שאר הדברים ששייכים לשכיר.
בכ"א ודאי שהכל תלוי בחוזה המסוכם,
אבל לרוב כשעצמאי יוצר משהו לאדם מסוים,
מסכמים שאין להעביר לגורם שלישי,
אלא אם כן זו היתה המטרה מראש, או שסתם כך שני הצדדים הסכימו אחרת.
אצל שכיר זה בכלל לא נושא.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י אהובה ו;919183:

השאלה לא חדה מספיק, אני אחדד לך אותה.
פרילנסר זה נותן שרות ולא חשוב אם הוא עובד לפי שעה או לפי פרויקט בגמר העבודה הוא מוציא חשבונית או קבלה, אבל הוא לא עובד שלך רק נותן שרות, ולכן אם אתה לא רוצה שהוא יפרסם את העבודה ברבים או יפרסם אותה בתיק עבודות שלו אתה צריך לסכם את זה רצוי בכתב לפני תחילת העבודה, אחרת אין כל סיבה שהוא לא יפרסם.

לגבי שכיר כמו שכתבה pr זה לא נושא לדיון, פשוט אסור.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י תילתן;919423:
לגבי שכיר כמו שכתבה pr זה לא נושא לדיון, פשוט אסור.

השאלה היא אם מדובר על להרויח על הקובץ שייך למעסיק, זה ברור שאסור.
אבל לגבי להציג אותו בתיק עבודות בלי רשות המעסיק?
בכלל לא ברור אם אסור. שאלנו פעם רב, הוא אמר שזה די מורכב.
(בכל מקרה, הסתדרתי בלי זה, ועם המעסיק הבא הייתי חכמה מספיק בשביל להכניס כזה סעיף בחוזה.
לי מותר לקבל עותק מכל קובץ, וזכויות היוצרים שייכות למעסיק.)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י גרפיקהil;918510:
תירגעו, עוד נשאר כאלה שמתייחסים יפה לעובדים שלהם גם אם הם דורשים לפעמים דברים פחות הגיוניים...

ו-כן, מה לעשות, אני מוכשרת :p

זה לא עניין של להתייחס יפה או לא.
יש דרכים יותר דיפלומטיות לומר דברים, חוץ מלשלוח כזה לינק ...

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י מי;919437:
השאלה היא אם מדובר על להרויח על הקובץ שייך למעסיק, זה ברור שאסור.
אבל לגבי להציג אותו בתיק עבודות בלי רשות המעסיק?
בכלל לא ברור אם אסור. שאלנו פעם רב, הוא אמר שזה די מורכב.
(בכל מקרה, הסתדרתי בלי זה, ועם המעסיק הבא הייתי חכמה מספיק בשביל להכניס כזה סעיף בחוזה.
לי מותר לקבל עותק מכל קובץ, וזכויות היוצרים שייכות למעסיק.)

בשר את אוכלת אם הרב אומר "שזה די מורכב"??? ברור שלא.
תאמיני לי שזה אותו "מורכב"
חתמת עם המעסיק שמותר לך, את 'מלך העולם' ומותר לך לעשות כל מה שהוא הסכים.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י תילתן;919447:
בשר את אוכלת אם הרב אומר "שזה די מורכב"??? ברור שלא.
תאמיני לי שזה אותו "מורכב"
חתמת עם המעסיק שמותר לך, את 'מלך העולם' ומותר לך לעשות כל מה שהוא הסכים.

לפני שאני אאמין לך, אני אאמין לרב :)
"מורכב" בהקשר הזה - מסובך לפסיקה.
כל דיני "קניין רוחני" הנהוגים כיום בחוק, הם לא פשוטים וברורים בכלל בהלכה.
פעם הרי לא היה בכלל נידון כזה, והפוסקים של היום חלוקים בדעתם למה ניתן לדמות את זה, וממה אפשר להסיק על זה מסקנות.

נו, ברוך ה', הסיפור הזה כבר מאחורי.
'מלך העולם' אני לא, אבל לפחות אני יודעת שיש לי תיק עבודות הגיוני להציג למעסיק הבא.

זה אולי היה נחמד למעסיק הקודם שלי להרגיש שהוא קושר את ידי ולא מאפשר לי לחפש עבודה אחרת, אבל לי זה לא עשה חשק גדול להמשיך לעבוד אצלו...

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י מי;919439:
זה לא עניין של להתייחס יפה או לא.
יש דרכים יותר דיפלומטיות לומר דברים, חוץ מלשלוח כזה לינק ...

לא נשאר בכם גרם של קלילות וקצת הומור עצמי?

בעיני, זה דרך יפה ואמיתית לומר - טעיתי!

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה