כללי האם הבעיה בי או בלקוח???

• הוסף לסימניות
תשמעו את הסיפור. אין לי מושג כיצד לנהוג עם הלקוח.

לכולנו יש לקוחות שהיינו מעדיפים שיילכו מלכתחילה למעצב אחר... אך מה לעשות, לרובנו אין את התעוזה להגיד ללקוח, שמע, אני לא מעוניין לעבוד איתך יותר.

יש לי את הלקוחות הרגילים, מזמינים, דורשים פה ושם שינויים. והלכנו הלאה.

יש גם את אלה שלא כ"כ יודעים מה הם רוצים. מבקשים משהו, אח"כ מתחרטים ורוצים משהו אחר, בסוף רוצים מה שביקשו קודם, ואח"כ עוד כמה שינויים, ועוד כמה. אבל עדיין בגבול הטעם הטוב.

אך יש לי לקוח אחד, כמובן כל עבודה שהוא מבקש זה דחוףףףףף ל-24 שעות הקרובות, למרות שהוא מדפיס זאת לאחר חצי שנה. ומרגע הכנת עבודה עד הרגע שהעבודה יורדת לדפוס, שינויים בלי סוף. תמיד זה כך, עד הרגע שזה יורד לדפוס. הבעיה שהוא עצמו לא יודע מה הוא רוצה מהחיים שלו. מבקש ממני במפורש לעשות X יום אח"כ אומר שדווקא רוצה Y ויומיים אח"כ מבקש לשנות ל-X. עד הרגע שהעבודה תוגש לדפוס יהיו כל הזמן שינויים. יום אחד לדוגמה, להוסיף מרכאות, יום אח"כ להוריד אותן, ובסוף להחזיר אותן. וכנ"ל וכנ"ל וכנ"ל, שינויים שאין בהם אף הגיון והבנה. הפכפכות בלי סוף. כל יום דעה אחרת.

איני יודעת מדוע, אך אצלו אף פעם לא יוצא שהרווחתי כמו אצל לקוחות אחרים. פשוט כי הוא כ"כ מוציא לי את המיץ עם אלפי רבבות טריליוני השינויים שלו, שלוקחים עוד עשרות שעות, שתמיד, אבל תמיד, יוצא בסופו של דבר, שהעבודה לא משתלמת. בדר"כ איני לוקחת תוספת תשלום על שינויים. אך אצלו, אין לי ברירה אלא לקחת. הוא הבין זאת מעצמו. אך כמה כבר אפשר לקחת על שינויים? לקחתי לו על הסדרה הרביעית של השינויים שנתן לי על אותה מודעה, שגזלו עוד אינספור שעות עד אמצע הלילה (כי זה דחוף :rolleyes:) ובלבולי שכל, עוד 50 ש"ח סה"כ. שזה פשוט לא השתלם לי כל העסק הזה.

ועכשיו שוב, עשיתי לו עבודה מאד מושקעת, וכמובן במחיר זול מאד, כיוון שחשבתי שהפעם לא יהיו עוד אלפי סדרות של שינויים, שהרי מדובר במשהו מוגדר מאד לכאורה. אך כעת, שוב, סדרות של שינויים, בהודעה שזו רק התחלה, אח"כ יבואו עוד שינויים...

ריבונו של עולם! אני מרגישה כמו לעבוד במצרים. לעבוד ולעבוד בלי לראות שום תוצאה... כל לקוחותי האחרים מזמינים, לוקחים, שינויים רגילים פה ושם, ושלום. ממשיכים הלאה עם עבודות חדשות.

אצלו, 3 חודשים לפחות על עבודה אחת. עוד שינויים ועוד שינויים ועוד שינויים ועוד שינויים, הוא סותר את עצמו משינוי לשינוי, והשינויים עצמם מגוחכים בלי אף הגיון! והכל דחוף דחוף, ועד הרגע שהעבודה תרד לדפוס, ישנה כל רגע את דעתו. שאפשר להשתגע :mad: :( :eek: :cool: :mad: :(

ובינתיים יש לי עבודות נוספות, ולקוחות נוספים, והוא "תקוע" לי עם העבודה שלו, כל הזמן עם שינויים ושינויים בלי לתת מנוחה. כשבזמן הזה יכלתי לעשות עוד עשרה עיצובים נוספים. פשוט בנאדם שלא יודע להחליט מה הוא רוצה וכל רגע משנה את דעתו. פשוט נמאס לי לעבוד איתו. אך תמיד אותו פלונטר, אחרי שכבר השקעתי שעות בעבודה שלו, אם לא אעשה לו את כל רבבות השינויים שלו, אפסיד גם את השעות הראשוניות שעבדתי עבורו.

אני מרגישה שאיני מעוניינת, לא בו ובעבודותיו, ולא ברבבות אלפי השינויים שלו וכל מסכת בלבולי הראש השכל והמח. מוותרת על הכסף. פשוט אין לי כבר כח אליו. די, כמה אפשר?
אני דווקא נקראת בעלת סבלנות אינסופית ותודעת שירות גבוהה מאד, ולקוחותי האחרים גם סוברים כך.
אך כעת העצבים שלי כבר על סף התרופפות ;) הרגשתם פעם ככה או שאין לכם מושג על מה אני מדברת?

האם הבעיה בי או בלקוח?

מה הייתם עושים במקרה הזה??????

אני עכשיו עומדת בפני עוד סדרה אינסופית של שינויים (זמניים) כמובן, שינויים בלי שום מטרה או הגיון. כשאח"כ כמובן אצטרך לשנות שוב... ומנגד יש עבודות חדשות שממתינות. ואני תקועה עם הנ"ל כמו קוץ בגרון, כשאין לדבר סוף.

הצילו!!!

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י פילפל;936665:
תשמעו את הסיפור. אין לי מושג כיצד לנהוג עם הלקוח.

לכולנו יש לקוחות שהיינו מעדיפים שיילכו מלכתחילה למעצב אחר... אך מה לעשות, לרובנו אין את התעוזה להגיד ללקוח, שמע, אני לא מעוניין לעבוד איתך יותר.

יש לי את הלקוחות הרגילים, מזמינים, דורשים פה ושם שינויים. והלכנו הלאה.

יש גם את אלה שלא כ"כ יודעים מה הם רוצים. מבקשים משהו, אח"כ מתחרטים ורוצים משהו אחר, בסוף רוצים מה שביקשו קודם, ואח"כ עוד כמה שינויים, ועוד כמה. אבל עדיין בגבול הטעם הטוב.

אך יש לי לקוח אחד, כמובן כל עבודה שהוא מבקש זה דחוףףףףף ל-24 שעות הקרובות, למרות שהוא מדפיס זאת לאחר חצי שנה. ומרגע הכנת עבודה עד הרגע שהעבודה יורדת לדפוס, שינויים בלי סוף. תמיד זה כך, עד הרגע שזה יורד לדפוס. הבעיה שהוא עצמו לא יודע מה הוא רוצה מהחיים שלו. מבקש ממני במפורש לעשות X יום אח"כ אומר שדווקא רוצה Y ויומיים אח"כ מבקש לשנות ל-X. עד הרגע שהעבודה תוגש לדפוס יהיו כל הזמן שינויים. יום אחד לדוגמה, להוסיף מרכאות, יום אח"כ להוריד אותן, ובסוף להחזיר אותן. וכנ"ל וכנ"ל וכנ"ל, שינויים שאין בהם אף הגיון והבנה. הפכפכות בלי סוף. כל יום דעה אחרת.

איני יודעת מדוע, אך אצלו אף פעם לא יוצא שהרווחתי כמו אצל לקוחות אחרים. פשוט כי הוא כ"כ מוציא לי את המיץ עם אלפי רבבות טריליוני השינויים שלו, שלוקחים עוד עשרות שעות, שתמיד, אבל תמיד, יוצא בסופו של דבר, שהעבודה לא משתלמת. בדר"כ איני לוקחת תוספת תשלום על שינויים. אך אצלו, אין לי ברירה אלא לקחת. הוא הבין זאת מעצמו. אך כמה כבר אפשר לקחת על שינויים? לקחתי לו על הסדרה הרביעית של השינויים שנתן לי על אותה מודעה, שגזלו עוד אינספור שעות עד אמצע הלילה (כי זה דחוף :rolleyes:) ובלבולי שכל, עוד 50 ש"ח סה"כ. שזה פשוט לא השתלם לי כל העסק הזה.

ועכשיו שוב, עשיתי לו עבודה מאד מושקעת, וכמובן במחיר זול מאד, כיוון שחשבתי שהפעם לא יהיו עוד אלפי סדרות של שינויים, שהרי מדובר במשהו מוגדר מאד לכאורה. אך כעת, שוב, סדרות של שינויים, בהודעה שזו רק התחלה, אח"כ יבואו עוד שינויים...

ריבונו של עולם! אני מרגישה כמו לעבוד במצרים. לעבוד ולעבוד בלי לראות שום תוצאה... כל לקוחותי האחרים מזמינים, לוקחים, שינויים רגילים פה ושם, ושלום. ממשיכים הלאה עם עבודות חדשות.

אצלו, 3 חודשים לפחות על עבודה אחת. עוד שינויים ועוד שינויים ועוד שינויים ועוד שינויים, הוא סותר את עצמו משינוי לשינוי, והשינויים עצמם מגוחכים בלי אף הגיון! והכל דחוף דחוף, ועד הרגע שהעבודה תרד לדפוס, ישנה כל רגע את דעתו. שאפשר להשתגע :mad: :( :eek: :cool: :mad: :(

ובינתיים יש לי עבודות נוספות, ולקוחות נוספים, והוא "תקוע" לי עם העבודה שלו, כל הזמן עם שינויים ושינויים בלי לתת מנוחה. כשבזמן הזה יכלתי לעשות עוד עשרה עיצובים נוספים. פשוט בנאדם שלא יודע להחליט מה הוא רוצה וכל רגע משנה את דעתו. פשוט נמאס לי לעבוד איתו. אך תמיד אותו פלונטר, אחרי שכבר השקעתי שעות בעבודה שלו, אם לא אעשה לו את כל רבבות השינויים שלו, אפסיד גם את השעות הראשוניות שעבדתי עבורו.

אני מרגישה שאיני מעוניינת, לא בו ובעבודותיו, ולא ברבבות אלפי השינויים שלו וכל מסכת בלבולי הראש השכל והמח. מוותרת על הכסף. פשוט אין לי כבר כח אליו. די, כמה אפשר?
אני דווקא נקראת בעלת סבלנות אינסופית ותודעת שירות גבוהה מאד, ולקוחותי האחרים גם סוברים כך.
אך כעת העצבים שלי כבר על סף התרופפות ;) הרגשתם פעם ככה או שאין לכם מושג על מה אני מדברת?

האם הבעיה בי או בלקוח?

מה הייתם עושים במקרה הזה??????

אני עכשיו עומדת בפני עוד סדרה אינסופית של שינויים (זמניים) כמובן, שינויים בלי שום מטרה או הגיון. כשאח"כ כמובן אצטרך לשנות שוב... ומנגד יש עבודות חדשות שממתינות. ואני תקועה עם הנ"ל כמו קוץ בגרון, כשאין לדבר סוף.

הצילו!!!

הבעיה לחלוטין בך.

1. שאחרי נסיון אחד איתו המשכת לקחת עוד עבודות.
2. לאחר מעשה את לא מעמידה אותו במקומו באופן אסרטיבי.
3. את לקחת לשעה מחיר מינמלי שהתיקונים לא שווים לך, אם היית לוקחת מחיר הוגן זה לא היה מזיז לך.
4. אין כזה דבר דחוף במיוחד שאת יודעת שלוקח לזה חצי שנה... כמו שזה חיכה עד היום יחכה קצת. לא דוחים עבודות של לקוחות אחרים בגלל תיקונים של לקוח מבולבל.

• הוסף לסימניות
הסיפור שלך מאד מזכיר לקוח שהיה לי, הסברתי לו מאד יפה שצורת העבודה לא מתאימה לי ושלחתי אותו הלאה ביייייי

• הוסף לסימניות
יש בלוגו שלך אלמנט כזה אדום - תאכילי אותו אחד כזה על כל שינוי.

וברצינות:
תעיפי אותו לכל הרוחות.

ועוד יותר ברצינות:
תקראי את הספר של 'נעמה הנקין' - ל-כוח.

• הוסף לסימניות
גם אני התפטרתי בעדינות מלקוחה כזאת.
חבל על הבריאות, הזמן, האנרגיות והשפיות שלנו. ממש חבל.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י שמואל בזנסון;936697:
יש בלוגו שלך אלמנט כזה אדום - תאכילי אותו אחד כזה על כל שינוי.

וברצינות:
תעיפי אותו לכל הרוחות.

ועוד יותר ברצינות:
תקראי את הספר של 'נעמה הנקין' - ל-כוח.

מה זה הספר הזה?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י chavi9;936703:
גם אני התפטרתי בעדינות מלקוחה כזאת.
חבל על הבריאות, הזמן, האנרגיות והשפיות שלנו. ממש חבל.

הבעיה איך עושים זאת. מדובר באישיות אדמו"ריסטית (לא יכולה לפרט כמובן) ולא איזה ארחי פרחי מהרחוב. בתחום שלו הוא אולי מצליח אך בתחום העיצובי הוא מבולבל ומטומטם (סליחה על הביטוי, לא מתאים לי) ממש על כל השכל. אין לו מושג מה הוא רוצה מהחיים שלו. קל וחומר מהחיים שלי.

לא נעים לי לדחות אותו. קיוויתי כל הזמן שהוא יעזוב אותי, וזה לא קורה :mad:

גם כשאיימתי בתוספת תשלום על השינויים הוא המשיך להגיע.
אולי אם אבקש ממנו מחירים אסטרונומיים ממש, אולי הוא ירפה ממני. אך גם לזה צריך אומץ :rolleyes:

לא יודעת איך לשמור על השפיות שלי, בלי לפגוע באף אחד... :(

• הוסף לסימניות
להודיע ברורות שאין לך אפשרות לקבל כרגע עבודה.
את לא אמורה לספק לו הסברים למה ומדוע.

• הוסף לסימניות
ברור שהבעיה בלקוח. אבל אם לא תלמדי לשלוח אותו--- אז הבעיה תהפוך להיות שלך.
בצורה ונחמדה ואסרטיבית בעיקר לומר: אין לי אפשרות לקבל את העבודה.

• הוסף לסימניות
מה איכפת לך לגבות לפי שעה (מחיר גבוה, למה לא?) ולהרויח מהמצב?

• הוסף לסימניות
מצטרפת בחום להמלצה על הספר של נעמה.
לימוד הספר ויישומו, יכולים לחסוך הרבה אשכולות טעונים כאלו.

• הוסף לסימניות
אני אומרת ללקוחות שירכזו את כל השינויים שלהם כי אני מתקנת רק פעם אחת, מקסימום פעמיים ובאופן כללי מעדיפה שאנשים ישלחו לי את רשימת השינויים במייל - ככה כשהם כותבים את הדברים יש להם זמן לחשוב אם הם באמת רוצים את זה ככה או לא...
את יכולה להגיד לו אותו דבר "תראה, כדאי שתרכז את כל השינויים ותכתוב לי את כולם במייל כך שאני אעבור אחד אחד ואשנה ולא נשכח כלום, כי זה ממש לוגיסיטיקה בשבילי כל פעם באמצע עבודה לפתוח את הקובץ, לעשות שינוי אחד או שניים, לסגור ולשלוח וחוזר חלילה".

בכל מקרה, אם זה לא עובד - בפעם הבאה שהוא מגיע לבקש עבודה תאמרי לו שיש לך כרגע עומס ואת לא יכולה לקבל עוד עבודות (ובפרט שזה דחוף לו...).
שיהיה בהצלחה.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י obyektiv;936721:
ברור שהבעיה בלקוח. אבל אם לא תלמדי לשלוח אותו--- אז הבעיה תהפוך להיות שלך.
בצורה ונחמדה ואסרטיבית בעיקר לומר: אין לי אפשרות לקבל את העבודה.

הבעיה שאני כעת באמצע עבודה, שרפתי עליה בסך הכולל כ-7 שעות עבודה.

חשבתי שהפעם לשם שינוי, כיוון שמדובר במשהו מוגדר, הוא יודע בדיוק מה הוא רוצה. מסתבר שטעיתי,

וכעת מתחילות סדרות ארוכות של שינויים ע"ג שינויים.

אם אומר לו כעת, שאין לי אפשרות להמשיך איתו, ירדו לטמיון גם השעות שכבר השקעתי בעבודה.

מנגד, איני יודעת כמה שעות יידרשו עד שדעתו של הלקוח תנוח סוף סוף לאחר מליוני שינויים מעצבנים, סוחטים ומתישים. כשבצד יש עבודות חדשות שממתינות, וזמני יקר.

מה שאני יכולה לעשות, לגבות מחיר רציני עבור שעות השינויים האינסופיים. השאלה אם לאחר קבלת העבודה יסכים לשלם אותו. וכאן אנו נגררים לנושא השנוי במחלוקת - לא מוסרים ללקוח עבודה לפני ביצוע התשלום... וכאן אני שוב בבעיה. מדובר באישיות רבנית ידועה. מה את לא סומכת עלי? עלי?!?!? משפיל ופוגע...

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י פילפל;936665:
תלקחתי לו על הסדרה הרביעית של השינויים שנתן לי על אותה מודעה, שגזלו עוד אינספור שעות עד אמצע הלילה (כי זה דחוף :rolleyes:) ובלבולי שכל, עוד 50 ש"ח סה"כ. שזה פשוט לא השתלם לי כל העסק הזה.

נשמע שלקחת על כל התיקונים 50 ש"ח
על תיקונים לוקחים לפי שעה כך שגם יקח לך שעות את תיהי מתוגמלת עליהם
ובשביל לא להרגיש מנוצלת או כל רגש שלילי אחר
תשאלי את עצמך תמורת כמה שקלים לשעה לא יזיז לך כמה שינויים הוא יבקש אלא להיפך... ולפי זה תתמחרי לו שעת תיקונים.
וכמובן האופציה השניה היא לוותר עליו כלקוח.

אני מוסיפה כי ראיתי דברים נוספים:
לא חתמת איתו חוזה על מספר תיקונים?

• הוסף לסימניות
לפנות לקב"ה ולומר בפשטות -
השם, אני משחררת את הלקוח הזה לדרכו,
שלח לי בבקשה במקומו 10 לקוחות טובים ונוחים

וקצת יותר בפרטיות -
(סליחה אם אני חופרת, אבל זה פשוט כך, ואם הוא ילך -
יבוא מישהו אחר שישגע אותך, עד שלא תתקני את זה בתוכך)
כל מקרה כזה הוא נסיון מאת השם
על מה זה יושב אצלך? על איזה נקודת חולשה בנפשך?
למה את מתקשה לשים לו גבולות?

ההגיון אומר (ואנחנו לא פועלים מתוך הגיון הרבה פעמים) שמיד על ה"שיגוע" הראשון
ועדיף עוד לפני, בטופס הזמנת העבודה, את מבהירה את כמות התיקונים האפשרית
כולל מחיר לכל שעת תיקון או לכל סקיצה נוספת או מה שלא יהיה

למעשה, הכנסת את עצמך ללופ שאת לא יודעת איך להחלץ ממנו

מה שנראה לי על פניו -
להחליט עם עצמך חד משמעית מה הכללים החדשים ואז להתקשר אליו:
להודיע לו, באדיבות רבה מאוד ונחמדות אין קץ, בחיוך אפילו
שנהלי העבודה בסטודיו השתנו, ומהיום על כל סבב תיקונים (מעבר ל2 או 3 מה שתחליטי, כן?)
את לוקחת X אחוזים מסכום העבודה הכולל
חוץ מזה -
שעות העבודה חייבות להיות מוגדרות, ושהעולם יתהפך!
אין עבודה בלילה (מבחינת הלקוח, שלא יצפה להביא לך תיקונים ולקבל בבוקר),
אם יש לך עומס - תגידי - מחר אוכל לטפל בזה בשעה X

וברגע שהעבודה הזו מסתיימת (אם קשה לך לוותר עליה) -
את לא מקבלת אותו יותר, אלא אם כן את מרגישה חזקה מספיק לעמוד על התנאים הללו

לא צריך "להעיף אותו לכל הרוחות" וגם לא להגיע לפיצוץ
עדיף הרבה יותר לשחרר אותו באהבה לדרכו, ולקדם בברכה לקוחות טובים יותר

(אם הוא מתקשר פעם הבאה את בודקת ביומן, אומרת -
כן, אני חושבת שבעוד שבוע, ביום ג' בבוקר, אוכל להתחיל לטפל בפרוייקט
או שהוא לא יחזור, או שהוא יתחיל להתאים את עצמו לכללים שלך)

• הוסף לסימניות
בפרוייקט הקרוב-
ההצעה היחידה שלי היא לומר לו בעדינות- יש לך סבב תיקונים אחרון. לאחר מכן, העבודה תתומחר ע"פ X שח לשעה. וכשהוא מבקש תיקון, לומר לו- אני אפתח את השעון, אבל רק שתדע שאני מעריכה שהעבודה הזו היא שעתיים, ולכן המחיר יהיה כ-2X. האם התשלום מאושר עלייך?
כשסיימת את סבב התיקונים הנוכחי, להודיע לו בכמה החשבון שלו תפח ולדרוש מייל מאשר לתשלום, לפני שהוא מבקש עוד תיקון.

בפרוייקט הבא (אם את רוצה לעבוד איתו שוב בכלל)
להגדיר-
המחיר כולל 2 סקיצות ראשוניות, שני סבבי תיקונים. כל ההערות ישלחו במרוכז.
לאחר 2 סבבי התיקונים, העבודה תתומחר ע"פ X שח לשעה.
ובכלל, כשלקוחות שולחים לי בקשות לתיקונים, אני לא מתחילה את התיקונים מיד. כמעט תמיד אני אומרת להם שאני מחכה 24 שעות לראות אם יש להם בקשות נוספות לשינויים, ורק אח"כ אני מתחילה לבצע.

ובכל מקרה, עם לקוח מבולבל לא לוקחים עבודות תוך 24 שעות דחוףףףףף
אני לפעמים לוקחת 'עבודות לחץ' אבל רק עם לקוחות מוכרים וידועים, כאלה שאני סומכת עליהם שיכניסו את הכסף בסוף היום.

• הוסף לסימניות
גם לי היה לקוח כזה. הודעתי לו שמעכשו עובדים לפי שעה (גם אם זה תיקון שלוקח 10 שניות) והוא הבין. כבר בהזמנה הבאה כמות התיקונים ירדה פלאים, והוא עצמו אמר לי בחיוך "חינכת אותי".

• הוסף לסימניות
אגב אם זה לקוח אדמו"ריסטי... החברה האלו הכי גרועים,
הם עושים מהגרפיקה "לומד'ס" כמו שאחד הסביר לי למה להחליף עיצוב משום שהוא מאד יפה אבל מההיבט החינוכי בלה... בלה.. כל תג מסמל עולם, ואז מורידים ומחזירים משנים ומחליפים עד ש....

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה