קורונה האם החיידר והצהרונים ממשיכים לגבות ממכם תשלום?

• הוסף לסימניות
יש לי 2 ילדים במעון, משלמת 1,600 ש"ח. ילד נוסף בחיידר, משלמת 350 ש"ח. ילדה נוספת בגן, משלמת 150 ש"ח. סה"כ 2,100 ש"ח לחודש...

איפה החוכעם שנידב את ההורים לתת מתנות?
ההתייפיפות הזו שנובעת בעיקר מנאיביות, לפעמים הורגת אותי.

נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות
ומה עם בנות הסמינרים 1200 ש"ח לחודש??? האם אנו אמורים להמשיך לשלם? מה ההבדל בינן לבין המעונות???

אם הן מקבלות בסוף את אותה תעודה בלי תוספת תשלום - זה בהחלט שונה ממעונות.
בשביל התעודה הן תצטרכנה להשלים את השעות הללו מתישהו.
ובכל מקרה גם אם באיזה קומבינה יחסכו מהם את הלימודים הפיזיים -
התשלום הוא לכל לימודי התעודה מחולק לפי חודשים.

• הוסף לסימניות
בנינו, גם המלמדים, עם כל הכבוד לקווי ווטאפ, זה לא אותו דבר כמו ללמד רגיל.
ואצלנו במיוחד, לא ראיתי מי יודע מה שיעורים, אולי רב אחד והשאר בקושי...

כפי שציינתי לעיל, אני ממש נגד תשלום הורים בתקופת הקורונה.
עם זאת חשוב לי מאד לומר שהעברת שיעורים בקווי וואטסאפ ראויה להערכה גדולה. הרבעס עצמם נצורים בבתים עם ילדים. לא פעם הבתים צפופים, המשפחה גדולה, לעתים יש ילדים מיוחדים ומצבים משתנים בבית. לפנות זמן, מקום שקט וכו' כדי למסור שיעור (וגם לבנות את השיעור, בשונה משיעור פרונטלי בו הרבה מורגל) - זה דבר שראוי להערכה.

• הוסף לסימניות
ומה עם בנות הסמינרים 1200 ש"ח לחודש??? האם אנו אמורים להמשיך לשלם? מה ההבדל בינן לבין המעונות???
שוב מעיקר הדין לא חייבים לשלם בכלל, כך מורה הרב סילמן ועוד, כיון שזה מחלוקת הפוסקים, וההורים מוחזקים, אסור להוציא מהם, אלא שיש חת"ס שראוי לשלם חצי, לכן מי שיכול שישלם חצי לפנים משורת הדין.

• הוסף לסימניות
מישהו שאל רב לגבי חיידרים? אולי הרב סילמן?
מעניין אותי מה הדעה ההלכתית?
תודה!!!

• תודה
Reactions: S.D
  • הוסף לסימניות
מי שרוצה חינוך ממלכתי שיתכבד לשלוח לבית ספר ממלכתי, אבל אנחנו שמעדיפים חיידר תורני שולחים לחיידר תורני על אף המשכורת השמנה של המנהל (מהיכן הידע ?)

• הוסף לסימניות
אצלינו בחיידר גבו רגיל בחודש האחרון והיום שלחו הודעה שכנראה ימשיכו לגבות רגיל כי עדין יש הוצאות לחיידר כגון שכירות ומלמדים
למה שלא יוציאו אותם לחלת? למה לשלם על ההסעות? והצהרון?? שאין להם שום הוצאות על זה
נשגב מבינתי

• הוסף לסימניות
דבר ראשון זה גלגל
מה יעשו כל עובדי ההוראה להם לא מגיע משכורת?
דבר שני הימים האלו יוחזרו בחופש הגדול אז הכסף הולך לימים האלו הבנתם
אז אל דאגה אתם לא זורקים כסף חינם

• הוסף לסימניות
דבר ראשון זה גלגל
מה יעשו כל עובדי ההוראה להם לא מגיע משכורת?
דבר שני הימים האלו יוחזרו בחופש הגדול אז הכסף הולך לימים האלו הבנתם
אז אל דאגה אתם לא זורקים כסף חינם

לא מגיע להם משכורת כמו שלאלפי בני אדם אין משכורת, אנשים לא משלמים בחינם.

אם הימים יוחזרו בחופש הגדול - אז נשלם את זה אז, למה אנחנו צריכים לשלם מראש בזמן כזה?
חוץ מזה שאף אחד לא יודע מתי יחזרו הלימודים, ואם זה יהיה ב-1 בספטמבר, אחרי מי נרדוף שיחזירו כסף?

• הוסף לסימניות
לא מגיע להם משכורת כמו שלאלפי בני אדם אין משכורת, אנשים לא משלמים בחינם.

אם הימים יוחזרו בחופש הגדול - אז נשלם את זה אז, למה אנחנו צריכים לשלם מראש בזמן כזה?
חוץ מזה שאף אחד לא יודע מתי יחזרו הלימודים, ואם זה יהיה ב-1 בספטמבר, אחרי מי נרדוף שיחזירו כסף?
[/Q
ואיי ואיי ואיי יצאת חזק תרגיעי
אני כמוך באותו סירה גם לי אין כסף מיותר רק חושבת על עוד אנשים בסביבה חוץ מיזה הלימודים לא יתחילו רק ב1 בספטמבר הם יתחילו יותר מוקדם

• תודה
  • הוסף לסימניות
זה לא רק הרב סילמן שהורה לנו כך! כך הורו כמה פוסקים מפורסמים.
לגבי חיידרים וכל המוסדות, כולל הכל!!!!!!!
מה שחייבים אנו משלמים בשמחה כמה שצריך,
אבל מה שאסור להם לגבות והם גובים זה גזל גמור,

• הוסף לסימניות
יש לקחת בחשבון שתשלום חיידרים הוא בדרך כלל על לימודי אחה"צ שאינם ממומנים, וכן לימודים בזמן חופשות בית יעקב.
כך שהמשכורות של רעבעס, שמשולמות דרך חינוך עצמאי לא נפגעות. ויש הרבה חיידרים שמוכרים במשרד החינוך.
מהם הייתי מצפה לא לגבות, כי אין תוספות בחודשים אלו.

• תודה
  • הוסף לסימניות
מי שרוצה חינוך ממלכתי שיתכבד לשלוח לבית ספר ממלכתי, אבל אנחנו שמעדיפים חיידר תורני שולחים לחיידר תורני על אף המשכורת השמנה של המנהל (מהיכן הידע ?)
אני מבין שאתם קשורים למנהל כל שהוא, מדובר גם במנהלים שלא גובים כסף מהמדינה, ויש להם ב"ה....
מה שצריך משלמים בשמחה,
מעבר לזה תשלמו עוד כמה שאתם רוצים...
אבל אם זה גזל גמור כהוראת כל הפוסקים והם גובים, אני מתחיל לחשוב אולי זה באמת בי"ס ממלכתי!!!!!!!!!!!!

• הוסף לסימניות
נאמר שאני מנהל חיידר -
ושלש חודשים אין לימודים, הייתי שולח פתק,
א. מכיון שלא היו לימודים ההורים ישלמו רק 20%,
ב. הסעות לא ישלמו (מה אכפת לי - זה בעיה של החברה)
ג. הצהורנים אינם קשורים לנו כלל, (החיידר ממש מסכן)

נ.ב. (זה הדובדבן) הרבה שנים כבר המחירים אותו דבר, אנו נאלצים לעלות את המחיר ב30%,

למה כוונתי - תכתבו מה שאתם רוצים, המנהלים יותר חכמים.

נערך לאחרונה ב:
  • תודה
  • הוסף לסימניות
חיידר כן, צהרון כן, לדעתי הצהרון חייבים להוריד אבל זה במילא יחסית כלום.
הסעה שהוא יפנה אלי... התחלנו הסעה שבוע לפני פורים ודובר על כך שחגים משלמים רגיל, אבל חג הקורונה מעט ארוך מידי...

• הוסף לסימניות
את סך השעות לתעודה הן במילא ישלימו אז מה זה משנה?
(תגידי תודה שהן בסמינר ולא באוניברסיטה, אני סובלת משיעורים בזום יום שלם מנותק מהחיים והילדים מחפשים את עצמם סביבי...)

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה