לגבי הטענה הראשונה יתכן מאוד שאתה צודקשני סיבות.
1. אתנסח בזהירות. זה לא בדיוק חסד עם אנשים , במחילה. סוג של חברת ביטוח, או אם תרצו קבוצה של אנשים ששמים כסף בקופה משותפת ומלווים לכל אחד לפי זכאות וקריטריונים מסוימים.
אותה דבר גם לגבי תוכנית ערבים.
בדיוק כמו שנגיד שבשוק ההון יש אנשים שכעת נהנים מהכסף לחתן ילדים...
2. ונניח שזה כן גמח לכל דבר. נניח.
הרי עוד 20 שנה שאני מקבל את הכסף חזרה בצורת מענק או בצורת חיסכון לריבית של ההלוואה. או אז אין הבדל בין שוק ההון לגמח. בשניהם אני משתמש בכסף לחתן את ילדיי.
כל ההבדל זה מה קורה ב20 שנה,
אז מה הבעיה להשביח כספי צדקה במשך עשרים שנה?
אני נותן מעשרות. אבל משביח אותם 20 שנה קודם ואז נותן לעניים, קרי ילדיי.
איפה הבעיה?
האחד מלווה את הכסף לחבירו ולאחר 20 שנה נותן לעניים, קרי ילדיו, והשני משביח ומכפיל את הכסף ונותן לעניים יותר...
ראשית, גם בתוכנית של הגמח הזה, ברור שהקרן של נישואי הילדים מתנהלת בצורה נפרדת. חד וחלק למי שמבין אין היתכנות לערבב בין שני סוגי ההלוואות.
בכל אופן, באמת שאין לי שום אינטרס. אינני כותב את הדברים כשליפה מן השרוול, למדתי טוב טוב את הנושא כולל את הנושאים ההלכתיים ממעשרות ועד בעיות של ריבית ותמיכה בחילולי שבת במסלולי ההשקעה.
אני לא מתפרנס מסוכנות ביטוח או ייעוץ פנסיוני.
ורק כואב לי לראות את ההטעיה בציבור שלנו שספון באוהלה של תורה ורובו אינו מבין את המשמעות של קבלת ההחלטות בגיל צעיר.
הצגת את הסברא בצורה יפה.אז מה הבעיה להשביח כספי צדקה במשך עשרים שנה?
הצגת את הסברא בצורה יפה.
השאלה אם בא לפני עני ורוצה צדקה.
האם אני יכול לאמר לו שאני מעדיף את העני של עוד עשרים שנה?
יש להוסיף, שגם מה שאסור מטעם 'בל תאחר', זה רק בצדקה.
לעניות דעתי והבנתי מעשר כספים זה אמנם לא מדאורייתא אבל זה כן נחשב לצדקה (עי׳ שו״ע יו״ד סי׳ רמט)אבל מעשרות לרוב הדיעות אינו דאורייתא ואינו בכלל 'צדקה'.
לא כותבת ממבט של פסיקה כמובן,ל ההבדל זה מה קורה ב20 שנה,
אז מה הבעיה להשביח כספי צדקה במשך עשרים שנה?
איפה הבעיה?
האחד מלווה את הכסף לחבירו ולאחר 20 שנה נותן לעניים, קרי ילדיו, והשני משביח ומכפיל את הכסף ונותן לעניים יותר...
בדרך כלל כשיחתן את החמישי כבר יסיים לשלם את ההלואה של הראשוןבהחלט.
וכפול חמישה ילדים שזה החזר הלוואה חודשי 4,000 שקל במצטבר!!
4000 שקל במניות ל8 שנים נגיע ל600 אלף שקל.
(גם אם לא נעשה את ה4000 במקביל, כמו שאת ההלוואה כנראה לא התכנון שזה יהיה במקביל)
אגב, לא דיברנו על ערך הכסף שיורד. מפסיד כפשוטו, עקב האינפלצייה. אבל זה נושא אחר.
מאידך גיסא זה יוריד את כמות העניים של העתיד.לא כותבת ממבט של פסיקה כמובן,
אבל תרחיש שבו מי שיש לו יפריש הכל עבור חתונות הילדים (והדירות שלהם)
יגרום למצב שבו העניים של היום יעמדו במצב לא פשוט
של קופות צדקה ריקות
אין כספי מעשרות נזילים
אין הלוואות (שלפעמים מצילות חיים ונפשות) רק בריביות שוק אפור
הכל משועבד למען הדירות של הדור הבא.... של ברי המזל
מן החרפת הפערים בצורה קיצונית לדור שיבוא
בשביל זה רוב הרבנים (שאני דיברתי איתם)לא כותבת ממבט של פסיקה כמובן,
אבל תרחיש שבו מי שיש לו יפריש הכל עבור חתונות הילדים (והדירות שלהם)
יגרום למצב שבו העניים של היום יעמדו במצב לא פשוט
של קופות צדקה ריקות
אין כספי מעשרות נזילים
אין הלוואות (שלפעמים מצילות חיים ונפשות) רק בריביות שוק אפור
הכל משועבד למען הדירות של הדור הבא.... של ברי המזל
מן החרפת הפערים בצורה קיצונית לדור שיבוא
הזוג הצעיר שמקבל את ההלוואה, לא משלם עליה ריבית כלל. הלוואה עם 0 אחוז ריבית כפשוטו.אם אני מפקיד למקום שלוקח מהם ריבית גבוהה (אלטרנטיבית) מהממוצע בשוק, אני עושה ביזנס עם הכסף שלי, ועוד לא מרויח לעניים! זה פשוט אבסורדי! אם זה לא משתלם, איזו מצווה יש בזה?!
ויש חולקים, מי כבודו?כי להלכה מי מהפוסקים שסוברים שמותר לחתן ילדים ממעשרות, אין שום הבדל בין תוכניות הגמחים לבין שוק ההון.!
www.prog.co.il
המחלוקת היא בפוסקים, החל מהנושאי כלים בטוש"ע ועד אחרון זמנינו.ויש חולקים,
הענין היה לגבי המשפט הזהאין שום הבדל בין תוכניות הגמחים לבין שוק ההון.!
שום הבדל הלכתי וגם לא הגיוני אגב.הענין היה לגבי המשפט הזה
יש הבדל גדול ודו"ק
הרב סילמן פסק לפני שבוע שאסור להשקיע בכספי מעשר.אז מה הבעיה להשביח כספי צדקה במשך עשרים שנה?
איפה הבעיה?
rhon.co.il
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים