האם הטובה הזאת היא נכונה?

• הוסף לסימניות
רוצה לשאול את המומחים דכאן,
ומוכנה אף בתשלום סמלי כלשהו:

יש לי עסק קטן עם מחזור לא גדול
אך מכיוון שזה בתחום הייעוץ אני צריכה להיות עוסק מורשה.

פנתה אלי ידידה שאין לה עוסק כלל
שרוצה לבצע איזה עבודה עבור גוף מקצועי שדורש קבלה מסודרת.
עסקה בסדר גודל של כ5,000 ש"ח
וביקשה אם אני מסכימה שישלמו לי ואני אנפיק קבלה עבור העבודה הזו.

כשהסברתי לה שהמיסים שעוסק מורשה משלם הם גבוהים
היא מנסה להסביר לי שזה משתלם לי מכיון
ומכיון שאני בהריון, הסכום הזה יכלל ברווחים השנתיים
ואוכל לקבל את ההחזר משקלול הסכום של דמי הלידה.

רוצה לשאול,
האם אכן דמי לידה משוקללים באופן שבסוף זה יתקזז לי עם המיסים
או שגובה המיסים יעלו לי על ההחזר של דמי הלידה עבור סכום זה?

• הוסף לסימניות
חשבון קצר-
הרווחים נחשבים לדמי הלידה בשקלול שנתי, כלומר כל רווח שאת מקבלת מתחלק ל12, ואז מוכפל ב3.5 חודשים של חופשת הלידה. כלומר- תוספת של כ30% לדמי הלידה, שממנה יורדים דמי ביטוח לאומי.
מהסכום שאת מקבלת עכשיו את צריכה לשלם 17% מע"מ, ואם את מרוויחה מעל 6331 ש"ח לחודש אז עוד 17.83% (או 5.97% אם את מרוויחה פחות מ6331 ש"ח לחודש)
כמובן שאם את מגיעה לסף המס צריך להוסיף גם מ"ה.
לסיכום- זה משתלם רק אם את מרוויחה פחות מ6331 ש"ח לחודש ולא מגיעה לסף המס. (מבלי להחשיב נתונים כמו זכאות להנחות למיניהן...)
אם את מרוויחה יותר- שיתכבד הגורם המשלם לשלם את המע"מ בעצמו ואם הוא לא מסכים- שהידידה תספוג את זה...

• הוסף לסימניות
ראשית, ישר כח לכם על ההיענות.
מעריכה את החסד שאתם עושים איתי
להעניק לי מהידע המקצועי שלכם.

רק אשמח לתשובה ברורה,
אם אני מרויחה פחות 6330 ש"ח כעצמאית
אבל כן עוברת את זה בשליוב השכר כשכירה, זה גם מתקזז?

ואם לא,
אז בסופו של יום זה שווה לי/ לא מזיק לי
או שיעלה לי יותר יקר?

• הוסף לסימניות
לא מומלץ
לא חוקי

• הוסף לסימניות
ראשית, ישר כח לכם על ההיענות.
מעריכה את החסד שאתם עושים איתי
להעניק לי מהידע המקצועי שלכם.

רק אשמח לתשובה ברורה,
אם אני מרויחה פחות 6330 ש"ח כעצמאית
אבל כן עוברת את זה בשליוב השכר כשכירה, זה גם מתקזז?

ואם לא,
אז בסופו של יום זה שווה לי/ לא מזיק לי
או שיעלה לי יותר יקר?
קודם כל מחשיבים את השכר כשכירה בשביל השיעור המופחת, ואח"כ כעצמאית.
לכן ברגע שאת עוברת את הסכום הזה, על כל הכנסה נוספת תשלמי בט"ל בשיעור הגבוה.

• הוסף לסימניות
רק תיקון טעות קטנה, בשנה שבה יולדים הרווח מתחלק ל8.5 חודשים ולא ל12.
תודה על התיקון.
על פי זה אם לא מגיעים לסף המס הרווח לדמי הלידה מתקזז עם המיסים.
אבל חשוב לקחת בחשבון שבט"ל לוקחים את הרווח הגבוה יותר- או משנת הלידה או מהשנה שלפניה (ובקורונה אפשר גם להחשיב את 2019 אם הוא יותר גבוה). אם בשנים הקודמות הרווחת יותר מהשנה הנוכחית- הסכום שתוציאי עליו קבלה בכלל לא יכנס לדמי הלידה...

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה