קורונה האם הסגר הניתן לאכיפה ע"י רשויות החוק, הוא מעכשיו או ממחר בבוקר?

• הוסף לסימניות
שאלה חשובה תשובות רק ממידע אמין אם אפשר
יש לנו מאפית מצות חבורה (מגיעות קבוצות קטונות ואופות עם משגיח צמוד )
האם זה נכלל כבר בתקן של עבודה חיונית כי האנשים שבאים אלינו הם כבר שנים קונים רק אצלינו וגם מוכרים את מה שהם אופים ?
תודה לעונים

• הוסף לסימניות
כל מילה,
אנחנו זוג עם תינוק שגרים בצפון, כשכל המשפחה במרכז.
אנחנו אמורים לעשות כאן פסח לבד?
זה כבר אמרו לפני כשבוע שזה מה שיצטרכו לעשות!
עד פסח ככל הנראה (חלילה שלא) יהיה סגר מלא! ללא יציאה אלא רק להצטיידות נחוצה, ללא יציאה מחוץ לעיר ולא כלום!
כדאי שתפנימו עכשיו כשעדיין אפשר לקנות את כל מה שצריך די ברוגע.

• הוסף לסימניות
ב"ה שיש אנשים שמנסים לחשוב על השני.. תוד

אז לנסות להסביר לך? או שלא תביני.
יש חיוני בשבילי וזה באמת חיוני ויש חיוני מבחינת חוק....
אוקי. אז הרגע הבן שלי (אחרי בר מצוה) שאל אותי אם להפסיק ללכת להתפלל במנין. אמרתי לו שהוא צריך להחליט אני לא יכולה להחליט בשבילו. המדינה אמרה את דברה. והלאה לכל אחד יש בחירה. ואם בגלל שחיוני לו ללכת לתפילה במנין נקבל קנס. אז נקבל. ה' שלח לנו גזרה לא פשוטה, אני מוכנה להרים ידים ולקבל את כל מה שזה אומר. ואם את לא מוכנה לקבל על זה קנס. אז מחילה אבל זה לא חיוני.
כי קנס זה פחות גרוע מלחלות או לגרום לאנשים להחלות. אז אם זה לא שווה קנס אז גם לא שווה לגרום לנזק לציבור.

• הוסף לסימניות
האם זה נכלל כבר בתקן של עבודה חיונית כי האנשים שבאים אלינו הם כבר שנים קונים רק אצלינו וגם מוכרים את מה שהם אופים ?
תודה לעונים
נחשב חיוני

• הוסף לסימניות
תודה לעונים
חיוני. כל מפעלי המזון הם חיוניים. אין הבדל בין מצות ללחם.

• הוסף לסימניות
תודה לעונים
תבררו מול הגורמים הנוגעים בדבר בעיר שלכם, בכלל לא בטוח שתוגדרו חיוניים, מאפיה שמייצרת לחם ל20 משפחות ביום גם לא תוגדר חיונית.

• הוסף לסימניות
אוקי. אז הרגע הבן שלי (אחרי בר מצוה) שאל אותי אם להפסיק ללכת להתפלל במנין. אמרתי לו שהוא צריך להחליט אני לא יכולה להחליט בשבילו. המדינה אמרה את דברה. והלאה לכל אחד יש בחירה. ואם בגלל שחיוני לו ללכת לתפילה במנין נקבל קנס. אז נקבל. ה' שלח לנו גזרה לא פשוטה, אני מוכנה להרים ידים ולקבל את כל מה שזה אומר.
מותר לצאת להתפלל במנין

• הוסף לסימניות
אוקי. אז הרגע הבן שלי (אחרי בר מצוה) שאל אותי אם להפסיק ללכת להתפלל במנין. אמרתי לו שהוא צריך להחליט אני לא יכולה להחליט בשבילו. המדינה אמרה את דברה. והלאה לכל אחד יש בחירה. ואם בגלל שחיוני לו ללכת לתפילה במנין נקבל קנס. אז נקבל. ה' שלח לנו גזרה לא פשוטה, אני מוכנה להרים ידים ולקבל את כל מה שזה אומר.
כתוב מפורש שמותר להתפלל בציבור! במניין מצומצם כמובן!

• הוסף לסימניות
העיקר שלהפגנה - מותר לצאת.. (בצו האמור)
מישהו מבין מה ההגיון?
הסעיף הזה הצליח לעצבן אותי
ממש קריטי וחשוב לצאת להפגנות עכשיו,
באמת חשוב מאד.
בשם הדמוקרטיה כמובן..

• הוסף לסימניות
תבררו מול הגורמים הנוגעים בדבר בעיר שלכם, בכלל לא בטוח שתוגדרו חיוניים, מאפיה שמייצרת לחם ל20 משפחות ביום גם לא תוגדר חיונית.
אני לא מדבר על זה אני מדבר על כמה טונות של מצות
כמובן שבהנחית משרד הבריאות זה יערך בקבוצות קטונות מאד

• הוסף לסימניות
זה כבר אמרו לפני כשבוע שזה מה שיצטרכו לעשות!
עד פסח ככל הנראה (חלילה שלא) יהיה סגר מלא! ללא יציאה אלא רק להצטיידות נחוצה, ללא יציאה מחוץ לעיר ולא כלום!
כדאי שתפנימו עכשיו כשעדיין אפשר לקנות את כל מה שצריך די ברוגע.
התקוה היא שהצעדים הללו יועילו ואז לא יצטרכו הסגר מלא בפסח. המדינה יודעת שפסח זה בעיה.

• הוסף לסימניות
העיקר שלהפגנה - מותר לצאת.. (בצו האמור)
מישהו מבין מה ההגיון?
הסעיף הזה הצליח לעצבן אותי
ממש קריטי וחשוב לצאת להפגנות עכשיו,
באמת חשוב מאד.
בשם הדמוקרטיה כמובן..
היום היה משהו ליד הכנסת. משהו עם דגלים שחורים וכחולים-לבנים.

• הוסף לסימניות
התקוה היא שהצעדים הללו יועילו ואז לא יצטרכו הסגר מלא בפסח. המדינה יודעת שפסח זה בעיה.
גם אם לא יהיה הסגר מלא, לא צפוי (ובעז"ה עד אז כן תהיה הקלה) הקלה בהנחיות הללו עד לאחר הפסח.

• הוסף לסימניות
אני לא מבינה מה את מתרגזת. מותר לצאת לצורך חיוני. אם זה צורך חיוני תצאי. הקנס זה מה שקובע לך בענינים חיוניים?

נראה לך שלמישהו קל? להפך, אם קשה לך את אמורה להבין שכל הקושי והתסכול שכולנו חווים יכול ללכת לטמיון על ידי חישובים של אנשים קטנוניים. וכשיש לי צורך חיוני אני לא רואה שום טעם לעלות לפרוג. עושים מה שצריך.
לא כל יציאה של אנשים זה חישוב קטנוני.
מותר לצאת לצרכים הבאים:
1584650250944.png

מותר לצאת להליכה זוגית של 30 דקות בלי מפגש עם עוד אנשים
מותר לצאת לשאוף קצת אוויר לבד
כמובן בהקפדה על כל ההוראות
(למשל, כשיוצאים מהבנין, לפתוח את הדלת עם המרפק, ולא עם כף היד)
כשחוזרים הביתה שוטפים ידיים היטב כפי ההנחיות.

האנשים שעושים כך לא מזיקים לציבור!

די לקטנוניות הזו!

• הוסף לסימניות
אוקי. אז הרגע הבן שלי (אחרי בר מצוה) שאל אותי אם להפסיק ללכת להתפלל במנין. אמרתי לו שהוא צריך להחליט אני לא יכולה להחליט בשבילו. המדינה אמרה את דברה. והלאה לכל אחד יש בחירה. ואם בגלל שחיוני לו ללכת לתפילה במנין נקבל קנס. אז נקבל. ה' שלח לנו גזרה לא פשוטה, אני מוכנה להרים ידים ולקבל את כל מה שזה אומר. ואם את לא מוכנה לקבל על זה קנס. אז מחילה אבל זה לא חיוני.
כי קנס זה פחות גרוע מלחלות או לגרום לאנשים להחלות. אז אם זה לא שווה קנס אז גם לא שווה לגרום לנזק לציבור.
בשאלה שלי פשוט רציתי לדעת האם לצאת עכשיו או לא? ואז הגיע כל הפילוסופיה שלך. שאלתי שאלה פשוטה.

• הוסף לסימניות
גם אם לא יהיה הסגר מלא, לא צפוי (ובעז"ה עד אז כן תהיה הקלה) הקלה בהנחיות הללו עד לאחר הפסח.
אז באמת צריך להתכונן לפסח??? :(:(
ביטלנו נסיעה לפסח לחו"ל בעקבות הקורונה, וכעת גם א"א לשהות אצל קרובי משפחה אחרים??
למישהו יש קובץ הדרכה איך להתכונן לפסח?

• הוסף לסימניות
אז באמת צריך להתכונן לפסח??? :(:(
ביטלנו נסיעה לפסח לחו"ל בעקבות הקורונה, וכעת גם א"א לשהות אצל קרובי משפחה אחרים??
למישהו יש קובץ הדרכה איך להתכונן לפסח?
תחפשו בפרוג.

בהצלחה!

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה