כללי האם העיטורים הבאים הם אכן חינמיים?

• הוסף לסימניות
בחיפוש אחר עיטורים וקטוריים חינמיים מצאתי את הרקעים הבאים:

http://vectorgraphics4you.blogspot.com/2011/08/golden-vector-backgrounds.html

http://www.vectorbg.net/category/retro-backgrounds/page/2/

אני מעוניין להשתמש בהם, אך הם נראים לי (כמו גם עיטורים אחרים באתרים אלה) מושקעים מדי מכדי להיות חינמיים, ובלי שיש כלל ציון של היוצר.

האם מישהו יודע משהו על כך? האם מישהו מכיר את האתרים האלה? האם מישהו מכיר את הרקעים האלה מאתר מסחרי כלשהו?

תודה רבה ושבת שלום

• הוסף לסימניות
בכותרת האתר כתוב שזה חינם. לא צריך לחפש בעיות מתחת לאדמה...

• הוסף לסימניות
תודה, אך בעבר כבר ציינו כאן לגבי אתר שככל הזכור לי שמו fordesigners, שהרבה מהחומר בו איננו חוקי.
באתרים מסודרים לרוב מצוין לגבי כל יצירה אם הרישיון הוא לשימוש פרטי, מסחרי, GPL, CCL וכו'. ישנם גם אתרים שמציינים שלפני שימוש בכל יצירה יש לקבל את רשות מי שהעלה אותה לאתר.

בכל אופן לגבי האתר השני ראיתי בינתיים שכשמנסים להוסיף לשם יצירה בעצמך הם מתנים זאת בכך שאתה היוצר ואתה מתיר את השימוש בה (לא שעדיין לא עשויים להיות אנשים שמעלים גם דברים שאינם חוקיים, אך כאן אני כבר מסכים שאנחנו מתחילים לרדת אל מתחת לאדמה).

• הוסף לסימניות
ומשהו נוסף לגבי האדמה ומה שמתחתיה.

לוּ הייתי יוצר עיטור ומוכר אותו לחברה מסחרית, ואחרי כן מגלה שמישהו העלה אותו לאתר חינמי כלשהו בשביל "זיכוי הרבים", הייתי כועס ומצטער על כך מאוד. והרי ללא ספק זה קורה הרבה מאוד ברשת.
מה ששנוא עליי אני מעדיף שלא לעשות אפילו לגוי שאינו חברי.

• הוסף לסימניות
סליחה על הבורות:
אם מכרתם את העיטור לחברה מסחרית אתם מקבלים אחוזים על כל קנייה?

אם לא אז מה זה משנה לכם אישית, האם אנשים משתמשים בזה בחינם או בכסף? הרי אתם את שלכם קיבלתם לא?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י צבי999;642028:
ומשהו נוסף לגבי האדמה ומה שמתחתיה.

לוּ הייתי יוצר עיטור ומוכר אותו לחברה מסחרית, ואחרי כן מגלה שמישהו העלה אותו לאתר חינמי כלשהו בשביל "זיכוי הרבים", הייתי כועס ומצטער על כך מאוד. והרי ללא ספק זה קורה הרבה מאוד ברשת.
מה ששנוא עליי אני מעדיף שלא לעשות אפילו לגוי שאינו חברי.

אני מסכימה עקרונית וכל הכבוד על הרמה המוסרית הגבוהה, השאלה היא עד כמה אנחנו מצווים להתאמץ ולחטט כדי לוודא שאנחנו לא גורמים צער כזה בלי כוונה.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י naamah;641988:
בכותרת האתר כתוב שזה חינם. לא צריך לחפש בעיות מתחת לאדמה...
הבעיה יתחיל כשהבעלים על היצירה יגלו מעל האדמה מי השתמש עם יצירתם ויעשו בעיות

בכל אופן השימוש בהדברים מאתר הזה
http://www.vectorbg.net/category/retro-backgrounds/page/2/
מותר לשימוש מסחרי אבל לא רווחי, מותר השתמש עם הדברים לעבודות מסחי וכן לבניית אתרי אינרטנט אבל לא למכור מערכות מוכנות לאינרנט או לדוג' למכור חולצות עם הדפסה מהדברים מאתר

מה שמשותף לשני האתרים האלו הוא שניהם משתשמשים עם רשיון cretative commons או בקיצור cc שבניגוד לcopyright שהופך את היצרה מיד ללא זכות העתקה וכדו' רשיון cc כן מאפשר ליוצרים לגמש את הזכוית ולהחליט איזה שימוש מותר בהיצירה ואיזה לא והכל מעוגן בזכויות יוצרים

הרשיון חל על כל יצירה, מוסיקה, גרפיקה, ספר, וידאו, וכדו' והשירות ניתן לכל אחד, החל מחברות גדולות עד לאדם פרטי שרוצה לפרסם את יצירתו תוך החלטה מה הרמה הזכויות שהוא מאפשר לאנשים אחרים להשתמש עם יצירתו

http://creativecommons.org/ יש גם תמיכה בעברית

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה