האם הצלחת להרגיל ילדים לאכול לחם מקמח מלא?

• פותח הנושא KR
  • פורסם בתאריך
  • הוסף לסימניות
האם הצלחת להרגיל ילדים לאכול לחם מקמח מלא?
הכוונה לכאלו שאכלו עד היום לחם לבן בלבד. ולא נולדו למציאות של לחם ''חום''.
אם כן - אשמח לשמוע עצות איך.

הייתי אצל הדיאטנית שהזדעזעה לשמוע שאני נותנת להם לחם לבן.
ניסיתי להסביר לה שהבררנים שלי פשוט לא יכניסו את החום הזר והמוזר הזה לפה.
היא טענה שהם לא נולדו עם תווית שהיה כתוב עליה שהם לא יסכימו וע''כ יש לנסות.
כל השבת חשבתי במרירות שהיא סתם לא מכירה איזה מפונקים הם
אבל עכשיו נרגעתי וחשבתי באמת לשאול. אולי באמת יש דרך? באמת חבל שלא.

גילאים: ארבע ושנתיים.

מובן שאני מתכוונת ללחם מקמח מלא בגרסתו הקלורית המלאה ולא ללחם קל (המתחיל להיכנס לשימוש אצלי ואצל בעלי כרגע והוא גם חום:D).

תודה!

• הוסף לסימניות
אם לא תגרי את הילד אם אופציות אחרות
הוא יאכל ויהנה ממה שיש בבית!
גם אם תרגילי אותו שעגבניית שרי היא הממתק הכי טעים בעולם...
וגם כך על קמח מלא.

כמובן שחשוב להכין לחם טעים, וממרחים טעימים

• הוסף לסימניות
להכין?
חשבתי לקנות.
הקנויים סבירים? מכירה רק את הקל (ולא הוא לא טעים בעיניי).

אין לי היכן להכניס בסדר יומי גם אפייה של לחם.
(סליחה אני יודעת שזה מוזנח נורא לא לאפות היום לחם בעצמי.)

• הוסף לסימניות
קחי בחשבון שהלחם מלא של החנות לא מוצלח בכלללל
הביתי מדהים לעומת זאת :)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י KR;1285490:
להכין?
חשבתי לקנות.
הקנויים סבירים? מכירה רק את הקל (ולא הוא לא טעים בעיניי).

אין לי היכן להכניס בסדר יומי גם אפייה של לחם.
(סליחה אני יודעת שזה מוזנח נורא לא לאפות היום לחם בעצמי.)

לא כ"כ ניסיתי,
אבל הקנויים קשים ויבשים יותר
וגם יקרים הרבה יותר :(

• הוסף לסימניות
אמי קונה לחם מקמח מלא ממש טעים לדעתי......
2 כיכרות (פרוסים) ב-20 ש"ח.

• הוסף לסימניות
מנסיון
הילדים מתרגלים הרבה יותר מהר לדברים שונים ממה שנראה לנו
תתחילי להכין להם בתחילה מקמח 70% - רצוי של רובינפלד, הם בכלל לא ישימו לב שיש שינוי, כי הקמח של רובינפלד מאוד דומה לקמח לבן (אולי תתחילי בלחמניות, או בחלות של שבת)
ואם חשוב לך מאוד ה-100% תעברי לזה לאט ובהדרגה
הילדים שלי טוענים שהלחם החום יותר טעים מהלבן... (אני לא מכריחה אותם, ז"א שאם לפעמים הם מבקשים לחם לבן אני קונה, ונותנת להם ומהר מאוד הם רוצים שוב את הלחם החום)

• הוסף לסימניות
אמאלה מתי אתן אופות?
הרגע סיימתי לבשל לשבוע וטסתי לעבוד.
מחר כביסות וקיפולים
בשלישי גיהוצים
ברביעי ניקיונות
בחמישי שבת
באמת מתי??????

(אני מכירה את האפוי הביתי. חמותי אופה ופשוט לא ניתן לעמוד בריח!)

• הוסף לסימניות
יש בחירה
אופים בבית לחם מקמח 70% ו100% וכל אחד בוחר מה הוא מעדיף
יש גם לחם לבן בבית, אבל רובם מעדיפים לחם ביתי, ריחני חמים וטעים.
בהצלחה :)

• הוסף לסימניות
אז אני מבינה שאם מרגילים ילדים - זה רק ללחם הביתי.
טוב משימה חדשה. אבחן זאת ברצינות.

מישהי יודעת על ההיבט הבריאותי משהו?
באמת זה טוב לילדים בכל מקרה?

• הוסף לסימניות
לחם פרוס מלא של עינן הוא לטעמים הלחם (הקנוי) הכי טעים שיש.

• הוסף לסימניות
מנסיון אישי, שגם לא אהבנו את הלחם הקנוי ולא היה לי זמן לאפות, התחלתי לאפות עם הילדים אחה"צ, אני עושה בצק מיד כשאני חוזרת מהעבודה (וזה לא לוקח הרבה זמן) וכשזה תופח ביחד עם הילדים אנחנו עושים לחמניות לכמות שמספיקה בד"כ לשבוע. אם לא הלחמניות של מאפית 'יעלה' מקמח מלא מאוד טובות. יש גם פיתות מקמח מלא קטנות (אני לא זוכרת בדיוק של איזה מאפיה) שהם גם מאוד טובות.
לחם באמת קשה יותר למצוא משהו טוב ולא יבש. אבל בכל מקרה גם אם קונים להקפיא מיד ואז הטריות נשמרת.

בהצלחה!!;)

• הוסף לסימניות
יש הרבה לחמים מלאים טעימים (קנויים), ממש לא חייבים לאפות, תנסי כל פעם סוג אחר עד שתגיעי לסוג שאתם אוהבים, בהצלחה!

• הוסף לסימניות
אופה לחם!
לי יש וזה לוקח בערך שתיים וחצי דקות להכין...

• הוסף לסימניות
קודם כל, לילדים קטנים ממש המלא 100% מידי כבד ומעיק על העיכול. כך שעדיף להתחיל עם ה70%. קמח 70% פרושו שיש בקמח רק שבעים אחוזים של הסיבים ולא כל המאה אחוזים, אבל זה לא ערבוב של לבן וחום! כך שאת יכולה בשקט לקחת את השבעים אחוז ולדעת שזה קמח מלא. יש בזה סובין - אמנם עדין. בד"כ הוא גם בהיר יותר - ובלחמניות שאני מכינה לשבת, קרה כמה פעמים שהסתבכתי והתבלבלתי מה הלחמניות של הקמח הלבן ומה של הקמח המלא (70% ולא דווקא של רובינפלד).
דבר נוסף, אם הילדים רואים אותך אוכלת את זה - זו כבר סיבה שירצו בעצמם... (לא כל דבר שאת לוקחת לעצמך הם באים אוטומטית לנשנש לך?...)
ולגבי אפיה - אם את יכולה להשיג אופה לחם אז זה כלום עבודה. פחות מחמש דקות להעמיד בתוכו את החומרים וכעבור כמעט ארבע שעות יש לך כיכר לחם נחמדת. (עדיף לפרוס מיד ולהכניס לשקית אטומה היטב - למקפיא. כך הטריות נשמרת והטעם מצוין גם בימים אח"כ)
אצלי, הקטנים באים להתחנן שאתן להם מהלחם/לחמניות 'שלי', ומי שמבקש מקבל בשמחה.

בהצלחה, ורוב בריאות!

• הוסף לסימניות
יש לחם מלא קנוי שאני ממש ממליצה עליו
מחברת "דגנית עין בר" (זה לא לחם קל)
והוא פשוט טעים!!! בלי להשוות לכל האחרים

• הוסף לסימניות
אני הייתי מחליפה דיאטנית וממשיכה לאכול במנוחה את הלחם הרגיל.
יש שגעונות אחרים שאפשר לכלות עליהם את הזמן.
תאכלו בריא (ירקות, עוף, תזונה מאוזנת), תנשמו אויר, ואל תלחיצו את עצמכם. הלחץ פוגע בבריאות יותר מקמח לבן.

• הוסף לסימניות
השבוע אפיתי חלות מקמח מלא של רובינפלד (70%) החלות יצאו בהירות וכל הילדים אכלו אותן בתאבון רב.
לאפות לחמניות מקילו אחד זה ממש לא הרבה עבודה (5 ד' להכנת הבצק, כשעה התפחה - ולא צריך לעמוד ליד הבצק, הוא עולה לבד...., 10 - 15 ד' קליעה. ואם זה ליום חול, אפשר לעשות כדורים או בגטים ארוכים ואז זה הרבה יותר מהר)

בהצלחה
חני

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י מלפפון;1285620:
אני הייתי מחליפה דיאטנית וממשיכה לאכול במנוחה את הלחם הרגיל.
יש שגעונות אחרים שאפשר לכלות עליהם את הזמן.
תאכלו בריא (ירקות, עוף, תזונה מאוזנת), תנשמו אויר, ואל תלחיצו את עצמכם. הלחץ פוגע בבריאות יותר מקמח לבן.

אני בעד!
פחדתי להגיד זאת, שמה יסקלוני... :D

• הוסף לסימניות
לא קראתי מה כתבו מעלי..
אבל אני התחלתי לאפות לחמניות קטנות וחמודות מקמח מלא 70 אחוז של מהודר
לא בגלל שנפגשתי עם דיאטנית אלא בגלל שפעם שכנה שלחה לחם שהיא אפתה מקמח מלא וההרגשה אחרי האוכל הרבה יותר טובה, וכן יש תחושת שובע להרבה זמן בלי לאכול חצי כיכר..
הלחמניות נחטפות..
והילדים אוהבים אותם מאד.
אם תרצי אעלה את המתכון.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה