נחום, למה זה כ"כ מעצבן אותך שמישהו קורא לעצמו "איש מקצוע"?אז איפה נמצא הקו בין סתם בנאדם שמשחק עם תבניות בוורדפרס, לבין איש מקצוע?
או בסגנון אחר: איזה ידע יש לכם שאין אותו לאדם רגיל, שהופך אתכם לאנשי מקצוע? שאתם יודעים קצת css ומכירים פלאגינים?
לענ"ד מי שלא מסוגל לבנות תבנית מאפס, או פלאגין לוורדפרס מאפס - לא נחשב בעיניי לבונה אתרים בוורדפרס, גם אם זה המקצוע שלו ומזה הוא מתפרנס. אני קורא לו "משתמש וורדפרס מתקדם".
נכתב ע"י s976;2329603:נחום, למה זה כ"כ מעצבן אותך שמישהו קורא לעצמו "איש מקצוע"?
הקו, שעליו שאלת, הוא ברור מאוד לעניות דעתי:
מי שיודע לעשות את העבודה - איש מקצוע, ומי שלא - לא. מה זה משנה איזה ידע יש לו ואיזה שפות הוא יודע? מה זה משנה איך הוא עושה את העבודה - האם בונה מאפס או משתמש במערכות מוכנות?
"משתמש וורדפרס" עם ניסיון עשיר שונה בהרבה נקודות קריטיות מסתם אדם:
הוא יוכל להבחין בין פרוייקט שהוא יוכל לבצע בכוחות עצמו לבין כזה שלא מתאים לו
יידע איפה נדרשת עבודה נוספת של מתכנת ואיפה לא
יידע להסביר למתכנת בצורה ברורה מה הוא רוצה ממנו
יידע לעשות אפיון טוב
יידע להרכיב את התוספים המתאימים
ועוד ועוד.
אז אני דווקא בעד לקרוא ל"משתמש" כזה "בעל מקצוע".
אני רואה המון אתרים של "בוני אתרים" שנראים הרבה פחות טוב מתבניות של wix למשל (לא אתרים שלך), כך שלא בהכרח שהאתר ייראה טוב יותר ולהיפך.ועוד משהו, התוצאה של איש המקצוע, תהיה טובה יותר. מלוטשת יותר.
כמו שכתבתי קודם, לא דיברתי על אנשים כמוך. אבל גם משתמשי אינטרנט מתקדמים (עוד לא סגור על ההגדרה...) עונים לתואר "בעלי מקצוע", רק שהמקצוע שלהם הוא לא בהכרח בניית אתרים... אולי "הקמת אתרים" או כל הגדרה אחרת.אז מה אתה חושב, אני לא איש מקצוע?!
נכתב ע"י Nahum;2329912:שמואל היקר,
הבאת דוגמה מצוינת מעולם הצילום:
פעם בשביל לצלם תמונה שנראית טוב, היה צריך ציוד מקצועי באלפי שקלים. מספיק שהיה לך ציוד בינוני וכבר היית נקרא צלם. היום כל ילד עם אייפון יכול לצלם תמונות באיכות מעולה, לפחות כמו ציוד צילום בינוני.
המצב הזה אילץ בעצם את הצלמים להוציא מעצמם יותר, או פשוט לוותר על המקצוע. אין היום מקום לצלמים בינוניים עם ציוד בינוני, או שאתה תותח או שאתה אייפון![]()
נכתב ע"י lmaof;2333271:אמנם לא היה לי ידע בתיכנות וגם שום ידע לא בבנית אתרים ובהתעסקות עם תבניות
אבל עם גישה טכנית גבוהה הצלחתי לבנות בס"ד אתר שנראה שבונה אתרים מקצועי בנה...
רק שאלה קטנה, ברשותכם, בוני אתרים מקצועיים-
אז קיבלתי תשובה שהתבנית מותאמת ל-RTL ורכשתי אותה
השאלה שלי היא איך אני מגדירה אותה ל-RTL?
צריך כתיבת קוד מסוימת או שאם אמרו לי שהיא מותאמת זה רק ענין של הגדרה?
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים