- הוסף לסימניות
מה נראה לך השקר כאן?אני מנחש שסינים משקרים.
מישהו בדק אותם שבאמת אלה היו העליות שלהם?
הם השיגו כמויות GPU בדרך סודית?
את הביצועים של המודל אפשר לבדוק לבד כי הוא בקוד פתוח
מה נראה לך השקר כאן?אני מנחש שסינים משקרים.
מישהו בדק אותם שבאמת אלה היו העליות שלהם?
הנה פוסט לדוגמה מXצריך להבין שמניה יורדת כי נראה שלכאורה לא צריך מעבדים כה גדולים כדי להפעיל את המודולים האלו (שזו ההתמחות של אינבידה)
אבל זה רק בטווח הקרוה כמו שתמיד הבורסה מגיבה לבשורות
לדעתי העניה בלבד
זה רק מוכיח עד כמה עולם הAI גדל במהירות -מה שמכריח שימוש במעבדים
כך או כך אנבידה תצטרך לעלות בסוף-כי שם העתיד
רק שיתפתי את מחשבתי-אשמח לשמוע תגובות
ובמילים אחרותהנה פוסט לדוגמה מX
@Assaf_Nathan
לקח לי חצי שנה - אבל עכשיו אני יכול לומר שאני בשורט $NVDA מהבוקר (בוצע ב overnight trading).שימו לב כמה דברים מהטוויט הזה התגשמו - למשל שאין ROI על ההשקעות בGPU, וגם שאימון מודלים נהיה פתאום לא כזה קשה.
אני חושב שאנבידיה היא השורט הכי ברור בשוק לאור ההתפתחויות שיש, עם הכי מעט סיכון.
מה הסיכון שלי, שאנבידיה תהיה פתאום 7 טריליון ולא 3.5 טריליון? מצד שני, כמה סיכונים יש לאנבידיה? הרבה. קשה למנות. תחרות, האטה בצמיחה, גיהוק בביקוש... אולי AMD סוף סוף תתן פייט כמו שצריך?
בסופו של דבר אנבידיה חברה נהדרת. אין ספק. אבל קרה לה מה שקורה לא פעם לחברה נהדרת - היא משכה יותר מידי ע"ח העתיד, והאוברדרפט חזר לנשוך. גם טכנית - ההייפ מאחורינו, הקומודיטזציה של LLM הופכת להיות עובדה מוגמרת, ועכשיו כל מנהל רכש ישאל את עצמו 7 פעמים לפני שירכוש צ'יפ של אנבידיה במחיר מנופח.
המחיר של השבבים שלהם היא לא העלות יצור אלא העלות תכנון וגם נתח יפה שמשאירים לעצמםאבל אם נחשוב יותר בגדול -אנבידה יכולים גם לייעל את החומרה שלהם שתהיה זולה יותר
ומכיוון שבכל מקרה הביקוש יגבר-להם יש הכי הרבה מוניטין למכור
לא השתמשו בשבבים "רגילים"מעניין לאיפה ילך העולם של השבבים החזקים
אם מודלי ai יוכלו לרוץ על שבבים רגילים, אנבדייה וחברות השבבים יצטרכו למצוא שימושים חדשים לשבבים החזקים, ואולי זה יביא לגל של המצאות/יכולות חדשות
ואז... כשהם הגיעו לחלל, הם גילו ששברי העופרת הקטנים שמשאיר העיפרון,כולם ניסו למצוא פתרונות,
אז ארה"ב פיתחה עט מיוחד שהדיו יירד גם ללא כח הכבידה, והשקיעה בזה חצי מליון דולר!
והרוסים - אה, הם ציידו את האסטורנאטים בעפרונות.....
אין לי מספיק יידע בשביל לשער איך סינים הצליחו לשקר. אין לי מושג.מה נראה לך השקר כאן?
הם השיגו כמויות GPU בדרך סודית?
את הביצועים של המודל אפשר לבדוק לבד כי הוא בקוד פתוח
תלוי את מי שואלים, ChatGPT או DeepSeekהאם לאור חדשות היום, תהיה לדעתכם תנודתיות יתר במניות שקשורות לAI?
אין לי מספיק יידע בשביל לשער איך סינים הצליחו לשקר. אין לי מושג.
כאשר יש לפני שתי אפשרויות: א. סינים שמו את כולם בכיס הקטן מבחינה טכנולוגית, ב. סינים הצליחו לשקר - אני נוטה לאפשרות השנייה.
לגבי הביצועים של המודל שאפשר לבדוק - לא מבין איך זה קשור. הם עשו מודל יפה מאוד (לא אתפלא עם גנבו משקלים או עוד טריק אחר), אבל הזעזוע הוא שהם הצליחו לאמן במודל במחיר מאוד זול. ואת זה אנחנו יודעים מדברים סינים עצמם.
יש מצב שהירידה היא "רק" 12% כי השוק נותן הסתברות נמוכה שלא שקרו/גנבו/הבריחו , ואם באמת יש כאן פריצת דרך המניה תצלול?על רקע הדברים הללו בבית ההשקעות לידר סימנו 3 תרחישים מרכזיים, וההשפעות שלהן על החברות הבינלאומיות והשווקים, בעיקר בארצות הברית.
התרחיש הראשון, הוא שהחברה שמה את ידיה על שבבי בינה מלאכותית מתקדמים של אנבידיה, אשר נרכשו בשוק השחור בניגוד לסנקציות האמריקאיות. כך שהעלות בפועל גבוהה בהרבה מהעלות המדווחת. לדברי לידר, תרחיש זה לא אמור להזיק למניות הטכנולוגיה האמריקאיות, שכן התוצאות מתבססות על אותם שבבים בהן הו עושות שימוש.
התרחיש השני הוא שהמודל הסיני אומן על בסיס מודלים אמריקאים קיימים. תרחיש זה, צפוי להיות שלילי עובר חברות כמו OpenAI ומטא, אך לא בהכרח משפיעים על כל השוק. שני התרחישים הללו, תואמים לפי לידר את היסטוריה של החברות והממשל הסיני שנגועים לעיתים בשקרים והעתקות.
לבסוף, התרחיש השלישי, לו הם מעניקים הסתברות נמוכה יותר, עשוי להביא לקטסטרופה בשוק. בתרחיש זה, החברה באמת הצליחה לייצר מודל תחרותי בעלות זולה ללא שבבים מתקדמים - מהווה את הדרמה המרכזית. במידה והחברה הצליחה לייצר תוצאות דומות ללא עלות כה גבוהה, נשאלת השאלה האם ההוצאות ההוניות בשווי מאות מיליארדי דולרים שהכריזו ענקיות הטכנולוגיה וגם הממשל האמריקאי (בתוכנית Stargate) באמת מוצדקים. קיצוץ בהוצאות אלו, יכה גלים בוול סטריט וצפוי לייצר דאונסייד אגרסיבי לכל מניות השבבים בדגש על אנבידיה וכמובן גם לנגזרות השניות שנהנו מהמגמה עד כה.
ברור שחברות אמריקאיות לא ישתמשו בטכנולוגיה סינית מחשש לריגול וכדו' כך שהשפעה ישירה איןהיסטריית דיפסיק מוצדקת? התרחישים השונים שיקבעו את עתיד השוק
סטארט-אפ הבינה המלאכותית הסיני שמזעזע את השווקים, קורא תיגר על מעמדן של ענקיות הטכנולוגיה והדומיננטיות האמריקאית בתחום; לאילו כיוונים השוק עשוי ללכת בעקבות ההתפתחויות האחרונות?www.bizportal.co.il
יש מצב שהירידה היא "רק" 12% כי השוק נותן הסתברות נמוכה שלא שקרו/גנבו/הבריחו , ואם באמת יש כאן פריצת דרך המניה תצלול?
זה בקוד פתוחמ
ברור שחברות אמריקאיות לא ישתמשו בטכנולוגיה סינית מחשש לריגול וכדו' כך שהשפעה ישירה אין
מה שכן אנשים מחשבים מחדש האם הסכומים שמושקעים בבינה הם מוצדקים ומכאן מגיע הירידה.
וחוצמזה החברות הגדולות בארה''ב 'יושבות' על המודל הזה להבין האם הכצעקתה או לא.
בכתבה הזאת מסביר מבחינה טכנית את המספריםאין לי מספיק יידע בשביל לשער איך סינים הצליחו לשקר. אין לי מושג.
כאשר יש לפני שתי אפשרויות: א. סינים שמו את כולם בכיס הקטן מבחינה טכנולוגית, ב. סינים הצליחו לשקר - אני נוטה לאפשרות השנייה.
לגבי הביצועים של המודל שאפשר לבדוק - לא מבין איך זה קשור. הם עשו מודל יפה מאוד (לא אתפלא עם גנבו משקלים או עוד טריק אחר), אבל הזעזוע הוא שהם הצליחו לאמן במודל במחיר מאוד זול. ואת זה אנחנו יודעים מדברים סינים עצמם.
stratechery.com
הכתב מתייחס לאלו שרוצה לפקפק על אמינות הטענות של DeepSeekבמהלך שלב האימון המקדים, אימון DeepSeek-V3 על כל טריליון טוקנים דורש רק 180 אלף שעות מעבד גרפי מסוג H800, כלומר 3.7 ימים במתחם המחשוב שלנו עם 2,048 מעבדים גרפיים מסוג H800. כתוצאה מכך, שלב האימון המקדים שלנו הושלם בפחות מחודשיים ועלה 2,664 אלף שעות מעבד גרפי. בשילוב עם 119 אלף שעות מעבד גרפי להרחבת אורך ההקשר ו-5 אלף שעות מעבד גרפי לאימון משלים, DeepSeek-V3 עולה רק 2.788 מיליון שעות מעבד גרפי עבור האימון המלא שלו. בהנחה שמחיר ההשכרה של מעבד גרפי מסוג H800 הוא 2 דולר לשעת מעבד גרפי, סך עלויות האימון שלנו מסתכמות ב-5.576 מיליון דולר בלבד. יש לציין כי העלויות הנזכרות לעיל כוללות רק את האימון הרשמי של DeepSeek-V3, ואינן כוללות את העלויות הקשורות למחקר מקדים וניסויי השוואה על ארכיטקטורות, אלגוריתמים או נתונים.
למעשה, נטל ההוכחה מוטל על המפקפקים, לפחות ברגע שמבינים את הארכיטקטורה של V3. זכרו את החלק על DeepSeekMoE: ל-V3 יש 671 מיליארד פרמטרים, אבל רק 37 מיליארד פרמטרים במומחה הפעיל מחושבים עבור כל טוקן; זה שווה ל-333.3 מיליארד פעולות צפות (FLOPS) של חישוב לטוקן. כאן עליי להזכיר חידוש נוסף של DeepSeek: בעוד שהפרמטרים אוחסנו בדיוק של BF16 או FP32, הם הופחתו לדיוק של FP8 לצורך החישובים; ל-2048 מעבדי H800 יש קיבולת של 3.97 אקסהפלופס, כלומר 3.97 מיליארד מיליארד FLOPS. סט האימון, בינתיים, הכיל 14.8 טריליון טוקנים; ברגע שעושים את כל החישובים המתמטיים, מתברר ש-2.8 מיליון שעות H800 מספיקות לאימון V3. שוב, זה היה רק הריצה הסופית, לא העלות הכוללת, אבל זה מספר סביר.
ובקיצור למי שאין כח למונחים הטכנייםבכתבה הזאת מסביר מבחינה טכנית את המספרים
DeepSeek טוענים במחקר שלהם![]()
DeepSeek FAQ
DeepSeek has completely upended people’s expectations for AI and competition with China. What is it, and why does it matter?stratechery.com
הכתב מתייחס לאלו שרוצה לפקפק על אמינות הטענות של DeepSeek
נראה לי שרק אם אתה נמצא עמוק עמוק בתחום, אולי אתה יכול להבין איך להתייחס לנאמרבכתבה הזאת מסביר מבחינה טכנית את המספרים
DeepSeek טוענים במחקר שלהם![]()
DeepSeek FAQ
DeepSeek has completely upended people’s expectations for AI and competition with China. What is it, and why does it matter?stratechery.com
הכתב מתייחס לאלו שרוצה לפקפק על אמינות הטענות של DeepSeek
rhon.co.il
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים