האם וכמה מקובל לקחת על קובץ של היתר בניה?

• הוסף לסימניות
ידוע לכם האם מקובל לגבות תשלום מאדריכלית שמבקשת ממני קובץ פתוח של היתר בניה שהוצאתי לפני תקופה, היא מוציאה עכשיו לבנין זהה, תכניות דומות מאד.
יש לציין שאני שרטטתי הכל מ-ס, בניין בן 9 קומות טיפוסיות, כולל חתכים וחזיתות, פרטים וכדו'
אם מקובל- מה הטווח המקובל?

תודה!

• הוסף לסימניות
חצי מחיר מהמחיר שלקחת ללקוח הקודם

• הוסף לסימניות
כשאני שאלתי בעבר, אמו לי שהמחיר הוא בסה"כ בין 300-600.
במחיר הזה אני כבר העדפתי לתרום, הרי סה"כ בסוף יהיה לאדריכלית השניה בדיוק אותו דבר...
בתמורה קיבלתי לפעמים מאחרות בניינים שאני הייתי צריכה.
שלח לחמך על פני המים...

• הוסף לסימניות
מצטרפת לשאלה,

אשמח לשמוע תובנות בנושא

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י אמא של חני;2325839:
כמה שאני יודעת משמלים על זה בין 300-600. (לא מידי הרבה)
לפעמים עדיך כבר לעשות 'שלח לחמך על פני המים'...

ברצינות?!

זה ממש מגוחך ביחס לכמות העבודה שזה יחסוך למבקשת.

אישית הייתי מוכנה לשלם על דבר כזה הרבה יותר.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י דולר;2325805:
חצי מחיר מהמחיר שלקחת ללקוח הקודם
לא ניתן לשער זאת היות וללקוח לקחתי מחיר על היתר וכאן זה רק השרטוטים.

נכתב ע"י אמא של חני;2325839:
כשאני שאלתי בעבר, אמו לי שהמחיר הוא בסה"כ בין 300-600.
במחיר הזה אני כבר העדפתי לתרום, הרי סה"כ בסוף יהיה לאדריכלית השניה בדיוק אותו דבר...
בתמורה קיבלתי לפעמים מאחרות בניינים שאני הייתי צריכה.
שלח לחמך על פני המים...

לו הייתי נותנת את ההרמוניקה לשרטוט אצל שרטטת לא היה עולה לי פחות מ-1500-2000 ש"ח,
היות שלאחרונה איני מתעסקת יותר בענייני היתרים פחות יש לי צורך להשקיע ע"מ לקבל, אבל יתכן שבכזה סכום עדיף כבר לתת במתנה מלהיות נודניקית שמבקשת על זה כסף...

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י revrut;2326151:
לא ניתן לשער זאת היות וללקוח לקחתי מחיר על היתר וכאן זה רק השרטוטים.

לו הייתי נותנת את ההרמוניקה לשרטוט אצל שרטטת לא היה עולה לי פחות מ-1500-2000 ש"ח,
היות שלאחרונה איני מתעסקת יותר בענייני היתרים פחות יש לי צורך להשקיע ע"מ לקבל, אבל יתכן שבכזה סכום עדיף כבר לתת במתנה מלהיות נודניקית שמבקשת על זה כסף...

אז תיקחי לפי הסכום שהיית משלמת לו היית נותנת לשרטטת...

• הוסף לסימניות
מקובל מאד בין אדריכליות לתת ללא תמורה... (בירושלים) אבל אם החלטת בכל אופן לבקש (הסיבה שהזכרת נכונה מאד כי כל העניין שנותנים זה על בסיס קח ותן...) הייתי מבקשת כ-800-1000 ש"ח

• הוסף לסימניות
מקובל לבקש כזו בקשה?
גם אצל מוציאי היתרים בציבור החילוני?

האמת שאפילו לא עלה על דעתי...

• הוסף לסימניות
צודקרת
לאנשים היום אין בושה
לי קרה מקרה שעיצבתי למישהי חדר ילדים
יצא באמת יפה
לאחר כמה שבועות מתקשרת אלי אחת
שלום אני שכנה של זאתי וזאתי ראיתי את החדר שעיצבת לה
ממש אהבתי בקשתי ממנה את התוכניות והיא נתנה לי כמה אני צריכה לשלם לך?
בהתחלה לא ידעתי מה לענות אמרתי שאחשוב
לאחר מחשבה נקבתי לה בסכום פעוט והיא התחילה להתמקח
ואז החלטתי שעדיף שכלום ודי ובזה חשבתי שנגמר הענין שתקח תתוכניות ותהנה לבריאות
לאחר כמה שבעות מתקשר אלי נגר ערבי:"היי שלום יש לי כאן תוכניות שלך אני צריך עזרה...."

• הוסף לסימניות
יש המון שנותנות ללא תמורה, חמודות וצדיקות.
אבל הרוב לא.
מקובל לקחת כחצי מעלות השרטטת שעלתה לך להרמוניקה.
במספרים- בין 300-800.
תלוי במורכבות הבנין.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י דולר;2327002:
צודקרת
לאנשים היום אין בושה
לי קרה מקרה שעיצבתי למישהי חדר ילדים
יצא באמת יפה
לאחר כמה שבועות מתקשרת אלי אחת
שלום אני שכנה של זאתי וזאתי ראיתי את החדר שעיצבת לה
ממש אהבתי בקשתי ממנה את התוכניות והיא נתנה לי כמה אני צריכה לשלם לך?
בהתחלה לא ידעתי מה לענות אמרתי שאחשוב
לאחר מחשבה נקבתי לה בסכום פעוט והיא התחילה להתמקח
ואז החלטתי שעדיף שכלום ודי ובזה חשבתי שנגמר הענין שתקח תתוכניות ותהנה לבריאות
לאחר כמה שבעות מתקשר אלי נגר ערבי:"היי שלום יש לי כאן תוכניות שלך אני צריך עזרה...."
בד"כ כותבים בחוזה שהתכניות הינן אישיות בלבד ולדירה זו בלבד, וחל איסור להעביר חומר.
מצד שני זה לא אותו דבר כמו בהיתר, שבסופו של דבר אחרי העבודה, תהיה לאדריכלית השניה אותו חומר בדיוק שיש לך.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י אמא של חני;2327353:
בד"כ כותבים בחוזה שהתכניות הינן אישיות בלבד ולדירה זו בלבד, וחל איסור להעביר חומר.
מצד שני זה לא אותו דבר כמו בהיתר, שבסופו של דבר אחרי העבודה, תהיה לאדריכלית השניה אותו חומר בדיוק שיש לך.

והאדריכלית השניה תקבל גם את אותו סכום על ההיתר כפי שאת קיבלת בלי לחשב את עלות השרטוט עצמו שלא משנה אם נעשה באופן עצמאי או ע"י שרטטת חיצונית

• הוסף לסימניות
אם את לא מאלה שלא מוכנים בכל מחיר (ויש כאלו)

כדאי לשאול אותה כמה היא מוכנה לשלם על כזה דבר (בהנחה שהיא לא תגיד 300 ש"ח). ככה היא תרגיש טוב שלא ניצלו אותה (שלח לחמך) וגם תקבלי מזה משהו (אחרי שכבר קבלת על העבודה הזאת).

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י אוריאל83;2327530:
אם את לא מאלה שלא מוכנים בכל מחיר (ויש כאלו)

כדאי לשאול אותה כמה היא מוכנה לשלם על כזה דבר (בהנחה שהיא לא תגיד 300 ש"ח). ככה היא תרגיש טוב שלא ניצלו אותה (שלח לחמך) וגם תקבלי מזה משהו (אחרי שכבר קבלת על העבודה הזאת).

לא אכפת לי להעביר, ואני גם מאלו שפעמים רבות נותנות חומרים בשמחה.
אך זה מעצבן אותי שעבודה שאני השקעתי בה זמן ו/או כסף, ז"א- שווה כסף הולכת ככה בכיף,
ודווקא היא לא חשבה שצריך לשלם, לאחר שהבהרתי שעלי מקובל להעביר בתשלום- היא הציעה 300 ש"ח...

כבר היה לי מקרה של היתר מורכב במיוחד שהעברתי בשלביו הסופיים לאדריכלית אחרת שתסיים, תקופה לאחר מכן ראיתי את התכניות שלי שללא הגזמה עבדתי על השרטוט שלהן מספר שעות מכובד במיוחד עקב מורכבותן- היא השתמשה בהן להיתר נוסף באותו בנין,
נכון ששלחתי לה את הקובץ הפתוח, אבל לשימוש הספציפי אליו הוא נשלח, לא לשימוש מסחרי.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י revrut;2327505:
והאדריכלית השניה תקבל גם את אותו סכום על ההיתר כפי שאת קיבלת בלי לחשב את עלות השרטוט עצמו שלא משנה אם נעשה באופן עצמאי או ע"י שרטטת חיצונית
בדיוק בשביל זה אני מעדיפה לתרום, כי הכסף הזה ממש לא שווה את העבודה שהושקעה, אז לפחות שיעמוד לי זכות המצווה!!!

• הוסף לסימניות
אם זה המצב, זה דומה למי שעוצר מונית ביציאה מירושלים לכיוון המרכז ואומר לנהג שיקח אותו ללא תשלום כי גם ככה הוא נוסע...

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י אוריאל83;2327552:
אם זה המצב, זה דומה למי שעוצר מונית ביציאה מירושלים לכיוון המרכז ואומר לנהג שיקח אותו ללא תשלום כי גם ככה הוא נוסע...
צודק/ת, אבל עדיין הבחירה בידייך האם לתת, למי ומתי.
אבל אין חולק שהכסף הזה לא שווה את התמורה!

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י revrut;2327505:

אם היא אף פעם לא שולחת לשרטט/ת, לא חסכת לה כסף, חסכת לה זמן.
והמחיר של זמן הוא יותר נמוך ממחיר של שרטוט.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י אוריאל83;2327576:
אם היא אף פעם לא שולחת לשרטט/ת, לא חסכת לה כסף, חסכת לה זמן.
והמחיר של זמן הוא יותר נמוך ממחיר של שרטוט.

אין דבר כזה, זמן= כסף,
אם הייתי מוציאה שרטוט לשרטטת בזמן הזה מסתבר שהייתי מבצעת עבודה אחרת שמכניסה סכום אף גבוה יותר מעלות השרטוט

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה