השקעות האם זהו משפט הקסם שיציל אותנו מהונאות בשוק ההון?

• הוסף לסימניות
מאוד נחמץ הלב על הפרשיה האחרונה בשוק ההון החרדי (לכאורה, לכאורה)
(כלומר האחרונה להתפוצץ, אני בטוח שיש עוד כמה בלונים שהסיכה טרם הגיע אליהם:.. :cry:

הבעיה היא שכל פעם מגיע משהו מסוג אחר: פעם היה קרקעות חקלאיות, אחר כך אמבולנס מעופף עד שמי שמיא, ועכשיו הזהב מהארץ השחורה... ועוד כהנה וכהנה.

בכל פעם הפרטים היו שונים, וגם סימני האזהרה המקדימים אינם דומים ממקרה למשנהו.

הבעיה היא גם שסיפורי הונאה מאוד מאוד מרתקים, כי זו ממש דרמת מציאות סוחטת דמעות... ואז המוח מתמלא בפרטים, חלקם לא חשובים, וחלקם לא יעזרו לך כשיציעו לך השקעה אחרת...

מצד שני גם לאף אחד אין עניין שאנשים יתפסו חרדה ויפסיקו לגמרי להשקיע - אדרבה ואדרבה, שישקיעו בחכמה ויצליחו.

חשבתי שצריך למצוא משפט פשוט, מנטרה, שאפשר לקבוע אותה כסיסמה חזקה, שלא תלך לאיבוד בתוך הררי המידע והסיפורים והראיונות...

ומשהו שרלוונטי לכל סוגי ההשקעות.

אולי:
"אין השקעה בלי מומחה בלתי תלוי מטעם המשקיע"
?

טוב, האמת קימצתי במילים, וזה יצא קצת כמו המברק של הרשל'ה, אז אולי זה:

"לא ניגשים להשקעה לפני שמקבלים חוות דעת ממומחה בלתי תלוי שאנחנו הזמנו"

@איצ'ה קו המידע וכולם, נא דעתכם...

נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות

• הוסף לסימניות
אני הייתי יוצא בקמפיין
"תברר על השקעה -לפחות כמו שאשתך מבררת על עגלה לתינוק"
הצרה היא שאנשים לא יודעים איפה צריך לברר
וחושבים שלשאול הרבה שאלות את המומחה מטעם מיזם ההשקעות, זה נחשב "בירור"...

• הוסף לסימניות
הצרה היא שאנשים לא יודעים איפה צריך לברר
וחושבים שלשאול הרבה שאלות את המומחה מטעם מיזם ההשקעות, זה נחשב "בירור"...
לפחות כמו שאשתך מבררת על עגלה לתינוק

שעה בכל חנות
עם כל שכנה בנפרד ועם כולם ביחד בגינה
את כל הגיסות ואת כל החברות
והכי חשוב לעבור על כל האשכולות בפרוג חיפוש פרטני לפי כל חברה ודגם של עגלה
ועדין להתלבט

• הוסף לסימניות
מאוד נחמץ הלב על הפרשיה האחרונה בשוק ההון החרדי (לכאורה, לכאורה)
(כלומר האחרונה להתפוצץ, אני בטוח שיש עוד כמה בלונים שהסיכה טרם הגיע אליהם:.. :cry:

הבעיה היא שכל פעם מגיע משהו מסוג אחר: פעם היה קרקעות חקלאיות, אחר כך אמבולנס מעופף עד שמי שמיא, ועכשיו הזהב מהארץ השחורה... ועוד כהנה וכהנה.

בכל פעם הפרטים היו שונים, וגם סימני האזהרה המקדימים אינם דומים ממקרה למשנהו.

הבעיה היא גם שסיפורי הונאה מאוד מאוד מרתקים, כי זו ממש דרמת מציאות סוחטת דמעות... ואז המוח מתמלא בפרטים, חלקם לא חשובים, וחלקם לא יעזרו לך כשיציעו לך השקעה אחרת...

מצד שני גם לאף אחד אין עניין שאנשים יתפסו חרדה ויפסיקו לגמרי להשקיע - אדרבה ואדרבה, שישקיעו בחכמה ויצליחו.

חשבתי שצריך למצוא משפט פשוט, מנטרה, שאפשר לקבוע אותה כסיסמה חזקה, שלא תלך לאיבוד בתוך הררי המידע והסיפורים והראיונות...

ומשהו שרלוונטי לכל סוגי ההשקעות.

אולי:
"אין השקעה בלי מומחה בלתי תלוי מטעם המשקיע"
?

טוב, האמת קימצתי במילים, וזה יצא קצת כמו המברק של הרשל'ה, אז אולי זה:

"לא ניגשים להשקעה לפני שמקבלים חוות דעת ממומחה בלתי תלוי שאנחנו הזמנו"

@איצ'ה קו המידע וכולם, נא דעתכם...
אין טעם. מיותר וחסר תועלת.
כי המניע להשקעות המוזרות הללו הוא תמימות תהומית.
על מחשב נייד אנשים שפויים מבררים היטב היטב לפי שקונים, אז להניח כסף לאלפים ולרבבות ויותר, לא לברר בצורה הגיונית ושקולה?
ועל כן, תמיד אותם התמימים יהיו בטוחים שהפעם זה שונה.
ולא יעזור שום משפט או אסטרטגיה או קמפיין שימנע את ההשקעות הללו.

מה שכן יעזור, זה לדבר ולדבר ולדבר, ושוב, לדבר ולדבר ולדבר, ולהציף את הנושא שוב ושוב..
רק ככה, אולי, התמימים יבינו שאין כסף קל ואין כסף חינם. וגם זה לא בטוח...

• הוסף לסימניות
אני הייתי מציע משפט אחר "אין סיכוי בלי סיכון"

וזה לא סתם משהו סגולי זה חשבון פשוט מאוד ככל שגובה הסיכוי עולה אנשים מסכימים לסכן יותר כסף, ואנשים אני מתכוון למשקיעים מנוסים קרנות השקעה וכדומה, וכלל שהסיכוי נמוך יותר חייב להיות סיכון נמוך יותר כי אף אחד נורמלי לא יסכן מיליון ש"ח בשביל להרוויח 2000 ש"ח.

מי שמבין את זה מבין שאין כזה דבר 100% תוך שנה ללא סיכון, או 8% חודשי ללא סיכון, פשוט אין כי לא יכול להיות כיון שעל השקעה ללא סיכון הרבה אנשים אחרים מוכנים להסתפק ב3% שנתי ואפילו פחות, כך שאין שום סיבה שישלמו לך 8% חודשי.

המומחה נצרך רק בשלב השני, כלומר, מי שקיבל החלטה האם לסכן את הכסף שלו, כמה כסף לסכן באיזה רמת סיכון, פה נדרש חוות דעת של מומחה האם אכן בהשקעה יש איזון בין הסיכוי לסיכון, האם זה עומד בקריטריונים של הסיכון סיכוי שהשקיע החליט.

• הוסף לסימניות
אני הייתי מציע משפט אחר "אין סיכוי בלי סיכון"

וזה לא סתם משהו סגולי זה חשבון פשוט מאוד ככל שגובה הסיכוי עולה אנשים מסכימים לסכן יותר כסף, ואנשים אני מתכוון למשקיעים מנוסים קרנות השקעה וכדומה, וכלל שהסיכוי נמוך יותר חייב להיות סיכון נמוך יותר כי אף אחד נורמלי לא יסכן מיליון ש"ח בשביל להרוויח 2000 ש"ח.

מי שמבין את זה מבין שאין כזה דבר 100% תוך שנה ללא סיכון, או 8% חודשי ללא סיכון, פשוט אין כי לא יכול להיות כיון שעל השקעה ללא סיכון הרבה אנשים אחרים מוכנים להסתפק ב3% שנתי ואפילו פחות, כך שאין שום סיבה שישלמו לך 8% חודשי.

המומחה נצרך רק בשלב השני, כלומר, מי שקיבל החלטה האם לסכן את הכסף שלו, כמה כסף לסכן באיזה רמת סיכון, פה נדרש חוות דעת של מומחה האם אכן בהשקעה יש איזון בין הסיכוי לסיכון, האם זה עומד בקריטריונים של הסיכון סיכוי שהשקיע החליט.
אני מקווה שהמומחה יאמר זאת...

• הוסף לסימניות
אני חושב משהוא כמו "אף אחד לא צריך אותך"
וההסבר
יש שני אפיקי השקעה עיקריים שוק ההון והנדלן
ובגלל גודלם יש מקום לכולם, והשווקים האלה באמת לא צריכים אותך.
ויש את ההשקעות כמו מכרות הזהב באתיופיה ועוד כל מיני רעיונות יצירתיים אחרים
המכנה המשותף לכולם, ואני חוזר לכולם, הוא שהם קטנים מאוד (גם אם צריך השקעה של עשרות מיליונים משקיע אחד יכול לכסות את זה )
ואין שום היגיון שמכל המשקיעים בעולם ירצו דווקא את הכסף שלך
ואם בכל זאת רוצים דווקא את הכסף שלך יש לזה סיבה...

או
"אף אחד לא צריך אותך, ואם כן יש לזה סיבה."
ולא להשתכנע ממשפטים כמו
"אני באמת לא צריך אותך"
"אני עושה חסד עם הציבור החרדי"
"רק בשבילך שתוכל לחתן ילדים בכבוד"
"אוטוטו הכסף הגדול יתחיל לזרום אליי ואז אני לא אצטרך אותך"

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
החלפת המידע בפרום הינה בין משקיעים חובבנים, ואינה מהווה תחליף ליעוץ מקצועי.

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה