התייעצות האם זה בעייתי לקבל מידע על דירה ממתווך ולנסות להגיע לבעלים באופן עצמאי?

• הוסף לסימניות
נניח ראינו פרסום של דירה, המתווך נתן בטלפון פרטים כלליים, האם זה בסדר לנסות לגשש באזור כדי להגיע לבעלים באופן עצמאי?
ונניח שלא ידעתי שזה מתווך? ואני לא רוצה לקנות דרך מתווך, זה משנה?
האם זה שהסתמכתי על פרטים שהוא נתן לי בטלפון כדי להגיע לבעלים זה כבר מחייב (בקטע מוסרי) בתשלום אליו?

(מתכוונת בקטע הוגן/מוסרי, לא בקטע חוקי אם חתמתי או לא)

• הוסף לסימניות
מבירור ישן אצל רב
הרב אמר לי שאם הגעתי לבעלים לבד אח"כ רק המידע על הדירה היה מהמתווך צריך לשלם לו מלא אם הוא היה מעוניין לקדם את העיסקה

• הוסף לסימניות
(מתכוונת בקטע הוגן/מוסרי, לא בקטע חוקי אם חתמתי או לא)
דווקא בקטע מוסרי - זה מה שלא הוגן כאן
הוא נתן לכם את הפרטים, מה ההיגיון שעכשיו תגיעו לבעלים לבד?
זה העבודה שלו ובשביל זה התקשרתם אליו.
כותב את זה בתור אחד ששילם למתווך המון כסף לא מזמן. אבל לא מצטער. זה העבודה שלו, וזה לא שונה מכל בעל מקצוע. אין לי צער ששילמתי כסף לרצף של הדירה, וגם לא למתווך.
האם זה שהסתמכתי על פרטים שהוא נתן לי בטלפון כדי להגיע לבעלים זה כבר מחייב (בקטע מוסרי) בתשלום אליו?
ברור! הרי אתם כותבים במפורש שהסתמכתם על הפרטים שהוא נתן.

• הוסף לסימניות
אין בעיה שתמצאו אותו לבד.
אבל עדיין תצטרכו לשלם למתווך.
אז תחסכו לעצמכם טרחה.

(עצוב לאן הגענו)

• הוסף לסימניות
מצרף גיליון הלכתי - חוקי חיים של הרב בלייער שליט"א - דיני תיווך.
בהצלחה רבה

קבצים מצורפים

• חוקי חיים - דיני תיווך.pdf
    1.1 MB · צפיות: 17
  • הוסף לסימניות
צודקים, זה באמת שאלה לרב
תודה לכולם.

למען הסר ספק, ולכל הדואגים "לאן הגענו" -
אני לא מדברת על דירה ספציפית
אנחנו בחיפושים כלליים, לא רוצים מתווך בתמונה בעקבות נסיון עבר לא נעים
רשומים לישא ברכה שרוב הדירות מופיעות גם שם
אמא שלי החמודה אוספת לנו מספרי טלפון שרואה במודעות ולא תמיד מופיע תיווך או לא
אז מסקנה שלי שאתחיל לשאול בתחילת השיחה אם זה תיווך לפני שאני שומעת פרטים..
אל דאגה, לא מתכוונים לגזול אף אחד.

• הוסף לסימניות
ונניח שלא ידעתי שזה מתווך? ואני לא רוצה לקנות דרך מתווך, זה משנה?
אם לא ידעת שהוא מתווך- פרסם בלי לכתוב שזה תיווך
לפי חוק- את לא צריכה לשלם לו
(לא יודעת מה ההלכה)
אבל- אם מיד בתחילת השיחה שמעת ממנו שהוא מתווך והמשכת את התקשורת איתו- יש בזה הסכמה לקחת אותו כמתווך- ולכן כן צריך לשלם לו על התיווך

• הוסף לסימניות
אני היה לי סיפור כזה לפני 4/5 שנים
זה היה יותר מזה לקחתי אותו למשרד לעשות החוזה ועשיתי הכול
זה היה 2 דירות אחרונות בפרויקט
תכלס לא רצה לשלם
לקחתי אותו לדין תורה פעמיים
הוא היה צריך לשלם הכול וכמובן שילם
עד היום כשהוא רואה אותי הוא עובר לצד השני של הכביש
הוא ממש מתבייש בזה
מדובר באהרך כולל אגב

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה