עזרה האם זה הגיוני לממן לזוג ללמוד מקצוע במקום קניית דירה?

מצב
הנושא נעול.
  • הוסף לסימניות
יש אצלנו במשפחה זוג צעיר פחות משנה מהחתונה, שההורים התחייבו סה"כ כ400.000 ש"ח.
והזוג הצעיר טוען שהיות ואין להם הרבה מה לעשות עם הסכום הזה עבור קניית דירה במצב של היום .
אבל רוצים קצת להתבסס כלכלית ולכן הם רוצים שההורים יתנו להם את הסכום של הכסף ,והאישה תלך ללמוד מקצוע.

בסמינר למדה הוראה הנהלת חשבונות ויעוץ מס, נכון להיום עובדת בשכר מינימום לכן מתלבטת האם לסיים תואר חשבונאות או קלינאית תקשורת.

אבל על מנת להגשים את החלום האישה לא תוכל לעבוד ב 4 שנים הקרובות ,והם מאוד רוצים שההורים יעבירו את הכסף ויכניסו את זה השקעה ב S&P ולבנתיים הם ימשכו כל חודש סכום כסף במקום המשכורת של האישה שיוכלו לחיות מזה.

וכך עם לא דירה לפחות יתבססו קצת כלכלית מבחינת מקצוע.

השאלה עד כמה הדרישה נשמעת הגיונית ?

• הוסף לסימניות
והם מאוד רוצים שההורים יעבירו את הכסף ויכניסו את זה השקעה ב S&P ולבנתיים הם ימשכו כל חודש סכום כסף
בלי להתייחס לכל השאלה עדיף למשוך כל חודש מקרן כספית כי אין לדעת מה ילד יום

• הוסף לסימניות
שתעבוד שנה ויחסכו ואז תלך ללמוד, או שתעבוד במקביל
יש לי המון רעיונות לעבודה במקביל
בקלינאות תקשורת זה יותר קשה לעבוד במקביל כי התואר תובעני

• הוסף לסימניות
אני יודעת שהשקעה בS&p היא שווה לתווך ארוך ולא לתווך קצר...
בכל אופן כמו ש@חני 0278 כתבה - זה כסף של ההורים והחלטה לגמרי שלהם....

• הוסף לסימניות
אני חושבת שהם זוג צעיר שטיפה "מבלבלי את המח"
יש לה אחלה מקצוע ברור שבהתחלה עובדי בשכר מינימום ואז מתקדמים בשכר.
מה הענין ללמוד 4 שנים מקצוע אחר ואז שוב להתחיל בשכר מינימום? וכמובן לגלות שאין אפילו הון עצמי התחלתי לדירה
כי כמה ה s&p יעשה ב 4 שנים? וכמובן זוג צעיר לא ממש מחשבנים את הכסף כשרוצים לבלות...

• הוסף לסימניות
זה כסף של ההורים והם מחליטים לאיפה לייעד אותו
אז שישאלו את ההורים.
זה לא מתנת חתונה שהזוג מקבל אלא כסף שניתן למטרות מסוימות.
כמובן ששואלים את ההורים , אבל ההורים הם אלו שלא יודעים כל כך מה לענות?

• הוסף לסימניות
ומה עם הדעה של הזוג זהו הם כהר התחתנו וסוף סוף יש להם דעה משלהם ואני לא פוסלת את הרעיון ללמוד את הקלינאות תקשורת כי זה מקצוע מבוקש שמרויחים מזה הרבה

• הוסף לסימניות
אני חושבת שהם זוג צעיר שטיפה "מבלבלי את המח"
יש לה אחלה מקצוע ברור שבהתחלה עובדי בשכר מינימום ואז מתקדמים בשכר.
מה הענין ללמוד 4 שנים מקצוע אחר ואז שוב להתחיל בשכר מינימום? וכמובן לגלות שאין אפילו הון עצמי התחלתי לדירה
כי כמה ה s&p יעשה ב 4 שנים? וכמובן זוג צעיר לא ממש מחשבנים את הכסף כשרוצים לבלות...
כל מילה.
והזוג הצעיר טוען שהיות ואין להם הרבה מה לעשות עם הסכום הזה עבור קניית דירה במצב של היום .
משפט קצת מנותק, לדעתי.

• הוסף לסימניות
אבל רוצים קצת להתבסס כלכלית ולכן הם רוצים שההורים יתנו להם את הסכום של הכסף ,והאישה תלך ללמוד מקצוע.

בסמינר למדה הוראה הנהלת חשבונות ויעוץ מס, נכון להיום עובדת בשכר מינימום לכן מתלבטת האם לסיים תואר חשבונאות או קלינאית תקשורת.

אבל על מנת להגשים את החלום האישה לא תוכל לעבוד ב 4 שנים הקרובות ,והם מאוד רוצים שההורים יעבירו את הכסף ויכניסו את זה השקעה ב S&P ולבנתיים הם ימשכו כל חודש סכום כסף במקום המשכורת של האישה שיוכלו לחיות מזה.

או ואבוי
הם הולכים לסכן את כספם
דרישה הזויה אני לא מאמין על הורה שיתן דבר כזה

• הוסף לסימניות
אני לא בשלב של לחתן ילדים, אני כן בשלב של לקרוע את עצמי בשביל זה בעזרת השם.
לא הייתי מסכימה. הבחורה למדה מקצוע והוריה שלמו. היא בחרה מן הסתם את המקצוע בתשומת לב.
אלא אם כן היה סיכום מראש שהיא תלמד אחרי החתונה שוב (מטעמים של לא לצאת מהסמינר\ תואר רק אחרי חתונה), שאז זה ספור אחר. אבל בכל מקרה זה לא קשור לכסף של הדירה

• הוסף לסימניות
מובן שהם לא רוצים לקחת משכנתא, כשהם משתכרים במשכורת אחת מינימום.
כאן משהו לא תקין.
למה הם חושבים שהסבת מקצוע תשתלם להם כלכלית?
או שיש שיקול נוסף.
,והם מאוד רוצים שההורים יעבירו את הכסף ויכניסו את זה השקעה ב S&P ולבנתיים הם ימשכו כל חודש סכום כסף במקום המשכורת של האישה שיוכלו לחיות מזה.
אם משקיעים בS&P 500 סכום של 400,000 ש"ח
אפשר למשוך כל חודש מקסימום בסביבות ה 1,300 ש"ח.

השאלה הגדולה איפה נמצאים ה 400,000 ש"ח
האם זה ממתין בעו"ש של ההורים
או שההורים מתכננים ללוות...

בכל אופן אם מדובר ב"דרישה", אז זה לא הגיוני בכלל
כבקשה זה הגיוני.

• הוסף לסימניות

כהורה, הבקשה נשמעת לי מאד מאד (מאד מאד) חשודה. בכלל הייתי נזהרת מאד מאד מ"יוזמות כלכליות" של זוגות צעירים.
בדרך כלל, הסכם בין המחותנים אינו נתינת סכום לזוג, אלא התחייבות בין המחותנים עד כמה יעזרו לזוג בעת רכישת דירה.
לכן, ככל הנראה גם במקרה הזה, הכסף אינו של הזוג.
אם יש להורים 400,000 ש"ח זמין, אז כנראה יש להם נסיון כלכלי כלשהו והם יכולים להשקיע אותו כהבנתם עד למועד רכישת דירה ואם יש להם אפשרות, לתמוך בילדים תמיכה חודשית עד להשלמת הלימודים.
למה לחשוב שהכסף יעבוד יותר טוב כשהוא יהיה בידיים של הילדים?
מבלי לפגוע באיש, כשנותנים לזוג 400,000 ש"ח לעשות כהבנתם, בדרך כלל המציאות העגומה היא שזה לא "שם כספו על קרן הצבי" אלא "מעיף את כספו לכל הרוחות".

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
מצב
הנושא נעול.

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה