עזרה האם זה הגיוני לממן לזוג ללמוד מקצוע במקום קניית דירה?

מצב
הנושא נעול.
  • הוסף לסימניות
הדברים האלו:

מהוים סתירה לנאמר בפתיחה:

ומכאן התגובות על הצורך בזהירות יתרה בנתינת סכום כל כך גדול בידיים כל כך לא מנוסות.

אכן הכותרת היא:

האם זה הגיוני לממן לזוג ללמוד מקצוע במקום קניית דירה​

אבל תוכן ההודעה, על נתינת הכסף לזוג לצורך השקעה, שונה מאד מהשאלה האם הגיוני שהורים ישתמשו בכסף כדי לממן לימודים ואולי גם מחיה חודשית לילדים
יש כאן באמת 2 נושאים , אבל ההצעה שלהניח את הכסף להשקעה הגיעה אחרי שביקשו מימון למקצוע וחשבו באיזה צורה אפשר לעשות את זה.
כמובן שאנחנו לא מדברים על מצב רצוי אלא מצוי לצערנו.

• הוסף לסימניות
אני דווקא הייתי חושש ממצב בו אחרי הלימודים של קלינאות תקשורת היא תחליט שזה לא מספיק והיא תרצה ללמוד משהו אחר.
תבדקו איתה יותר לעומק למה היא רוצה להחליף מקצוע.

• הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
התקפות לא במקום.
ברור שאף אחד לא יעלה בדעתו לתת לזוג 400000 ושיתמודדו,
הזוג מבקש שההורים ישקיעו את הכסף, ימשכו רווחים ואולי קצת מהקרן, כדי שהבת תלמד מקצוע שהיא אוהבת.
כל הכבוד להם על היוזמה.
הורים קצת יותר ליבראלים [ויש כאלה פה ושם גם בקרית ספר] ישקלו את הרעיון בכובד ראש.
לא ברור מה תהיה התשובה, אבל ודאי לא אף אחת מהתשובות שלמעלה.
משום מה לא מרגיש לי כי ציון העובדה שאשה שעובדת שנתיים בשכר מינימום, כשלעבודה יש פונטציאל רווח מאוד גדול בהמשך והיא כבר רוצה ללמוד עבודה אחרת תוך כדי סיכון הכסף שנועד לדירה, זה התקפה.
משום מה ציון העובדה שצעירים בשבל הראשון בחיים 'מקפצים' מדבר לדבר זה התקפה.
להמשיך או שהעיקרון מובן?

• הוסף לסימניות
כל מקצוע רציני יכול לפרנס מאוד ויכול לתת פרנסה בדוחק. אז מעבר להיותינו יהודים מאמינים שהכל נקבע מראש, זה גם תלוי הרבה באופי ובגמישות של העובד, ובהצבת היעדים מראש. יש קלינאיות תקשורת שמרויחות נמוך יחסית, ויש יוזמתיות שפרצו קדימה ומשתכרות שכר נאה.

ספציפית בשוק הנח"ש ויעוץ מס אפשר להצליח הן כעצמאי (ההתחלה קשה כמו בכל עסק) והן כשכיר יש אופציות יפות במרכז הארץ אחרי צבירת ניסיון. אם המטרה היא פתיחת עצמאי בסוף אז לכוון בהתחלה למשרדים שמשפשפים את הניסיון בטיפול כולל בתיק, ולא נניח נישה ספציפית רק של לקוחות/ספקים וכו. זה כולל הסכמה בשנתיים הראשונות לעבודה קשה, גם בשכר לא הכי מתגמל בעולם מתוך תשומת לב שחלק מה"שכר" זה הלימוד ורכישת הניסיון. כמדומני שגם בשוק השכירים כדאי להשתפשף בהכרת העבודה מהחל עד כלה, אבל יש פרמטרים נוספים משמעותיים לסוג העבודה - חברה/עמותה וכו'.
יש פה השוואה בין קלינאית תקשורת לבין חשבונאות.
זה תחומים כרחוק מזרח ממערב,

אני רו"ח ולא מתאים לי בכלל קלינאית תקשורת, מי שריאלי בד"כ פחות בנ"א של טיפול (זה מה שראיתי מאנשים במקצוע סביבי)
ראשית, לא בוחרים מקצוע לפי שכר אלא לפי מה שמתאים!!
אם רוצים יכולים לדעתי להתקדם בכל מקצוע,
לגבי ראיית חשבון:
מה שכן לדעתי כן עדיף רו"ח מיועץ מס כי עדיין תקרת השכר גבוהה יותר לרו"ח שכיר מיועץ מס שכיר (ככל הידוע לי)
אני הייתי מתחילה לעבוד חלקית כיועץ מס או מנהלת חשבונות ומשלימה במקביל לרו"ח.
וכן זה משנה איפה השאיפה להגיע ולא איפה אתה כרגע, כי לאן שבנ"א שואף שם הוא יגיע, אני שאפתי מהתחלה להגיע לתפקיד בכיר..
לגבי קלינאית תקשורת:
יש מחסור עצום בשוק (מידיעה, חסר אצלנו בעמותה עובדות) וגם פה השאלה לאן השאיפה כי אפשר להגיע לשכר מאוד יפה, יתרון נוסף שזה בשעות הגיוניות שמאפשרות לדעתי גידול ילדים .
לגבי שוק ההון:
זה שיקול, לא הייתי שוללת, אפשר לפזר סיכונים , רק מול יועץ השקעות שמבין בתחום

• הוסף לסימניות
מבלי להיכנס למקרה הנידון כאן, כי צריך להכיר אישית את האופי של הזו"צ וכו'
יש כאן טיעון הגיוני בהחלט,

דירה למגורים-אינה 'השקעה',
יש תזרים חודשי שהולך וגדל משנה לשנה, והוא צריך להיות מכוסה!
יש היגיון בטענה שעדיף לבסס קודם את ההכנסה ואז לבדוק אם איזה משכנתא נוכל להתמודד,
לצערי לא חשבתי כך כש'קפצתי למים' וקניתי את הדירה שלי...שהובילה אותי לסחרור כלכלי, ולא רק.

• הוסף לסימניות
יש אצלנו במשפחה זוג צעיר פחות משנה מהחתונה, שההורים התחייבו סה"כ כ400.000 ש"ח.
והזוג הצעיר טוען שהיות ואין להם הרבה מה לעשות עם הסכום הזה עבור קניית דירה במצב של היום .
אבל רוצים קצת להתבסס כלכלית ולכן הם רוצים שההורים יתנו להם את הסכום של הכסף ,והאישה תלך ללמוד מקצוע.

בסמינר למדה הוראה הנהלת חשבונות ויעוץ מס, נכון להיום עובדת בשכר מינימום לכן מתלבטת האם לסיים תואר חשבונאות או קלינאית תקשורת.

אבל על מנת להגשים את החלום האישה לא תוכל לעבוד ב 4 שנים הקרובות ,והם מאוד רוצים שההורים יעבירו את הכסף ויכניסו את זה השקעה ב S&P ולבנתיים הם ימשכו כל חודש סכום כסף במקום המשכורת של האישה שיוכלו לחיות מזה.

וכך עם לא דירה לפחות יתבססו קצת כלכלית מבחינת מקצוע.

השאלה עד כמה הדרישה נשמעת הגיונית ?
לא הספקתי לקרוא את התגובות
אבל זה נשמע לי כל כך גרוע שאני חייב להגיב
ההורים מימנו לבחורה מקצוע בסמינר הוראה .הנהלת חשבונות .וייעוץ מס
זה עלה להם כסף שאין להם כרגע שהיא רוצה להחליף מקצוע לימוד ורוצה שההורים
שגם כך דחוקים יממנו לה את זה?
זה זועק עוול עד לשמיים
ואם בלימודים החדשים שהחליטה להחליף לא יהיה לה עבודה מה יהיה לאחר 4 שנים כשיצטרכו לשלם שכירות
זה מזכיר לי את אותו אחד שמכר את דירתו היחידה שקנו לו ההורים בצער ובדוחק והשקיע את הכסף בשוק ההון
הורים מוכנים להשתתף בדירה כי זה יציבות יש לו שקט בלימוד עובר לנכדים ולנינים ובגלל המון המון סיבות שלא כאן המקום לפרט
בקיצור לקחת את ההתחיבות כאילו זה כספומט נזיל להחלפת מקצוע או השקעות זה לא מה שהם רוצים
אם ההורים מסכימים כמובן שאין בעיה

• הוסף לסימניות

יש היגיון בטענה שעדיף לבסס קודם את ההכנסה ואז לבדוק אם איזה משכנתא נוכל להתמודד,
לצערי לא חשבתי כך כש'קפצתי למים' וקניתי את הדירה שלי...שהובילה אותי לסחרור כלכלי, ולא רק.
השאלה היכן החלטת לגור ומה היה ההון העצמי שלך?

• הוסף לסימניות
ראשית כל תואר בחשבונאות זה לא הסבת מקצוע.
שנית לוקחים בחשבון שימשכו בדיוק את המשכורת של האישה שכר מינימום בפיקוח ההורים ,וכמובן שבסוף הדרך יישאר פחות מ400.000 ש"ח.
אבל אין להם שום דרך אחרת להגיע למקצוע נחשב מבחינת משכורת.
באמת כאחת מתחום היעוץ צס והחשבונאות שאני וחברותי אחרי שנות וותק יפות ( לא המון) מגיעות למשכורות מאד יפות ( 15, 20 ומעלה )
לא מבינה את הבקשה
אל תשכחו שגם ללמוד יעוץ מס עולה הון לא קטן
כ 20,000 פלוס

• הוסף לסימניות
יש פה השוואה בין קלינאית תקשורת לבין חשבונאות.
זה תחומים כרחוק מזרח ממערב,

אני רו"ח ולא מתאים לי בכלל קלינאית תקשורת, מי שריאלי בד"כ פחות בנ"א של טיפול (זה מה שראיתי מאנשים במקצוע סביבי)
ראשית, לא בוחרים מקצוע לפי שכר אלא לפי מה שמתאים!!
אם רוצים יכולים לדעתי להתקדם בכל מקצוע,
לגבי ראיית חשבון:
מה שכן לדעתי כן עדיף רו"ח מיועץ מס כי עדיין תקרת השכר גבוהה יותר לרו"ח שכיר מיועץ מס שכיר (ככל הידוע לי)
אני הייתי מתחילה לעבוד חלקית כיועץ מס או מנהלת חשבונות ומשלימה במקביל לרו"ח.
וכן זה משנה איפה השאיפה להגיע ולא איפה אתה כרגע, כי לאן שבנ"א שואף שם הוא יגיע, אני שאפתי מהתחלה להגיע לתפקיד בכיר..
לגבי קלינאית תקשורת:
יש מחסור עצום בשוק (מידיעה, חסר אצלנו בעמותה עובדות) וגם פה השאלה לאן השאיפה כי אפשר להגיע לשכר מאוד יפה, יתרון נוסף שזה בשעות הגיוניות שמאפשרות לדעתי גידול ילדים .
לגבי שוק ההון:
זה שיקול, לא הייתי שוללת, אפשר לפזר סיכונים , רק מול יועץ השקעות שמבין בתחום
זה לא קשור לעניין בכלל
אבל זה באמת מעניין למה יש מחסור כל כך מטורף בקלינאית תקשורת או ריפוי בעיסוק פיזותרפיה
מחכים חודשים עם הילדים וגם באופן פרטי לא מצליחים למצוא ריפי בעיסוק וכו

• הוסף לסימניות
לא קראתי כלום.
שיגידו תודה רבה להורים!
כי זה לא מובן מאליו בכלל!!
יש הורים שהיו רוצים לתת סכום כזה לילדים שלהם ואפילו 10 אחוז מזה אין להם לתת.
נשמע קצת מהודעה שהם לא מרוצים ומרגישים שחייבים סליחה שאני כותבת את זה ואולי זה לא נכון
אבל לכתוב אין להם מה לעשות עם זה נשמע מזלזל. סורי

• הוסף לסימניות
ומה עם הדעה של הזוג זהו הם כהר התחתנו וסוף סוף יש להם דעה משלהם ואני לא פוסלת את הרעיון ללמוד את הקלינאות תקשורת כי זה מקצוע מבוקש שמרויחים מזה הרבה
ההורים שילמו לימודים
את רוצה ללמוד?
תקחי את הסיכון הזה בעצמך קחי אחריות וכלל כל מה שזה כולל ואל תפילי על ההורים (אני לא כותבת לך אני כותבת כללי)
אני חושבת שמי שסומך יותר מידי על ההורים לא לומד לקחת אחריות על החיים שלו.

• הוסף לסימניות
אני חושב שדעתי
הוא לוותר על 400 אלף שקל בכלל אפילו לצורך קניה
על פי רוב ההתחיבויות הוא בלי יכולת כספית ככה שזה לא הוגן
[אני רוצה לראות שהזוג משלם בחובות את הדירה שהיו צריכים למכור בשביל הילדים שפעם חיתנו ]
זה ממש לא הגיוני שההורים יממנו משהו שגם הילדים לא יודעים
החותם בצער ....

• הוסף לסימניות
והזוג הצעיר טוען שהיות ואין להם הרבה מה לעשות עם הסכום הזה עבור קניית דירה במצב של היום .
אבל רוצים קצת להתבסס כלכלית ולכן הם רוצים שההורים יתנו להם את הסכום של הכסף ,והאישה תלך ללמוד מקצוע.

בסמינר למדה הוראה הנהלת חשבונות ויעוץ מס, נכון להיום עובדת בשכר מינימום לכן מתלבטת האם לסיים תואר חשבונאות או קלינאית תקשורת.

אבל על מנת להגשים את החלום האישה לא תוכל לעבוד ב 4 שנים הקרובות ,והם מאוד רוצים שההורים יעבירו את הכסף ויכניסו את זה השקעה ב S&P ולבנתיים הם ימשכו כל חודש סכום כסף במקום המשכורת של האישה שיוכלו לחיות מזה.

וכך עם לא דירה לפחות יתבססו קצת כלכלית מבחינת מקצוע.

השאלה עד כמה הדרישה נשמעת הגיונית ?
אם יש הון עצמי של כל סכום- אל תזרקו אותו על מחיה! גם אם יש לקלינאית משכורת מעט יותר גבוהה ממנהלת חשבונות- זה לא עוזר אם צריך להתחיל לחסוך להון עצמי.
יכולים להיות הרבה שיקולים לעשות הסבת מקצוע- וייתכן שיהיה מקום לדון בעניין [לדוגמא- מעדיפים לגור בשכירות בפריפריה כל החיים אבל לעסוק בעיסוק שממלא בסיפוק] אבל בהודעה הזאת השיקול היחיד היה כלכלי, ועל זה התשובה היא חד משמעית לא!
אצלנו במשפחה יש כמה קל"ת ורב"ע, ואף אחד מהם לא מרויח סכום שמאפשר לו לחסוך בשנים ספורות 400000, הפתרון הכלכלי לזו"צ המדובר הוא להתאמץ, ויש רבים שעושים זאת, שהאשה תעבוד בחצי משרה, יגורו ביחידה זולה, הבעל ינסה להכניס כמה אלפים [כולל שמשלם טוב, לימוד עם בחורים, לנהל דירות חנ"מ בשבתות, ליוי הסעות, בחופשות האשה יכולה לעבוד, בשנים שאין לימודים כל יום ג"כ, אם יש לידות באמצע אפשר להתכונן מראש עם עבודה זמנית בתלוש וכך לקבל דמי לידה] ויצטמצמו במידת האפשר ויזכרו שזה זמני. ודרך אגב, זה באמת רק שלוש שנים, בשנה הרביעית אפשר לעבוד רוב השנה
אח"כ לחסוך מאות אלפים זה לא אפשרי!
אםהם רוצים לדבר עם מישהו שמכיר את התחום מקרוב, אפשר לשלוח לי הודעה פרטית ואארגן שיחה

• הוסף לסימניות
אפשר לעזור לזוג גם בלי לסכן כסף של דירה. וכן, אם הבחירה בגיל 18 היתה מתוך היצע מוגבל מאד מאד, אין טעם להשאר ולסבול רק כי ההורים שילמו. אם היא היתה אומרת להם בגיל 18 שהיא לא רוצה שישלמו על סמינר ומעדיפה אקדמיה, סביר שלא היו מסכימים
1. לשבת איתם להבין איך בחרו דווקא את המקצוע הזה. האם היה יעוץ תעסוקתי איכותי? האם היא מכירה את כל האפשרויות הקיימות ללימודי מקצוע או ששוב נבחר מקצוע רק בגלל שזה מה שמכירים
2. תכנון כלכלי של השנים הבאות באמצעות הלוואות שהזוג לוקח. יש הלוואות מאד טובות למימון לימודים. אפשר להשיג הלוואות גם למחיה. ככה צעירים מממנים בעולם לימודים וככה אפשר גם כאן. הם יחזירו את ההלוואות כשהיא כבר תרוויח יותר, והאחריות עליהם.
3. לאפשר לבעל להרוויח יותר אם הוא רוצה בכך. בשיעורים עם ילדים וכד'
4. גם ההורים משני הצדדים יכולים (ובעיני, צריכים) לעזור לזוג להתבסס מבחינת הכשרה. העובדה ששילמו כבר כמו עדר טיפש על לימודים שלא מתאימים לה, לא מוחקת את האחריות להוציא לחיים בצורה סבירה.

• הוסף לסימניות

דברים חכמים.
בנוגע לשאלה, אם העניין כאן הוא תואר, הייתי באופן אישי ממליצה להשלים את לימודי הסמינר לתואר במקביל לעבודה מזדמנת גם אם לא במקצוע עצמו(בוודאי שעדיף להתמקצע באותו נושא, אך אם אין חצי משרה וכו...)
עבודה ללא תואר שווה הרבה הרבה פחות, אז זאת דווקא מחשבה טובה, אם כי יש אופציות נוספות לממש אותה מבלי לסכן כסף התחלתי לדירה/השקעה.

• הוסף לסימניות
תת נושא שאפשר לדון בו זה הקהל השבוי של הסמינרים והתוצאות העגומות של זה בעיקר בנושא ההכשרה המקצועית... והמקצועות (חלקם) המפונטזים יש לומר לצורך העניין ותעשיית הכסף, כואב.
הו הו כמה אפשר לדון בזה...
נושא כאוב ביותר.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
מצב
הנושא נעול.

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה