כללי האם זה הגיוני

• הוסף לסימניות
לקוחה פנתה אלי להזמנת מגזין.
היא לא אומרת לי מה השם, התוכן... והיא רוצה שאכין לה 2 סקיצות המותאמות למגזין.
אין לי מושג על מה ללכת, אבל אני מנסה.
האם זה הגיוני להמשיך כך באויר? הרי קשה לעבוד בלי תוכן...
כשבקשתי ממני הכוון כל שהו, היא אמרה לי שכרגע לא משנה מה יהיה כתוב, מבחינתה שיהיה כתוב גם בקבוק... העיקר העיצוב שאותו היא תוכל להראות לנותני החסויות.

מה הייתם עושים בכזה מצב?

• הוסף לסימניות
מבחינת חומר
היא אמורה להביא חומר
מבחינתך בלה בלה..
ואם אין, אין באפשרותך לעצב לה את הסקיצות
כי אם תבצעי סקיצות על חומר לא נכון זה אמור גם לעלות כפול
במקרה והיא מחליטה לעצב את החומר הנכון

• הוסף לסימניות
נכון, וגם ששלחתי לה קודם ספר לדוגמא כדי שתבחר האם הסגנון מתאים לה והיא אמרה לי שכן. משום מה יש לי תחושה שהיא מורחת אותי. אין כזה דבר שאעבוד סתם כדי לתת לה עוד דוגמאות בלי תשלום, לא?! כך בסוף אם זה לא ימצא חן בעיניה, יהיה לה עוד חומר להראות לנותני החסויות והיא תמשיך לעשות את הכסף על גרפיקאית אחרת.
מה אני אמורה להגיד לה?
ואדגיש, כי מצד נוסף, חבל לי להפסיד את העבודה...
מה אני עושה כדי לצאת בטוב?

• הוסף לסימניות
רגע, היא לא החליטה איזה מגזין היא רוצה להוציא?
יש אנשים הזויים...

• הוסף לסימניות
היא יודעת איזה מגזין היא רוצה להוציא, רק שהיא רוצה סקיצות...
היא אמרה לי מה הנושא הכללי ולמי הוא יהיה משווק, אבל זה עוזר כדי שאתחיל לעבוד, וגם אני לא רוצה להיות פריירית מנוצלת בסופו של דבר... :( :( :(
תכלס - אני צריכה להגיש לה סקיצות. לעשות או לא?!
איך עוברים את זה בכבוד?

תודה לכם מראש!!!!!!!!!!

• הוסף לסימניות
אני חושב שזה מראה על גישה מוטעית כשמזלזלים בלקוחות.

ורוב הכעס והתסכול שנובע מהצד של הגרפיקאית בא בגלל שהם בעצמם לא יודעים/מצליחים להגיע להסכם תשלום שהם מרוצים ממנו.

הלקוח לא צריך לעבור שום קורס של "איך להיות לקוח בלתי הזוי"!

ולכן, במקרה הזה, לפי דעתי צריך הסכם חתום שאת עובדת לפי שעות. ומאחר שהבקשה של הלקוח לא מוגדר היטב, להדגיש שהתשלום זה בין אם יוצא משהו שימושי בסוף, ובין אם לא -- התשלום לפי שעות בכל מקרה. וכו'.

ולקוב תשלום לפי שעה שתהיי מרוצה ממנו.

ואם הלקוח לא מסכים, אז לוותר על העבודה.

• הוסף לסימניות
סקיצה תוגש לאחר קבלת מקדמה וחומר לעיצוב הסקיצה
וזהו תראי עוצמה ! ואם לא שתלך, ותלך לפראיירית הבאה!

מאד מענין אותי כמה את אמורה להרוויח שאת מפחדת להפסיד?

• הוסף לסימניות
אוקיי, בתחילה כתבת שהיא לא אומרת לך את השם והתוכן... זה קצת אחרת.
אם את יודעת את הנושא הכללי, תכיני 2 סקיצות, בהדגשה שאת לא עובדת על משהו מושלם, אלא רק כסקיצה,
וכמובן לאחר חוזה מסודר עם תשלום מקדמה.
הרעיון שנתן לך אריאל - על תשלום לפי שעה אם היא לא מזמינה בסוף את העבודה - טוב מאד.

• הוסף לסימניות
גם נושא כללי לא עוזר לי כל-כך, כי היא לא אומרת לי מה התוכן הפנימי.
גם אדריכלית / מעצבת פנים יודעות, כי הן מעצבות בית לבני אדם, אך כדי שהלקוח שלהן היה מרוצה הן חייבות לדעת איזה סגנון של בית הוא רוצה...
לא עוזר לי רק המסגרת, חשוב לדעת איזה תמונה היא רוצה שתהיה בה...:rolleyes:

• הוסף לסימניות
אני ממש לא מתחום הגרפיקה,
אבל לדעתי תלכי עם הלב שלך
וכאן בולט שהוא לא רגוע ביחסי העבודה עם המזמינה

או - שהיא מנסה לנצל אותך (ואולי עוד גרפיקאיות) או שהיא לא יודעת בעצמה איך להגדיר או מה צריך להגדיר,
ואת כעת צריכה לשלוח לה "הנחיית עבודה" מסודרת
רשמי לה בדיוק את ההנחיה מה עליה להסביר לך כדי לקבל תוצאה טובה
וכן צייני שם את ענין התשלום בצורה ברורה.
חבל שסתם תעבדי, וחבל שסתם תפסידי...

• הוסף לסימניות
אל תסגרי על כלום לפני מקדמה... או הסכם ברור.
היתה לי לקוחה כזו הזויה שרצתה סקיצה לתוכנית שהיא מפיקה,
וזה כלל הרבה אביזרים...
בסוף הגב' לא הפיקה את התוכנית ואותי הותירה עם החומר המוכן וידיים ריקות.
בפעם הבאה שפנתה אלי... סיכמתי איתה מראש. הגב' התאפסה על עצמה ואמרה בדיוק מה רוצה לאחר שיקול דעת של כמה ימים.
(אח"כ היא אמרה לי ב"גילוי לב" שהגרפיקאים שניה אחת פותחים ת'מחשב וציק.. יש משהו מוכן.פלא שלא שילמה פעם קודמת...)

• הוסף לסימניות
אין לך משהו עבודה דומה שעשית פעם לשלוח לה?

• הוסף לסימניות
זהו, שכן שלחתי אליה ספר מתכונים שהכנתי והיא אמרה לי שזה בדיוק בסגנון...
רק מה, היא פשוט רוצה כבר לראות איך המגזין שלה הולך להראות...
נראה לי הזוי. ומה שנודע לי אתמול - היא אמרה לי שאם אענה לה על הדרישות ואתאים לתפקיד היא תיקח אותי כגרפיקאית! זאת אומרת שאני עדיין בספק אצלה עד שהוכיח את עצמי.
לא יודעת, יש אנשים מוזרים.
זה לא נראה לי שיטת עבודה נכונה ומתאימה...
שימו לב גם אתם על הלקוחות הפרטיים שלכם, ואל תכנעו לכל אחד שיש לו כריזה כלשהי...

• הוסף לסימניות
ברור שאת בספק
עוד לא התחלתן לעבוד ביחד
היא לא בטוחה שאת מתאימה לה

• הוסף לסימניות
יש דברים שאנשים[לקוחות כשהם ישלמו] חייבים להבין שבלי שיתוף פעולה מינמאלי דברים לא מתקדמים
איך הוא רוצה לראות סקיצה בלי שהוא ישתתף מצדו ויתן מה שצריך כדי להתחיל לעבוד ?
אם הוא מעונין להתרשם מסגנון עבודת שלך בטח יש לך כבר עבודות אחרות שממנו הוא יכול להתרשם אם הוא מתחבר להסגנון העיצוב שלך

השבוע הי לי שיח עם בן אדם שכל הזמן רצה לדעת אם אני יכול לעצב לו משהו מקצועי והמילה הזאת עלה כל שניה בשיח בכל נסיון לשלוף ממנו מה הוא מתכוין במונח המקצועי לא הצליח אחרי ששיבתי והתחלתי לעצב לו והדו שיח נמשכה סביב המילה עיצוב מקצועי, כן מקצועי לא מקצועי, כתבתי לו הדברים האלה
בדרך כלל מעצב מקבל הערות פרטניות על העיצוב‬
‫לדבר במונח כללי רמה מקצועי לא מקצועי מקשה להבין מה הלקוח רוצה‬

• הוסף לסימניות
לי היה בדיוק כזה דבר

בקשו שאעשה קטלוג, ונתנו רק תמונות.... בלי כיתובים בלי שם, אני התחלתי לעצב ולאט לאט היא הוסיפה תוכן וכו'.בסוף יצא ממש מושלם. זה נובע מכך שבד"כ עדיין היא לא בדיוק החליטה מה לכתוב, היא תראה את העיצוב ואז תחליט, זרמי איתה, מנסיון זה שווה,(גם אם קצת תפסידי) בסוף תהיי הגרפיקאית שלה! (ואולי של עוד כמה שהיא תמליץ להם עליך...):)

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה