דרוש מידע האם זה הרעת תנאים?

• הוסף לסימניות
יש לי חברה שעובדת כבר 8 שנים באותה עבודה
בעיקרון התקן המקורי שלה היה משעה 10:00 עד 13:00
אבל בגלל שלא היה מי שיפתח את המקום
ביקשו ממנה לבוא בשעה 7:00 והם יספגו את השעתיים הנוספות שמחוץ לתקן.
(כמובן שבשעתיים האלה היא גם עבדה ! זה לא היה שעתיים "מתנה")
עכשיו אחרי כ"כ הרבה שנים היא התעייפה לבוא יומיום ב 7:00 והיא רוצה לבוא ב 8:00,
השאלה אם ההנהלה יכולה להגיד לה שאם היא לא מתחילה ב 7:00 אז היא חוזרת לתקן המקורי
ושתבוא ב 10:00...
כאילו...אם היא "נוגעת" בקביעות שלה ומברשת שינוי , מותר גם להם לשנות לה אותו ולחזור למקור?

• הוסף לסימניות
יש לי חברה שעובדת כבר 8 שנים באותה עבודה
בעיקרון התקן המקורי שלה היה משעה 10:00 עד 13:00
אבל בגלל שלא היה מי שיפתח את המקום
ביקשו ממנה לבוא בשעה 7:00 והם יספגו את השעתיים הנוספות שמחוץ לתקן.
(כמובן שבשעתיים האלה היא גם עבדה ! זה לא היה שעתיים "מתנה")
עכשיו אחרי כ"כ הרבה שנים היא התעייפה לבוא יומיום ב 7:00 והיא רוצה לבוא ב 8:00,
השאלה אם ההנהלה יכולה להגיד לה שאם היא לא מתחילה ב 7:00 אז היא חוזרת לתקן המקורי
ושתבוא ב 10:00...
כאילו...אם היא "נוגעת" בקביעות שלה ומברשת שינוי , מותר גם להם לשנות לה אותו ולחזור למקור?
נניח את השאלה בצד, נניח שזה הרעת תנאים (לדעתי לא כי הבקשה לשינוי באה ממנה),
אבל מה הבעיה החוקית להרע תנאים לעובד?

• הוסף לסימניות
נניח את השאלה בצד, נניח שזה הרעת תנאים (לדעתי לא כי הבקשה לשינוי באה ממנה),
אבל מה הבעיה החוקית להרע תנאים לעובד?
עובד יכול להתפטר בגין הרעת תנאים
ולקבל את כל הזכויות שלו כאילו פוטר-
שזה אומר פיצויים מלאים וחתימה על אבטלה מהיום הראשון ולא אחרי 90 יום.

ככה אני יודעת...
תקנו אותי אם אני טועה.

• הוסף לסימניות
לפי החוק צריך לפצות עובד על הרעת תנאים
לא נכון
עובד יכול להתפטר בגין הרעת תנאים
ולקבל את כל הזכויות שלו כאילו פוטר-
שזה אומר פיצויים מלאים וחתימה על אבטלה מהיום הראשון ולא אחרי 90 יום.

ככה אני יודעת...
תקנו אותי אם אני טועה.
נכון, אבל אם היא לא רוצה להתפטר (וכך נשמע שהמצב) אז אין שום נפק''מ.
הרעת תנאים שייך רק אם רוצים להתפטר בעקבות זה, או שקשור לחוק עבודת נשים (שאז צריך המעסיק לקבל אישור מהממונה על חוק עבודת נשים לפני ההרעה)

• הוסף לסימניות
לא נכון

נכון, אבל אם היא לא רוצה להתפטר (וכך נשמע שהמצב) אז אין שום נפק''מ.
הרעת תנאים שייך רק אם רוצים להתפטר בעקבות זה, או שקשור לחוק עבודת נשים (שאז צריך המעסיק לקבל אישור מהממונה על חוק עבודת נשים לפני ההרעה)
היא רוצה להתפטר, בעיקרון זו המטרה הסופית...
חוק עבודת נשים לא יעזור לה, היא בת 60+

• הוסף לסימניות
היא רוצה להתפטר, בעיקרון זו המטרה הסופית...
חוק עבודת נשים לא יעזור לה, היא בת 60+
אז השאלה שהייתה אמורה להישאל האם זו נחשב הרעת תנאים כדי שיחשב כפיטורין?
ולדעתי התשובה היא לא, כי המעסיק מוכן להמשיך להעסיק אותה בדיוק באותן היקף שעסקה אתמול, היא באה ומבקשת שינוי - מותר לו לא להסכים לשינוי ולהציע משהו אחר, ואין כאן הרעה כל עוד הוא לא מונע ממנה להמשיך כדאתמול.

• הוסף לסימניות
אז השאלה שהייתה אמורה להישאל האם זו נחשב הרעת תנאים כדי שיחשב כפיטורין?
ולדעתי התשובה היא לא, כי המעסיק מוכן להמשיך להעסיק אותה בדיוק באותן היקף שעסקה אתמול, היא באה ומבקשת שינוי - מותר לו לא להסכים לשינוי ולהציע משהו אחר, ואין כאן הרעה כל עוד הוא לא מונע ממנה להמשיך כדאתמול.
תודה!
ככה חשבתי...
אבל פחדתי לקחת אחריות. ;)

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה