דרוש מידע האם זה חוקי למכור סיכומים.

• הוסף לסימניות
בס"ד
אני עכשיו מסיימת קורס שנתי, אני סיכמתי בצורה הברורה והמפורטת ביותר ב"ה.
לקחתי את הסיכומים, הקלדתי, עיצבתי, ואני רוצה למכור אותם לבנות בקבוצה.
אני רושמת במפורש שאין לי אחריות על החומר ושאני מוכרת את ההקלדה והסיכום ולכן הזכויות שאני רושמת זה על הסיכום וההקלדה.
המרצה פתאום אומרת לי שלא בטוח שאני יכולה לעשות את זה.
מבדיקה על הנושא ראיתי שזה לגיטימי לגמרי, יש לי תחושה שהיא רק רוצה מזה אחוזים.
אשמח לחוכמת ההמונים בנושא.

• הוסף לסימניות
מוכרים בכל מקום,
סיכומים שלך, אם שילבת תמונות או מצגות או גרפים וכו שהם לא שלך אלא מתוך החומר שניתן לך מהמכללה וכו אז אכן יכולה להיות בעייה של זגויות יוצרים על החומר הזה, יש מה שנקרא קניין רוחני שזה הידע של המרצה, שווה בדיקה.

• הוסף לסימניות
אם שילבת תמונות או מצגות או גרפים וכו שהם לא שלך אלא מתוך החומר שניתן לך מהמכללה וכו אז אכן יכולה להיות בעייה של זגויות יוצרים על החומר הזה, יש מה שנקרא קניין רוחני שזה הידע של המרצה, שווה בדיקה.
גם אז תבדוק טוב
בדר"כ התמונות הם לא פרי יצירת של המרצה אלא לקוחים מאיזה ספר מוכר וידוע בתחום.

ככה זה לפחות בתחום שלי ובמקום לימודי (מדמ"ח, לב)

• הוסף לסימניות
בס"ד
אני עכשיו מסיימת קורס שנתי, אני סיכמתי בצורה הברורה והמפורטת ביותר ב"ה.
לקחתי את הסיכומים, הקלדתי, עיצבתי, ואני רוצה למכור אותם לבנות בקבוצה.
אני רושמת במפורש שאין לי אחריות על החומר ושאני מוכרת את ההקלדה והסיכום ולכן הזכויות שאני רושמת זה על הסיכום וההקלדה.
המרצה פתאום אומרת לי שלא בטוח שאני יכולה לעשות את זה.
מבדיקה על הנושא ראיתי שזה לגיטימי לגמרי, יש לי תחושה שהיא רק רוצה מזה אחוזים.
אשמח לחוכמת ההמונים בנושא.

בלי קשר לשאלה,
בעיניי מי שמוכר בכסף
צריך לקחת אחריות על הסכומים.

• הוסף לסימניות
זה דבר מקובל בהרבה מהקורסים כאן בפרוג, שהתלמידים מסכמים ומוכרים בתשלום.

• תודה
Reactions: RU1
  • הוסף לסימניות
בלי קשר לשאלה,
בעיניי מי שמוכר בכסף
בן אדם מוכר לך מוצר ומדגיש בקניה שהוא לא לוקח אחריות, שיקול שלך אם לקנות.

• הוסף לסימניות
בלי קשר לשאלה,
בעיניי מי שמוכר בכסף
אני מוכרת להן את הסיכומים, לא את החומר.
חסכתי להן את העבודה של לשבת כל שיעור 6 שעות ולסכם, עשיתי את זה בצורה הברורה ביותר שאני יכולה, אם הייתה לי שאלה בררתי אותה מול המרצות. ועדיין, אני לא לוקחת אחריות אם הבנתי משהו לא נכון ובגלל זה תצא למשהי טעות.

• הוסף לסימניות
זה גם מה שאני שואלת.
רציתי לשמוע אם יש צד להסביר למה זה לא בסדר.
יתכן שלמכור לתלמיד של מרצה אחר - אפילו באותו קורס ובאותה מכללה - זה לא חוקי, כי יש למרצה זכויות יוצרים על סידור, הנגשת, והגשת החומר.
אבל לתלמיד אחר שהשתתף בקורס הזה? לא פגעתם בשום זכויות יוצרים, כי את הקורס הוא שמע, והסיכומים זה יצירה שלך.

• הוסף לסימניות
האמת כל הקורסים שלמדתי בחיי (ולמדתי...) לא חשבתי למכור סיכומים. ואחרות לא חשבו למכור.
ויש לנו סיכומים מדהימים של ספרי רפואה שלמים שסיכמו רופאים וחברות בקורס שסיכמו ספרים רלוונטים.
אני חושבת שיש כזה אחווה בין הלומדות בקורס, וזה "לא במקום" למכור להן.
אפשר לחלוק עלי בשמחה.
הפוך- מי שארגנה דרייב משותף וכולן העלו סיכומים/צילומים וכו- היתה מלכת הקורס בערך...
וחוץ מזה- תחשבי אם הם יהיו קולגות שלך בעתיד לא נראה לי שאת רוצה שזה מה שיזכרו ממך- זו שעשתה קופה על חשבונן.

• הוסף לסימניות
יש זכויות יוצרים על הרצאה. יתכן שהן שייכות למרצה ויתכן שלמוסד.
שימוש בחומר שהועבר בהרצאה עשוי להיחשב הפרה של זכויות יוצרים (יש פסקי דין).
המעמד של סיכומי הרצאות לא מספיק ברור לי.
אבל בהחלט יתכן שיש דברים בגו, ולפני שמוכרים סיכומים רצוי להתייעץ עם עו"ד שזה תחום התמחותו.

• הוסף לסימניות
תחשבי אם הם יהיו קולגות שלך בעתיד לא נראה לי שאת רוצה שזה מה שיזכרו ממך- זו שעשתה קופה על חשבונן.
אם קניתי סיכומים, זה אומר שהיה חשוב לי.
ומה שאזכור מאותה מסכמת, שהיא מסכמת נהדרת. ובזכותה היה לי קל ללמוד, למה לזכור שהיא עשתה עלי קופה???

• הוסף לסימניות
אם קניתי סיכומים, זה אומר שהיה חשוב לי.
ומה שאזכור מאותה מסכמת, שהיא מסכמת נהדרת. ובזכותה היה לי קל ללמוד, למה לזכור שהיא עשתה עלי קופה???
"לעשות קופה" זה ביחס לציפיות.
אם מקובל למכור סיכומים, אז הכל טוב ויפה (מבחינה חברתית, בלי קשר לחוקית).
אם האוירה היא של שיתוף ומקובל לחלוק סיכומים ללא תמורה (ואפילו להתאמץ כדי להנגיש אותם לאחרים), מי שמוכר נתפס כנצלן. אם מוכנים לקנות ממנו זה אומר שחושבים שהוא תלמיד טוב, אבל לאו דווקא בנאדם טוב.

• הוסף לסימניות
האמת כל הקורסים שלמדתי בחיי (ולמדתי...) לא חשבתי למכור סיכומים. ואחרות לא חשבו למכור.
ויש לנו סיכומים מדהימים של ספרי רפואה שלמים שסיכמו רופאים וחברות בקורס שסיכמו ספרים רלוונטים.
אפשר לחלוק עלי בשמחה.
הפוך- מי שארגנה דרייב משותף וכולן העלו סיכומים/צילומים וכו- היתה מלכת הקורס בערך...
וחוץ מזה- תחשבי אם הם יהיו קולגות שלך בעתיד לא נראה לי שאת רוצה שזה מה שיזכרו ממך- זו שעשתה קופה על חשבונן.
האמת שגם אצלנו נתנו סיכומים בכיף ואילו שיתפו במטלות כדי לתת כיוון

• הוסף לסימניות
אני עברתי קורס וסיכמתי ורציתי למכור, היה לי ברור שעלי לשאול את המרצה לפני, כי אם יתחילו להפיץ את הסיכומים מי יגיע להרצאות?
במקרה שלי המרצה הסכים. אבל לגמרי מבין שבסיכום טוב עלולה להיות כאן בעיה לפחות מוסרית, אם זה יגיע לאנשים בחוץ או אפילו בפנים המרצה יהיה מיותר

• הוסף לסימניות
אני עברתי קורס וסיכמתי ורציתי למכור, היה לי ברור שעלי לשאול את המרצה לפני, כי אם יתחילו להפיץ את הסיכומים מי יגיע להרצאות?
במקרה שלי המרצה הסכים. אבל לגמרי מבין שבסיכום טוב עלולה להיות כאן בעיה לפחות מוסרית, אם זה יגיע לאנשים בחוץ או אפילו בפנים המרצה יהיה מיותר
מרצה שהופך להיות מיותר כשיש סיכומים, או אפילו הקלטות שיעורים, הוא מרצה גרוע, וזו בעיה שלו.
את זה אני אומרת כמרצה.

• הוסף לסימניות
אפשר לחלוק עלי בשמחה.
תודה על התגובה!
את האמת שזה ממש לא לעשות קופה, כי הקלדתי את החומר בשביל הבנות.
מתחילת הקורס רוב הבנות ביקשו ממני את המחברת, ומכייון שאין מספיק מחברות לכולן, החלטתי להקליד.
זה לא שיש היצע, ואז נהיה ביקוש, היה ביקוש וממנו נהיה היצע.
בכל מקרה, לפני האשכול גם שקלתי אם לקחת על זה כסף, לא הרגשתי שלימה עם זה, אבל בכל אופן השקעתי בזה זמן.
אחרי התגובה שלך החלטתי לא לקחת, לא בשביל הבנות, בשביל ההרגשה הטובה שלי.
תודה!

• הוסף לסימניות
מרצה שהופך להיות מיותר כשיש סיכומים, או אפילו הקלטות שיעורים, הוא מרצה גרוע, וזו בעיה שלו.
את זה אני אומרת כמרצה.
לא יודע באיזה תחום מדובר.
אם זה מרצה בתחום מקצועי שמעביר מידע בסך בכל - הסיכומים אמורים להפוך אותו למיותר

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה