התייעצות האם זה מצדיק להעביר גן?

• הוסף לסימניות
תני לה לעשות יצירות בבית
להדביק מדבקות לצבוע במבחר דברים.
במקביל גם תלמדי אותה את צבעים צורות חיות ומושגים
זה לא עבודה קשה, ואת האמא שלה.
בגן העיקר שהיא הולכת וחוזרת בשמחה וטוב לה שם.

• הוסף לסימניות
בלת"ק
אם יש לך אופציה תעבירי. מה היא עושה איתם במקום יצירות? נקודה למחשבה
אם הייתי גננת היה לי יותר קל להעסיק ביצירה. כנראה נותנת להם הרבה זמן להשתעמם! ושחק ולהסתובב סביב עצמם
ילדים אוהבים סיפורים/משחקים/יצירות ילדים לא להשתעמם מחשבתית ומעשית
הבן שלי היה בגן נחמד שאת מתארת והוא נהנה ולא סבל וכשעלה לגן חיידר התחיל לפרוח ורק אז הבנתי כמה זה היה חסר לו

• הוסף לסימניות
מכירה את הסיטואציה-מאוד משתנה בין גננת אחת לשנייה.
במעון מסויים- כל ילד שלי שהיה תחת גננת X היה חוזר עם מליוני יצירות ועבודות, אבל עם גננת Y הייתי צריכה להגיד תודה על דפי צביעה שמשכפלים בכמויות וקצת מקשקשים עליהן
זה מאוד תלוי אם הגננת אוהבת להסביר ולשבת ולהדגים, ולהרשות לכלוך וכו', ואני תמיד שואלת אותה-הוא עשה את זה לבד ?! ותמיד התשובה היא כן. הגננות שאוהבות-נותנות ובשפע
עכשיו לסיכום: זה כיף, ממש כיף להיות בגן כזה שיש המון יצירות ואת מרגישה שהילדים מקבלים תוכן שמותאם לגיל וליכולות קיבול שלהם, זה מקסים
השאלה אם את מרגישה שהילדה ממצה את היכולות שלה בהשוואה לילדות אחרות בגיל שלה, או שאולי הן יושבות כל היום ומבלגנות את הגן סתם כך? בכל אופן צריכה להיות בקרה מסויימת וזה לא נכון לומר 'היא רק בת שנתיים וחצי' זה גיל-גיל!

• הוסף לסימניות
אם יש לך אופציה תעבירי. מה היא עושה איתם במקום יצירות? נקודה למחשבה
אני לא יודעת מה היא עושה במקום זה,
אני כן משערת שיש הרבה זמן למשחקים, ויש גם ספרים לפעמים.
אם הייתי גננת היה לי יותר קל להעסיק ביצירה.
כנראה שלא היית גננת...
אני הייתי גננת בבית תקופה קצרה , יותר קל ופחות דורש להוציא משחקים מאשר להביא עבודות. אבל לא הוגן.

• הוסף לסימניות
איך אני יכולה לדעת באמת מה עושים בגן??
אוכלים? כן
מחתלים? לפעמים...
משחקים? כן
יצירות? פעם בשבוע, לעיתים נדירות - פעמיים
תפילה? כן (שומעת אח"כ אצלי בבית)
חומר לימודי? לפי התיקיה כמעט ולא, גם לפי הילדה (למרות שזה לא אומר, מצד שני היא כן יכולה כבר לספר יפה, וזה ילדה שלא סותמת את הפה לרגע...)
יחס חם ואוהב נראה שיש שם

• הוסף לסימניות
עצם זה שהילדה הולכת בשמחה לגן מעיד המון!!! זה שטוב לה זה הכי חשוב! לימודים ויצירות זה משהו שאפשר להשלים גם בבית, ואף אחד לא יכול להיות ערב לך שבגן אחר היא תהנה .

• הוסף לסימניות
זו ילדה שתיכנס בשנה ההבאה לגן עירוני ראשון?
אז שם מלמדים הכל מחדש, צבעים, בעלי מקצוע, פירות, ירקות וכן הלאה
מבחינת מוטוריקה - תבדקי כי יש משחקים שמלמדים מוטוריקה כמו חרוזים נניח, אם היא יודעת להשחיל חרוזים יפה אז הגננת עובדת איתם על זה, מדבקות מאוד קל לתת לילדה להדביק בבית, זה לא מלכלך כמעט.
את אומרת שיש תפילה, מה עם שירים? סיפורים? בעיני הם הרבה יותר משמעותיים מללמוד צבעים, הם מאוד מפתחים שפה ומושגים. חוץ מהחוויה כמובן.
לא בטוחה שהייתי מעבירה ילדה בגלל זה, אולי לא היתי מכניסה את הילדה הבאה, אבל לא מעבירה...

• הוסף לסימניות
רציתי לשאול -
ילדה בת שנתיים וחצי לומדת בגן פרטי.
אין כמעט יצירות - אחד או שתיים לשבוע,
חומר לימודי מועט,
וניקיון לא משהו...
אבל הילדה הולכת בכיף לגן וחוזרת בשמחה.
האם מוצדק להעביר אותה גן?
האם נורא בכלל להעביר גן באמצע שנה?...
אשמח לתגובות
סליחה, אבל שנתיים וחצי ולהעביר גן כי אין יצירות?
נראה לי לגמרי טעות. תנו לה ללכת בשמחה, לחזור בשמחה, זה העיקר.
להיפך בגיל הזה כל היצירות והדברים האלו רק מכבידים .

• הוסף לסימניות
סליחה, אבל שנתיים וחצי ולהעביר גן כי אין יצירות?
נראה לי לגמרי טעות. תנו לה ללכת בשמחה, לחזור בשמחה, זה העיקר.
להיפך בגיל הזה כל היצירות והדברים האלו רק מכבידים .
מסכימה שהכי חשוב שהולכת בשמחה אבל זה לא נכון שיצירות מכבידות. הן דרך כיפית ומעניינת ללמוד את העולם
ילדים לומדים המון דרך הידיים והחושים בשעת יצירה
לא סתם הם כ"כ אוהבים לשחק בחול ובמים

• הוסף לסימניות
אני חושבת שמאוד לא ראוי להעביר גן בפרט עם מדובר בגן פרטי
צריך סיבה ממש ממש טובה כדי להעביר גן זה מאוד יכול לפגוע בגננת נכון שהילד הוא מעל הכל אבל תכלס הוא לא סובל בכלל.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה