כללי האם זה נכון שכשמבקשים מס' עותקים אמורים לקבל פחות בגלל בלאי?

• הוסף לסימניות
האם זה נכון שכשמבקשים מס' עותקים אמורים לקבל פחות בגלל בלאי?
אני חושבת שהנכון הוא שידפיסו קצת יותר ואני אקבל את הכמות ששלמתי עליה, לא?

הזמנתי X עותקים.
בפועל נשארתי עם פחות כמאה עותקים.
מבחינתי זה הפסד, כי אני מחשבת לפי יחידות.
בבית הדפוס אמרו לי, שחתמתי על X% בלאי.
נכון שחתמתי, לאחר שהם אמרו לי, ראיתי את זה.
אבל שאלתי בעוד מקום והם אמרו לי: אצלי זה לא יקרה. כמה שבקשת תקבלי.

מה אתם אומרים?
מנסיון שלכם עם בתי דפוס שונים, האם נתקלתם בזה?
ככה זה הולך?

אני אמורה לעשות הדפסה חוזרת, ואני צריכה לא פחות ממספר היחי' שאני מזמינה, כמו שאני מתחייבת ללקוחה.
כך שאני לא יכולה שיקרה לי שוב כזה דבר.
השאלה אם אני יכולה לדרוש שאני רוצה נטו את הכמות שאני מזמינה?

• הוסף לסימניות
מנסיוני עד היום, בד"כ מקבלים מיותרים.

• הוסף לסימניות
זה מאוד תלוי
אם בית הדפוס הודיעו מראש שעל ההזמנה ייתכן בלאי מסויים באחוזים מסוכמים מראש
זה בסדר
אבל את צריכה להודיע מראש שאת מבקשת כמות X ולא אחד פחות
ואז בית הדפוס יחליט אם לקחת את העבודה ואם לאו

• הוסף לסימניות
17 שנים שאני בעסק הזה, ומעולם, אבל מעולם, לא נתקלתי בבית דפוס שמפיל על הלקוח שלו את הבלאי.
מדפיסים יותר, ובדרך כלל - הלקוח, קרי: את, מקבל אפילו יותר ממה שהזמין.
אני פשוט מופתע מהגישה של בית הדפוס אותו בחרת.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י הדפס;516726:
אבל את צריכה להודיע מראש שאת מבקשת כמות X ולא אחד פחות
מה זאת אומרת? אם היא מזמינה 500 עותקים, בוודאי שהיא מתכוונת לקבל 500 עותקים ולא אחד פחות.

• הוסף לסימניות
קודם כל- זה לא "בלאי", כי הדפים לא מתבלים, אלא "פחת" מלשון "פחות"- כי חלק מהדפים נניח נהרסים בקיפול, חלק מההדפסה לא יצאה טוב וכדומה.

בכל מקרה, בתי הדפוס בדרך כלל מדפיסים יותר מהכמות המבוקשת, כדי שאם יהיה פחות זה לא יהיה על חשבון הלקוח. אם אין פחת- הלקוח הרוויח עוד 100 פליירים. אבל לתת לך פחות בגלל זה? לא נשמע סביר בכלל...
(תחשבי למשל שמדובר בהזמנות לאירוע- האם יהיו אנשים שלא יוזמנו בגלל שבית הדפוס סיפק מעט מדי הזמנות??)

• הוסף לסימניות
תלוי בבתי הדפוס.

• הוסף לסימניות
אני הדפסתי בדפוס נודע כמה פעמים, והחוזה מפרש שיש פחת של עד 5 או 10 אחוז, איני זוכר.
זה מפורש על חשבון הלקוח.(הדפוס אינו גמ"ח..)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י eliezer;516761:
אני הדפסתי בדפוס נודע כמה פעמים, והחוזה מפרש שיש פחת של עד 5 או 10 אחוז, איני זוכר.
זה מפורש על חשבון הלקוח.(הדפוס אינו גמ"ח..)

כל מי שהתעסקתי איתו עד כה,
כנראה גם אינו גמ"ח אלא משקלל זאת במחיר.
ארע בלאי רב, הפסדת.
ב"ה הכל נסע חלק, הרווחת. (או הפח לידך הרויח...)

• הוסף לסימניות
כאמור, זה די חריג שבית-דפוס ינצל סעיף כזה נגד הלקוח.
גם אם הם מכוסים משפטית מפני מקרה כזה, עדיין זה מצביע על תודעת שירות ירודה ושגיאה שיווקית ממדרגה ראשונה.

נסי לנסח מכתב קצר בו את מביעה את מורת רוחך מהעניין. לא יזיק אף לרמוז על ההשפעה של המקרה על נכונותך לעבוד איתם בעתיד. במידה ויש שם מישהו שטיפת שכל בקודקודו, קיים סיכוי סביר שהוא יפעל לתקן את המעוות ולפצות אותך באופן כזה או אחר.

במקרה שלך, כיוון שמדובר בהפקה לא סטנדרטית כל כך, אולי יקל על הדפוס לפצות אותך במתן זיכוי שתוכלי לממש בעבודות אחרות בעתיד, במקום להשלים את הכמות החסרה לך.

• הוסף לסימניות
פחת לא נהיה סתם, פחת נוצר מתהליכי העבודה.
ולכן, הדבר תלוי בעיקר במורכבות העבודה והגימור:

למשל, בספרים בכריכה קשה למרות שלוקחים תוספת פחת משמעותית של כ10%, פעמים רבות מאד לא מגיעים לכמות המלאה(מנסיוני בכ30% מהמקרים לא מגיעים למלא הכמות ממש), ואכן, עד כ3% חוסר לא מורדים על כך במחיר.
הסיבה היא פשוטה שהפקת ספר כרוכה בלפחות 15 תהליכים נפרדים (הדפסה* מס' הגליונות- שהרי מספיק שגליון אחד ידפק בשביל שכל הספר יחסר..., קיפול, איסוף, תפירה, חיתוך סקאי, חיתוך קרטון, בנית כריכה, הטבעות* מס' ההטבעות- שכל אחת יוצרת פחת אדיר, צביעה, ליין הכנסה ועוד) ולכן הפחת שם גבוה.
וזה להבדיל מהדפסת פליירים או מודעת רחוב שם מדובר בתהליך בודד שהסיכוי לפחת מעבר למתוכנן קטן מאד וגם ניתן להשלמה בקלות.

ולכן, כל עבודה צריכה להמדד לגופה.
שלא הרי כרטיס ביקור חד צידי נטול למינציה, כהרי כרטיס עם למינציה ב2 צידיו הזהבה הטבעה ולכה סלקטיבית...

• הוסף לסימניות
לא שמעתחי בחיים שאם אני מזמין 100 אני מקבל 80
יש איזה עסק שעובד ככה?
מוזר.

• הוסף לסימניות
קשה בלי מחשבון?

נכתב ע"י נקי_כפים;516918:
למשל, בספרים בכריכה קשה למרות שלוקחים תוספת פחת משמעותית של כ10%, פעמים רבות מאד לא מגיעים לכמות המלאה(מנסיוני בכ30% מהמקרים לא מגיעים למלא הכמות ממש), ואכן, עד כ3% חוסר לא מורדים על כך במחיר.

נכתב ע"י natittt;516992:
לא שמעתחי בחיים שאם אני מזמין 100 אני מקבל 80
יש איזה עסק שעובד ככה?
מוזר.

97 = 3% - 100
למיטב ידיעתי...
נשמע קצת יותר הגיוני

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה