התייעצות האם זוג צעיר צריך רכב?

• הוסף לסימניות
שלום ואשמח לשמוע מה דעתכם יש לי רכב שקניתי לזמן מוגבל, וכמו שקורה להרבה אני מתקשה למכור אותו....
האמת שיש לי אפשרות תקציבית להחזיק רכב , אבל אני מסתפק כי אנחנו זוג צעיר ואומנם זה מאוד נוח שיש רכב ואני לא אוהב להיות תלוי באוטובוסים, וגם אוהב לצאת הרבה, אבל מצד שני אין באמת צורך קיומי לרכב זה יותר פינוק, והשאלה האם זה לא בזבוז כסף סתם
וכדאי לי לשמור את הכסף לצרכים חיוניים בהמשך החיים.... אשמח לשמוע את דעתכם, תודה!!!
אני באותה סירה שלך, זו"צ שרוצה להתפנק... ואני כבר קיבלתי החלטה שבשנה וחצי הקרובות אני לא קונה אוטו כדי לחסוך כמה אלפים (ואולי אף עשרות לתחילת החיים). וכדי להבטיח את ההחלטה הזאתי עשיתי לי ולאשתי חופשי שנתי של 220 ק"מ, כך שמידי פעם כשאני רואה איזה אוטו במחיר מציאה שמדגדג לי לקנות אותו, אני נזכר בחופשי שנתי שעשיתי וחבל לי על הכסף...
ואגב חבר שלי ערך חשבון שאם לכל נסיעה להורים וכיוצ"ב הוא ישכור רכב (מחברים...) הוא עדיין לא יגיע לסכום של קנית רכב + ביטוח +דלק + טסטים + מוסכים וטיפולים, כך שאם אין רכב זה לא אומר שויתרת על הנוחות והפינוק שלך.
רק שמסתמא אתה רוצה להתפנק ולהתרפק על זה שיש לך אוטו... ואז זה משהו אחר.
עוד דבר, יש לי חבר שגם קנה אוטו מאותה סיבה שלך ומתי שהוא לא משתמש באוטו הוא משאיל/נותן במתנה (ע"מ להחזיר כמובן.... ) ואוסף כמה שטרות במתן שכרה בצידה... וזה עוזר לו לכסות את ההוצאות של האוטו. נקודה למחשבה

נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות
אני מכיר אחד שגר באחת העיירות חרדיות ומכיון שהשירות הוא פשוט זבל של זבל לא היה אפשר לו להסמתך על התחב'צ של המדינה שלנו
מישתוללים,לא מגיעים בזמן,לא עוצרים,
הוא חיפש עבודה בצד כדי לממן את הרכב ומבסוט עד השמיים

נכון,רכב זה הוצאה,אבל אני חושב שזה איכות חיים
כנראה תלוי כמה הבן אדם מוכן לסבול בלי..מי שיכול טוב
מי שלא יכול גם טוב

• הוסף לסימניות
שלום ואשמח לשמוע מה דעתכם יש לי רכב שקניתי לזמן מוגבל, וכמו שקורה להרבה אני מתקשה למכור אותו....
האמת שיש לי אפשרות תקציבית להחזיק רכב , אבל אני מסתפק כי אנחנו זוג צעיר ואומנם זה מאוד נוח שיש רכב ואני לא אוהב להיות תלוי באוטובוסים, וגם אוהב לצאת הרבה, אבל מצד שני אין באמת צורך קיומי לרכב זה יותר פינוק, והשאלה האם זה לא בזבוז כסף סתם
וכדאי לי לשמור את הכסף לצרכים חיוניים בהמשך החיים.... אשמח לשמוע את דעתכם, תודה!!!
אפשר גם להשכיר לחברים/שכנים, שלא יכולים עדיין להשכיר בחברות הרגילות.

• הוסף לסימניות
אפשר גם להשכיר לחברים/שכנים, שלא יכולים עדיין להשכיר בחברות הרגילות.
אגב, שכחתי לציין אבל זה מה שאני עושה היום אני שוכר רק מחברים שאני מכיר ויודע שי שלהם באמת ביטוח שמתאים לי (יש כאלו שאומרים לך שיש להם ביטוח ואין להם באמת ביטוח... זהירות !!!!!!!) ולי זה משתלם (כי זה זול מלקנות רכב) ולו זה משתלם (עוזר לו בתיחזוק הרכב... כי לא נראה לי שמצליחים להרוויח מזה).

• הוסף לסימניות
(יש כאלו שאומרים לך שיש להם ביטוח ואין להם באמת ביטוח... זהירות !!!!!!!)
לכאורה במקרה כזה, הוא לא יוכל לגבות ממך את הנזק, כי הרי הוא אמר לפני שיש ביטוח (אא"כ לא מדובר באברך תמים אלא בנוכל).

• הוסף לסימניות
אגב, שכחתי לציין אבל זה מה שאני עושה היום אני שוכר רק מחברים שאני מכיר ויודע שי שלהם באמת ביטוח שמתאים לי (יש כאלו שאומרים לך שיש להם ביטוח ואין להם באמת ביטוח... זהירות !!!!!!!) ולי זה משתלם (כי זה זול מלקנות רכב) ולו זה משתלם (עוזר לו בתיחזוק הרכב... כי לא נראה לי שמצליחים להרוויח מזה).
לכאורה במקרה כזה, הוא לא יוכל לגבות ממך את הנזק, כי הרי הוא אמר לפני שיש ביטוח (אא"כ לא מדובר באברך תמים אלא בנוכל).
בכל מקרה ברגע ששילמת כסף עבור שכירת הרכב, הביטוח לא תקף, וכל תביעה היא גזל

• הוסף לסימניות
אפשר שאלה קטנה?
רציתי הרבה פעמים לשכור מחברים, זה גם נוח יותר, זמין יותר, בפרט בתקופה של הנהג חדש וכל זה, גם היום שיש ברשותי רכב הרבה מבקשים ממני לשכור את הרכב,
האם יש היתר כלשהו לגנוב את החברות ביטוח?
בחוזה שנערך ביני לבין החברת ביטוח המבטחת אותי, נאמר שוב ושוב שהביטוח יחול רק במקרה בו הרכב לא מושכר, כלומר על כל אדם שישתמש ברכב שלי אבל לא על מי ששוכר אותו ממני בכסף.
עכשיו אני יודע לעשות לומדעס' ולמצוא היתרים, אבל קשה לי עם זה
חברות הביטוח הם בבעלות פרטית, והיה וחלילה תקרה תאונה ונאלץ להשתמש בביטוח זהו גזל גמור לכאורה.

• הוסף לסימניות
אני באותה סירה שלך, זו"צ שרוצה להתפנק... ואני כבר קיבלתי החלטה שבשנה וחצי הקרובות אני לא קונה אוטו כדי לחסוך כמה אלפים (ואולי אף עשרות לתחילת החיים). וכדי להבטיח את ההחלטה הזאתי עשיתי לי ולאשתי חופשי שנתי של 220 ק"מ, כך שמידי פעם כשאני רואה איזה אוטו במחיר מציאה שמדגדג לי לקנות אותו, אני נזכר בחופשי שנתי שעשיתי וחבל לי על הכסף...
ואגב חבר שלי ערך חשבון שאם לכל נסיעה להורים וכיוצ"ב הוא ישכור רכב (מחברים...) הוא עדיין לא יגיע לסכום של קנית רכב + ביטוח +דלק + טסטים + מוסכים וטיפולים, כך שאם אין רכב זה לא אומר שויתרת על הנוחות והפינוק שלך.
רק שמסתמא אתה רוצה להתפנק ולהתרפק על זה שיש לך אוטו... ואז זה משהו אחר.
עוד דבר, יש לי חבר שגם קנה אוטו מאותה סיבה שלך ומתי שהוא לא משתמש באוטו הוא משאיל/נותן במתנה (ע"מ להחזיר כמובן.... ) ואוסף כמה שטרות במתן שכרה בצידה... וזה עוזר לו לכסות את ההוצאות של האוטו. נקודה למחשבה
לנו יש רכב לצורך ספיציפי מאוד. ועדיין עשינו שתינו חופשי שנתי.

בתוך העיר יותר קל חופשי מלמצוא חניה ועל הדרך מלא פעמים יוצאים מחוץ לעיר ללא תשלום נוסף עם הרב קו

• הוסף לסימניות
אז הם יכולים (וחייבים) לרכוש ביטוח לרכב לצרכי השכרה, והוא עולה הרבה יותר
ואם עובדים עליהם, הם לא חוקרים ובודקים, זה כזה קל להגיד שאני נהגתי או שלא שילמו ולקבל החזר?

• הוסף לסימניות
ואם עובדים עליהם, הם לא חוקרים ובודקים, זה כזה קל להגיד שאני נהגתי או שלא שילמו ולקבל החזר?
חברת השכרה רשמית כתוב בחוזה ההשכרה שלך שזה כולל ביטוח, ורכב ששייך לחברת השכרה הוא רכב שרשום ברשיון שנועד להשכרה, וממילא הביטוח שלו בהתאם,

• הוסף לסימניות
עושים הערמה משכרים גם וויז והשכירות זה רק על הוויז
א. במקרי תביעה קשים לא יעזור לך אם זה רכב שהיה ''עומד להשכרה'', ולא איזה טובה ח''פ שהשכירו לך

ב. כדאי ללבן את העניין עם דיין שמבין טוב בתחום, לא כל דבר אפשר לקמבן ככה, יש הגיון למה חברת הביטוח גובה פרמיה גבוהה יותר מרכב שעומד להשכרה...

• הוסף לסימניות
איך 1000 שקל דלק? מי שמגיע לסכום כזה חודשי וההורים לא גרים אחד בצפון ואחד בדרום הרכב זה לא סתם פינוק באמת הוא נוסע הרבה.
למי שגר לא במרכז והעבודה של האשה בעיר אחרת זה המחיר והמתמודדים עם זה יודעים

• הוסף לסימניות
חברת השכרה רשמית כתוב בחוזה ההשכרה שלך שזה כולל ביטוח, ורכב ששייך לחברת השכרה הוא רכב שרשום ברשיון שנועד להשכרה, וממילא הביטוח שלו בהתאם,
כוונתי בשאלה הייתה לא על חברה רשמית, אלא על מישהו פרטי שמחליט כן להערים על הביטוח ולהגיד שהוא נהג או שזה טובה לחבר, הם לא חוקרים ובודקים, זה לא סיכון?

• הוסף לסימניות
חצי בלת"ק-
אנחנו זו"צ בלי רכב, ואין מצב שנקנה רכב לפני דירה..
לדעתי זה גם שיקול..
לפעמים החיים שונים מהתוכניות.

• הוסף לסימניות
לפעמים החיים שונים מהתוכניות.
נכון, אבל יותר מרגיע לקנות רכב כשיש כבר דירה
אני רואה את חברות שלי עם רכבים לפני דירה ולא מצליחה להבין... איך אפשר? קודם שיתבססו כלכלית..
בכל אופן זו דעתי...

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה