התייעצות האם זוג צעיר צריך רכב?

הרבה תגובות פה זה כנראה מכאלו שלא טעמו מה זה לחיות עם רכב צמוד
אני ב'ה נהנה מהדבר הזה כבר יותר מחצי שנה אמנם אצלי זה חובה כי יש לי שלוש תינוקים בסלקל
וזה לא מציאותי ליסוע באוטבוס
אבל!!! גם כשאני נוסע לבד ונמצא באירוע משפחתי מחוץ לעיר אני שמתי לב שאני פשוט נמצא באירוע
ולא נמצא בלחץ כל הזמן שכבר יתחיל האירוסין כדי שנוכל לרוץ להספיק את האוטובוס וכ'ו וכ'ו
ואז שמתי לב שהרכב פשוט מוריד לך את העול מהראש ששמו קל קו ואוטובוסים!!!!
פשוט חיים חדשים!!!!
וכמו שאנשים מבינים שמשלמים עוד 1000 שקל על דירה נורמלית שיש בו חלונות ומרפסת ולא
הולכים לגור בבונקרים עם חלון אנגלי ודומיו אז רכב זה דבר ששוה את האיכות חיים שזה נותן
כמובן בזמן שיש תקציב ולא להתחיל לצבור חובות בשבילו
זה תירוצים...
את כל הבעיות האלה אנשים פותרים עם סיטיקאר ומתחריו, יש לך אירוסין? מראש לוקח רכב משקיע את הכסף (גם אם זה 300 ש''ח) ושלום.
כנ''ל גם קניות בסופר, ונסיעה לשבת.
טיולים שוכרים בצורה רגילה.
בשורה התחתונה זה עולה סכום נמוך בהרבה לעומת מחיר החזקת רכב קבוע.

מותר לאדם להחזיק רכב, זה נוחות לא נורמלית, אבל מכאן ועד לומר ש''לא שייך'' אך גם ''לא שייך בלי סמארטפון''... ו''לא שייך בלי שהבעל עובד''

*''שלוש תינוקים בסלקל'' לא קל בכלל, אבל עם כל הכבוד אתה לא הראשון בהיסטוריה כזה, וחלקם הגדול נוסעים באוטובוסים תמידים כסדרם

**רכב זה הוצאה יותר מ-1000 ש''ח בחודש, בשכלול זה יותר מפי 2. צריך לדעת איך לחשבן את זה.

בשורה התחתונה זה עולה סכום נמוך בהרבה לעומת מחיר החזקת רכב קבוע.
היום זה כבר לא נכון בכלל.
מחירי השכירות הגיעו עד השמיים.
אני נשברתי וקניתי רכב....
העלויות לא קפצו בכלל.
ואני מתכוונת למי שהתרגל לשכור בכל צורך שיש, לא למי שנוסע בתח"צ

העלויות לא קפצו בכלל.
ואני מתכוונת למי שהתרגל לשכור בכל צורך שיש, לא למי שנוסע בתח"צ
מי שתח''צ לא אופציה אצלו לעולם, ברור רבב קנוי עדיף על שכור.
מה הוא יקח סיטיקאר על כל הקפצה למכולת?

רבוייסי לי יש כיוון אחר למה צריך רכב:
צניעות!!
לנסוע באוטובוסים המפוצצים בתוך העיר זה ממש פריצות!!
וזה במקומות חרדיים...
באוטובוסים במקומות מעורבים יש עוד בעיות ואיני יכול לפורטם כי יחסמו אותי.. וד''ל.
רק אציין שזה מנסיון !השבוע!

רבוייסי לי יש כיוון אחר למה צריך רכב:
צניעות!!
לנסוע באוטובוסים המפוצצים בתוך העיר זה ממש פריצות!!
וזה במקומות חרדיים...
באוטובוסים במקומות מעורבים יש עוד בעיות ואיני יכול לפורטם כי יחסמו אותי.. וד''ל.
רק אציין שזה מנסיון !השבוע!
נו... ולנהוג... מה עם שמירת העיניים?

מותר לאדם להחזיק רכב, זה נוחות לא נורמלית, אבל מכאן ועד לומר ש''לא שייך'' אך גם ''לא שייך בלי סמארטפון''... ו''לא שייך בלי שהבעל עובד''
כ"כ נכון... לכל דבר מתרגלים!
ולידיעתכם, גם רכבים עומדים בפקקים!
וגם עומדים ברמזור!
והרבה פעמים יותר נח לנסוע בנת"צ, מאשר ברכב...
*''שלוש תינוקים בסלקל'' לא קל בכלל, אבל עם כל הכבוד אתה לא הראשון בהיסטוריה כזה, וחלקם הגדול נוסעים באוטובוסים תמידים כסדרם
כשלי היו 3 פיצקלאך- נסעתי עם דרייבר ומוניות.
**רכב זה הוצאה יותר מ-1000 ש''ח בחודש, בשכלול זה יותר מפי 2. צריך לדעת איך לחשבן את זה.
זה הכללה הזויה.
זה כ"כ לא נכון לומר את זה.
אחד עם סובארו שנת 2007
ואחד עם רכב חשמלי 2022...
ההוצאות הן תלוי רכב,
ותלוי בכמות הנסיעות,
ובסוגן- נסיעה עירונית/ בינעירונית,
ועוד....
כנ"ל הביטוח והתחזוקה השןטפת, לכל אחד זה סכום אחר.
יכול לנוע בין 700 ש"ח לחודש עד ל2500 ויותר.

טוב זה שלישיה פחות מגיל שנה ונסעתי פעם אחת באוטובוס וזה הספיק לי ותאמין לי שאין לך
מושג מה זה לצאת עם שלישיה לשבת כמה פורצודרה זה דורש

טוב זה שלישיה פחות מגיל שנה ונסעתי פעם אחת באוטובוס וזה הספיק לי ותאמין לי שאין לך
מושג מה זה לצאת עם שלישיה לשבת כמה פורצודרה זה דורש
שלישיה זה משהו אחר
מסכים

צריך לקחת בחשבון שרכב זה לא אוטובוס שעולים ונוסעים (וחופש בנסיעה), רכב צריך לטפל בו, פנצ'רים, בטעות דופקים מישהו וצריך להתחשבן וכו', לחפש חניה, נגמר מצבר, מתקלקלים כל מיני דברים (אין לי רכב אבל אני שומע חברים עם רכבים כל היום מדברים על הרכב-איפה מתקנים את זה ומה הפתרון לזה וכו').
האם זה עדיף על אוטובוס-תלוי מה הזמינות של האוטובוסים מאיפה שגרים לאיפה שצריכים להגיע.

אפשר שאלה קטנה?
רציתי הרבה פעמים לשכור מחברים, זה גם נוח יותר, זמין יותר, בפרט בתקופה של הנהג חדש וכל זה, גם היום שיש ברשותי רכב הרבה מבקשים ממני לשכור את הרכב,
האם יש היתר כלשהו לגנוב את החברות ביטוח?
בחוזה שנערך ביני לבין החברת ביטוח המבטחת אותי, נאמר שוב ושוב שהביטוח יחול רק במקרה בו הרכב לא מושכר, כלומר על כל אדם שישתמש ברכב שלי אבל לא על מי ששוכר אותו ממני בכסף.
עכשיו אני יודע לעשות לומדעס' ולמצוא היתרים, אבל קשה לי עם זה
חברות הביטוח הם בבעלות פרטית, והיה וחלילה תקרה תאונה ונאלץ להשתמש בביטוח זהו גזל גמור לכאורה.
בעיקרון אני אתך, אבל אין לי ברירה ואני נסמך על היתר של רב שהתיר למישהו (הוא לא מרשה לי לפרסם את שמו של הרב כי זהיתה הוראה מאוד פרטית), אבל אין לי ברירה אני הג חדש ומחברת השכרה שפעם לקחתי ממנה עשיתי לה תאונה ומאז הם לא מסכימים לתת לי, וחבר שלי מתחנן שאני יעזור לו להחזיק את האוטו ולכן אני עושה את זה...
לסיכום כשר זה אולי גלאט בכלל לא בטוח....

אצלינו בלי דלק זה באזור 1500 לחודש
התשלום על הרכב עצמו?
לי עולה ביטוח 400 ודלק לפי העניין (200-400)

ולעניינינו - הספיק לי רבע שעה בתחב"צ חזור מהכוילל בשביל להבין שאני לא חוזר לשם (השאלתי את הרכב למישהו)

כ"כ נכון... לכל דבר מתרגלים!
ולידיעתכם, גם רכבים עומדים בפקקים!
וגם עומדים ברמזור!
והרבה פעמים יותר נח לנסוע בנת"צ, מאשר ברכב...

כשלי היו 3 פיצקלאך- נסעתי עם דרייבר ומוניות.

זה הכללה הזויה.
זה כ"כ לא נכון לומר את זה.
אחד עם סובארו שנת 2007
ואחד עם רכב חשמלי 2022...
ההוצאות הן תלוי רכב,
ותלוי בכמות הנסיעות,
ובסוגן- נסיעה עירונית/ בינעירונית,
ועוד....
כנ"ל הביטוח והתחזוקה השןטפת, לכל אחד זה סכום אחר.
יכול לנוע בין 700 ש"ח לחודש עד ל2500 ויותר.
מצד שני ברכב זול יש יותר הוצ' תיקונים וכן יש יותר צריכת דלק (היברידי/ חשמלי ברכבים יקרים )

בלת"ק
במקרה שעדיין אין לכם דירה , נראה לי חבל להחזיק רכב , תחסכו את ה 2000 ש"ח מידי חודש
וכך יש הרבה יותר סיכוי להגיע לדירה

בלת"ק
במקרה שעדיין אין לכם דירה , נראה לי חבל להחזיק רכב , תחסכו את ה 2000 ש"ח מידי חודש
וכך יש הרבה יותר סיכוי להגיע לדירה
ואחרי 30 שנה תגיעו לסכום
שתוכלו לקנות בפריפריה 720 K

ואחרי 30 שנה תגיעו לסכום
שתוכלו לקנות בפריפריה 720 K
בוא נקווה שיצליחו לקנות לפני שיחלפו 30 שנה, וישימו את ה 2000 שח במשכנתא שבסוף היא נגמרת
לעומת רכב שהשווי שלו רק יורד ככל שמשתמשים הבו

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה