שיניים האם יישור שיניים מחליש את השיניים?

• הוסף לסימניות
מתלבטת האם לעשות לביתי,
יש לה שן קדמית קצת מסובבת
לא דרמטי מידי
הייתי עושה אבל שמעתי שהיישור לטווח הרחוק גורם מאד להחלשות השיניים
ויש כאלו שהקוביות גורמות לעששת וחורים רבים במהלך הטיפול מאוכל שיושב על השיניים
האם כדאי לעשות גם במקרה כזה שלא ממש עקום ובולט רק שן אחת (ניב) קצת מוסבבת?
אשמח לשמוע תובנות בנושא

• הוסף לסימניות
ויש כאלו שהקוביות גורמות לעששת וחורים רבים במהלך הטיפול מאוכל שיושב על השיניים
יש יישור שיניים על ידי פלטות שקופות (אפשר לגגל יישור Invisalign) שמורידים אותן כדי לאכול, ואז האכילה והצחצוח הם כרגיל לחלוטין
זה יותר יקר מקוביות

• הוסף לסימניות
לי רופא שיניים מומחה אמר שזה מחליש בוודאות.
(אחרי שהזדעזע ממצב השיניים שלי למרות צחצוח וטיפול נכון)
והמליץ לי-לא לציטוט -לא למהר לעשות לילדים שלי יישור שיניים אם המצב לא ממש מצריך את זה.

• הוסף לסימניות
אם מקפידים לצחצח לפי ההנחיות (פעם אחת יותר מהרגילות, וממש ממש יסודי) לא אמור להיות יותר חורים
מה שכן, אני במפורש מרגישה את השיניים שלי חלשות יותר אחרי היישור, עשיתי רק בלסת עליונה ואני ממש מרגישה הבדל. במיוחד בשיניים שהיו עקומות וסובבו אותן,
אגב שן קדמית מסובבת, זה בד"כ חוזר קצת (לא ממש למצב קודם אבל מבאס לחלוטין)

• הוסף לסימניות
אם מקפידים לצחצח לפי ההנחיות (פעם אחת יותר מהרגילות, וממש ממש יסודי) לא אמור להיות יותר חורים
מה שכן, אני במפורש מרגישה את השיניים שלי חלשות יותר אחרי היישור, עשיתי רק בלסת עליונה ואני ממש מרגישה הבדל. במיוחד בשיניים שהיו עקומות וסובבו אותן,
אגב שן קדמית מסובבת, זה בד"כ חוזר קצת (לא ממש למצב קודם אבל מבאס לחלוטין)
אני צחצחתי הכי שיכלתי פעמיים ביום
עם סילונית + מי פה וזה היה התוצאה.

• הוסף לסימניות
לא יודעת לגבי החלשת השיניים עצמם
אבל לאחרונה התיעצתי עם 2 מומחי חניכיים עקב נסיגה רצינית
השאלה הראשונה שלהם הייתה:
עשית יישור שיניים??

הם אמרו לי שיתכן שהיום שיטות יישור השיניים כבר לא גורמות לנסיגה (הם לא ידעו לומר בודאות) אבל בעבר יישור השיניים היה אחד הגורמים המשמעותיים לנסיגת חניכיים...

יתכן שאני לא מדייקת בתגובה אבל זה היה העיקרון.
כלומר אם גם ככה לא בטוח שצריך ישור, והמצב גם ככה לא ורא
יתכן שכדאי לוותר על כך כדי למנוע בעיות בעתיד

• הוסף לסימניות
ז"א אם לבת שלי השינים רק קצת לא מספיק ישרות ממש אבל לה זה כן מפריע כדאי לעשות או עדיף שלא?
רופא בקופה אמר שמבחינתו אין צורך אם היא ממש רוצה הוא מוכן.

• הוסף לסימניות
רופאים שהתייעצנו אמרו שאפשר לעשות, הם ישמחו לעשות קופה..
ההתלבטות אכן היא אם יש נזקים האם זה מצדיק במקרה יחסית לא דרמטי
לילדים אחרים שלי שהיה צפיפות נוראה עשיתי כי היה חייב

• הוסף לסימניות
חורים ב"ה לא היו לי יותר בגלל היישור שיניים, מבחינות אחרות לא זכור לי חולשה מיוחדת אבל ייתכן שאני לא זוכרת, עבר כבר די הרבה שנים מאז בשביל שאזכור מה היה לפני.
ההתלבטות אכן היא אם יש נזקים האם זה מצדיק במקרה יחסית לא דרמטי
לדעתי תלוי באיך הילדה מרגישה עם זה

• הוסף לסימניות
חורים ב"ה לא היו לי יותר בגלל היישור שיניים, מבחינות אחרות לא זכור לי חולשה מיוחדת אבל ייתכן שאני לא זוכרת, עבר כבר די הרבה שנים מאז בשביל שאזכור מה היה לפני.

לדעתי תלוי באיך הילדה מרגישה עם זה
לדעתי לא מורגש, אולי יהיה יפה יותר עם ישור אבל לא צורך נואש הילדה טוענת שהיא ממש רוצה (כתה ח')

• הוסף לסימניות
לדעתי לא מורגש, אולי יהיה יפה יותר עם ישור אבל לא צורך נואש הילדה טוענת שהיא ממש רוצה (כתה ח')
היום עושים יישור שיניים על כל עיקום הכי קטן
ואם זה מפריע לה חבל שאחר כך היא תתחרט על זה לכל החיים שהיא לא עשתה
בזמן היישור עצמו מטבע הדברים השיניים נחלשות
אבל אחר כך לדעתי הן בסדר גמור (כך אצלי בכל אופן היה)
כנ"ל לגבי דלקת חניכיים וחורים
מכירה הרבה אנשים שעשו ולא נראה לי שיש סיבה לחשוש מזה

• הוסף לסימניות
לדעתי לילד ובמיוחד לילדה יישור שיניים זה דבר חשוב
(בכל מקרה עדיף לך לעשות לה עכשיו במקום לפני שידוכים...)
ברור שמחליש את השיניים ברמה מסוימת כי זה מה שזה אמור לעשות- להזיז את השן ממקומה הטבעי
אבל לא משהו כ"כ נורא.
ולאלו עם השיניים החלשות- אני עשיתי כמעט לכל הילדים שלי, לחלק יש שיניים יותר חלשות באופן טבעי ולחלק הן יותר חזקות כך שלא מוכרח שזה קשור דווקא ליישור שיניים

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה