קורונה האם יכולים להפסיד מלקיחת חלת על משרה קטנה?

• הוסף לסימניות
אשמח לייעוץ מהמבינים: אני עובדת ב2 משרות. אחת מרכזית ואחת שולית ממש (מאות בודדות בחודש). המשרה השולית הוציאה אותי לחל"ת. קראתי שיש הגבלה בקבלת אבטלה 4 שנים קדימה. יכול להיות שאני מפסידה זכות עתידית? (שלא נצטרך :) )

• הוסף לסימניות
כלומר: אני מרוויחה עכשיו כמה מאות ואם יהיה פיטורין ממקום העבודה המרכזי לא אוכל לקבל אבטלה. יכול להיות?

• הוסף לסימניות
אם אני לא טועה אפשר לקבל אבטלה מביטוח לאומי רק מסכום של 3000 שקלים.
אז זה לא רלונטי לך
??????
מאיפה?
ממש לא נכון
אבל זה באמת שיקול משמעותי
אולי תרשמי בלשכת התעסוקה ולא בב"ל
במידה ויעבור חוק שהחלת לא יפגע עתידית תגישי לב"ל
(ניתן לדעתי להגיש עד שנה אחורה)
ואם לא, באמת שממש לא משתלם

• הוסף לסימניות
כבר קיבלתי :) זה עבר ישירות מהמעסיק. השאלה אם לחזור מהחל"ת בביטוח לאומי (השאלה רק מול הזכויות- אין אפשרות להמשיך לעבוד עד החגים)

• הוסף לסימניות
אני הבנתי שזה לא מאוד משתלם, כי זה יכול לפגוע בעתיד, אם תרצי לחתום אבטלה שוב. ככה שאם לא תרוויחי מזה הרבה, אולי כדאי לחשוב טוב.
אבל אל תסתמכי רק על התשובה הזו.

• הוסף לסימניות
אני הייתי כותבת להם
או מבקשת שיחזרו אלי מהסניף
וכותבת להם את הנתונים הנ"ל
לדעתי עדיף לך לוותר על הזכות הזו
ואולי אפ' להחזיר את מה שכבר נכנס
(לא יודעת איך, אבל מאמינה שיש דרך- תשאלי את הסניף שלך)

• הוסף לסימניות
לא הבנתי כ"כ מה כתוב, כי לידיעתי מדמי האבטלה מופחתים כל ההכנסות שיש ממעסיקים אחרים, כך שלכאורה אתם לא זכאים בכלל לדמי אבטלה ובכל מקרה אם קיבלתם משהו (לכאורה בטעות) תצטרכו להחזיר.

• הוסף לסימניות
תודה לעונות :) מיד בהתחלה הסברתי לסניף את הנתונים. והם אמרו שאקבל 70 אחוז מהמעסיק הספציפי. השאלה אם אני לא צוברת ימי אבטלה ממומשים על סכום נמוך. יש מישהו שבקיא בנושא?

• הוסף לסימניות
אין מצב לקבל 70% ממעסיק ספציפי אם יש לך מקום שבו את עובדת ומקבלת הרבה יותר
אז מי שענה לא הבין מה בדיוק הסברת

אם האחוז של המקום הקטן הוא 20% מהשכר של המקום הגדול את לא תקבלי אבטלה
יש מידע מאוד מפורט תכנסי ותתעמקי באתר של ביטוח לאומי לעובד אצל 2 מעסיקים
גם במקרה שישאר לך משהוא קטן
את מבזבזת ימי אבטלה במקרה שתצטרכי אותם בעתיד ,לפעמים עדיף ציפור אחת ביד...
(אלא אם כן יעבור חוק שימי האבטלה בקורונה לא יחושבו)

רק השם יודע אם שווה לך לבזבז , אף אחד לא יכול לנחש מה ילד יום ב 4 שנים הבאות ספציפית אצלך וכללית אצל כולם

• הוסף לסימניות
בדיוק על העניין הזה כתבתי לך
לכאורה את מממשת ימי אבטלה על סכום נמוך ממש
ואם יש לך חשש כלשהוא שתזדקקי ב- 4 שנים הקרובות לימי אבטלה
עדיף לך לוותר על דמי האבטלה
(אלא אם כן יוחלט שימי הקורונה לא ע"ח ימי האבטלה, מה שבינתיים לא קרה)
לדעתי
שווה לך לבקש מהב"ל לבטל את האבטלה בגלל העובדה הזו.

• הוסף לסימניות
מביטוח לאומי-
מקבל דמי אבטלה שעבד אצל שני מעסיקים

אם עבדת אצל שני מעסיקים ופוטרת על ידי אחד מהם, תוכל לתבוע דמי אבטלה על עבודתך מהמעסיק שפיטר אותך, ולהמשיך לעבוד אצל המעסיק השני.

דמי האבטלה יחושבו לפי הכנסותיך משני המעסיקים, ב-6 החודשים האחרונים שקדמו להפסקת העבודה. מדמי האבטלה ינוכו ההכנסות שאתה ממשיך לקבל מהמעסיק השני.

שים לב, אתה צריך להגיש לביטוח הלאומי בכל חודש את תלוש השכר המציין את מספר הימים שבהם עבדת ואת ההשכר שלך.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה