התייעצות האם יש בכלל משמעות מעשית לאחריות?

• הוסף לסימניות
פעם שלישית בשנתיים האחרונות שאני מנסה לממש אחריות לצורך תיקון מוצר, וחוזרת בידיים ריקות.
פעם אמרו קורוזיה- אין אחריות,
במקרה אחר בפעם אחרת "הוא נפל" (לא היה) - אין אחריות
פעם נוספת שוב "הוא נפל"- קיבל מכה קלה ביותר שלא מצדיקה את הנזק שנגרם.- אין אחריות
אנחנו עושים כ"כ מאמצים שתהיה אחריות למוצר שאנחנו רוכשים, בודקים בזכוכית מגדלת כמה זמן היא בתוקף, לפעמים מוסיפים כסף להרחבת אחריות,
לפעמים מוסיפים ליבואן רשמי כדי שהאחריות תהיה אמינה,
אבל ביום פקודה, הסיכוי למימוש האחריות הוא כ"כ קטן שאני לא בטוחה ששווה כל הסיפור, וב99 אחוז הלקוח פשוט משלם למעבדה חיצונית כמה שקלים וזהו, במקום לחכות שבועיים, ולקבל טלפון מהחברה שאתה לא זכאי לאחריות.
זה רק אצלי או שאתם מכירים את התופעה?
נ.ב איך באמת מוכיחים למוכר שהמכשיר לא נפל? זו בעצם מילה שלי מול שלו.

• הוסף לסימניות
אולי זה לא רק אצלכם, אבל מנסיוני ברגע שהיבואן מבין שיש לו עסק עם לקוח שיודע מה הם זכויותיו, אז הוא לא מבלבל את המח ומתקן חלקי פלסטיק, ואפילו מחזיר את התשלום ששולם עבור המוצר (לחנות פרטית שלא קשורה אליו!).

אני מצרף קישור לנוסח החוק לגבי אחריות, כמובן שהוא נוגע רק לשנה הראשונה ולאחמ"כ זה רק לפי תעודת האחריות.
ניתן לפנות לרשות הגנת הצרכן, המועצה לצרכנות וכו'.

• הוסף לסימניות
תלוי מה המוצר, ברור שבד"כ אין אחריות על נפילות וכדומה.
ובאמת באופן כללי חשוב לחשוב ולבדוק היטב אם שווה להוסיף תשלום על אחריות מורחבת. בדרך כלל הרחבת אחריות על מוצרי חשמל אינה משתלמת.

• הוסף לסימניות
אפשר לאיים בפנייה למועצה להגנת הצרכן,
הם אמורים לחשוש מזה...

• הוסף לסימניות
מאד תלוי מה המוצר.
בטלפונים למשל מאד קשה לממש את האחריות כי טיפת מים שפוגעת במכשיר יוצרת קורוזיה.נפילה קטנה של המכשיר כבר גורמת לשברים.
ובפרט בטלפוני מגע ששם גבר לא שווה להשקיע באחריות.
ובנושא הזה של טלפונים אין מה להתווכח זה רק לזרוק אותו לפח ולהמשיך הלאה

• הוסף לסימניות
דווקא לי יש נסיון טוב עם אחריות. כל תקופת האחריות ובמסגרת האחריות (שומרת תעודות וחשבוניות לכל התקופה). למשל שעון של ילד - בכמה מקרים נתנו לי חדש (כמובן שלא על סוללה שנגמרה)
טלפון אלחוטי, נגן ועוד

• הוסף לסימניות
קנינו מזוודה עם אחריות של 5 שנים
לגלגלים הייתה בעיה מהתחלה ואחד מהם הלך לעולמו
כשהבאנו את המזוודה לתיקון
היבואן סירב לתקן בגלל שגם הרוכסן התחיל להיקרע אז זה סימן שאנחני שברנו את המזוודה
...

• הוסף לסימניות
נא לפרט על איזה מוצר מדובר, על איזה מותג...
לא הרי זה כהרי זה...

אני לדוגמא יש לי ברזים של מדגל - 5/7 שנים אחריות.
לא כ"כ האמנתי בזה.
יום אחד -אחרי מספר שנים- הברז טפטף...
בשיחת טלפון פשוטה, הגיע אלי לבית טכנאי החליף חלק מהברז, ועוד נתן לי צינור חדש לטוש (של ברז אחר)...
בלי לשלם שקל

• הוסף לסימניות
נפילה/קורוזיה זה רשלנות של הלקוח.
ובד"כ לא מכוסה במסגרת האחריות.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה