דרוש מידע האם יש בעיה/סוגיה הלכתית עם רגלי ברזל לשולחן או שולחן לא עם 4 רגליים?

• הוסף לסימניות
רצינו לקנות שולחן עם רגלי ברזל/מתכת עבים - ומישהו העיר לנו שיש בזה בעיה
ידוע משהו בעניין?

• הוסף לסימניות
זכור לי שיש איזה עניין שהשולחן יהיה דווקא עם 4 רגלים,
אבל לא משהו הלכתי אלא משהו יותר בעניין של המקובלים וכאלו.

• תודה
Reactions: dag
  • הוסף לסימניות
זכור לי שיש איזה עניין שהשולחן יהיה דווקא עם 4 רגלים,
אבל לא משהו הילכתי אלא משוה יותר בעניין של המקובלים וכאלו.
זה באמת היה שולחן לא עם ארבע רגליים אלא עם איזה עיצוב מברזל,
אז אולי זה העניין?
(הוספתי לכותרת תודה)
אמר משהו שקשור לפרנסה

• הוסף לסימניות
לגבי הברזל אינני יודע
לגבי 4 רגליים מובא בשם האר"י (הובא במג"א רס"ב) שלשבת היה מקפיד שלשולחן יהיה 4 רגליים כמו השולחן בביהמ"ק

• הוסף לסימניות
יש מעלה גדולה שהשולחן יהיה בעל ארבע רגליים דוקא
לגבי הברזל אינני יודע
לגבי 4 רגליים מובא בשם האר"י (הובא במג"א רס"ב) שלשבת היה מקפיד שלשולחן יהיה 4 רגליים כמו השולחן בביהמ"ק
אמת.
והדגש הוא על שולחן שבת.
ומקור הדברים בשער הכוונות ובנגיד ומצוה ולחם מן השמים, ועיין בשיבת ציון פרק א אות י.
והעיקר שיהיו 4 הרגליים עומדות על הקרקע גם אם באמצע הם מחוברות וכדו' .

• תודה
  • הוסף לסימניות
סבתא שלנו ע''ה הייתה אומרת שבשבת צריך שולחן עם 4 רגליים
מכך משתמע שרק בשבת צריך.

אבל לסבתא היה הרבה אמונות לא מקובלות אז אולי גם זה..

• תודה
  • הוסף לסימניות
מעניין אם זה נחשב 4 רגלים?
1753004216942.png

• הוסף לסימניות
מעניין אם זה נחשב 4 רגלים?
צפה בקובץ המצורף 2018029
אכן. להלן תשובה שהשיב הגה"צ המקובל הרב בן ציון מוצפי שליט"א
שאלה - 252414
לכבוד הרב מוצפי שליט"א
שולחן עם 4 רגליים יכולות להיות רגליים בזווית אלכסונית? כלומר יש 4 רגליים/זרועות על הרצפה אך הן יוצאות בזווית שונה מהפלטה של השולחן- בצורה אלכסון
תשובה
כיוון שעומד בקרקע על ארבעה מועיל.
שאלה - 279603
שלום לכבוד הרב. שולחן פינת אוכל צריך שיהיה 4 רגליים, אחת בכל פינה, כלומר 4 עמודים או אפשר שיהיו רגליים אלכסוניות
תשובה
המדובר אך ורק בשלחן סעודות שבת, רבנו האר"י ז"ל הקפיד שיהיה בעל ארבע רגליים, וגם אם באמצע החלל אויר שחת השלחן הוא מחובר. העיקר שניצב על ארבע בקרקע.
שאלה - 252414
לכבוד הרב מוצפי שליט"א
שולחן עם 4 רגליים יכולות להיות רגליים בזווית אלכסונית? כלומר יש 4 רגליים/זרועות על הרצפה אך הן יוצאות בזווית שונה מהפלטה של השולחן- בצורה אלכסון
תשובה
כיוון שעומד בקרקע על ארבעה מועיל.
שאלה - 241671
שלום לכבוד הרב
האם יש חשיבות או עניין ששולחן האוכל יהיה עם ארבע רגלים לעומת הרבה שולחנות היום עם רגל מרכזית אחת?
תודה לרב
תשובה
שלחן שבת ויום טוב בן ארבע רגליים. ועיין כף החיים פלאגי סימן לו, ז. שכתב "שלחן של שבת צריך ארבע רגלים, והרגלים יהיו למעלה, ושנים עשר לחמים, שית מהאי סטרא ושית מהאי סטרא, ובספרי זוטא רוח חיים סימן רסב, עמדתי אם מותר לעשות בכיוון ממש, אמתים ארכו ואמה רחבו ואמה וחצי קומתו כמקדש, יעוין שם, בסייעתא דשמיא, ועיין דבר משה חלק ב סימן קכב לענין המנורה, יעוין שם".
וכן הוא בספר הכוונות סעודות של שבת שכתב על רבנו האריז"ל "גם היה מקפיד מאד לאכול על שלחן של ארבע רגלים בשבתות וי"ט, דוגמת השלחן של בית המקדש".
ומקור הדברים בשער הכוונות ובנגיד ומצוה ולחם מן השמים, ועיין בשיבת ציון פרק א אות י.
שאלה - 238865
לכבוד הרב הגאון, ברכישת שולחן אוכל לבית האם טוב להקפיד על 4 רגליים ישרות בכל פינה? 4 רגליים שכל 2 מהן מסוכלות כאיקס גם נחשב ל4 רגליים?
או שאין צורך להקפיד כלל?
שפע ברכה בכל!
תשובה
על פי רבנו האריז"ל יש להקפיד בסעודות שבת שיהיו על שלחנות בעלות ארבע רגלים. והכוונה כפי הרגילות של ארבע רגליים.
שאלה - 233846
שלום לכבוד הרב
יש עניין לפי הסוד לשולחן פינת אוכל עם 4 רגליים בדווקא?
תשובה
רק לשבת קודש, נכון בהחלט, עיין שיבת ציון.
שאלה - 216269
שלום לכבוד הרב
אנחנו עוברים בע"ה לבית חדש ורוצים לקנות שולחן מיוחד לשבת .
האם על פי הקבלה שולחן שבת חייב ארבע ברגליים ?
השולחן חייב להיות בצורה מסויימת : עגול/מרובע/מלבן ?
תשובה
תקנה שלחן של ארבע רגלים, ולא משנה צורתו כלל.
שאלה - 213380
לרב מוצפי הצדיק, הרב לימד בשיעור ששולחן אוכל צריך שיהיה עם 4 רגלים. האם ניתן לקנות שולחן עם 4 רגלים כשכל זוג רגלים הינו במנח של x? ה׳ יברך את הרב, אוהבים את הרב.
תשובה
לכתחילה ארבע רגליים בארבע זוויות.
שאלה - 191547
לכבוד הרב מוצפי שליט"א
ראיתי בספר שלך מורי ורבי בשיבת ציון שצירך להשתדל בשולחן עם 4 רגלים...יש לנו שולחן בלי 4 רגלים(בצורה מלבן והמעמד שלו באמצע)...האם בה בסדר?
תשובה
הכל מתקבל ברצון, עם הזמן ירחיב השם את גבולכם ותשיגו שלחן של ארבע רגליים.
שאלה - 183124
לכבוד הרב שלום רב
קנינו שולחן 4 רגליים אך שפותחים אותו להגדלה בשבת הרגליים נשארות בפנים ולא בקצוות השולחן עקב ההגדלה. האם בסדר לפי האר"י הקדוש?
תשובה
כל שהשלחן הוא בעל ארבע רגליים בכל צורה שהיא, זה טוב ומועיל.
שאלה - 182752
לכבוד הרב שליט"א
אנו רוצים לקנות שולחן כפי הסגולה של האריז"ל עם 4 רגליים האם שולחן שממרכזו יוצאים 4 רגלים לכיוון הקצוות (ולא רגל מכל קצה)נחשב כמו שאמר האריז"ל, האם בסדר?
תשובה
לכתחילה ארבע נפרדות.
שאלה - 179817
לכבוד הרב מוצפי שליט"א האם שולחן שיש ארבע רגליים בצורת איקס מכל צד, נחשבת כארבע רגליים?
תשובה
אם על הקרקע זה על ארבע, הוא בסדר גמור.
שאלה - 157325
לכבוד הרב מוצפי שליט"א
האם יש עניין כלשהו שקערת הסדר תהייה על רגליים משמע מוגבהת מעט מהשולחן או שעדיף קערה שטוחה בגובה השולחן?
תשובה
קערה שטוחה ויציבה.
שאלה - 139822
שלום לכבוד הרב
ארבע רגליים לשולחן נמצאים לא ממש בפינות אלא מעט בפנים,האם נקרא שולחן עם 4 רגליים.לפי הארי הקדוש שכתב שליש חשיבות.
תשובה
העיקר שיש ארבע רגלים.
שאלה - 139749
לכבוד הרב מוצפי שליט"א לקראת קניית שולחן אוכל.האם יש עינין שיהיה בעל 4 רגליים או אפשר רק רגל מרכזית.איזה ספר לקנות להלכות שבת.תודה תבורך ותזכה לשנים רבות וטובות.
תשובה
אפשר. אלא שלשבת תאכלו על שלחן של ארבע רגלים כפי שכתב רבנו האר״י ז״ל.
שאלה - 138490
לכבוד הרב מוצפי שליט"א
1. פרחים אמתיים באגרטל שבת האם כאשר מסדרים את השולחן בין הסעודות האם מותר להוציא ולהחזירו ?
2.כיום ישנים עם הראש למערב ורגליים למזרח, צריך לשנות ?
תשובה
א, יש להחמיר כי לפעמים ישנם פרחים סגורים וכשמניסים למים הם נפתחים, ויש בזה איסור זורע ושותל.
ב, הראש למזרח ורגליים למערב.
שאלה - 129781
לכבוד הרב
1.האם מותר על פי ההלכה להניח רגליים על שולחן? כאשר אין אוכל או שתייה על השולחן
2.האם מותר להניח ילד קטן שישב על השולחן ולהאכיל אותו?
תשובה
זה חוסר דרך ארץ באופן קיצוני ביותר. לילד קטן ביותר בשעת הדחק אפשר להקל.
שאלה - 124578
שלום לכבוד הרב. שולחן שלמדו עליו במשך כ-4 שנים, שלוש פעמים בשבוע שיעורי תורה. השולחן משמש גם כשלוחן לשבת. מכיוון שהשולחן בעל 2 רגליים האם כדאי להחליף לשולחן בעל 4 רגליים?
תשובה
כל עוד הוא תקין, אין צורך להחליפו.
שאלה - 110446
האם יש פרקי תהילים שמועילים במיוחד לחולה?
שולחן של הסלון ללא רגליים ובאמצע יש מדף תחתון מותר להניח רגלים?
תשובה
פרק כ, פרק מ״א מיוחד לרפואה, פרק קי״ט, פרק קכ״א.
מדף נמוך שמתחת לשלחן מותר להניח הרגלים עליו.
שאלה - 108723
לכבוד הרב שלום, אם יש בביתנו שולחן מאופר שאין בו 4 רגלים וישנו לא מפואר עם 4 רגלים. על מה עדיף לאכול בשבת? במפואר רגילים לאכול רק בשבת!
תודה רבה לכבוד הרב!
תשובה
על שלחן של ארבע רגליים כמפורש בזוהר הקדוש ובשער הכוונות.
שאלה - 103361
לכבוד הרב שלום רב
האם מותר להושיב ילד קטן על השולחן כדי להאכילו?
והאם זה נכון שאסור להושיב ילד על שולחן או לשים רגליים על שולחן ?או שזה אמונה טפלה?
תשובה
שלחן של חול מותר כי זה פשוט נח.
שאלה - 102121
שלום לכבוד הרב
אם אני ישן רוב גופי בתוך הסוכה והרגליים מחוץ לסוכה, האם נחשב לי שישנתי בסוכה? במשנה מדברים על שולחן ולא על הגוף עצמו. הסוכה שלנו במרפסת והמרפסת קטנה ...
תשובה
בהלכה מוזכר בפירוש שכאשר ראשו ורובו בסוכה יוצא ידי חובתו.
שאלה - 81034
לכבוד הרב
1. האם מותר להניק על שולחן שבת כשאני מכוסה?
כמו כן האם מותר ליד אורחים כשזה בצינעה.
2. האם מותר שעריסת התינוק תהיה בכיוון הרגליים שלי.
תודה רבה ויישר כוח!
תשובה
א,ליד שלחן שבת מותר . ב, ליד אורחים לא . ג, מותר .
שאלה - 59054
שלום לכבוד הרב
האם מותר להניח רגליים על שולחן מחשב שאוכלים עליו מדי פעם?
האם אני יכול להגיד בברכת המזון רק את השלוש ברכות הראשונות ?
תשובה
זו דרך גסות רוח ושחץ.
שאלה - 58177
לכבוד הרב
האם יש ענין לא לשים רגליים על שולחן משום מזבח?
ב.האם מותר לשים רגלים על שולחן של שתי רגליים?
תשובה
אסור כלל ועיקר להניח רגלים על כל שלחן.
שאלה - 57499
לכבוד הרב שלום רב

האם יש בעיה לייצר שולחן שהרגליים בצורת Z

יישר כח
תשובה
עדיף מאוד שלחן בן ארבע רגלים.
שאלה - 53471
לכבוד הרב שליט"א
האם מותר לנשק לתינוק את הרגליים?(שמענו שזה יגרום לתינוק להיות ח"ו חוצפן כשיגדל)
האם מותר להניח מפתחות על השולחן?(שמענו שזה גורם לעניות ח"ו)
בברכת ימים על ימי מלך תוסיף ובבריאות איתנה
תודה
תשובה
לא מנשקים רגלים לשום אדם, מותר להניח מפתחות היכן שרוצים, רק ליזהר מגנבים.
שאלה - 34798
לכבוד הרב
א-שולחן עם רגליים מתקפלות,האם מותר לפותחו/לסוגרו בשבת?
ב-כזית מזונות:האם להחשיב שעור כזית קמח נטו,או שיתר המצרכים מצטרפים?
ג-לאמי שם בצרפתית שבה כולם קוראים לה(ג'יזל).אמנם יש לה שם נוסף שהוא לא בדיוק בעברית אלא נדמה לי בערבית(עזיזה).איזה שם להזכיר במי שברך?
תשובה
א,מותר בהחלט כי לכך עשוי. ב,המאפה נטו ללא ציפוי או מילוי. ג,בשם שהיא נקראת.
שאלה - 16550
בעלי סופר סתם והביא הביתה ספר תורה שהיה עטוף בתלית והניח אותו על שולחן העבודה. בני בן השנתיים עלה לשולחןוהפיל את הספר לריצפה הצטערתי מאוד ותרמתי צדקה. הרב יגיד מה לעשות. הילד שהפיל את הספר חלה באבעבועות רוח ועקב המחלה הוא קיבל חולשה ברגליים ויש לו קושי ללכת וצריך לעבור שיקום פיזיוטרפי. כבוד הרב יברך אותו שהשם הטוב ירחם עליו בן שאר חולי עמו ישראל לרפואה שלמה במהרה שמו אוריין בן אנה תודה.
תשובה
השם ישלח לו רפואה שלימה, ובעלך יזהר להניח הספר תורה במקום שלא יכנסו אחרים בשום אופן.
שאלה - 4625
לכבוד הרב שלום רב
1. אני אדם נכה היושב בכיסא גלגלים ועקב הקושי מישיבה מרובה אני נאלץ מידי פעם להרים רגל על רגל שזה דבר שמקל עלי מאוד
ובזמן תפילה אני יושב מול שולחן גבוה והרגליים מתחת לשולחן וכאשר אני יושב רגל על רגל אז הרגליים מתחת השולחן
השאלה שלי לגבי התפילה אני נאלץ להניח רגל על רגל כך שהשולחן מכסה את הרגליים ואני לא מניח אותם בגלוי בעת התפילה האם זה אפשרי?
תשובה
אפשרי ומותר כי אינך עושה זאת חלילה מגאוה אלא לבריאות.
כפי הנשמע לעיל, צריך כמו של בית המקדש
4 רגליים כדוגמת שולחן שהיה בבית המקדש כן. אך מפורש בפוסקים לא כצורתו תבניתו במידותיו וכדו'.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה