האם יש הבדל באיזה סניף אבקש את המשנתא ? והאם סניף באיזה יישוב נידח מחפש אותי יותר מסניף מרכזי ?

• הוסף לסימניות
מדיסקונט-ההצעה מלפני שבועיים בערך ותפקה עד ה30 -מחזור לקלצ ופריים

• הוסף לסימניות
אם קיבלתי הצעה למחזור שתקפה עד ה30 לחודש -הריביות השתנו לי עכשיו? בגלל העוגן-קיבלתי מסמכים לחתימה והולכת לשלוח מחר חתום
קלצ ופריים לא אמור להשתנות מהשבועיים האחרונים

• הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
אולי מישהו יסביר בקצרה.
למה אם יש צפי לעליית העוגנים זה סיבה לחכות הרי אני לוקח קודם במצב הזול של העוגן ?
האם כוונתך שכשהעוגן יהיה גבוה אקבל תוספת לעוגן נמוכה יותר שלטווח הארוך זה שווה לי ?

אגב מה הנורמלי לדרוש בתוספת לעוגן למל"צ , כאשר אני בא עם מחזור של מליון מאה ? (כיום המסלולים הללו אצלי בממוצע 4.8 שהתוספת לעוגן היא 0.6 ומזרחי הציעו לי לפני כחודשיים למחזר לריבית קצת יותר נמוכה אבל התוספת לעוגן 1.2, שלחתי אותם מכל המדרגות.,הם טענו שאין סיכוי להיצמד ל 0.6, נראה מה יגידו אחרי שיבינו שאני באמת מתמחר שוק ולא סתם אומר שאני יתמחר שוק...)

בגדול זה נכון ומאד אהבתי את החשיבה הזו

אממה הבנקים עצמם לא בטוחים בעקביות של עליה ולכן ככל הנראה לא תתפתח פה תחרות אמיתית במרווחים תוספת 0.6 היא יפה מאד ולא נראה לי תחזור על עצמה בטווח הנראה לעין אלא אם כן העוגנים ישארו גבוהים לאורך זמן

לגבי הנורמה כל בנק והתוספות שלו מזרחי ופועלים לא יתנגחו בפנימי בהצעות אלא יתנו מה שיכולים 0.90-0.88 פנימי זה לדעתי מקסימום

לתשומת לב - לא רעיון חכם בכלל לרוץ למחזר את המשכנתא שנלקחה בשנתיים האחרונות גם כשהשוק מציע כבר ריבית כוללת 4.2 ומטה . בתאריך שינוי תקבל פחות מכל מה שהבנק יציע באותו זמן .
בערך כמו שתגיע עם משכנתא של 4.2 מהיום למישהו שיש לו מ-2022 מל"צ כל 5 שנים 3.6 שלך פי כמה טוב ממנו .
מסייג אם המל"צ שלקחת לאחרונה הוא ל-5 שנים ייתכן שעדיף להגדיל תוספת מעט ולשנות לכל שנתיים אם כן זה למחזר בתקופה הקרובה וככל שהמרווחים יגדלו כבר לא .

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה