האם יש הגבלת מהירות במודם?

• הוסף לסימניות
או שרק בראווטר יש הגבלה של עד כך וכך מגה?
דהינו אם אני מתחבר לרוואטר משולב מודם שמוגבל ל15 מגה, ואני מכבה לו את הראווטר ומתחבר אליו למודם עם קבל, אני יוגבל במהירות או לא?

תודה רבה

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י איתי-;2060936:
או שרק בראווטר יש הגבלה של עד כך וכך מגה?
דהינו אם אני מתחבר לרוואטר משולב מודם שמוגבל ל15 מגה, ואני מכבה לו את הראווטר ומתחבר אליו למודם עם קבל, אני יוגבל במהירות או לא?

תודה רבה
ההגבלת מהירות היא במודם . הראוטר על פי רוב יכול לעבוד מ100 מגה אם נותנים לו מודם חיצוני שתומך במהירות כזו.
לכל מודם יש את המהירות שלו כדלהלן.
ADSL (G.lite) 1536/512 kbit/s 192/64 kB/s

ADSL2 12288/1440 kbit/s 1536/180 kB/s
ADSL2+ 24576/3584 kbit/s 3072/448 kB/s

VDSL ITU G.993.1 52 Mbit/s 7000 kB/s
VDSL2 ITU G.993.2 100 Mbit/s 12500 kB/s

• הוסף לסימניות
בס"ד
להוסיף כאן כמה ביאורים:
* מודם זה שם מכשיר - שתוכנו להיות "ממיר מטכנולוגיה אחת לאחרת" לרוב זה מ ETHERNET
דוגמה:
מודם ISDN - ממיר מ ETHERNET ל- ISDN
מודם ADSL - ממיר מ ETH. ל ADSL

* ADSL - זה שם של טכנולוגיה / פרוטוקול הטכני בהם עוברים נתונים כמו לדוגמה ETHERNET רק בכל טכנולוגיה יש את התנאי שימוש שלה: לדוגמה ADSL זה לרוב על קו טלפון. יש גם טכנולוגיה באותה מידה שנקראת LTE זה על סלולר.

לכל טכנולוגיה יש מגבלות שלה. גם סיב אופטי יש לו מגבלות - כגון זמן פיענוח האותות
ומה שקובע את המהירות לרוב זה זמן הטנכי של המעבר נתונים (לדוגמה פריימים)
וזמן פיענוח

לכן התשובה לשאלה איפה יש מגבלת מהירות?
תתחלק ל2 :
מגבלת מהירות טכנית - רוב היצרינים אין להם אינטרס לעשות מגבלות מהירות טכניות. מלבד רשויות הבטחון שיגבילו כל מיני מוצרים בגלל סיבות שלהם

מגבלת מהירות לוגית - לרוב בגלל צרכי IT שונים יכולים לבקש להגביל מהירות ספציפית וזה הגדרה מיוחדת, ולא כל ROUTER/MODEM יש זאת.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה