האם יש כאן 'עוקץ'?

• הוסף לסימניות
בדוק זכאותך לאתר וורדפרס תדמיתי הכולל חנות וירטואלית ללא עלות
התאגדות העסקים הקטנים בשיתוף לשכת המסחר ירושלים והשפלה משיקה פרוייקט ייחודי המעניק לזכאים אתר בשווי 6000-10000 שקל
http://yazmot.co.il/

זה משהו מסובסד מטעם הג'וינט וכדומה, כדי לעזור לעסקים מתחילים. או שזה מסוגי הדברים, שמשלמים בהתחלה זול, ואחר כך ביוקר...?

• הוסף לסימניות
נראה לי שהעוקץ הוא אחסון ב80 ש"ח לחודש, במקום 10 ש"ח במקום אחר

• הוסף לסימניות
ומעניין מהו הרכיב של הנגשת האתרים שעולה 7000 ש"ח

• הוסף לסימניות
בוא נפרק את העיסקה לגורמים.
כמובן שאין לנו את כל הפרטים ולכן נצטרך להניח כמה הנחות על בסיס השכל הישר, אשמח אם תוכל לקבל הצעה כתובה יותר מפורטת ולהביא אותה כאן כדי שנוכל לקרוא את כל האותיות הקטנות.

על פניו נראה שהשירותים והמוצרים שאתה מקבל כוללים:
- התקנת מערכת וורדפרס (עלות: חינם)
- תבנית עיצוב של פוג'ו (עלות: פחות מ40 ש"ח)
- תוסף נגישות של פוג'ו (עלות: חינם)
- תוסף קידום אתרים לוורדפרס (עלות: חינם)
- התאמה לסלולר (עלות: חינם, זו תכונה של התבנית)
- איחסון האתר לשנה - אני מניח שמדובר בחבילת איחסון בנפח מוגבל, בלי אפשרות להעברת האתר לחברת איחסון אחרת, עם תקופת מינימום של לפחות שנה. (עלות: לא יותר מ10 ש"ח לחודש)

בהנחה שתחזיק אצלם את האתר במשך שנתיים, תשלם סכום של כ2,000 ש"ח.
זה לא סכום גדול כל כך, ולא בהכרח שמדובר ב"עוקץ", אלא בשיטה למכור להרבה בעלי עסקים תמימים שירות ברמה בסיסית מאוד, תמורת התחייבות מראש לתשלום חודשי קבוע.

בהנחה שיצטרפו כמה מאות בעלי עסקים ליוזמה הזאת, מדובר על הכנסה פסיבית של כמה עשרות אלפי שקלים בחודש, ובסך הכל, מאות אלפים במשך השנים הקרובות.

כאמור, אשמח אם תוכל להביא כאן את הסכם השירות המפורט שלהם.

• הוסף לסימניות
בהודעה הקודמת רק עשיתי קצת מתמטיקה כדי לעזור להמחיש מי באמת מרוויח מההצעה הנדיבה הזאת.

אבל אם מתעקשים גם להקדיש קצת תשומת לב לריח של כל הסיפור, אפשר לשים לב לכמה דברים מעניינים:

למרות הצליל המפוצץ, מדובר ביוזמה עסקית פרטית. שתי העמותות שמגבות את היוזמה, למרות שמן המרשים, "התאגדות העסקים הקטנים" ו"לשכת המסחר ירושלים", אינן בדיוק עמותות המצטיינות בהבנה בטכנולוגיה או בנוכחות באינטרנט. לראיה, האתר המיושן והמכוער של לשכת המסחר ירושלים, עם הסיומת התמוהה .biz והאתר שכנראה קרס של התאגדות העסקים הקטנים. אני לא טוען שאלה עמותות ארכאיות ובלתי יעילות בתפקידן (אם כי לא הייתי מוציא את זה מכלל אפשרות), אני רק לא הייתי בהכרח סומך על ההמלצה שלהן במה שקשור לאתרי אינטרנט לעסקים.
מעניין לשים לב שאזור השפלה סופח באופן חד צדדי למערכת היחסים המעניינת הזאת.

וכאן הבן שואל, אם כן, מה תפקידן של שתי העמותות בכל הסיפור הזה?
ובכן, סביר להניח שהן מוכנות לממן את העלויות הבסיסיות של המיזם העסקי הפרטי הזה, בתמורה לקבלת פרטים אישיים של הלקוחות שהזמינו אתר כזה.
כלומר, אם נחזור לחישוב המתמטי מהפוסט הקודם, נקבל מאזן שאין בו הוצאות, אלא רק הכנסות.

מי שמפריע לו גם דקדוקי עניות כמו מספרים שנזרקים באוויר, עשוי גם להרים גבה לנוכח הערכת השווי של 6,000 - 10,000 ש"ח לאתר שמציעים התאגדות לשכת העסקים והמסחר הקטנים ליפשיץ שפלה וירושלים. יתר על כן, גם הערכת השווי של 7,000 ש"ח עבור תוסף הנגישות שפוג'ו מציעים חינם לכל משתמשי התבניות שלהם, עשויה להיחשב בעיני אנשים מסויימים כחוסר שקיפות הגובל בהטעיה.

אבל כאמור, פוסט זה עוסק בחוש הריח, ואין לי אלא לחתום בפתגם הידוע... "על טעם וריח אין להתווכח!"

• הוסף לסימניות
בשתי מילים "לא שווה"
כמו שכתבו לפניי זה לא נשמע שווה הרבה.
אני רק יזכיר מה שהיה לפני שלוש שנים עמותה שהוציאה מיזם אמיתי שהיה בו כוונות טובות. מי שזוכר "עסקים בישראל צומחים ברשת" זה היה קמפיין מאוד אגרסיבי, והוא הציע ממשק פשוט לבניית אתר שלווה ברשימת מטלות של מה שצריך לעשות, והרבה מאוד עסקים נעזרו בו.
העלות שזה עלה לכל עסק היא 70 שקלים לחודש ללא עליות נוספות, במחיר הזה אפשר גם לעשות אתר בוויקס בפוליו ובעוד הרבה מקומות טובים, אז ככה שאני לא יודע אם זה היה סבסוד כלשהו, אבל זה לפחות גרם לאנשים לעשות את מה שהם יכלו לעשות לבד ועשה להם סדר בתהליך עבודה.
במיזם הנוכחי, מביאים לך אתר וורדפרס עם תבנית שעולה כמה עשרות שקלים ומקווים שתסתדר, אתה תגיע למקום הרבה יותר נמוך ממה שאתה חושב אלא אם כן הם יסבירו בדיוק כל שלב במערכת שזה דבר לא שייך שהם יעשו את זה ברמה גבוהה.
(לפחות זה ההרגשה שאני מקבל מהסיפור, בהסתכלות מלמעלה)
אם אתה רוצה אני יכול לשים לך גם כן אתר וורדפרס עם תבנית פוג'ו ותוסף קידום אתרים בעלות של 2$ לחודש אחסון (ללא הגבלת חומר) וכמה שעולה התבנית עיצוב של פוג'ו, אם אתה רוצה פנה אליי באישי.

(וסתם דרך אגב האתר שלהם הוא אתר וורדפרס שמשתמש בתנית buzz של פוג'ו)

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה