כללי האם יש כאן צלב??

• הוסף לסימניות
מישהו אמר לי שיש כאן צלב, איפה?? (ב"ה, לא מבינה בזה, בשבילי צלב זה זה: + רק עם קו עליון ארוך יותר.)

קבצים מצורפים

• korona07.jpg
    KB 337.4 · צפיות: 19
  • הוסף לסימניות
שהמישהו הזה יגיד לך!! :rolleyes: אני בכל אופן לא רואה כזה!:)

• הוסף לסימניות
זה לא צלב, אבל לא סימן יהודי...

• הוסף לסימניות
לפעמים אני מצטערת שבמקום בו למדתי אמנות דילגו על כל האמנות הנוצרית...
כי נראה לי שמחוסר ידע אנחנו טועים בזה לפעמים

תחושה חזקה שזה סגנון אמנות מבוסס על צלב
כתרים של מלכי אירופה היו עם צלבים
אבל אין לי מספיק ידע
הלוואי והיה לי פנאי לחקור את זה

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י שרוליק 1;768032:
מישהו אמר לי שיש כאן צלב, איפה?? (ב"ה, לא מבינה בזה, בשבילי צלב זה זה: + רק עם קו עליון ארוך יותר.)

אולי לא צלב כפי שאת מכירה אבל צלב מעוצב ומקושט :D

זהו קישוט מוסלמי, (כך היה נראה לי) ויש הרבה כתרים עם הקישוט הזה.
כשאני השתמשתי בזה הורדתי את הקישוטט העליון. שצרם לי מאוד על השאר דילגתי

• הוסף לסימניות
תודה לכולם....
נס ופלא,
אוריד את הקישוט העליון כהצעתך.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י ונתנו10;768047:
זה לא צלב, אבל לא סימן יהודי...

ויותר נכון - ואני לא מבין איך לא מודעים לזה בציבור שלנו: זה סימן נוצרי שהתפתח מהצלב.

• הוסף לסימניות
אין כאן מה לא להבין - בארץ אינך פוגש סימנים נוצריים על כל צעד ושעל, שלא כמו בארצות נוצריות, ועל כן לילידי הארץ אין מודעות להם. המורה שלי לציור סיפר לי (לפני יותר מארבעים שנה) כי נכנס לבית חברו הדתי וראה על הקיר תמונה של "האם ה... ובנה". לתדהמתו הסביר לו החבר כי לרגל לידת בנם קנה לאשתו מתנה - תמונה של אם אוחזת תינוק. הוא רק לא היה מודע לכך, שאם מופיעה בתמונה הילה מעל לראש של דמות הרי זו תמונה נוצרית מובהקת...

• הוסף לסימניות
חברה שלי עשתה שבלונה מהצורה הזו ו'קישטה' את הסלון.
היא באה לפנילהתפאר ואני שתקתי. לא העזתי לאמר לה את האמת.

גם מנורות מהבהבות בסוכה אנשים שמים בתמימות.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י תקוה;768162:
גם מנורות מהבהבות בסוכה אנשים שמים בתמימות.

וכן כל מיני בובות וגמדים "חמודים" וקישוטי עלים ירוקים שהם סימנים מובהקים. אולם אני כתושבת חו"ל לשעבר, שכן לצערי נחשפתי לסמלים הנוצרים לא ידעתי שזה אמור להיות סמל נוצרי. אולי זה יותר סגנון אמנות שלזה מודעים האמנים שיודעים להצביע על כל סגנון - זה מהתקופה הX וזה מY . אבל זה בהחלט לא סימן מובהק וידוע. (אולי בכל זאת אני טועה ואני לשמחתי מכירה פחות מתרבות הגויים ממה שחשבתי...:))

• הוסף לסימניות
שלדג, קרא את דף הקישור עד הסוף, או אפילו אל תקרא - רק הבט למטה-למטה, לסוף. זה מה שכתוב שם:
בהיבט דתי, פלר דה ליס מסמל לעתים את השילוש ה--- בנצרות.

• הוסף לסימניות
ראיתי את זה

נכתב ע"י אפכא מסתברא;768185:
בהיבט דתי, פלר דה ליס מסמל לעתים את השילוש ה--- בנצרות.
והם מסייגים וכותבים "לעתים", לומר שבדרך כלל (כלומר- אם ההקשר בו הסמל מופיע אינו דתי) זה לא מסמל את הנצרות...

• הוסף לסימניות
אנחנו לא אוכלים "הכשרים מפוקפקים", נכון?....
:)

נכתב ע"י שלדג;768191:
והם מסייגים וכותבים "לעתים", לומר שבדרך כלל (כלומר- אם ההקשר בו הסמל מופיע אינו דתי) זה לא מסמל את הנצרות...

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י אפכא מסתברא;768137:
אין כאן מה לא להבין - בארץ אינך פוגש סימנים נוצריים על כל צעד ושעל, שלא כמו בארצות נוצריות, ועל כן לילידי הארץ אין מודעות להם. המורה שלי לציור סיפר לי (לפני יותר מארבעים שנה) כי נכנס לבית חברו הדתי וראה על הקיר תמונה של "האם ה... ובנה". לתדהמתו הסביר לו החבר כי לרגל לידת בנם קנה לאשתו מתנה - תמונה של אם אוחזת תינוק. הוא רק לא היה מודע לכך, שאם מופיעה בתמונה הילה מעל לראש של דמות הרי זו תמונה נוצרית מובהקת...

וגם בלי ההילה, האייקון של האם והתינוק הוא אייקון נוצרי לכל אורך תולדות האמנות.

• הוסף לסימניות
אני לפעמים גם רואה אנשים תולים בסוכה דברים נוצריים מבלי לדעת מהיכן זה מגיע (לדוגמא יש מין כוכב כזה שדומה למגן דוד והם מקשטים את העץ בזה ואני רואה אנשים תולים בסוכה כזה)

ברור שלא כל דבר שהם מכינים לעצמם הופך א"ז מיד לדבר נוצרי מובהק אבל אף אחד מאיתנו לא ירצה להשתמש בזה ובטח לא לדבר קדוש ולכן לדעתי כן צריך להעיר ע"ז כי בדרך כלל אנשים כלל לא מודעים ב"ה

• הוסף לסימניות
זה כתר יפה מאד, ואין בזה שום בעיה. ומי שחושב כל הזמן על צלב רואה בכל תמונה צלב...

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה